ADIYAMAN GAP GÖRMEYENLER DERNEĞİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan : Semiha SARAÇ
Advertisements

SİİRT İLİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI BAŞKANLIĞI
KÜTÜPHANE HAFTASINA HOŞGELDİNİZ
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PROJELERİ
BİMER BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİ. BİMER BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİ.
NE YAPMAK İSTERDİNİZ PROJESİ
Erzurum Masa Tenisi İl Temsilciliği Faaliyet Sunumu
ŞARKİKARAAĞAÇ KAYMAKAMLIĞI SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI
1-2-3 Şubat 2012 tarihinde Bingöl Merkez İlköğretim Okulu Öğretmenlerine ‘Okullarda Afet Bilincini Oluşturma’ konulu eğitim semineri düzenlenmiştir.
GETEM logosu ve kitaplar
T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ
Badminton Federasyonu Örnek Sponsorluk Teklifi Türkiye Şampiyonaları ( Yaş ve Büyükler) İsim Hakkı Teklifi Sponsorluğun Geri Dönüşü-Sponsor.
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
HATAY VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM M Ü D Ü RL Ü Ğ Ü Strateji Geliştirme Hizmetleri Bölümü "Fidanlar Çınarların İzinde..." Projesi
PROJENİN HEDEF KİTLESİ İlkokul Ortaokul Lise ve Kuran Kurslarında öğrenim gören öğrenciler. İlçemizde yaşayan gençler ve yetişkinleri kapsamaktadır.
KUMRU SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI 2014 YILI OCAK VE ŞUBAT AYLARI FAALIYET DEĞERLENDİRMELERİ
CUMHURİYET ORTAOKULU BENCHMARKİNG 4.ALT GRUP. 1-OKUMA SAATLERİ Okullarımızda okuma saatleri planlanarak başlatıldı.. Dönerli ve 7.ve 8 sınıflarda 7.saatte.
15 OCAK YILI FAALİYET PLANI SUNUMU * KUMRU İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ.
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE MİLLİ E Ğ İTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
KİLİS İL ÖZEL İDARESİ ( – ) Sayın Genel Sekreterimiz Mustafa BOLAT’a Arz Ederiz.
KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI
‘’YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ 20 ARALIK 2013 Halit ERTUĞRUL.
İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı
GÖNÜLDEN SESLER.
ŞARKİKARAAĞAÇ HALK KÜTÜPHANESİ 2010 İKİNCİ YARIYIL FAALİYETLERİ.
OKUL AİLE BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU
Prof. Dr. Bülent Yılmaz H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü
ALACA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
GÖNÜL ELÇİLERİ ENGELLİLERLE EL ELE PROJESİ (SODES) GÖNÜL ELÇİLERİ ENGELLİLERLE EL ELE PROJESİ (SODES)
15 MAYIS 2013 ÇARŞAMBA YER: BELEDİYE ÖNÜ (TRAFİĞE KAPALI ALAN) SAAT: 16:00-20:00 SPORTİF ETKİNLİKLER ANA MEHTERAN EKİBİ GÖSTERİSİ HALK OYUNLARI GÖSTERİLERİ.
OKULUMUZ KÜTÜPHANESİNDE FAALİYETE GEÇİRİLECEK OLAN BİLGİSAYARLAR İÇİN ÖNCELİKLE ALINMASI KARARLAŞTIRILAN PROGRAMLAR.
Gündem Maddeleri  2011–2012 Eğitim Öğretim yılında yapılan çalışmaların değerlendirilmesi  Ana-Kız Okuldayız Okuma Yazma Kampanyası’yla ilgili yapılan.
KARABURNA İLK/ORTAOKULU 2013/2014 TANITIM
2014 YILI KUTLU DOĞUM HAFTASI KAPSAMINDA -SAKARYA İL MÜFTÜLÜĞÜ VE – SAKARYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİ İLE ORTAOKUL, İMAM HATİP ORTAOKULU, LİSE.
Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar
MALATYA VALİLİĞİ KOORDİNASYONUNDA TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ MALATYA ŞUBESİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLMEKTE OLAN BU PROJE KALKINMA BAKANLIĞI TARAFINDAN SODES KAPSAMINDA.
HOŞ GELDİNİZ.
1 ZÜMRÜTOVA İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ. 2 “En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır.
B R İ F İ N G Mudurnu Halk Eğitimi Merkezi’ni Tanıyalım.
İNCİ ŞENER İLKOKULU BRİFİNG DOSYASI 2013/2014.
YILDIZ TINAS İZMİROĞLU ANADOLU LİSESİ
BAKIRKÖY KARTALTEPE MESLEKİ Ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ
SİLİFKE GAZİ ANADOLU LİSESİ
ÖĞRENCİDEN ARMAĞAN ANADOLU LİSESİ
YUSUFELİ DEREİÇİ İLKÖĞRETİM KURUMU 29/05/2013. GÜNDEM MADDELERİ 1-Okulumuz hakkında genel bilgiler 2-Okulumuzun ve çevresinin fiziki durumu hakkında bilgiler.
ABDULKADİR KONUKOĞLU ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ. OKULUN TARİHÇESİ Abdulkadir Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi Eğitim Öğretim yılında Şehitkamil.
Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Bilgilendirme Semineri
T.C. MURATLI KAYMAKAMLIĞI HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ YAYGIN EĞİTİMİ GELİŞTİRME PROJESİ
İLİMİZ DİĞER KÜLTÜR KAYNAKLARINDA OLDUĞU GİBİ KÜTÜPHANELER YÖNÜNDEN DE ZENGİN BİR GEÇMİŞE SAHİPTİR. HALK KÜTÜPHANESİ İLK DEFA ‘MİLLİ KÜTÜPHANE’ ADI İLE.
HALK KÜTÜPHANESİ VE SOSYAL HİZMET BOYUTU Bu sunumdaki bilgiler Susan M. Currier’in «Public Libraries as Social Service Agencies: Birthright or Future Trend»
İMRANLI HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2015 yılında yapılan faaliyetler
Ortaklık Kurma Kütüphan-e Türkiye Tanıtım Çalışma Grubu Ankara, Ağustos 2015.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1.Sıcak Mutfak dalında, Türkiye Birinciliği 2.Soğuk Mutfak dalında, Türkiye Birinciliği 3. Otelcilik Bölümü Okulları İzmir.
U Ş AK İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K B İ R İ M İ.
DEKORATİF AHŞAP BOYAMA KURSU. HALK OYUNLARI KURSU ADI SOYADI: FATMA DÜZÜN BRANŞI: HALK OYUNLARI ANAMUR YÖRESİ TEL: ADRESİ: TÜM İLÇE İLKÖĞRETİM.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI.
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
OKULUMUZA YAPILAN AYNI YARDIMLAR Z KÜTÜPHANE 1 ADET FOTOKOPİ MAKİNESİ (ÖĞRETMEN ODASI ) 150 ADET PLASTİK SANDALYE 30 ADET TOPLANTI SALONU İÇİN MİSAFİR.
Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Hep Birlikte Ünitesi.
İSTANBUL VALİLİĞİ «İSTANBUL’UN ÇOCUK YAZARLARI» PROJESİ
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri Şube Md Yılı Faaliyet Raporu Sunumu.
BRAİLLE YAZI SİSTEMİNDE KULLANILAN ARAÇ VE GEREÇLER
Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi Tanıtım Bilgileri İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 64 Öğrenci Sayısı : 951 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 34 Fen Laboratuarı.
İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 44 Öğrenci Sayısı : 703 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 28 Fen Laboratuarı Sayısı :2 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1.
B AYBURT MERKEZ FAALİYETİN ÇEŞİDİ ve AMACI AK PARTİ BAYBURT TEŞKİLATI(Ana Kademe İl Yönetimi, İl Kadın Kolları Yönetimi, Gençlik Kolları İl Yönetimi)
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
YAYGIN EĞİTİM Yaygın Eğitim: Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş
VİZYON BELGESİ RAPORU OCAK 2018
Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı
Sunum transkripti:

ADIYAMAN GAP GÖRMEYENLER DERNEĞİ Gap görmeyenler derneği 25-09-1994 tarihinde Genel Merkezi ADIYAMAN’da ,02.03.066 kodu ile kurulmuş olup halen faaliyetlerini sürdürmektedir. Derneğimizin 174 üye kaydı bulunmaktadır.Faaliyetlerini ;Adıyaman Belediye başkanlığında dan almış olduğu arsa üzerine valilik tarafından 2 katlı bina yaptırılarak 1 katı halı kursuna ,1 katı derneğimize intifa hakkı ile kullanımı verilerek 160 m2 lik binada hizmetlerini vermektedir.

ADRES:CUMHURİYET MAH. KERKİŞİN YOLU ÜZERİ ADIYAMAN İLETİŞİM BİLGİLERİ ADRES:CUMHURİYET MAH. KERKİŞİN YOLU ÜZERİ ADIYAMAN TLF:(0416) 214 26 64 FAX:(0416) 214 59 58 EMAİL:gapgorder@mynet.com Wep:www.gapgorder.com

Derneğimizin amacı eğitim mesleki bilgi becerileri kazandırmak faaliyetlerinde bulunmaktadır. SOSYAL VE KÜLTÜREL ÇALIŞMALAR GÖRME ENGELLİ HALK OYUNLARI EKİBİ

Breil alfabesi ile birinci ve ikinci kademe okuma yazma kursları Santral operatörlüğü KENDİLERİNİ YETERLİ HALE GETİRMEK VE ÖZ GÜVEN KAZANMAK İÇİN SPOR ÇALIŞMALARI

SYD GENEL MÜDÜRLÜĞÜ "SRAP" DESTEKLİ GÖRMEYENLER İÇİN SESLİ KÜTÜPHANE

Uzun bir zaman dilimini kitap ve kütüphaneciliğe ilgili olarak geçiren GAP Görmeyenler Derneği Başkanı Sayın Mehmet TUNÇ ile Adıyaman Kütüphane Müdür V. Filiz KARABULUT' un bir araya gelerek ortak fikirleri doğrultusunda, Adıyaman iline bir sesli kütüphane kurulmasının faydaları konuşulmuş, sonucunda bir plan hazırlanmış olup; Dernek Başkanı sayın Mehmet TUNÇ' un Dernek Yönetim Kurulunun desteğini de arkasına alıp büyük gayretler sonucu hazırlanan plan hayata geçirilmiştir. Bu planın Örnek çalışmalarını bulup sağlama işi Filiz KARABULUT tarafından gerçekleştirilmiş finansman bulma konusunda ise sayın Mehmet TUNÇ' un büyük çabaları olmuştur

Örnek proje T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünden sağlanmış, Planın hayata geçirilmesi için gereken finansı ise Adıyaman Valiliğimize bağlı Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Sekreterliği ve Mütevelli Heyetinin kararı ile ilgili SYD Genel Müdürlüğü Sosyal Riski azaltma Projesi kapsamında görme engellilere yönelik sesli kütüphane projesi için ayrılan 60 bin YTL ödenekle sağlanmıştır. Bu projenin amacı görmeyenler ile gören insan arasında, okuma alışkanlığını kazanmak isteyenlerin aradaki farkı gidermesini, kimseye muhtaç olmadan istediği kitabı gerek kabartma yazı ile ve gerekse kaydedilen CD' lerden istediği biçimde okuyabilmesi veya dinleye bilmesini sağlamaktır.

