Stratejik plan Prof. Dr. Sarp Saraç.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Türk Cerrahi Yeterlik Kurulu 2000 Genel cerrahi eğitiminin Ulusal cerrahi yeterliği Kurumları standartlarını belirlemek belgelendirmek eşyetkilendirmek.
Advertisements

SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Sağlık Çalışanları -
ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ AKADEMİK KURULU Tarihli Asistan Akademik Kurulu – 1 yılda ne değişti?
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ KLİNİK ARAŞTIRMALAR BİRİMİ (KABİ)
LİSANSÜSTÜ EĞİTİME İLİŞKİN SORUN VE ÖNERİLER
Prof. Dr. Öner Süzer Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ
AHEK KURULTAYININ ARDINDAN (9 haziran 2008). TTB-AHEK (Asistan Hekimler Eşgüdüm Kurulu) tarafından 09/06/2008 tarihinde AÜTF (Ankara Üniversitesi Tıp.
Uzmanlık Öğrencisi Eğitimi “Strateji” M. Erdal GÜZELDEMİR
Sayın Sağlık Bakanının katılımı ile yapılan Kocaeli İl Sağlık Koordinasyon Toplantısı- 26 Ocak 2014 Kocaeli Üniversitesi Ekibinin Görüş ve önerileri Prof.Dr.Sezer.
TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ ve YETERLİK KURULLARI
Misyon (1) Kocaeli ili ve çevresini içine alan bölgeye nitelikli göğüs cerrahisi hekimlik hizmeti verebilmek, Göğüs cerrahisinin daha spesifik ve ileri.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ
Tanı ve tedavi için gerekli olan laboratuvar hizmetlerini yapmak.
SAĞLIK HİZMETLERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ GRUBU ÇALIŞTAY RAPORU Prof. Dr
ERCİYES ÜNİ. TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu 29 Aralık Şubat 2012 Prof. Dr. A. Haydar Demirel.
İntörn Doktor Eğitimi Doç. Dr. Metin AYDOĞAN.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 9 Ocak 2013.
ÜNİVERSİTE SAĞLIK MERKEZLERİ ÇALIŞANLARININ ÇALIŞMA KOŞULLARI VE ÖZLÜK HAKLARI Başkan: Dr. Rüştü Güner Raportörler: Dr.Özlem Elçin Dr. Sare Mıhçıokur.
.. HASTANEMİZE HOŞ GELDİNİZ. .. EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNİN TARİHÇESİ 20 Mayıs 1955 günü Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen.
EĞİTİM VE MÜFREDAT KOMİSYONLARI ÇALIŞMALARI-İŞLEVLERİ
Dönem VI
2009 Eğitim Yılı Çalıştayı Dönem 4 ve 5 Raporu. Başlıklar  Stajlar  Teorik dersler  Pratik eğitimi  Sınavlar  Yardımcı eğitim alanları  Öğretim.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU 18 Aralık 2013.
Tıp Fakültesi Prof. Dr. Elif N. Özmert. Dekanlık Seçimi ( ) Dört Aday Fakülte Akademik Kurulu ( ) Öğretim elemanları, tüm asistanlar.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Stratejik Plan Taslağı.
Türkiye’den Program Örnekleri. Tıp Bilişimi Eğiticisi Kim Olacak?
ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE ÇALIŞMA KOŞULLARI VE UZMANLIK EĞİTİMİ
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Özdeğerlendirme Kurulu Raporu 30 Haziran 2010 Ankara.
2. GRUP Prof. Dr. Selma ÇİVİ Prof. Dr. Dilek GÜLDAL Doç. Dr. Yeşim UNCU Yrd. Doç. Dr. Nazlı ŞENSOY Yrd. Doç. Dr. Muharrem.
Prof. Dr. Seher Nilgün Ünal
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 4 Ocak 2013 Tarihindeki Fakülte Kurulu’nda kabul edilen ilkeler ve çalışmalar.
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI AMBULANS ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI STRATEJİK.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalları Stratejik Plan Formatı
ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ AKADEMİK KURULU
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU 19 Aralık 2012.
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
Uzmanlık Eğitiminin Akreditasyonu süreci neden gerekli ?
Uzmanlık derneklerinin amaçları ve uzmanlık alanının temsiliyeti Prof. Dr. Mustafa Ünlü TTB-UDEK Yürütme Kurulu.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
Yüksek kalite standartlarında tanı ve tedavi hizmeti sunmak
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ’NDE ÖLÇME DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Stratejik Plan Formatı
Akademik Genel Kurul Toplantısı
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
Mezun Web Yönetimi Mezun Veri Tabanı Yönetimi Mezun Bilgi Güncelleme Mezun Analizleri oluşturulması ABD Mezunlar Buluşması Müzede Buluşma Mezunlar Algı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MEZUNLAR DERNEĞİ Gözde ÇELİK YÖRÜKOĞLU.
9. MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU DÖNEM 5 Sıla Birce Bilgiç & Melike Pelin Özdoğru.
DÖNEM 6 ÇALIŞTAY SUNUMU MAYIS, 2017 Doç. Dr. Nurettin Özgür DOĞAN Yrd
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Hastalıklar ve Hastaneler
KOÜ Tıp Fakültesi Program Değerlendirme Kurulu sunumu, Kapanış ve Temenniler Dr. Kenan BEK
Dönem 6 Koordinatörlüğü Sunumu
DÖNEM IV Dr. Özgür Mehtap.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU
Dönem 5 Tıp Eğitimi Çalıştayı 8 Mayıs 2017 Dr. Cem Cerit Dr. Ilgın Sade Dr. Dilara Pirhan.
1 Kasım 2017 Tıp Fakültesi Dekanlığı
MİSYON Histoloji ve Embriyoloji alanında mezuniyet öncesi ve mezuniyet sonrası düzeyinde eğitim ve öğretim kapsamında bilimsel düzeyde eğitim vermek, Araştırma.
Tıp Eğitimi İstanbul Tıp Fakültesi’ndeki 7 yıllık gözlem
Dönem VI
Dönem III Tıp Eğitiminde Mevcut Durum ve Öneriler
ANKARA ÜNİVERSİTESİ 6550 Sayılı Kanun Kapsamında
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
2018 Yılı Performans Sunumu
Sunum transkripti:

Stratejik plan Prof. Dr. Sarp Saraç

Mezuniyet öncesi eğitim Mezuniyet sonrası eğitim Araştırma/yayın Öğretim üyeleri

MEZUNİYET ÖNCESİ EĞİTİM

UTEAK süreci Akredite edilen ilk 8 fakülteden biri 2017 ye kadar UTEAK sonuç raporu 12 maddelik öneriler Öz değerlendirme kurulu

MEZUNİYET ÖNCESİ EĞİTİM SORUN: Amfi ve laboratuvarların fiziksel şartları YAPILANLAR: Tüm öğrenci amfileri renove edildi, Multidisiplin öğrenci laboratuvarlarının altyapısı ve deney içerikleri iyileştirildi. Tüm amfilerin ve Konferans 1/2 salonlarının ses sistemleri yenilendi

Amfilerin ve laboratuvarların renovasyonu Olumlu Öğrenme Ortamlarının Geliştirilmesi İçin Sekiz Adet Öğrenci Amfisinin Yenilenmesi Projesi (Bütçesi: 413.682.09.- TL) Multidisiplin Öğrenci Laboratuvarlarının Altyapısının ve Deney İçeriklerinin İyileştirilmesi Projesi (Bütçesi: 274.000.- TL )

Tıp Fakültesi Multidisiplin Öğrenci Laboratuvarları Altyapısının ve Deney İçeriklerinin İyileştirilmesi Projesi Laboratuvar güvenliğinin arttırılması gaz dedektörü” ve “acil göz duşu” gibi Laboratuvar altyapısının iyileştirilmesi PCR cihazları, mikrosantrifüj, otomatik pipet vb. Su banyosu, etüv vb. Öğrenci pratiklerine güncel ve multidisipliner içerikli deneylerin eklenmesi (Bütçesi: 274.000.- TL )

Etüv

Santrifüj Cihazı

4’lü Otamatik Pipet

Hassas Terazi

Vorteks Cihazı

pHmetre

Göz Yıkama Aparatı

Öğrenci laboratuvar atıklarının uygun şekilde atılması sağlandı Personele laboratuvar güvenlik eğitimi verildi

Kısa vade: Mesleksel beceri laboratuvarlarında kullanılan ve eskimiş olan maketlerin yenilenmesi. Alt yapı projesi olarak başvurusu yapıldı Orta- uzun vade: Ortak bir simülasyon merkezinin kurulması

MEZUNİYET ÖNCESİ EĞİTİM SORUN: Bilişim alt yapısı ile ilgili sorunlar Amfi bilgisayarlarındaki sorunlar Öğrenci işleri otomasyonu Ölçme ve değerlendirme/soru bankası YAPILANLAR:

Thin Client Sistemi

Öğrenci işleri otomasyonu/soru bankası Tıp Fakültesi/Eğitim Fakültesi/Bilişim Enstitüsü ortak toplantı Havelsan – fizibilite raporu

