E-Sağlık Uygulamaları

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Edirne Bölge Müdürlüğü
Advertisements

E-SAĞLIK VERİLERİ VE ADLİ BİLİŞİM
İstatistik ve Bilgi İşlem
OMOPHORUS Kalite Yönetim Sistemi Yazılımı
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
YÖNETİM BİLGİLENDİRME SUNUMU
Sağlık Bakanlığı için Ölüm Nedeni İstatistiklerinin Önemi
Hastane İşletmeciliği Uzmanı GATA Organ Nakli Koordinatörü
Sosyal Güvenlik Kurumu
Merkezi Hastane Randevu Sistemi
Amaçlar  Verinin üretildiği yerden ve üretildiği anda elektronik ortamdan alınması  İnsan emeği ve hataların en aza indirilmesi  Birbirine bağlı süreçlerde.
Kazanmak isteyenlere Crm9 0
Milli Emlak Genel Müdürlüğü Performans Sözleşmesi
EVDE SAĞLIK HİZMETİNDEN FAYDALANMAK İÇİN KİM NEREYE BAŞVURUR?
Daire Başkanı Dr.Ünal HÜLÜR.
SAĞLIK BAKANLIĞI EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ
AİLE HEKİMLİĞİNDE SAĞLIK OKURYAZARLIĞI
Neden Ulusal Sağlık Bilgi Sistemi (USBS)
AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 15 – 16 KASIM 2011 TSM İŞ VE İŞLEYİŞLE İLGİLİ SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ.
SGK SSKB Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü
Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü’nün;
AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 15 – 16 KASIM 2011 GRUP 4 BİLGİ İŞLEM SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ.
Bebek ve çocuk İzlemlerİ
AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 15 – 16 KASIM 2011 GRUP 2 İDARİ VE MALİ İŞ VE İŞLEMLER HAKKINDA SORUNLAR.
1 MarmarisCard Marmaris Turizm Geliştirme Projesi.
Yrd. Doç. Dr. Yasemin ÇAYIR Aile Hekimliği
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
ÜREME SAĞLIĞI ALANINDA
Kütahya Sağlık Müdürlüğü 2014 SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ.
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU BAŞKANLIĞI 0-6 Yaş Çocuğun Psikososyal Gelişimini Destekleme Programı (ÇPGD)
KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Temel Sağlık İstatistikleri Modülü TSİM Sunumu Mayıs 2013.
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ.
BURSA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK NET-2 YÖNETİM PANELİ EĞİTİMİ
Sağlık Bakanlığı tarafından Ankara merkez ve beş pilot ilde başarı ile sonlanmış ve 2011 yılında ülke çapında yaygınlaştırılacaktır. Model özetle, ülke.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Fazlı ASLAN 2014
Veri Toplama Yöntemlerimiz
(KARAR DESTEK SİSTEMİ) KULLANIMI
DÖNEM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI ORDU İLİ
Amaç ve kazanımlar 13 Aralık öncesi yapılması gerekenler Geçiş süreci ve sonrası İyi bir yazılımdan beklentilerimiz MED Yazlım hakkında bilgi MEDAHBS yazılımının.
23. Klinik bilgi sistemleri
Projelerin inşaat ihalesine hazır duruma getirilmesini sağlamak, yatırımcı kuruluşlardan gelen projelerin tetkik ve tasdik işlemlerini yürütmek, devam.
KORUYUCU HEKİMLİK.
ULUSAL SAĞLIK BİLGİ SİSTEMİ VİZYON PAYLAŞIMI 20 NİSAN 2007 ANKARA SAĞLIK KODLAMA REFERANS SUNUCUSU SKRS Hakan ÖZER Bilgi ve Yönetim Sistemleri Danışmanı.
ATAKUM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Kanser Kayıt Merkezi. KKM, 2000 yılından bu yana uluslararası standartlara uygun biçimde ve topluma dayalı aktif yöntemle kanser.
KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
KİŞİSEL SAĞLIK KAYDI SİSTEMİ
Sağlık Yönetim Sistemi
AMAÇ Muhtarlarımızın kamu hizmetlerini daha kaliteli ve etkin şekilde yürütmeleri amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları taleplerin takip edilip.
Prof.Dr.Halit Hami ÖZ Hastane Otomasyonu Modülleri 1.1. AMAÇ VE KAPSAM 1.2. STANDARTLAR Bilgi sistemlerinin temel bileşenleri Sağlık-NET Prof.Dr. Halit.
1 Yönetim Bilgi Sistemleri 2015– ANKARA Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI.
AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI ARASINDA İMZALANAN
BİRİNCİ BÖLÜM Sağlıkta Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı
MHRS nedir? Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS);
ULUSAL SAĞLIK BİLGİ SİSTEMİ VİZYON PAYLAŞIM TOPLANTISI 20 NİSAN 2007 ANKARA MİNİMUM SAĞLIK VERİ SETİ (MSVS) SONER KIRICI BİLGİ ve YÖNETİM SİSTEMLERİ DANIŞMANI.
Aile Hekimliğinde Sürekli Sağlık Bakımı
RİSKLİ YENİDOĞAN BEBEKLERDE HEMŞİRELİK BAKIMI VE GÜVENLİ TABURCULUK
Sağlık Bilgi Sistemleri
-YAZıLıM ALT YAPı VE KONFIGÜRASYON YÖNETIMI -HASTANE BILGI YÖNETIMI HAZıRLAYAN : SAMET ALABEY
HALK SAĞLIĞI BİLİŞİM ÇÖZÜMLERİ Gülseher SANAÇ
RİSKLİ GEBELİK TAKİP SİSTEMİ
Yeni Nesil Laboratuvar
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ
T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü
SAĞLIK NET YÖNETİM BİLGİLENDİRME SUNUMU. SAĞLIK NET NEDİR? Sağlık Net Sağlık Bakanlığı’nın Sağlıkta Dönüşüm Programının bileşenlerinden birisi olan Ulusal.
Sosyal Güvenlik Kurumu KASIM 2007 M E D U L A G e n e l S a ğ l ı k S i g o r t a s ı.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Sunum transkripti:

E-Sağlık Uygulamaları Dr. Ünal HÜLÜR

Başlıca E-Sağlık Projelerimiz Sağlık.NET Halk Sağlığı Bilgi Sistemi Kamu Hastaneleri Bilgi Sistemi E-Radyoloji KDS (Karar Destek Sistemi) ESK

Sağlık.NET Amacı Sağlık Hizmeti sunan tüm merkezlerde; Standartlara göre sağlık verisi toplamak, Toplanan verilerden raporlar üretmek, Elektronik Sağlık kayıtlarını oluşturmak, Bakanlık merkez ve bağlı kuruluşlarının bilgi ve rapor ihtiyaçlarını karşılamak, Toplanan verilerin bilgiye dönüştürülerek sağlık hizmet sunum sürecine katılabilmesini sağlamak,

Sağlık.NET

Sağlık.NET Mevcut Durum Sistemde; 160 adet KDS raporu, Tüm aile hekimleri ve 2500 kadar sağlık hizmet sunucusu kurum, Aylık ortalama 70 milyon paket veri gelmekte, Sahada alınan protokole göre veri gönderimi %90 nin üzerinde Kurumların veri gönderiminde aldıkları cevap süresi 1 saniyenin altında,

USVS (Ulusal Sağlık Veri Sözlüğü) SKRS Veri Elemanı MSVS Gönderim Paketleri USVS (Ulusal Sağlık Veri Sözlüğü)

Ulusal Sağlık Veri Sözlüğü; Sağlıknet ile toplanması istenen verilen tanımlandığı, bu verilerin toplanma yöntemlerini tariflenen dokümandır. Sağlıknet sistemi ile toplanacak verileri doğru ve hedef uygun olarak tanımlamayabilmektir. Analiz ve raporlanmaya ihtiyaç duyulan tüm sağlık verilerini kapsamaktadır.

USVS GP MSVS Veri Elemanı SKRS

Gönderim Paketleri 1/3 Vatandaş Kayıt GP. Hasta Özlük GP. HIV GP. Tetkik Sonuç GP. Muayene GP. Yatan Hasta GP. Ölüm GP

Minimum Sağlık Veri Setleri MSVS; Sağlık verisi toplamak için oluşturulmuş formlardır. Gönderim paketleri bu MSVS’lerin Kombinasyonlarında oluşmaktadır. Toplam 65 adettir. 15 adet MSVS tanıya bağlı özel msvs’lerdir. Bu MSVS’ler Sağlık Dairelerinin talebi ve başvurusu ile oluşmuştur. MSVS

Minimum Sağlık Veri Setleri Tanıya Bağlı Özel MSVS’ler Kanser, Obezite, Diyabet, Diyaliz, Verem, Kuduz, Parazite Hastalıklar, Kronik Hastalıklar, Tetkikler (Tomografi ve röntgenler hariç) İntihar girişimi, Madde Bağımlılığı, Organ Nakli, Kök Hücre Nakli, Zehirlenme, Madde Bağımlılığı ve Tütün kullanımı

Minimum Sağlık Veri Setleri Genel MSVS’ler Bu MSVS’ler özel bir tanıya hitap etmeye Genel MSVS’lerdir. Reçeteler (Muayene sonucu ortaya çıkan), Tetkikler (Tomografi ve röntgenler hariç), İzlemler (Gebe, Bebek & Çocuk), Aşılar, Ağız ve Diş Sağlığı, Kan Bağışı

Veri Elemanları Veri Elemanı MSVS’leri içeriğini oluşturulmasıda kullanılır. Bir MSVS oluşturmak için minimum bir (1) adet Veri Elemanı gerekir. Veri Elemanı tanımlarken uzunluğu, tipi ve zorunluluğunun tanımlanması gerekir. Veri Elemanı

SKRS Veri Elemanları ile toplanacak bilgilerin tanımlandığı sistemdir. SKRS sayesinde Veri elemanları ile toplanacak bilgileri disipline edilmektedir. SKRS

Halk Sağlığı Bilgi Sistemi Amacı Halk Sağlığı Kurumu tarafından yürütülen sağlık programları için gerekli olan bilginin sağlanması. Oluşturulacak program bazlı modüller yapının sağlık net ile bilgi alış verişi, Toplum Sağlığı Merkezlerinin Yönetim süreçlerinde bilgi sistemlerinin kullanması, Sistemin kendi özgün KDS ni oluşturmak,

E-Radyoloji / TeleTıp Hedefleri Gereksiz tekrarlayan çekimlerin önlenmesi, Vatandaşın Radyolojik görüntülerinin sağlık kurumları arasında vatandaşın izni ile dolaşımını sağlamak. Aile hekimlerinin radyolojik tetkik talep ve sonuç görme sürecinin elektronik hale getirilmesi, Hastaneler arasında görüntüleme ve raporlama ihtiyaçlarını karşılamak. Elektronik Sağlık Kayıtlarına kişinin radyolojik görüntülerinin de alınması. Mükerrer yatırımların önüne geçilmesi.

E-Radyoloji / TeleTıp e Radyoloji

Karar Destek Sistemi Amacı Taşra teşkilatının ihtiyaç duyduğu raporlara müdürlük, genel sekreterlik ve halk sağlığı detayında yapıyı oluşturmak, Bakanlık birimlerinin rapor ve raporlama ihtiyaçlarının sağlanması. Kurum ve Hekimlerinin kendi durumlarını izleyebilme imkanı, Vatandaşların kendi ESK na erişim imkan,

Karar Destek Sistemi

Teşekkürler 20