İMAR İSKAN VE KOOPERATİF ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
FETHİYE İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
METAB ENCÜMEN TOPLANTISI
METAB ENCÜMEN TOPLANTISI
GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ
T.C ÇOBANLAR KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği 2013.
Proje Şube Müdürlüğü.
CİZRE TİCARET VE SANAYİ ODASI. KURULUŞ  ODAMIZ ANKARA 8.İDARE MAHKEMESİNİN 29/09/1998 TARİH VE 1998/4721 ESAS SAYILI KARARIYLA KURULUŞU GERÇEKLEŞMİŞTİR.
TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI
İMAR , PLANLAMA ve KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
GÖREVLERİMİZ  Görev kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina ve tesislerin taşıyıcı sistemi ile zemin mekaniği mühendislik hesaplarını ve her.
2014 YILINDA BAŞLAYAN YATIRIMLARIMIZ
altyapI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YILI ÇALIŞMALARI
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
 Denizli İlimizde 2012 Yılı Ocak ve Şubat aylarında 18 İlçe ve İl Merkezinde Av Komisyonu toplantıları tamamlandı.  Denizli İlimizde 2012 Yılı Ocak Şubat.
2011 YILI BAŞLICA ÇALIŞMALAR Sayılı “Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması Ve Uygulanmasına Dair Kanun” ve Yapı Malzemeleri Yönetmeliği.
1-2-3 Şubat 2012 tarihinde Bingöl Merkez İlköğretim Okulu Öğretmenlerine ‘Okullarda Afet Bilincini Oluşturma’ konulu eğitim semineri düzenlenmiştir.
SAĞLIK BAKANLIĞI EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
AKSARAY ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
KBS MALİ İSTATİSTİK UYGULAMASI
İMAR VE PLANLAMA İŞLERİ (2013)
* Bağlı ve ilgili kuruluşlar hariç. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina ve tesislerin inşa, güçlendirme, tadil ve esaslı onarımlarına ait, proje, yaklaşık.
İMAR VE İSKAN İŞLERİ.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
STRATEJİK YÖNETİM Aracı Olarak STRATEJİK PLANLAMA.
ProJe Şube Müdürlüğü görev ve faalİyetlerİ
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ). İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ) Belediye meclisimizin muhtelif oturumlarında gündeme alınarak komisyonumuza havale.
ORHAN EREN İLKOKULU 1-A.
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
T.C. ÇAMLIHEMŞİN KAYMAKAMLIĞI İLÇE ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜ İLÇE MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN YILI ÇALIŞMALARI Mustafa UZUN İlçe Özel İdare Müdürü V.
BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İNSAN KAYNAKLARI
Mükelleflerin İzahat Talepleri
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI
İmar ve Planlama Şube Müdürlüğü
İMAR VE PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Engellilik ve Dava Örnekleri
PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA ALANLARI
STANDART DOSYA PLANI.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Kırsal Yerleşme Planlaması Yar. Doç. Dr. H. Eylem POLAT
ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
SİGORTALI TESCİL VE HİZMET DAİRE BAŞKANLIĞI
Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü
 KALİTE YÖNETİM BİRİMİ  Mart ayında düzenlenen dış denetim sonucu Müdürlüğümüz çalışmalarının ISO Kalite Standartlarına uygunluğu bir kez daha.
İLÇE YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2010 YILI BRİFİNG. İlçe Yazı İşleri Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan; 1. Özel Kalem Bürosu, 2. Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu,
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
KAMU HİZMET ENVANTERİ SEMİNERİ 18 MART 2011 AMASYA.
Projelerin inşaat ihalesine hazır duruma getirilmesini sağlamak, yatırımcı kuruluşlardan gelen projelerin tetkik ve tasdik işlemlerini yürütmek, devam.
İMAR VE İSKAN İŞLERİ 1. İmar ve İskan Personeli (6 Kişi) Şehir Plancısı Esra ELAÇMAZ 305 Şehir Plancısı Mesut YÜKSEL 301 Harita Mühendisi Umut URAL 301.
İMAR, İSKAN ve KOOPERATİFLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı
6306 SAYILI KANUN KAPSAMINDA İLAN EDİLEN RİSKLİ ALANLAR
İMAR VE İSKAN İŞLERİ.
 Cazibe Merkezi Okullar  Hacı Rafet Gümüş Lisesinin Dönüşümü  Arzulu İlk Öğretim Okulunun Durumu.
İMAR VE PLANLAMADAN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
PROJE ve YAPIM İŞLERİNDEN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 1.
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlık Bürosu Müdürlüğü’nün başlıca görevleri arasında; Yönetim Kurulu ve Meclis toplantılarının gündemlerini.
İmar ve Planlama Şube Müdürlüğü
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü
Sağlam Temeller İnşaa Eder
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Sunum transkripti:

