Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BOLOGNA SÜRECİ VE TÜRKİYE. B OLOGNA S ÜRECI N EDIR ? Bologna Süreci, 2010 yılına kadar Avrupa Yükseköğretim Alanı yaratmayı hedefleyen bir reform sürecidir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BOLOGNA SÜRECİ VE TÜRKİYE. B OLOGNA S ÜRECI N EDIR ? Bologna Süreci, 2010 yılına kadar Avrupa Yükseköğretim Alanı yaratmayı hedefleyen bir reform sürecidir."— Sunum transkripti:

1 BOLOGNA SÜRECİ VE TÜRKİYE

2

3 B OLOGNA S ÜRECI N EDIR ? Bologna Süreci, 2010 yılına kadar Avrupa Yükseköğretim Alanı yaratmayı hedefleyen bir reform sürecidir.

4 Bologna Sürecinin Üniversitelerdeki Eğitime Etkisi Nedir???

5 BOLOGNA SÜRECİ NASIL BAŞLADI? Bologna Süreci’nin temelleri 1998 yılında Fransa, İtalya, Almanya ve İngiltere Eğitim Bakanlarının Sorbonne’da gerçekleştirdikleri toplantı sonunda yayımlanan Sorbonne Bildirisi ile atılmıştır. Avrupa’da ortak bir yükseköğretim alanı yaratma fikri ilk kez bu bildiri ile ortaya çıkmıştır. Ancak, Bologna Süreci resmi olarak 1999 yılında Bologna Bildirisi’nin 29 Avrupa ülkesinin yükseköğretimden sorumlu Bakanları tarafından imzalanması ve yayımlanması ile başlamıştı

6 1999 SONRASı NELER OLDU ?

7 P RAG ’ DA B OLOGNO S ÜRECINE EKLENEN 3 HEDEF :

8 1) Yaşam boyu öğrenimin teşvik edilmesi, 2) Öğrencilerin ve yükseköğretim kurumlarının sürece aktif katılımının sağlanması, 3) Avrupa Yükseköğretim Alanı’nın cazip hale getirilmesi.

9

10 Bologna Süreci Türkiye’deki eğitim programlarını nasıl etkileyecek?

11 A VANTAJLARı VE DEZAVANTAJLA Rı NELERDIR ?


"BOLOGNA SÜRECİ VE TÜRKİYE. B OLOGNA S ÜRECI N EDIR ? Bologna Süreci, 2010 yılına kadar Avrupa Yükseköğretim Alanı yaratmayı hedefleyen bir reform sürecidir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları