Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Gündem Maddeleri  2011–2012 Eğitim Öğretim yılında yapılan çalışmaların değerlendirilmesi  Ana-Kız Okuldayız Okuma Yazma Kampanyası’yla ilgili yapılan.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Gündem Maddeleri  2011–2012 Eğitim Öğretim yılında yapılan çalışmaların değerlendirilmesi  Ana-Kız Okuldayız Okuma Yazma Kampanyası’yla ilgili yapılan."— Sunum transkripti:

1

2

3 Gündem Maddeleri  2011–2012 Eğitim Öğretim yılında yapılan çalışmaların değerlendirilmesi  Ana-Kız Okuldayız Okuma Yazma Kampanyası’yla ilgili yapılan çalışmaların değerlendirilmesi.  Mesleki, teknik, sosyal ve kültürel içerikli kursların yaygınlaşmasıyla ilgili yapılacak çalışmalar.  Diğer Kamu Kurum Ve Kuruluşları, Sivil Toplum Örgütleri ile işbirliği halinde Kurs ve Seminer Çalışmalarının Yaygınlaştırılması.  “Aile İçi Eğitim” Kursları’nın Yaygınlaştırılması.  İş-Kur İl Müdürlüğü ile işbirliği halinde temrinlikli ve temrinliksiz kursların açılması ile ilgili proje çalışmalarının yapılması.  SODES ve AB Projeleri.  Açılan kurslarla ilgili yıl sonu sergilerinin düzenlenmesi.  Dilek ve temenniler.

4 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR

5 Ana-Kız Okuldayız Kampanyası İlçemizde, 2007-2008 Eğitim Öğretim yılından itibaren Anakız Okuldayız Okuma Yazma Çalışmaları 2011- 2012 Eğitim Öğretim yılında da yine gayretli ve özverili çalışmalarla devam etmiştir. Bu yıl için Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bize verilen 3875 vatandaşımızı okuma yazma becerisi kazandırma hedefinin çok üstünde vatandaşımız okur yazar duruma getirilmiştir. Buna göre açılan kurslar, ve yapılan STS sınavları ile 6069 vatandaşımız okuma yazma belgesi almıştır. Böylelikle 2008 yılında TÜİK verilerine göre 17.998 okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın sayısı 231’ e düşmüştür.

6 OKULLARA GÖRE OKUMA YAZMA BECERİSİ KAZANAN SAYISI S.No Okulun Adı Ok. Yaz.Sayısı S.No Okulun Adı Ok. Yaz.Sayısı S.No Okulun Adı Ok. Yaz.Sayısı S.No Okulun Adı Ok. Yaz.Sayısı S.No Okulun Adı Ok. Yaz.Sayısı S.No Okulun Adı Ok. Yaz.Sayısı

7 Sosyal-Kültürel Kurslar  Sosyal ve Kültürel Alanda;  SBS  LYS-YGS  PYBS  Yetiştirme Kursu (6 ve 7. Sınıflara Yönelik)  Yabancı Dil (İngilizce ve Arapça)  Halk Oyunları  Çağrı Merkezi Elemanı  Spor Kursları (Futbol, Basketbol, Hentbol, Atletizm, Karate, Masa Tenisi vb.)  Drama olmak üzere 01.08.2012 tarihi itibariyle 28 türde toplam 241 kurs açılmıştır.

8 Meslekî-Teknik Kurslar  Meslekî ve Teknik Alanda;  Halıcılık  Bilgisayar Programlama, Web Tasarım  Geleneksel Türk İşlemeleri  Arıcılık, Kaynakçılık, Ahşap Montaj Hazırlama  Temel Makyaj  Kalorifer Ateşçiliği  Trikotaj  Bayan Terziciliği, Düz Dikiş  Elde Kurdele İşi  Çeyiz Ürünleri Hazırlama vb. olmak üzere 01.08.2012 tarihi itibariyle 21 türde 62 kurs açılmıştır.

9 Diğer Kurum ve Kuruluşlarla İşbirliği Halinde Yapılan Çalışmalar

10 Silvan Halk Kütüphanesi: Bilgisayar, İngilizce ve Drama Kursu, Silvan Cezaevi Müdürlüğü: Kalorifer Ateşçiliği Kursu, Silvan Jandarma Komutanlığı: Kalorifer Ateşçiliği Kursu, Silvan Belediyesi MEYA Toplum Merkezi: Bilgisayar Kursu, 1. Kademe İ ngilizce, 2. Kademe İ ngilizce İlçe Müftülüğü: 1. Kademe Arapça Kursu, 2. Kademe Arapça Kursu Silvan Gençlik Spor Müdürlüğü : Atletizm, Hentbol, Futbol, Masa Tenisi, Basketbol, Karate, Voleybol Kursu ve Wuhsu Kursu Silvan Çok Amaçlı Toplum Merkezi: Bilgisayar, İngilizce ve Temel Makyaj Kursu Çevre ve Orman Müdürlüğü: Avcılık Eğitimi Kursu İlçe Tarım Müdürlüğü: Seracılık Kursu, İş Makineleri Operatörlüğü (Biçerdöver ) Kursları Açılmıştır.

11 D İĞ ER KURUMLARLA 2012-2013 E Ğİ T İ M Ö Ğ RET İ M YILINDA YAPILMASI PLANLANAN KURS VE SEM İ NER ÇALIŞMALARI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: Aile İçi İletişim, Çocuk İstismarı ve İhmalini Önleme, SBS-YGS-LYS Kursları, İlçe Tarım Müdürlüğü: Seracılık, Meyvecilik, Kırım Kanamalı Kongo Hastalığı, Süt Sağıcılığı,Arıcılık, Bitki Zararlıları ile Mücadele Sağlık Grup Başkanlığı: Aile Sağlığı, Bebek-Çocuk-Ergen Beslenmesi, Obezite İle Mücadele,Sigara Bağımlılığından Korunma, Yaşlılık Dönemi Problemleri, İlçe Müftülüğü: Aile Olma, Arapça ve Kuran Kursları İlçe Emniyet Müdürlüğü: Güvenli İnternet Kullanımı, Şiddet ve Vandalizm ile Mücadele, Uyuşturucu Bağımlılığından Korunma, Rehberlik ve Araştırma Merkezi: Çocukluk ve Gençlik Dönemi Gelişimleri, Sınav Stresi-Not Kaygısı, Stres Yönetimi, Sosyal Uyum Çalışmaları

12 İş-Kur Kursları

13  2011-2012 Eğitim Öğretim Yılında İş-Kur ile ortaklaşa Bilgisayar Programlamacılığı, 3 Adet Çağrı Merkezi Kursu ve Bayan Terziliği Kursları olmak üzere toplam 5 Adet kurs açılmıştır. Bu kurslarımıza toplam 125 kursiyerin kaydı yapılmış olup, kurs sonunda 116 kursiyer sertifika almıştır. Ayrıca Umut Yıldızları Projesi kapsamında 1 adet Giyim Kursu açılmış olup 16-18 yaş grubu 20 bayan kursiyer kursa devam etmektedir. İş-Kur Kursları 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılında da İş Kur İle İşbirliği halinde kursların açılmasına devam edilecektir.

14 Projelerimiz

15 “Karanlıktan Aydınlığa” Projesi 256 kız, 58 erkek olmak üzere 314 öğrenci okula kazandırılmıştır.  Projemiz Merkezi İhale ve Finans Birimi tarafından “Özellikle Kız Çocuklarının Okullulaştırılması” Hibe Programı Kapsamında kabul edildi. Bu Proje İle Yapılan Çalışmalar sonucunda 256 kız, 58 erkek olmak üzere 314 öğrenci okula kazandırılmıştır.

16 “Üreten Kadınlar” Projesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve SODES tarafından kabul edilen bu proje, yine Halk Eğitimi Merkezi tarafından yürütülmektedir. Proje İle birlikte 25 bayan 7 ay boyunca Tekstil alanında mesleki beceri kazanarak proje sonunda kazandıkları beceri ile 5500 adet pantolon, etek ve gömlek üreterek 2750 örgün eğitim öğrencisinin giyim ihtiyaçlarını karşılamışlardır.

17 Hazırlanan Projelerimiz

18 Yıl Sonu Sergileri

19 Eğitim Öğretim Yılı boyunca açtığımız kurslara ait ürünlerin teşhir edileceği sergiler düzenlenmekte olup, 2011-2012 Eğitim Öğretim yılında da Müdürlüğümüz binasında Sergi Açılışı gerçekleştirilmiştir. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılı sonunda Müdürlüğümüz binasında Üretilen Ürünlerin sergi açılışı yapılacaktır.

20 Dilek ve Temenniler - Kapanış

21


"Gündem Maddeleri  2011–2012 Eğitim Öğretim yılında yapılan çalışmaların değerlendirilmesi  Ana-Kız Okuldayız Okuma Yazma Kampanyası’yla ilgili yapılan." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları