ACD KABLOSUZ VERİ TOPLAMA ÜRETİM İZLEME ve VERİMLİLİK SİSTEMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ARGE MAS
Advertisements

Okyanus Zincir Mağazacılık Yönetim Sistemini tercih etmek için 5 NEDEN !.. Perakendeciler için.
Günümüz şartları altında insanların en büyük kaygısı artık can ve mal güvenliği haline geldi. Pek çok güvenlik sistemi artık karşılanamayacak kadar pahalı.
• 2001 yılında kuruldu. • E-Ticaret ve E-Tahsilat alanlarında yazılımlar ve çözümler geliştirmekte. • 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgesi yasasına.
ARVENTO MOBİL SİSTEMLER
BİLGİLENDİRME BİM OTOMASYONU e-KURUM PROJESİ.
MICROSOFT.NET MES YAZILIMI
Restaurant Yönetim Sistemi
Restaurant Yönetim Sistemi
2012
Oktay ERBEY CRM & B2B Ürün Satış Hizmet Yöneticisi
SÜT ÜRETİCİLERİ İÇİN BİR DEVRİM. AVESSOFT (Union Yazılım Ltd.) •Avessoft olarak 2000 yılından bu yana sektörel yazılımlar üretmekteyiz. •Yazdığımız.
Yazıcı ve Çok Amaçlı Ofis Makineleri Yönetimi

/ Tel: (216) Ayrıntılı bilgi için lütfen bize ulaşınız. / Tel: (216)
DEPOCU Depolarda çalışan arkadaşlara işlerinde yardımcı olalım istedik, DEPOCU yu hazırladık Depoların tüm giriş ve çıkışlarında barkod okuyuculu el terminallerinin.
MILLENIUM MOBILE SUNUMU
KESİKLİ ÜRETİMDE SÜREÇ YÖNETİMİ VE ÜRETİM PLANLAMANIN YAZILIM DESTEĞİ İLE YAPILMASI Tuğrul Tamtürk –Tekstil Yük. Müh. İbrahim Büket – Tekstil Müh.
Tanışma ABYSIS Sistemleri
AVEA SAHA GÜCÜ OTOMASYON PROJESİ
NEDEN İNVERTERLİ KOMPRESÖR?
Teknik Servis Programı
Amaçlar  Verinin üretildiği yerden ve üretildiği anda elektronik ortamdan alınması  İnsan emeği ve hataların en aza indirilmesi  Birbirine bağlı süreçlerde.
CWIZ CALL CENTER.
HİZMETLERİMİZ İthalat, İhracat, Transit Gümrük İşlemleri,
ERP PROGRAM TANITIM Öncelikle ERP nedir?
Restaurant Yönetim Sistemi
ALPA ALÜMİNYUM SANAYİ VE TİCARET ÖMER AKKAŞ
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ
HR-WEB TANITIM SUNUMU’2014
CWIZ Dialer Operasyon Verimliliğinde Akıllı Seçim.
C.A.M. KESİM OPTİMİZASYONU
Okyanus Zincir Mağazacılık Yönetim Sistemini tercih etmek için
Ülkemizde toplanan sütün online olarak kayıt altına alınması, Tarım Bakanlığı, Tarım İl Müdürlükleri, Kontrol Genel Müdürlükleri gibi kurumların süt ile.
SÜT ÜRETİCİLERİ İÇİN BİR DEVRİM. AVESSOFT (DATA MEDIA) Avessoft olarak 2000 yılından bu yana sektörel yazılımlar üretmekteyiz. Yazdığımız bu ürünler.
METROPOL HABERLEŞME LTD ŞTİ
ONLINE ELEKTRİK SAYAÇ OKUMA UYGULAMASI
Erp. Otomatik Uyarı Sistemi Stok Yönetimi Satın AlmaTekstil Üretim Finans & Muhasebe SatışBakım PlanlamaÜretim KaliteMühendislik IKBilgi.
HR-WEB Web Tabanlı İnsan Kaynakları Uygulamaları
© PRIME Alliance, Proprietary & Confidential prime-alliance.com ÜLKEMİZ İÇİN İDEAL OSOS.
SAYAÇ OTOMASYONU. SİSTEM ÇALIŞMA MİMARİSİ MCR102 GPRS Sayaç Okuma Modülleri CLİENT Modunda çalışacak olup istediğiniz zaman aralıklarında, bağlı bulundukları.
ÜRETİM KONTROLLÜ DEPO OTOMASYON SİSTEMİ
ATC Araç Takip Sistemleri
TPM (Toplam Verimli Bakım)
İLETİŞİM ÇÖZÜMLERİNDE ENTEGRASYON
Şişecam S ayısal Yönetimle Verim VIII. "Türkiye'de İnternet" Konferansı 20 ARALIK 2002 Canan Özcan Türkiye Şişe ve Cam Fab. A.Ş.
Belgelendirme Süreç Yönetim Sistemi Cevizlidere Cad.No:134/A-B Balgat / ANKARA Tel: Fax:
Teknolojik Hizmetler ve Belgelendirme Müdürü
yazılımda yenilikçi çözümler
Denetim ve Ruhsatlandırma Uygulaması
20 yılı aşkın süredir yazılım sektöründe teknoloji geliştiriyoruz…
Elektron-Senkron Yazılım Ltd.Şti.
6. TEZGAHA PROGRAM YAZILMASI VE SİLİNMESİ Tezgâha herhangi bir program gireceğimiz veya bir program üzerinde değişiklik yapacağımız zaman; Mode anahtarını.
Personel Yönetim Sistemi PERMANSYS SecLaB Bilişim.
Belge, Doküman ve İş Akışı Yönetim Sistemi
Kurumsal Varlık Yönetimi Sistemi
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
Tablet Menü.
Meteorolojik Veri Toplamada Kullanılan Yöntemler
Tablet Menü.
SİGORTACILIK İÇİN FARKLI BİR GELECEK TASARIMI
CLASS DEPO SAYIM DATACAR DMS programında sayım işleminin el terminalleri ve barkod okuyucular yardımı ile hızlandırılması için geliştirilen CLASS DEPO.
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
ELEMENT BİLGİSAYAR İNSAN KAYNAKLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ.
İçerik Tarihçe Hizmetlerimiz ve Çözümlerimiz Organizasyon Yapısı
EKSTRÜZYON HEDEF HIZ VE KAPASİTE BİLGİLERİ
Makine Metal San. ve Tic. Ltd. Şti. Altınova Mahallesi 2
Sunum transkripti:

ACD KABLOSUZ VERİ TOPLAMA ÜRETİM İZLEME ve VERİMLİLİK SİSTEMİ “Verimlilik İçin Profesyonel Çözümler” ACD KABLOSUZ VERİ TOPLAMA ÜRETİM İZLEME ve VERİMLİLİK SİSTEMİ ALİ KAFALI

ŞİRKET PROFİLİ 2004 yılında Eskişehir’ de kuruldu. Bursa ve İzmir illerinde Pazarlama ve Destek ofisleri de mevcuttur. Eskişehir Organize Sanayi Teknoloji Geliştirme Bölgesinde bulunmaktadır. Yazılım, Elektronik ve Bilgi İşlem Danışmanlık alanlarında faaliyet göstermektedir. Acd Bilgi İşlem patenti kendisine ait ürünler olan: Kablosuz Veri Toplama Terminalleri Web TabanlıÜretim İzleme ve Verimlilik Takip Sistemi Yazılımı üretmektedir.

ŞİRKET PROFİLİ Ürettiği URT-V2 ve URT-V3 kablosuz veri terminallerinin Faydalı Model CE Tasarım Tescil Garanti Hizmet Yeterlilik TSE ISO 9001:2008 belgelerine sahiptir. 15 yılın üzerinde bilgi işlem sektöründe deneyime sahiptir.

ÜRÜNLERİMİZ URT-V2 Fabrika içi, tezgah, CNC, PLC, Enjeksiyon gibi veri toplamak istenen tüm noktalara uyumludur. Database kontrollüdür. Üzerinde veri bulundurmaz. Barkod entegrasyonu ile kolay veri girişi sağlanır. Kolay ve esnek menü mevcuttur. Ekran üzerinde makine verimi, iş emri, operatör ismi, adet, fire gibi değerleri görmek mümkündür. Analog ve dijital giriş- çıkışları vardır. Kalite kontrol uygulamaları gerçekleştirilir. Kısayol tuşları ile hızlı veri girişi sağlar.

ÜRÜNLERİMİZ URT-V3 Fabrika içi, tezgah, CNC, PLC, Enjeksiyon gibi veri toplamak istediğimiz tüm noktalara uyumludur. Database kontrollüdür. Üzerinde veri bulundurmaz. Barkod entegrasyonu ile kolay veri girişi sağlanır. Basınç, sıcaklık, nem v.b. gibi ölçümleri gerçekleştirir. Analog ve dijital giriş- çıkışları vardır. Üzerinde kısayol tuşları mevcuttur. Operatör bağımsız veri toplar.

ÜRÜNLERİMİZ URT-V3 KABLOSUZ MERKEZ ALICI Üretim sahasındaki kablosuz terminallerden gelen verileri toplayarak veri tabanına aktarır. Cihazlar arasında özel iletişim protokolü ile haberleşir. Normal kablosuz ağlar ile karışması, veri güvenlik tehlikesi söz konusu değildir. Acd Veri Toplama Yazılımı ile entegre çalışır. Veri toplama terminallerinin yönetimini gerçekleştirir. Server’ a comportlar üzerinden bağlanır. Fiziki konumlar göz önüne alınarak gerektiğinde altına ara merkez alıcılar tanımlanabilir. Aynı anda 255 terminal ile haberleşebilir.

ACD KABLOSUZ VERİ TOPLAMA SİSTEMİ NEDİR? ACD Kablosuz Veri toplama sistemi endüstriyel ortamlardan üretim senaryosu dahilinde gerçekleşen üretimle ilgili verileri toplayıp, anlık olarak üretim izlenebilirliğini sağlayarak kayıpları önlemek amacıyla oluşturulmuş bir sistemdir. Tüm ERP sistemleri ile entegre çalışabilir. RF modülü tamamen ACD bilgi işlem tarafından üretilmiştir. TEYDEB projesidir. İletişim protokolü tamamen ACD bilgi işleme aittir. Diğer 2,4 Ghz iletişim protokolleri ile kesinlikle etkileşmez. URT-V2 ve URT-V3 kendi üzerlerinde veri bulundurmazlar.

SİSTEM TOPOLOJİSİ Acd Üretim İzleme ve Verimlilik Yazılımı Merkez Alıcı URT-V2 ve URT-V3 Veri ToplamaTerminalleri

ÖRNEK UYGULAMA MAKİNE BOŞ DURUMDA ANA MENÜ İÇİN > ] >ÜRETİME BAŞLAMA< Giriş Tuşu Operatör üretim yapacağı noktaya ulaştığında URT-V2 terminali yukarıda menüde olduğu gibi boş durumda beklemektedir. Operatör URT-V2 terminalinden üretime başlamak için ekranda bulunan giriş tuşuna basması gerekmektedir.

ÖRNEK UYGULAMA Operatör giriş tuşuna bastıkta sonra üretime başlama seçeneğini seçtikten sonra sırasıyla sicil ve iş emri bilgilerini el ile veya barkod yardımı ile giriş yapmalıdır. Girilen tüm bilgiler veritabanından anında kontrol edilmektedir. Yanlış veya eksik bilgi girişi yapılamamaktadır. Tüm bilgiler girildikten sonra URT-V2 ekranında sicil- iş emri-makine ismi - fire adedi Terminal IP kodu-fire adedi, sayaç ve saat bilgileri mevcuttur. SİCİL NO BARKODU OKUTUNUZ VEYA ELLE GİRİNİZ İŞ EMRİ NO BARKODU OKUTUNUZ VEYA ELLE GİRİNİZ SİCİL : ERKAN UYGUR İŞ EMRİ : 12021111 P1 FİRE : 000 9729 Sayaç: 000005 09:05

ÖRNEK UYGULAMA DURUŞ KODU BARKODU OKUTUNUZ VEYA ELLE GİRİNİZ SİCİL : ERKAN UYGUR İŞ EMRİ : 12021111 P1 MAKİNA ARIZASI 9729 S: 000100 10:05 Bir duruş veya arıza meydana geldiği zaman operatör URT-V2 terminali üzerinden F1 tuşuna basarak duruş kodunun girilmesini sağlar. Böylelikle sistem duruş konumuna geçer. Duruş veya arızayı bitirmek için F2 tuşuna basmak yeterlidir. Sistem otomatik olarak da duruşu bitirebilir.

ÖRNEK UYGULAMA FİRE ADETİ GİRİNİZ 004 FİRE NEDENİ BARKODU OKUTUNUZ VEYA ELLE GİRİNİZ 001 Fire bilgilerini girmek için Terminal üzerinden F3 fonksiyon tuşuna basılır. Ekrana Fire adedini giriniz bilgisi gelir. Adet bilgisi girildikten sonra bizden fire sebebini ister. Fire sebep bilgisi girildikten sonra işlem tamamlanmış olur.

ACD WEB TABANLI ÜRETİM İZLEME VE VERİMLİLİK YAZILIMI Acd Üretim İzleme ve Verimlilik Yazılımı “Green Efficiency” WEB tabanlı bir uygulamadır. Silverlight ile geliştirilmektedir. Tüm üretim tiplerine uyarlanabilen esnek bir yazılımdır. Anlık olarak üretimde gerçekleşen tüm duruş ,arıza, üretim adetleri, süreleri gibi bilgilerin izlenebildiği bir yazılımdır. Anlık Oee, Mtbf, Mttr gibi verimlilik performans açısından önemli değerler takip edilebilir raporlanabilir. Geriye dönük gerçekleşen hareketlerin raporları alınabilir.

ACD ÜRETİM TAKİP SİSTEMİ Acd Kablosuz Veri Toplama, Üretim İzleme ve Verimlilik Sistemi İle; Üretim hattında bulunan tüm iş istasyonları personel ve iş emri bazında takip edilebilir. İş istasyonu, makine ve personel bazında kapasite ve verimlilik raporları detaylı olarak alınabilir. OEE, MTBF, MTTR gibi verimlilik açından önemli parametreleri anlık olarak görebilme sağlar. İzlenebilirlik sağlar. (Backward traceability) Makine ekipman koruyucu bakım zamanları tespit edilebilir. Personel bağımsız veri toplandığı için veri güvenliği maksimum seviyededir. İşçilik kayıp zamanları izlenerek giderilmesi yönünde çalışmalar yapılabilir. Planlanan ve gerçekleşen üretim bilgileri kontrol edilebilir. Sağlıklı planlama için gerekli bilgiyi ulaşmamızı sağlar.

ACD ÜRETİM TAKİP SİSTEMİ Operasyon sürelerinizi optimize edebilirsiniz. Teknik ekibin makine arızalarına müdahale ve onarım sürelerini tespit edebilirsiniz. Detaylı arıza raporları alabilirsiniz. Personel verimliliği arttırır. SMS uyarı servisi ile anında müdahale imkanı sunar. Verilen tarih ve saat aralıkları içinde çalışma/durma grafikleri alabilirsiniz. İşletmeniz içinde oluşan verileri dilediğiniz şekilde ANDON bilgilendirme ekranları oluşturabilirsiniz. Periyodik raporlar otomatik mail adreslere gönderilir. Cep telefonlarına acil durum bilgileri mesaj olarak atılır.

ÖRNEK UYGULAMALAR Proje Tarihi : 2008 Terminal Sayısı : 15 Konu : PLC temelli makinelerinde database kontrollü otomasyon Proje Tarihi : 2007 Terminal Sayısı : 120 Konu : TPM uygulamalarında arızaların takibi Maximo bakım modülü ile entegrasyon. Proje Tarihi : 2010 Terminal Sayısı : 35 Konu : Ambalaj makinelerindan üretim adedi Otomatik fire sayımı Planlı ve Plansız duruş takibi Anlık OEE Andon paneller ile gösterim

ÖRNEK UYGULAMALAR Proje Tarihi : 2007 Terminal Sayısı : 30 Konu : Kesim ve Montaj Noktalarından üretim adedi Fire takibi Planlı ve Plansız duruş takibi Anlık OEE Andon paneller ile gösterim Proje Tarihi : 2011 Terminal Sayısı : 50 Konu : Eksantrik,HidrolikPreslerden üretim adedi Fire takibi Planlı ve Plansız duruş takibi Anlık OEE Kalıp takibi Andon paneller ile gösterim

REFERANSLARIMIZDAN BAZILARI

İlginize Teşekkür Ederim. SORU CEVAP İlginize Teşekkür Ederim. Sorular? İletişim Erkan UYGUR – erkanu@acd.com.tr Acd Bilgi İşlem Ltd. Şti OSB Teknoloji Bulvarı Teknopark Piramit I Eskişehir www.acd.com.tr- acd@acd.com.tr