Türkçülük akımının nazariyatçısı / sosyolog / fikir adamı/ eğitimci

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ATATÜRK’ÜN OKUDUGU OKULLAR
Advertisements

İŞGALLER BAŞLIYOR Reyyan İLCİ 4/C 2643
Fatih Camii.
Kazanım: 5. Atatürk’ün fikir hayatının oluşumunda etki eden Selanik Manastır,Sofya İstanbul şehirlerindeki ortamın rolünü fark eder.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN HAYATI.
Hazırlayan : Şevki YILMAZ T.Ed./Dil ve Anl.Öğrt.
ANI Öykü Özfırat 11D.
ÖZEL YAŞAMI Gülay ERYENTÜ 10 FB-B 31
ATATÜRK'ün HAYATI
ALİ SUAVİ «Sarıklı ihtilâlci» (Mithat Cemal Kuntay), «Başveren inkılapçı» (Falih Rıfkı Atay) kitaplarına konu olan, bazılarınca ilk Türkçü.
Ziya Gökalp (23 Mart Ekim 1924).
MEHMET AKİF ERSOY’UN HAYATI ( )
BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI ÖNCESİ’DE OSMANLI DEVLETİ’NİN GENEL DURUMU
Sofya Manastır İstanbul Selanik Mustafa Kemal’in hayatının ve düşüncelerinin şekillenmesinde dört şehir etkili olmuştur. Bu şehirler.
Ahmet Şuayip’ in Biyografisi
ATATÜRK’Ü ETKİLEYEN OLAYLAR
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI
Aziz Nesin’in sürükleyici kitabı... Hazırlayan:Dilara Gür
NURETTİN TOPÇU Eğitim ve Kültür Değişmeleri.
ATATÜRK Burak Doğutaş B.
İstiklal Marşının Kabulu. 12 Mart.
Vatan şairi Mehmet Âkif ERSOY
Tanzimat dönemi öğretici metinler
İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı
ATATÜRK ( ).
HÜSEYİN CAHİT YALÇIN ( )
1.ÜNİTE BİR KAHRAMAN DOĞUYOR ÖZET
1.ÜNİTE 1881’DEN 1919’A MUSTAFA KEMAL
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR.
20 Aralık Aralık 1936 İSTİKLAL MARŞIMIZIN MÜELLİFİ
NECİP FAZIL KISAKÜREK.
Osmanlıcılık Nedir? Osmanlıcılık, Meşrutiyet veya Anayasal Monarşi rejimini benimseyen ve hükümdarın yetkilerinin anayasa ve halkoyuyla seçilen meclis.
TC İNKİLAP TARİH.
Yahya Kemal Beyatlı HAYATI.
ATATÜRK'ÜN ÖĞRENİM HAYATI
NAMIK KEMAL.
11 Mart 1891'de İstanbul'da doğdu, 18 Ekim 1949'da Ankara'da yaşamını yitirdi. Hecenin Beş Şairi'nden biri. Selanik, Üsküp ve İstanbul idadilerinde öğrenim.
ATATÜRKÜN ÖĞRENİM HAYATI
ATATÜRK VE CUMHURİYET. BEN İLYAS ÖZTÜRK SİLKAR İLKÖĞRETİM OKULU 3.SINIF ÖĞRENCİSİYİM.
TÜRK LİRASININ ARKA YÜZÜNDEKİ İSİMLER. 5 TL Ord. Prof. Dr. Aydın Sayılı.
Adnan Menderes Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi MEŞRUTİYET Halk Meclisi (Meclis-i Mebusan) Anayasa (Kanun-i Esasi) Padişah (Saltanat ve Hilafet) MEŞRUTİYET.
ÖLÜMÜNÜN 79. YILINDA. Mehmet Akif Ersoy 1873 yılının Aralık ayında İstanbul’un Fatih ilçesinin Sarıgüzel semtinde doğmuş ve 27 Aralık 1936 Pazar günü,
İKİNCİ MEŞRUTİYET DÖNEMİNDE EĞİTİMİN GENEL ÖZELLİKLERİ
Garip Akımı Birinci Yeniciler
Mehmet ÖZ / Türk Dili ve Edebiyatı Öğreetmeni
SELANİK Mustafa Kemal Osmanlı devletinin iç karışıklıklar içinde bulunduğu ve çöküşünün hızlandığı bir dönemde 1881 de Selanikte doğdu babası alirıza efendi.
FOTOĞRAFLARLA MEHMET AKİF ERSOY
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1881 yılında, Selanik'te Kocakasım Mahallesi, Islahhane Caddesi'ndeki üç katlı pembe.
 Osmanlının yıkılı ş ına do ğ ru devleti ve milleti kurtarmak için birtakım fikir akımları olu ş mu ş tur.  Bunlar Osmanlıcılık, İ slamcılık, Batıcılık.
Prof. Dr. İhsan Süreyya SIRMA. (10 Temmuz 1944, Siirt, Pervari)10 TemmuzSiirtPervari fikir adamı, öğretim görevlisi, İslâm tarihi uzmanı ve yazar.İslâm.
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR / Mustafa Kemal’in Şehirleri
DÖRT ŞEHİR VE MUSTAFA KEMAL
YAKUP KADRI KARAOSMANOĞLU.  27 Mart 1889’da Kahire’de doğdu,  Babasının adı Abdulkadir Bey,  Annesinin adı İkbal Hanım’dır.
ZİYA GÖKALP Attila‘ nın oğlusun sen unutma! Medeniyet deme, duymaz o sağır; Taş üstünde taş kalmasın durma kır: Kafalarla düz yol olsun her bayır,
ATATÜRK’ÜN OKUDUĞU OKULLAR
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR.
SÜLEYMAN NAZİF ( ).
ATATÜRK’ÜN ÖĞRENİM HAYATI
Ziya Paşa (1825 – 1880).
HÜSEYİN CAHİT YALÇIN (1875_1957) Aslen İstanbullu olan babasının memur olarak bulunduğu Balıkesir’de doğdu. Mekteb-i Mülkiye’yi bitirdikten sonra Maarif.
Atatürk, 19 Mayıs 1881 yılında o yıllarda Osmanlı Devleti’ne ba ğ lı olan, ş uanda Yunanistan’a ba ğ lı Selanik kentinde bu evde do ğ du.
 NECİP FAZIL KISAKÜREK KİMDİR?  Ahmet Necip Fazıl Kısakürek, 26 Mayıs 1904 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Eğitim hayatını Fransız Frerler Mektebi'nde,
ZIYA GÖKALP (23 MART EKIM 1924). Ziya Gökalp, özellikle Milliyetçilik ve Türkçülük üzerine kaleme aldı ğ ı eserleri ile ünlenmiştir. 18 yaşında.
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ Adı:Ömer Soyadı:Koca No:284 Sınıf:10/H.
Mehmet Âkif ERSOY Vatan şairi Hayatı Mehmet Âkif Ersoy, 1873 yılının aralık ayında İstanbul'da, Fatih ilçesinin Karagümrük semtinde Sarıgüzel.
ÖMER SEYFETTİN[ ]. Ömer Seyfettin 11 Mart 1884 tarihinde Balıkesir'in Gönen ilçesinde doğdu. Yüzbaşı Ömer Şevki Bey ve Fatma Hanım'ın ikisi küçük.
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
HALİDE EDİP ADIVAR.
Neden kitap okuyoruz.
Sunum transkripti:

Türkçülük akımının nazariyatçısı / sosyolog / fikir adamı/ eğitimci ZİYA GÖKALP Türkçülük akımının nazariyatçısı / sosyolog / fikir adamı/ eğitimci

ZİYA GÖKALP - HAYATI 1875’te Diyarbakır’da doğdu. Asıl adı: mehmed ziya Babası Tevfik Efendi, hürriyetçi bir kişidir. İptidai ve askeri rüştiyede öğrenim gördü.

BESLENDİĞİ KAYNAKLAR İstanbul’dan Namık Kemal ve Ahmet Mithat külliyatını getirtir. Diyarbakır idadisinde fransızca öğrenir. “Bu sırada mektep dersleri beni alakadar etmiyordu. En çok meşgul olduğum âşık Garip, Şah İsmail, Kerem ilh gibi halk edebiyatı idi. Felsefe kitapları okuyordum. Hocalarımın nazarında ben mektebin en tembel talebesi idim. Fakat arkadaşlarım okuduğum için beni takdir ediyorlardı.”

BESLENDİĞİ KAYNAKLAR ruhen inkilapçı Babasının ölümünden sonra amcası Hasip Efendi etkiledi. İslam felsefesini çok iyi bilen bir zat. Arapça, Farsça öğrendi. Öğrenimine istanbulda devam etmek istedi. Engellendi. Felsefi buhran ve İntihar!

istanbul Baytar mektebi. İttihat ve terakki 1898’de, gizli cemiyet vs. sebepleri ile Hapis ve diyarbakırda polis nezaretinde menfa hayatı. Diyarbakırda dicle ve peyman gazeteleri.

selanik İttihat ve terakki mektebinde ders verdi. Durkheim ve Bergson kitaplarını okumaya başladı. Darülfünunda sosyolıji dersleri verdi. 1915-1919 Yeni mecmua 1919; İstanbul’un işgali; maltaya sürüldü., 1922’den sonra Diyarbakır’da yaşadı. Küçük Mecmua, eski türklerle ilgili çalışmalar yaptı. Diyarbakır milletvekilliği 1924 ölümü; divanyolu’nda sultan mahmud türbesinin haziresine defnedildi.