TÜRKİYE BİLİŞİM ŞURASI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKİYE ESNAF ve SANATKARLARI KONFEDERASYONU HİZMETİÇİ EĞİTİM SEMİNERİ
Advertisements

E-MEVZUAT GRUBU ÇALIŞMALARI
Bankacılık Etik İlkeleri
INTERNET VE HUKUK Zeynep Derman Hukuk Müşaviri SUPERONLINE A.Ş.
ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ TOPLANTISI
Milli Emlak Genel Müdürlüğü Performans Sözleşmesi
TÜRKİYE’DE ÇAĞCIL DEMOKRASİ, DEMOKRATİK KÜLTÜR VE OLGUNLUK
AVRUPA BİRLİĞİ TÜKETİCİ POLİTİKASI
BİLGİ TOPLUMU STRATEJİSİ Halil İbrahim AKÇA DPT Müsteşar Yrd. 7 Eylül 2006.
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
AKREDİTASYON SİSTEMİNDE BALIKESİR SANAYİ ODASININ KALİTE UYGULAMALARI Konya.
PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME (PEB) (YAPI-REHBER-PİLOT UYGULAMA)
eAvrupa, eAvrupa+ ve Türkiye
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
TÜRKİYE’DE KAMU KESİMİ REFORMLARI
AB ÜYELİĞİNİN TÜRK VATANDAŞLARINA FAYDALARI
T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Birimi Başkanlığı
ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ
Özel Sektörde İnsan Kaynağının Önemi
İNGİLTERE’ DE E-DEVLET
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
Ankara, 25 Mart 2011 Mehmet KAYA Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Sekreteri HSYK’ nın Anayasal Değişiklik Doğrultusunda Yeniden Yapılandırılması.
Türkiye Bilişim Derneği 1 TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Ankara 3 Mayıs 2012.
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Yerel Önleme ve Güvenlik Planlarının Hazırlığı ve Uygulaması 26 Mart 2013 Serra Titiz İstanbul Pilot Uygulamasından Sorumlu Kıdemli Uzman.
Elektrik Elektronik Teknoloji Platformu Oluşturma Çalıştayı Sinan Tandoğan TÜBİTAK-TEYDEB 23 Şubat 2007, TÜSSİDE.
Türkiye ile Avrupa Birliği Arasında Hizmet Sunumu Serbestisi
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
TANI / TEDAVİ / BAKIM TIBBİ - HEMŞİRELİK - LABORATUVAR HİZMETLERİ 17.Şubat.2013 ENEZ.
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
TÜRKİYE’DEKİ DURUM ANALİZİ
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Bilişim Sektörü 24 Aralık 2014.
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
Kurumsal İçerik Yönetimi Kapsamında Bilgi Güvenliği
Türkiye Bankalar Birliği 49. Genel Kurulu 1 Türkiye Ekonomisi ve Bankacılık Sistemindeki Gelişmeler Ersin Özince Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu.
YEREL YÖNETİMLER VE DEMOKRASİ
E- Ticaret Altyapısı.
Türkiye’de Meslekî Eğitim ve Öğretimdeki Yeni Yaklaşımlar
Başlıca e-Devlet Uygulamaları ve e-Dönüşüm Türkiye Projesi
1 20 EKİM 2004, ANKARA T. Uzm. Deniz YANIK Lisans ve Sözleşmeler Dairesi Başkanlığı TELEKOMÜNİKASYON KURUMU TÜRKİYE’DE TELEKOMÜNİKASYON POLİTİKASI ALANINDA.
ANAYASA'NIN İLGİLİ HÜKÜMLERİ ANAYASA'NIN İLGİLİ HÜKÜMLERİ KANUNLAR 5176 Sayılı Kamu Görevlileri Etik Kurulu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması.
TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ Kamu Bilişim Platformu - 17 E-Ticaret Güvenlik Sertifikasyonu ve Hukuksal Düzenlemeler 1 Çalışma Grubu ve Ötesi Kamu Hizmetlerinde.
TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ Kamu Bilişim Platformu - 17
TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ Kamu Bilişim Platformu - 17
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Bilişim Suçlarıyla İlgili Mevzuat 3- BM Kararları.
Topluluk İnovasyon Girişimi Süreç Açıklaması ve Yol Haritası Dokümanı 26 Mayıs
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
SAYDAMLIĞIN ARTIRILMASI VE YOLSUZLUKLA MÜCADELENİN GÜÇLENDİRİLMESİ STRATEJİSİ KOORDİNATÖR: R. Bülent TARHAN Başbakanlık Başmüfettişi HAZIRLAYAN : L. Cihan.
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
DÜNYADA TÜKETİCİ HAKLARI ve UYGULAMALARI
Bilgi Teknolojileri Denetimi Bilgi Teknolojileri (BT) denetimi ve denetim sürecinin oluşturulması; Bilgi Teknolojileri ile ilgili unsurların güvenlik altında.
Temel Bilgi Teknolojileri
MEZUNLAR TOPLULUĞU BİRİMİ
SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
YONT221 KAMU YÖNETİMİ DÜŞÜNCESİNİ GELİŞİMİ VE DEVLETİN ETKİNLEŞTİRİLMESİ YÖNETİŞİM.
E- DEVLET, e-YÖNETİM VE TÜRKİYE’DEKİ DURUM ANALİZİ.
“Gizlilik, Bireysel Haklar, Kişisel Verilerin Korunması”
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ
Sunum transkripti:

TÜRKİYE BİLİŞİM ŞURASI e-Devlet Çalışma Grubu

TBS “e-Devlet” ÇALIŞMA GRUBU VİZYON Kısa ve orta erimde, en az e-Avrupa +’ ın beklentilerini karşılayabilecek seviyede, uzun erimde de, e-yaşam ortamını yaratabilmiş, şeffaf, demokrasiyi tümüyle vatandaşı ile paylaşabilen, verimliliği ön planda esas kabul etmiş bir e-TÜRKİYE oluşturabilmek.

TBS “e-Devlet” ÇALIŞMA GRUBU Tüm Dünya’ da yaşanan “Değişim Süreçleri”ne uyumun, Devlet katmanında hızla sağlanabilmesi ve bu bağlamda yapısal ve yönetsel tedbirlerin alınması, Devlet katmanında, var olan BİLİŞİM alt yapısının, hedeflere varabilme doğrultusunda daha verimli, paylaşımcı ve eşgüdümlü çalışmasının sağlanması ve tekrarlı çalışmaların önlenmesi, Tüm bu hedeflere yönelik olarak, e-Türkiye için gereksinimlerin belirlenmesi ve yapısal, yönetsel, hukuksal vb. Konularda alınması gereken tedbirlerin şura aracılığı ile devlet yönetiminden talep edilmesi.

TBS “e-Devlet” ÇALIŞMA GRUBU e-Devlet ÇALIŞMA GRUBUNUN LİSTECİSİNE KAYITLI 36 ÜYESİ VARDIR. DESTEK ALDIĞI TBD KAMU-BİB ÇALIŞMA GRUBUNDA GÖREV YAPAN 75 KİŞİ VARDIR. ÇALIŞMA GRUBUMUZ 27 ARALIK 2001 14 OCAK 2002 06 ŞUBAT 2002 OLMAK ÜZERE ÜÇ KEZ TOPLANTI YAPMIŞTIR.

TBS “e-Devlet” ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTILARA ORTALAMA OLARAK 13 KİŞİ KATILMIŞTIR. ÇALIŞMAYA DESTEK VEREN KİTLENİN ÇALIŞMA ALANLARINA GÖRE DAĞILIMI; % 70 KAMU ÇALIŞANI % 30 ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANI

TBS “e-Devlet” ÇALIŞMA GRUBU ŞURA’YA GÖTÜRÜLMESİ PLANLANAN KONU BAŞLIKLARI Toplum katmanında e-Kültür’ün yaygınlaştırılması; Kamu Yönetiminin; e-Devlet nedir? E-Devlet’in getirileri, e-Devlet’e geçişte yapılması gerekenler konusunda bilgilendirilmesi, Toplumun e-Yaşama Özendirilmesi, e-Kültür’ün İlköğretimden başlayarak tüm eğitim süreçlerine sokulması, Toplumun ve Kamunun değişim süreçlerine uyumunun ve eğitilmesinin sağlanması, Tüm katmanlara “e-Demokrasi” nin yararlarının anlatılması, ( Elektronik seçim, Elektronik sayım vb. )

Devlet katmanında; e-Devlet oluşumunu organize/takip edecek “e-Devlet Koordinasyon Birimi” nin kurulması ve yetkilendirilmesi; Halen yürümekte olan ve gelecekte öngörülen tüm BT projelerinin ilişkilendirilmesi, e-Devlet portalının kurulması, Devlet katmanında, Veri Standartlarının oluşturulması ve uyulmasının sağlanması, Bilgi Paylaşımı ve İletişim kültürünün oluşturulması ve sağlanması, e- Devleti tetikleyici öncelikli Projelerinin hayata geçirilmesi, e-demokrasinin altında yer alan projelerin acilen uygulamaya başlatılması, Finansman kaynaklarının oluşumun sağlanması,

TBS “e-Devlet” ÇALIŞMA GRUBU Devletin, e-Devlet olabilmesini teminen yeniden yapılandırılması; Devletin şeffalaşmasının sağlanması, Devletin hızlı, etkin ve verimli çalışmasının sağlanması, Vatandaşın devlet işleyişine katılımının sağlanması, (Otokontrol mekanizmalarının kurulması, Şeffaflık) Kamuya güvenin sağlanması,

TBS “e-Devlet” ÇALIŞMA GRUBU e-Avrupa + daki beklenenlerin zaman planına uygun olarak karşılanması; Goteburg’ da imzalanan “e-Europe + “ içeriğinde yer alan 56 maddenin beklenen süreler içerisinde gerçekleştirilmesini sağlamak üzere konu ile ilgili kuruluşların bilgilendirilmesi ve görevlendirilmesi.

