Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLGİLENDİRME BİM OTOMASYONU e-KURUM PROJESİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLGİLENDİRME BİM OTOMASYONU e-KURUM PROJESİ."— Sunum transkripti:

1 BİLGİLENDİRME BİM OTOMASYONU e-KURUM PROJESİ

2 PROJENİN AMACI BİM OTOMASYONU e-KURUM PROJESİ
GÜNÜMÜZ TEKNOLOJİK İMKANLARI KULLANARAK VATANDAŞ ODAKLI HIZLI, SAĞLIKLI VE VERİMLİ HİZMET ÜRETMEK. ENTEGRE BİR YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ KURARAK KARAR DESTEK MEKANİZMASINI HIZLI ÇALIŞTIRMAK. E-DEVLET YAPISINA UYGUN BİR BİLEŞİM SİSTEMİ OLUŞTURMAK VE E-DEVLET SİSTEMİNE ENTAGRASON. GÜNÜMÜZ TEKNOLOJİLERİNDEN YARARLANARAK ABONELERİMİZE YERİNDE HİZMET SUNMAK. ALTYAPI BİLGİ SİSTEMİ İLE ENTEGRE BİR YAPI KURARAK KAYIP KAÇAK ANALİZ RAPORLARI ÜRETEREK ETKİN BİR KAYIP SU MÜCADELESİ VERMEK.

3 E-kurum Projesinin Genel Özellikleri
BİM OTOMASYONU e-KURUM PROJESİ E-kurum Projesinin Genel Özellikleri Uygulama Nesne tabanlı bir dil olan Java’da yazıldığından dolayı açık kaynak kod özelliğine sahiptir. Dünyanın kabul görmüş olduğu, kırılamaz, ilişkisel bir veritabanı olan Oracle üzerinde çalışmaktadır. İşletim sistemi bağımsızdır. Sistem parametrik yapıda kurulu olduğu için değişen kanun ve tüzükler anında uyarlanır. Web mimarisi kullanıldığından dolayı, web tarayıcılarının çalıştığı her makinede, internet veya intranet üzerinden çalışır. Sistem normalizasyon standartlarına uygun olarak tasarlandığından dolayı tam bir veri bütünlüğü sağlanmaktadır.

4 E-kurum Projesinin Genel Özellikleri
BİM OTOMASYONU e-KURUM PROJESİ E-kurum Projesinin Genel Özellikleri Bütün müdürlükler arasında tam bir entegrasyon vardır. Sistem modüler yapıya sahip olduğundan sisteme sonradan eklenen uygulamalar kolaylıkla uyarlanabilir. Teknik açıdan uluslar arası standartlar göz önünde bulundurularak geliştirilmiştir. Sistem kullanıcı dostu olup, kolay kullanım özelliğine sahiptir. Sistem üzerinden alınan raporlar PDF, XLS, Text, RTF formatlarında alınabilir. Yönetilebilirlik açısından sistem istenildiği gibi özelleştirilebilir.

5 E-Kurum Projesinin Kuruma Sağladığı Avantajlar
BİM OTOMASYONU e-KURUM PROJESİ E-Kurum Projesinin Kuruma Sağladığı Avantajlar Tek sicil ve sözleşme mantığına göre çalışmaktadır. İstenen abonelere bazı mesajlar tanımlanarak, abonenin kuruma ilk geldiği anda bu mesajların belirmesi sağlanmakta ve bu şekilde her aboneye göre özel bilgi paylaşımı yapılabilmektedir. Karar mekanizmalarının ellerini güçlendirecek grafik (chart) raporlarla sistem güçlendirilmiştir. Birçok bilgiye özet ekranlar sayesinde daha çabuk ulaşılması sağlanarak problemlerin daha hızlı çözümlenmesi sağlanmıştır. 185’ten gelen çağrıların kayıt altına alınmasıyla birlikte, sistemin otomatik olarak şantiyelere veya sayaç servislerine iş emri açmasını sağlar. Bu sayede vatandaşlara daha hızlı bir hizmet sağlanır.

6 E-Kurum Projesinin Kuruma Sağladığı Avantajlar
BİM OTOMASYONU e-KURUM PROJESİ E-Kurum Projesinin Kuruma Sağladığı Avantajlar Açılan iş emirlerinin sonuçlarına göre sistem tarafından otomatik olarak gerekli olan tahakkuklar yapılarak, yanlış tahakkukların oluşmaması sağlanır. Kullanıcıların isteklerine bağlı olarak, uzun çalışacak olan raporlar zamanlanmış görev olarak ayarlanabilmekte ve rapor çıktısı ister mail yoluyla, ister paylaşım yoluyla kullanıcıya ulaştırılabilir. Kurum içinde kullanılan araçların on-line takibi yapılarak, boşta olan araç, yapılan kilometrelere göre benzin sarfiyatı raporlanabilir. Sistem üzerinde yapılan her bir işlemin ayrıca log bilgisi tutulduğundan yapılan işlemlerin tamamı saniye saniye raporlanabilir.

7 E-Kurum Projesinin Kuruma Sağladığı Avantajlar
BİM OTOMASYONU e-KURUM PROJESİ E-Kurum Projesinin Kuruma Sağladığı Avantajlar Sistem web servisleri sayesinde dış birimlerle entegre çalışabilir. Böylece diğer kurumlarla bilgi alınıp verilebilir. Abone İşlerinde, yapılacak olan tenzillerin belli bir onay sistemine bağlanması sağlanarak, yapılabilecek olan yanlışlıkların önüne geçilir. Diğer dış birimlerle XML formatında veri paylaşımı yapabilmektedir. (Örneğin; İcra verilerinin UYAP kapsamında icra dairesine XML dosya şeklinde hazırlanabilmesi.) Adresler bina_kodu şeklinde tutulduğundan CBS (Coğrafi Bilgi Sistemi) sistemiyle uyumludur.

8 E-Kurum Projesinin Kuruma Sağladığı Avantajlar
BİM OTOMASYONU e-KURUM PROJESİ E-Kurum Projesinin Kuruma Sağladığı Avantajlar Toplu veya tek tek iş emirleri düzenlenebilmekte ve oluşan iş emirlerinin ilgili serviste on-line izlenmesi sağlanarak sahadaki gerekli olan görevlendirme en hızlı bir şekilde yapılabilir. İçmesuyu ve kanalizasyon daire başkanlıklarının iş emirlerinin takibi, kullanılan işgücü ve malzemelerin takibi ve bunların otomatik tahakkuka gönderilmesi sağlanarak tam bir entegrasyon sağlanmış olur. Doküman yönetim sistemi sayesinde evraklar dijital sistem üzerinde daha hızlı dolaşması sağlanır ve e-imza entegrasyonu ile tamamen kâğıt israfının önüne geçilebilir. Sahadan belirli adreslerden alınan numunelerin analizleri sonucunda, belli başlı parametreler ışığında tüm şehir genelindeki kirlilik oranı devamlı olarak izlenebilir ve gerekli olan müdahaleler vakit kaybetmeden yapılabilir.

9 BİM OTOMASYONU e-KURUM PROJESİ
Database Server Application Server Switch İnternet rooter PC PC Thin Client Thin Client

10 ASKİ ELTERMİNALİ İLE ENDEKS OKUMA SİSTEMİ SUNUMU
ELSAN Bilgisayar Sistemleri San. Ve Tic. A.Ş. SİSTEM BÜTÜNLÜĞÜ SERVER 120 ADET El Terminalleri Tahakkuk ve İhbar Yazılımı Raporlama Tahakkuk veri kontrol 8 Adet Terminaller 5 adet PC

11 Endeks Okumaya Etken Olan Bilgiler
ELSAN ASKİ ELTERMİNALİ İLE ENDEKS OKUMA SİSTEMİ SUNUMU Bilgisayar Sistemleri San. Ve Tic. A.Ş. Endeks Okumaya Etken Olan Bilgiler Abone Bilgileri Mevcut Abone Bilgileri Yeni Abone Bilgileri Abone Güncelleme Sayaç Bilgileri Sayaç Tipleri ve Devir Rakamları Durum Bilgileri Abone Tür Bilgileri ( Ev-İşyeri, İnşaat vb.) Sayaç Durum Bilgileri (No, Sb, Ty, Bs, De, Bk, Ay, Hk, Ek, Kt, vb)

12 ENDEKS OKUMA METODLARI
ASKİ ELTERMİNALİ İLE ENDEKS OKUMA SİSTEMİ SUNUMU ELSAN Bilgisayar Sistemleri San. Ve Tic. A.Ş. ENDEKS OKUMA METODLARI Okuma Anında İhbarnamenin Aboneye Tebliği ASKİ BİM YUVAM BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş. alfabim a

13 ASKİ ELTERMİNALİ İLE ENDEKS OKUMA SİSTEMİ SUNUMU
ELSAN Bilgisayar Sistemleri San. Ve Tic. A.Ş. VERİ İŞLEME METODU Okunan Bilgilerin Manyetik Ortama 5 kişilik bir sistem operatörü aracılığı ile aktarılması. ASKİ BİM YUVAM BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.

14 TAHSİLAT ELSAN ASKİ ELTERMİNALİ İLE ENDEKS OKUMA SİSTEMİ SUNUMU
Bilgisayar Sistemleri San. Ve Tic. A.Ş. SERVER TAHSİLAT Diğer Kurum ve Kuruluşlar Banka, PTT. Vb. TELEKOM ADSL TCP/IP , IPX-SPX , NetBEUI internet UZAK TERMİNAL İŞLETME İÇİ TERMİNALLER ASKİ BİM YUVAM BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.


"BİLGİLENDİRME BİM OTOMASYONU e-KURUM PROJESİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları