NAVİGASYON TASNİF DIŞI 1/19 AZAP FİLO KOMUTANLIĞI EĞİTİM ŞUBE KISIM AMİRLİĞİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
NAVİGASYON GPS SİSTEMLER
Advertisements

Konşimento talimatı / Shipping instruction
- OTOMATİK UÇUŞ SİSTEMLERİNİN GENEL ÇALIŞMASI - ÇALIŞMA MODLARI - ACTUATORLER Yrd. Doç. Dr. Hamdi ERCAN Uçak Elektrik-Elektronik Bölümü, Sivil Havacılık.
Konu: Windows Sistem Araçları
PUSULA Doğa yürüyüşünde yolları ve patikaları izlemek istemiyorsan bir pusulaya ihtiyacın olacak. Pusula enerji hatlarından 55 metre, telefon hatlarından.
HAVA – KARA RADAR.
Bilgilerimi sunuyorum
PKK TERÖRÜ İLE ASKERİ MÜCADELE
EXCEL ŞAHİN AKDAĞ 1.
EĞİTİM ŞUBE KISIM AMİRLİĞİ
YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN SATRANÇ
Saydığımızda 15 tane sayı olduğunu görürüz.
SGB NET Doküman Yönetim Sistemi
KÜTÜPHANE BİLGİ VE BELGE OTOMASYONU
1.Adım: Birime havale edilen evraklar seçeneği seçilir.
Ana sayfamızdaki Book Now bölümünden Container Booking bölümüne tıklayınız.
Zamanı Ölçme Yıl Ay Hafta Gün
MFD(MULTI FUNCTIONAL DİSPLAY)
KESTEL BELEDİYE BAŞKANLIĞI.  Kestel Belediyesi adlı kablosuz ağa bağlanılması gerekir.  İstemcilerin IP, Ağ Geçidi ve DNS ayarlarını otomatik alması.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİ DERS SEÇİMİ HAKKINDA AÇIKLAYICI BİLGİLER.
Organize Sanayi Bölgeleri Bilgi Sitesi Kullanıcı Rehberi
ICP-DED TASNİF DIŞI1 ICP, hemen önümüzdeki panel olup sık kullanılan iletişim ve navigasyon fonksiyonlarına hızlı erişimi sağlamaktadır. ICP panelinde.
EĞİTİM ŞUBE KISIM AMİRLİĞİ
ÖĞRENME FAALİYETİ 3. PARAGRAF DÜZENLEME.
Yemeğini 1 gün önceden saat 16,45’e kadar alabilirsin.
PUSULA Doğa yürüyüşünde yolları ve patikaları izlemek istemiyorsan bir pusulaya ihtiyacın olacak. Pusula enerji hatlarından 55 metre, telefon hatlarından.
SAATLER Zamanı ölçmek için kullanılan ölçme aracı SAATTİR.
MOPAK Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
ZAMAN SABİTESİ.
XxPFL2908H/12 – xxPFL30x8x/12 – xxPFL31x8x/12 Modelleri için Pratik Bilgiler Emin Büyükmumcu 1.
Navigation -V- Great Circle Sailing
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
HARM Füzesi (AGM-88) AGM- 88, (High Speed Anti Radiation Missile), radarların yaymış oldukları emisyonu kullanarak onları bulan ve yok eden bir füzedir.
KAÇINMA MANEVRALARI TASNİF DIŞI1/7  Sizi hedef alan bir IR ya da radar güdümlü füze olabilir. Angajman başlamadan önce EWS panelden Tehdit uçağın durumuna.
NAVİGASYON NAV-750 TV Harita ve Yazılım Özellikleri • Türkiye adres yapısına özel MIREO Don’t Panic navigasyon yazılımı ve TELEATLAS haritası • 81 il.
DOĞRUNUN EĞİMİ İLE DENKLEMİ ARASINDAKİ İLİŞKİ
Gözlerinizi kandırmak ister misiniz???
Programa girmek için Ok işaretinin gösterdiği simgelerden birini tıklayın. Sayfa 3.
1.Adım: Kayıt geri almak için önce araç çubuğundan kayıt ara sekmesine basarak, geri alınacak evrak kaydı belirlenir.
TEMEL NESNE VE TABLO İŞLEMLERİ
Hafta 9. 2 Form Hazırlamak Veritabanın da bulunan tablolara veri girilmesini kolaylaştırmak ve görünümünü güzelleştirmek için form özelliğini kullanabilirsiniz.
Adım 1 adresine gidin.
UZAYDA EĞRİSEL HAREKET
Temel belge İşlemlerİ Microsoft Office Word 2007.
PowerPoint Konu Anlatımı
ÖĞRENCİ SEÇME UÇUŞLARI
AFTER EFFECTS TUTORIAL BASIC ANIMATION İPEK ALTIOK
1.BÖLÜM GENEL SEYRÜSEFER
10. BÖLÜM ALTIMETRE AYAR USULLERİ
LOGO CRM ve SİPARİŞ OTOMASYONU
Temel Bilgisayar Teknolojileri
YKB Proje Önerileri. Ziyaretçiler scroll bar ‘da bulunan parayı çekerek sayfayı aşağıya doğru indirirler Para göndermenin ne kadar kolay ve hızlı olduğunu.
1- İnternet tarayıcınızdan “ adresine girip, sağ üst köşeden “sisteme giriş” için tıklayınız.
ESPRIT SERİSİ PANELLERİN KULLANIM KILAVUZU (728ultra,738+,748+ Modeller için) SİSTEMİN DEVREYE ALINMASI Tuş takımının yeşil ışığı (READY) (bknz şekil 1.
Deniz etkisiyle kar yağışları (Sea effect snow)
12.BÖLÜM YAKLAŞMA KONTROL HİZMETİ Ayrılan Uçak ( Departing Aircraft ): Kalkış yapacak olan bir uçağa verilecek olan kleransta; a)Kalkış için serbest kılındığı.
ELEKTRİK MAKİNELERİ VE
SAATLER.
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR
Merkezi İşlem Birimi (CPU) Girilen bilgilerin işlendiği ve sonuçların üretildiği birimdir. Gelen bilgilerin hangi birime gideceğine işlemci karar verir.
Giriş Yapıldıktan sonra gelen EBA Ana sayfasından kullanıcı ismine tıklanıldığında açılan menüden öğrenci şifre seçilir Tablet aktivasyon İşlemleri Öğretmenlerin.
ARAMA ÇUBUĞUNA ALTTAKİ ADRESİ YAZINIZ
4. İŞ PARÇASI KOORDİNAT SİSTEMİ TANIMLAMA İş parçası sağlam bir şekilde bağlandıktan sonra referans olarak seçilen takımla sıfırlama işlemi yapılır. Bunun.
Zamanı Ölçmenin Önemi (Zaman Ölçüleri)
Havacılıkta Risk Öğeleri
CPT Ton dosyası oluşturma Ver:5.8
Advance Passenger Information System Peşin Yolcu Bilgilendirme Sistemi
3of9 Barcode Fontunun Yüklenmesi
Havacılıkta Risk Öğeleri
Google Colab Nasıl Yüklenir?
Sunum transkripti:

NAVİGASYON TASNİF DIŞI 1/19 AZAP FİLO KOMUTANLIĞI EĞİTİM ŞUBE KISIM AMİRLİĞİ

NAVİGASYON TASNİF DIŞI 2/19 Rotamızı oluşturan önceden koordinatlarını uçağa yüklediğimiz noktalara Steerpoint(STP) denir. 1 nolu STP kalktığımız meydandır. Son STP ise ineceğimiz meydandır. Hedeften bir önceki STP ye IP yani inital point denir. STP ler oluşturulurken o STP nin koordinatlarından bakarız STP ye varış zamanımız ve tutacağımız irtifa da yüklenir. Ayrıca STP ler üzerindeki rüzgâr yönleri de bellidir. Kalkışa müteakip ICP paneldeki cursor butona basarak gidilecek STPler sırasıyla seçilir. Bunu klavyeden S tuşuna basarak ta yapabiliriz.

NAVİGASYON TASNİF DIŞI 3/19 Gidilecek olan STP nin hangi yönde olduğunu HUD da TADPOLE dediğimiz imge ile görülür. Uçak o yöne yönlendirilir. Seçili STP ye hangi irtifadan gideceğimizi ve varı zamanını ICP den 4 nolu STP butona basarak ta görebiliriz.Zamanlama için HUD konusunu ilerken gördüğmüz air speed time göstergesi de kullanabiliriz ki en çok kullandığımız veridir. Hiç bir uçak kafasına göre zamanlama yaparak gidemez. Havada 1 saniye bile çok büyük zamandır. STP ye 1 dakika geç varmak sizden önce ya da sonra o bölgeden geçecek olan diğer kolların hayatına mal olabilir

NAVİGASYON TASNİF DIŞI 4/19 Rota takip edilirken aksi söylenmedikçe A-A radar açık olur ve hem gözle etraf kontrol edilirken hem de radardan alınacak ekolara odaklanılır. Aksi söylenmedikçe Master Arm off konumda olur. Diğer sayfadaki Uçak 2 nolu STP ye yönelmi ve 2 nolu stp ye 14 mil mesafesi var. Varış saati , tutması gereken 413 knot hızı yakalamı ve gitmesi gereken feet irtifaya 5° ile tırmanmaktadır.

NAVİGASYON TASNİF DIŞI 5/19

NAVİGASYON TASNİF DIŞI 6/19 EMNİYETLİ UÇUŞLAR