BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIM PROJESİ 16 NİSAN 2010,SAMSUN SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Avrupa Öğrenci Birliği Öğrenci Gözüyle Bologna Süreci Öğrencilere Yönelik Bölgesel Çalıştay İstanbul, Türkiye 13 Mayıs 2011 Magnus Malnes Akademik İlişkiler.
Advertisements

Bozok Üniversitesi Bologna Süreci Uyum Çalışmaları
Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
E-TÜRKİYE : NASIL BİR EYLEM PLANI Mustafa AKGÜL
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu Projenin ülkemizdeki; • Akademik Organizasyonu için Yükseköğretim Kurulu’na, • Finansal Destekleri için Avrupa Komisyonu’na.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu BOLOGNA SÜRECİ’NE GENEL BİR BAKIŞ.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu Projenin ülkemizdeki; • Akademik Organizasyonu için Yükseköğretim Kurulu’na, • Finansal Destekleri için Avrupa Komisyonu’na.
Yrd. Doç. Dr. Armağan Erdoğan TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERİTESİ 10 ARALIK 2010 Bologna Süreci’nde Sosyal Boyut.
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Öğrenci Temsilcilikleri Seçimi Mühendislik Fakültesi.
ERASMUS Nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.
AVRUPA BİRLİĞİ, AB DEĞERLERİ VE AB’DE DEMOKRASİ
BOLOGNA SÜRECİ VE TÜRKİYE. B OLOGNA S ÜRECI N EDIR ? Bologna Süreci, 2010 yılına kadar Avrupa Yükseköğretim Alanı yaratmayı hedefleyen bir reform sürecidir.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ: Öğrenci Konseyi Başkanlarına Yönelik Toplantı 14 Mayıs 2010 Akdeniz.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
T.C. Yükseköğretim Kurulu Prof. Dr. Hasan MANDAL Bologna Uzmanı AVRUPA YÜKSEK ÖĞRETİM ALANININ FAALİYETLERİ KAPSAMINDA TÜRK YÜKSEK ÖĞRETİM SİSTEMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ.
Maltepe Magder Başkanı Dr. Osman AYDIN
AİLE HEKİMLİĞİNİN TANIMINDAKİ TEMEL İLKELER
Prof. Dr. Nejat Erk, Türkiye Bologna Uzmanı ŞUBAT 2008 CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ-MANİSA.
Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı 31 Ekim2013, İZMİR Türkiye’de Yenilikçi Üretim Yapısına Geçişte Sınai Mülkiyet Alanında Yaşanan Gelişmeler.
BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI : BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ 07 Aralık 2007, Uludağ Üniversitesi, BURSA BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE.
GÜMRÜK KIYMETİ TEKNİK KOMİTESİ Ek:II. 1. Bu Anlaşmanın 18 inci Maddesine göre, teknik düzeyde yorum ve uygulama birliği sağlamak amacıyla Gümrük İşbirliği.
Dr. Armağan Erdoğan KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ 11 OCAK 2011 Yükseköğretimin Uluslararası Boyutu.
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM DÖNEMİ BOLOGNA SÜRECİ Fahri YAVUZ Bologna Uzmanı 11 Kasım 2010 Perşembe Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi.
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
EGEV EGE EKONOMİYİ GELİŞTİRME VAKFI. EGEV’e Üye  Afyon  Aydın  Balıkesir  Çanakkale  Denizli  İzmir  Kütahya  Manisa  Muğla  Uşak  Valilikler.
YG-21 Kadın Meclisleri & Ulusal Gençlik Parlamentosu
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
Dış İ lişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
İstanbul-25 Nisan 2008 “Hayata Artı” GENÇLİK PROGRAMI.
Yükseköğretim Kurumlarında Bologna Eşgüdüm Komisyonları’nın (BEK) Yapılanması BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ 1. BÖLGESEL TOPLANTISI.
UÜ BOLOGNA SÜRECİ BİLGİ PAYLAŞIM TOPLANTISI-3 Prof. Dr. M. Ayberk KURT
/ 181 BolognaSürecinde 20 Nisan Dr. Zekeriya Aktürk Ders Bilgi Paketi Hazırlama - Amaç - Öğrenim.
BÖTE BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ELEMANLARININ WEB SİTELERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
ULUSAL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLGİ AĞI TOPLANTISI
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
AB Erasmus Eğitim Programı Öğrenci-Öğretim Üyesi Değişimi
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu Projenin ülkemizdeki; Akademik Organizasyonu için Yükseköğretim Kurulu’na, Finansal Destekleri için Avrupa Komisyonu’na Finansal.
BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIM PROJESİ 14 MAYIS 2010, ANTALYA SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
Dr. Cemalettin MADEN Türkiye UDS Üyesi
BARTIN ÜNİVERSİTESİ’NDE BOLOGNA SÜRECİ
TTB-UDEK ÇALIŞMALARI 9 Ekim 2010, Ankara
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları 15 Haziran 2011 Galatasaray Üniversitesi.
Bologna Eşgüdüm Komisyonu Başkanları Toplantısı Turgut Özal Üniversitesi 20 Mayıs Mayıs 2011 A. Bülent Özgüler Bilkent Üniversitesi Mezunları ile.
PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI 5-6 MART 2009 SAMSUN/TÜRKİYE.
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
BOLOGNA UZMANLARI 5.DÖNEM ULUSAL TAKIM PROJESİ 1 EKİM 2009,NEVŞEHİR SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
BOLOGNA SÜRECİNİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ Kasım 2006 Fırat Üniversitesi, Elazığ Nezih Güven- Bologna Rehberi.
Avrupa okulları içi a ğ eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi.
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
POLONYA OKUL ZİYARETİ İZLENİMLERİ
ÖĞRENCİ GÖZÜYLE BOLOGNA SÜRECİ 30 NİSAN 2012,İZMİR N.KÜRŞAD SOLAK AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ BAŞKANI.
Türkiye Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu
YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ
TUNCAY ÖZOĞLU. AVRUPA BİRLİĞİ ORGANLARI  Avrupa Parlamentosu, AB kurumları içinde doğrudan halk tarafından seçilen organdır.  AB üyesi ülkelerin vatandaşları.
AVRUPA BİRLİĞİ KURUMLARI
2. Hafta sorusu: Lizbon Anlaşması AB’nin kurumsal yapısında nasıl bir değişikliğe neden olmuştur. AB Lizbon anlaşması sonrası Demokratik bir yapıya kavuşmuş.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
Coğrafya Performans Ödevi
ÖĞRENCİ GÖZÜYLE BOLOGNA SÜRECİ KAPANIŞ ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 16 HAZİRAN 2009,ANKARA SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları
KALİTE GÜVENCESİ SİSTEMİ MEVZUATI
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER
T.C. Yükseköğretim Kurulu
BOLOGNA UZMANLARI 5.DÖNEM ULUSAL TAKIM PROJESİ 1 EKİM 2009,NEVŞEHİR
OTP kapsamında Üye Devletlerin asli yükümlülükleri
BOLOGNA UZMANLARI 5.DÖNEM ULUSAL TAKIM PROJESİ 1 EKİM 2009,NEVŞEHİR
ÜNİVERSİTE ORGANLARI Öğr. Gör
Sunum transkripti:

BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIM PROJESİ 16 NİSAN 2010,SAMSUN SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ

Öğrencilerin Bologna Süreci’ne ve Karar Alma Mekanizmalarına Katılımı BEK Toplantıları Senato Toplantıları Öğrenci Toplulukları Öğrenci Konseyleri Ulusal Öğrenci Konseyi 2

3 ULUSAL ÖĞRENCİ KONSEYİ Birliğin kurulabilmesi için önceden çalışmalara başlanmış ancak 2005 yılında resmi olarak kurulmuştur. Tüm Türkiye Üniversiteleri öğrencilerini temsil eder. Seçimler her yıl Aralık ayında yapılır ve seçimleri takiben ilk ay içerisinde genel kurul toplantır.

4 ULUSAL ÖĞRENCİ KONSEYİ-2 Bologna Sürecini yakından takip eder, sürece uyum sağlamak için çalışmaktadır. ESU (Europan Student Union) üyesi olmak için görüşmelere başlanmıştır. (Madrid-3-8 May 2010)

5 ULUSAL ÖĞRENCİ KONSEYİ SORUNLAR Tamamen özerk olmaması sebebi ile ESU’ya katılım daha önce uygun görülmemiştir. Şimdiye kadar bütçesi olmamakla beraber yeni dönem Konsey Başkanları için yapılan çalışma sonlandırılmış, verilme şekli ve miktarı belirlenme aşamasındadır. Toplantılar ve çalışmaların yürütülebilmesi için merkezi bir ofisi yoktur.

6 ULUSAL ÖĞRENCİ KONSEYİ SORUNLAR-2 Üniversite Yönetimlerinin Konseylere destek olmamaları,önemsememeleri. Destek olmak istemeleri durumunda dahi çalışmalara maddi destek vermek istememeleri veya verememeleri.

Karar Alma Mekanizmalarında Katılım Öğrenci Konsey Başkanları BEK üyesi olmalarına rağmen tüm Üniversitelerde henüz toplantılara çağırılmamaktadır. Senato toplantılarına çok az sayıda Konsey Başkanı katılabilmektedir. Senato toplantılarına katılan tüm Konsey Başkanlarının oy kullanma yetkileri yoktur. 7

TEŞEKKÜR EDERİM