TBS “e-Devlet” ÇALIŞMA GRUBU Gerekli tüm yasal ve mevzuat değişikliklerinin yapılması; Elektronik imza, Sayısal İmza, Onay Kurumu, Elektronik Kimlik, Elektronik ortamda sözleşmelerin yapılması, Elektronik ortamda elde edilen veya saklanan delillerin tanınması, Elektronik ortamda SatınAlma ve İhale, Elektronik ödeme araçları, sözleşmeler açısından Rekabet Kanununu ilkeleri, Telif Hakları ve Komşu haklar ile ilgili Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, Bilginin gizliliğinin, bütünlüğünün sağlanması ve kimlik sahteciliğinin önlenmesi, Elektronik ortamda gerçekleştirilen işlemlere ve kayıtlara yasal geçerlilik kazandırılması, Tüketicilerin hak ve menfaatlerinin korunması, Ceza Kanununun Genel Hükümlerinin tümünün elektronik ortamda iş yapış bazında irdelenmesi vb.

TBS “e-Devlet” ÇALIŞMA GRUBU ÇALIŞMA YÖNTEMİ İLGİ DUYAN TÜM BİREYLERE AÇIKLIK BENİMSENMİŞTİR. HER KONU İÇİN ÇALIŞACAK GÖREVLİLER BELİRLENMİŞTİR. KAYNAKLAR: TBD KAMU-BİB ÇG’ nun ÜÇ YILDIR DEVAM EDEN VE ORTALAMA 165 KİŞİNİN ORTAK AKLI İLE OLUŞTURULMUŞ/ OLUŞTURULMAKTA OLAN ÇALIŞMALARDAN YARARLANMAK. ÜLKEMİZDE YAPILMIŞ DİĞER TÜM ÇALIŞMALARDAN YARARLANMAK. DÜNYADAKİ GELİŞMELERİ İZLEMEK/DERLEMEK.

TBS “e-Devlet” ÇALIŞMA GRUBU Ç.G.1-KAMU PROJELERİNİN VE BT PROJE STANDARTLARININ İRDELENMESİ VE İLİŞKİLENDİRİLMESİ Ç.G.2- T.C. KİMLİK NUMARASININ KULLANIMI Ç.G.3-KAMUDA ADRES BİLGİ STANDARDININ OLUŞTURULMASI Ç.G.4- KAMUDA ALAN ADLARI STANDARDININ BELİRLENMESİ Ç.G.5- KAMU BİLİŞİM SİSTEMLERİ GÜVENLİĞİ İÇİN TEMELGEREKSİNİMLERİN BELİRLENMESİ Ç.G.6- KAMU BİM'LERİ İÇİN SÜREKLİ EĞİTİM MODELİ Ç.G.7- E-KÜLTÜRÜN YAYGINLAŞTIRILMASI

TBS “e-Devlet” ÇALIŞMA GRUBU Ç.G.8- E-YAZIŞMA İLE İLGİLİ MEVZUAT OLUŞTURULMASI Ç.G.9- MALİYE VE İŞ KURUMU PORTAL İLK ÖRNEKLERİNİN OLUŞTURULMASI Ç.G.10- BİM'LERİN E-DEVLET KAVRAMINA UYGUN BİÇİMDE YENİDEN YAPILANDIRILMASI Ç.G.11 - e-Devlet : DÜNYADAKİ GELİŞMELER ve e-Avrupa + Ç.G.12 - e-Devlet : TÜRKİYE‘ DEKİ GELİŞMELER Ç.G.13 - e-Devlet: DEVLET PORTALI ANA İLKELERİNİN BELİRLENMESİ VE UYGULAMAYA ALINMASI

TBS “e-Devlet” ÇALIŞMA GRUBU SÜREKLİ ÇALIŞMA GRUPLARI Ç.G.14 – BİLİŞİMSİZLİK MALİYETİ Ç.G.15 – YAZILIM İYELİK HAKLARININ KORUNMASI Ç.G.16 – ÖNCELİKLİ DEVLET HİZMETLERİNİN WEB’ E TAŞINMASI

SABRINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER tbs-e-devlet@bilisimsurasi.org.tr