Kısa vade: Thin client sisteminin rutin kullanıma geçmesi (2. sömestr) Orta- uzun vade: Öğrenci portfolio sistemi, e-fakülte

MEZUNİYET ÖNCESİ EĞİTİM SORUN: Öğrencilerin güvenilir, doğru bilgiye ulaşamaması YAPILANLAR: Açık ders araçları projesi (TEBAD, Dekanlık, öğrenciler) Pilot çalışma (ders kurulu/staj) Tıp Fakültesi/Eğitim Fakültesi/Bilişim Enstitüsü ortak toplantı Havelsan – fizibilite raporu

Orta vade: Tüm derslerin elektronik ortama aktarılması, bir konuyla ilgili temel ve klinik derslerin linklenerek dikey integrasyonun sağlanması Uzun vade: Ders formatlarının değiştirilmesi, özgün öğretici materyallerin hazırlanması

MEZUNİYET ÖNCESİ EĞİTİM SORUN: Danışmanlık (akademik/kariyer) sisteminin olmaması YAPILANLAR: Yapılandırılmış bir danışmanlık sistemi oluşturuldu (web tavanlı) Kariyer günleri için anabilim dalları ile temas kuruldu

Kısa vade: İkinci yarı yılda danışmanlık sistemine başlanması Orta vade: Sene sonunda kariyer günleri 2012-2013 ders yılında tüm sınıfların dahil edilmesi

MEZUNİYET ÖNCESİ EĞİTİM SORUN: İntörnlerin çalışma şartlarındaki olumsuzluklar Ağır çalışma koşulları Hekim yerine konmama Hekimlik dışı işlerde çalıştırılma Malpraktis sorunu

YAPILANLAR: AD intörn temsilcileri ile toplantı Öğrenci temsilcileri ile düzenli toplantılar Geri bildirim formları I. Ulusal intörn kurultayı Tıp dekanları konseyi/YÖK çalıştayı

Kısa vade: Orta-uzun vade: İş tanımı İntörn karnesi “İntörn anayasası” hazırlanması Orta-uzun vade: Hekim ve kurumun malpraktise karşı korunması

MEZUNİYET SONRASI EĞİTİM

MEZUNİYET SONRASI EĞİTİM SORUN: Araştırma görevlisi eğitiminin standardizasyonu

YAPILANLAR İç akreditasyon süreci tamamlandı Asistan karnesi

Kısa-orta vade: Reakreditasyon vizitlerine başlanacak Asistan karne programının alımı

MEZUNİYET SONRASI EĞİTİM SORUN: Araştırma görevlisi sayılarında son yıllardaki azalma

Fakültemiz Kadrosunda 2011 TUS İlkbahar Dönemi İçin İstenen ve Verilen Uzmanlık Öğrencisi Sayıları Anabilim Dalı Fakültemiz Kadrosunda Yabancı Sağlık Bakanlığı İstenen Verilen Acil Tıp 2 1   4 Adli Tıp Anatomi Anesteziyoloji ve Reanimasyon 12 10 Beyin ve Sinir Cerrahisi 3 Çocuk Cerrahisi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları 6 Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Fizyoloji Göğüs Cerrahisi Göğüs Hastalıkları Göz Hastalıkları Halk Sağlığı 5 Histoloji ve Embriyoloji İç Hastalıkları 8 7 Kalp ve Damar Cerrahisi Nöroloji Nükleer Tıp Ortopedi ve Travmatoloji Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Radyasyon Onkolojisi Radyoloji Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Spor Hekimliği Tıbbi Biyokimya Tıbbi Farmakoloji Tıbbi Mikrobiyoloji Tıbbi Patoloji Üroloji  TOPLAM 91 42 21 13 30

Fakültemiz Kadrosunda 2011 TUS Sonbahar Dönemi İçin İstenen ve Verilen Uzmanlık Öğrencisi Sayıları Anabilim Dalı Fakültemiz Kadrosunda Yabancı Uyruklu Sağlık Bakanlığı İstenen Verilen Acil Tıp 1 5 Anesteziyoloji ve Reanimasyon 9 2 15   Beyin ve Sinir Cerrahisi 4 Çocuk Cerrahisi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları 3 Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Deri ve Zührevi Hastalıkları Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Genel Cerrahi Göğüs Cerrahisi Göğüs Hastalıkları Halk Sağlığı İç Hastalıkları 8 6 Kadın Hastalıkları ve Doğum Kalp ve Damar Cerrahisi 7 Kardiyoloji Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Nöroloji Nükleer Tıp Ortopedi ve Travmatoloji Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Radyasyon Onkolojisi Radyoloji 12 Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Spor Hekimliği Tıbbi Genetik Tıbbi Mikrobiyoloji Tıbbi Patoloji Üroloji  TOPLAM 107 37 34