K Ü T Ü P H A N E M İ Z D E Kitap Okuma Makinesi ( Kitabı bilgisayara okuyup Kabartma yazıya ve CD ye döküyor.) Kabartma Yazı Makinesi (Normal yazıyı kabartma yazıya çeviriyor.) CD Kayıt ve Çoğaltma Makinesi 4 adet düz ekran bilgisayar ( XP programlı) 4 adet Ekran okuyucu programı 4 adet net okur Türkçe sentezleyici programı ( İngilizce programı Türkçe'ye çevirme) Okuyup Çözümleme programı 20 adet CD çalar Kaset çalar 6 adet Çalışma masası 5 adet dolap 5 adet çalışma kabini 4 adet koltuk 20 adet sandalye 1 adet klima Mekan için sergi ve perdeler 5 bin CD bin ses kaseti 1 adet Scanner 10 kabartma yazı silgisi 10 top kabartma yazı kağıdı Ekran Büyütücü T

Yukarıda yazılı tüm araç ve gereçler bir araya getirilerek SESLİ KÜTÜPHANE kurulmuştur. Görmeyenleri Sesli Kütüphanemize kavuşturan ve tüm çaba ve emeklerini esirgemeyen kişi ve kurumlara TEŞEKKÜR eder saygı ve şükranlarımızı sunarız. GAP Görmeyenler Derneği Adına Başkan Mehmet TUNÇ

SYD GENEL MÜDÜRLÜGÜ "SRAP" DESTEKLİ GÖRMEYENLER İÇİN SESLİ BİLGİSAYAR EGİTİM SALONU

Bilgisayar Eğitim Salonu

GAP Görmeyenler Derneği başkanı ve Dernek yönetim kurulunun ortaklaşa aldıkları bir kararla tüm engelli insanlara bilgisayar eğitimi verebilmek için bir proje hazırlamış olup ve hayata geçirilmiştir. Sayın dernek başkanı Mehmet TUNÇ Bilgisayar eğitimi veren kuruluşlardan gerekli bilgileri toplayarak bu projeyi hazırlamıştır. Planın hayata geçirilmesi için gereken finansı Adıyaman Valiliğimize bağlı Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Sekreterliği ve Mütevelli Heyetinin kararı ile ilgili SYD Genel Müdürlüğü Sosyal Riski azaltma Projesi kapsamında görme engellilere yönelik Bilgisayar Eğitim Kursu projesi için ayrılan 20 bin YTL ödenekle sağlanmıştır.

Görmeyen insanımızı teknolojinin kazandırdığı tüm bilimsel verilerle tanıştırmak ve bu bilgilere ulaşmasını sağlamak ve hayatlarını daha kolay yaşanır kılmak amaçlarımızın başında gelmektedir. Bu doğrultuda hedeflenen amacımıza ulaşmış bulunmaktayız. Salonumuzda; 10 adet bilgisayar. 10 adet bilgisayar masası, 2 yazıcı, 10 adet kulaklık, 20 adet sandalye, 1 paket 5 li ekran okuyucu program, 5 adet net okur Türkçe sentezleyici program, 100 adet CD, 100 adet disket ve 1 adet klima gibi araç ve gereç bulunmakta. Çalışmalarımızda bizim yanımızda olan devlet büyüklerimize ve bilgi vermede yardımcı olan kurum ve kuruluşlarımıza minnet ve şükranlarımızı tüm engelli vatandaşlarımız adına arz ederiz. GAP Görmeyenler Derneği adına Başkan Mehmet TUNÇ

1. Halil İbrahim Sofrası Sosyal Yardımlaşma Haftası Altın Sofra Proje Yarışması kapsamında Şanlıurfa İlinde düzenlenen yarışmaya ilimizden den GAP Görmeyenler Derneği Sesli Kütüphane ve Sesli Bilgisayar Eğitimi Salonu Projesi ile Engellilere destek kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

9-14 Haziran 2007 tarihleri arasında Şanlıurfa ilinde Şanlıurfa Valiliğince birincisi düzenlenen Halil İbrahim Sofrası Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Haftası etkinlikleri kapsamında Adıyaman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Sosyal Riski Azaltma Projesinden ( SRAP) aktarılan ödenek ile Adıyaman GAP Görmeyenler Derneği sesli kütüphane ve Bilgisayar Eğitimi Projesi birinci seçilerek ödüle layık görüldü.