MEZUNİYET SONRASI EĞİTİM SORUN: Performans sistemi Hastanın muayenesine ve değerlendirilmesine ayrılan zaman Eğitim toplantılarına ayrılan zaman Araştırmaya ayrılan zaman Uzmanlık öğrencilerine örnek olmak

MEZUNİYET SONRASI EĞİTİM SORUN: Üniversite/ EAH arasında ücret eşitsizliği

MEZUNİYET SONRASI EĞİTİM SORUN:Mesleğini serbest olarak icra eden öğretim üyelerinin hasta hizmetleri ile ilgili klinik uygulamalara katılamaması Özel alanlarda uzmanlaşmış öğretim üyeleri İnsan gücünün verimli kullanılamaması Etik sorunlar, örnek oluşturma

YAPILANLAR Tıp dekanları konseyi YÖK çalıştayı Tıpta Uzmanlık Eğitimi Kurultayı TUK ile görüşmeler

Kısa vade: Asistan karnesi kulanımının yaygınlaştırılması Orta vade: Eylül 2012 de revizitasyon sürecinin başlaması. Yenilenen tüzüğe uygun şekilde, anabilim dallarında mezuniyet sonrası eğitimin standart işleyişinin sağlanması için gerekli düzenlemelerin yapılması. Yurt dışı kongre katılımını arttırmak için araştırma görevlilerine Bilimsel Araştırmalar Birimi’nden belirli bir kontenjan ayrılmasını sağlamak. Araştırma görevlileri ile düzenli toplantılar yapmak.

ARAŞTIRMA

ARAŞTIRMA SORUN: Yapılan yüksek sayıda araştırmaya rağmen, bunun ekonomik bir değere ulaşmasındaki düşük oran

YAPILANLAR MD PhD Programı Araştırma Teknik Destek Birimi Hacettepe Teknopark’ta yer alan uluslararası ilaç firmaları ile ikili anlaşmalar Proje Pazarına aktif katılım Mikroenkapsülasyon toplantısında Tıp Fakültesinin araştırma potansiyelinin sunumu Eylül 2011 İlaç Keşfi ve Geliştirilmesi Programı (MSD/Yale)

Kısa vade: İlaç Keşfi ve Geliştirilmesi Programına başlanacak

ARAŞTIRMA SORUN: Hacettepe Tıp Dergisinin uluslararası dizinlere girememesi

YAPILANLAR Derginin ismi “Reviews of Basic and Clinical Medicine” olarak değişitirilmiştir. Yayın dili ingilizce olmuştur. Sadece elektronik kopya olarak yayınlanacaktır. Profesyonel “copy editing” için dışarıdan hizmet satın alma yoluna gidilecektir Danışma kurulu tüm Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin bütün öğretim üye ve görevlilerinden oluşmaktadır. Temel tıp bilimleri, pediatri, erişkin dahili bilimler, onkoloji ve cerrahi bilimlerin temsil edildiği bir editörler kurulu oluşturulacaktır.

Kısa vade: Orta-uzun vade Editörler kurulunun oluşturulması Copy editing gideri için mali kaynak bulunması Orta-uzun vade Derginin uluslararası indekslere girmesini sağlamak

ÖĞRETİM ÜYELERİ

ÖĞRETİM ÜYELERİ Azalan özlük hakları Hekim emeğini ucuzlatma çabaları SORUN: Demotivasyon, önünü görememe Azalan özlük hakları Hekim emeğini ucuzlatma çabaları Hekime uygulanan şiddetin artması Performans sistemi, üniversite hastaneleri ile devlet hastanelerinin bir tutulması KHK lar “Uçan profesörler”

Kısa vade: “kahvaltı toplantıları” YAPILANLAR YÖK yetkilileri ve Sağlık Bakanı ile çeşitli platformlarda görüşme TTB- Dekanlar basın açıklaması Plan Kısa vade: “kahvaltı toplantıları”

SORUN: : Eğitim ve bilimsel faaliyetlerin performans sistemi içinde yeterince değer bulmaması

YAPILANLAR, Bilimsel ve eğitsel kriterleri oluşturmak için iki komisyon 2 ayrı rapor hazırlandı Üst yönetime iletildi

KURUMSAL AİDİYET Y APILANLAR Mantar etkinlikleri Mezuniyet pikniği Beyaz önlük töreni Cheesecake li çay saati Eğitime destek fonu Plan: Mezunlar Derneği vasıtasıyla mezunlarla ilişkiyi güçlendirmek, burs fonuna katkı yapmalarını sağlamak