İMAR İSKAN VE KOOPERATİF ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 2011 YILINDA YAPILAN BAŞLICA ÇALIŞMALAR

5543 sayılı İskan Kanununun 16 5543 sayılı İskan Kanununun 16.maddesi uyarınca (Kırsal alanda fiziksel yerleşimin düzenlenmesi) ilimiz Merkez İlçeye bağlı Yaylapınar Köyü, Kıratlı Köyü, Gez Köyü ve Harmanözü Köyleri olmak üzere 4 köyümüz 2011 Yılı Etüt Proje kapsamına alınmıştır. 2011 Yılı Etüt Proje kapsamında bulunan köylerle ilgili olarak ;

08.04.2011 tarihinde Yaylapınar köyüne gidilerek köy halkıyla Kırsal alanda fiziksel yerleşim düzenlenmesiyle ilgili olarak bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Bu toplantının ardından 5543 sayılı İskan Kanununun 16.maddesi uyarınca (Kırsal alanda fiziksel yerleşimin düzenlenmesi) iskan kanunundan yararlanmak isteyen ailelerin 11.04.2011-11.05.2011 tarihleri arasında kalan 1 aylık kanuni süre içerisinde hak sahibi olabilmeleri için müracaatta bulunmaları köy mahallinde ilan edilmiş kanuni süre içerisinde başvuruda bulunan 53 ailenin durumları oluşturulan mahalli iskan komisyonunca incelenerek şartları uygun olan 43 aile hak sahibi olarak kabul edilmiştir   Köy muhtarlığınca iskan konutlarının yapılması düşünülen alan belirlenerek müdürlüğümüze bildirilmiş bildirilen alanla ilgili olarak yer seçim çalışmalarına başlanabilmesi için kurumlara görüş yazıları yazılmıştır. Kurumlardan gelen görüş yazıları neticesinde Kültür Turizm Müdürlüğü arazi zeminin karlı oluşu nedeniyle tarafımıza uygun bir görüş sunamadığından yer seçim çalışmasına başlanılamamış 2012 yılı içerisinde gelecek görüşe göre yer seçim çalışmaları yapılacaktır.

08.04.2011 tarihinde Harmanözü köyüne gidilerek köy halkıyla Kırsal alanda fiziksel yerleşim düzenlenmesiyle ilgili olarak bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Bu toplantının ardından 5543 sayılı İskan Kanununun 16.maddesi uyarınca (Kırsal alanda fiziksel yerleşimin düzenlenmesi) iskan kanunundan yararlanmak isteyen ailelerin 11.04.2011-11.05.2011 tarihleri arasında kalan 1 aylık kanuni süre içerisinde hak sahibi olabilmeleri için müracaatta bulunmaları köy mahallinde ilan edilmiş kanuni süre içerisinde başvuruda bulunan 16 ailenin durumları oluşturulan mahalli iskan komisyonunca incelenerek şartları uygun olan 15 aile hak sahibi olarak kabul edilmiştir. İskan Konutlarının yapımı için düşünülen alanın tespit edilip tarafımıza bildirilmesiyle ilgili olarak gerekli yazışma köy muhtarlığıyla yapılmış. Köy Muhtarlığının 06.12.2011 tarihli yazısında köyde iskan konutlarının yapılabilmesi yeterli büyüklükte için uygun bir alanlarının bulunmadığı Müdürlüğümüze bildirilmiştir. Buna istinaden yer seçim çalışmalarına başlanılamamış ve Harmanözü Köyünün etüt proje kapsamından çıkarılması için Bakanlığımıza teklif edilmiştir.

02.08.2011 tarihinde Gez köyüne gidilerek köy halkıyla Kırsal alanda fiziksel yerleşim düzenlenmesiyle ilgili olarak bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Bu toplantının ardından 5543 sayılı İskan Kanununun 16.maddesi uyarınca (Kırsal alanda fiziksel yerleşimin düzenlenmesi) iskan kanunundan yararlanmak isteyen ailelerin 04.08.2011-02.09.2011 tarihleri arasında kalan 1 aylık kanuni süre içerisinde hak sahibi olabilmeleri için müracaatta bulunmaları köy mahallinde ilan edilmiş kanuni süre içerisinde başvuruda bulunan 16 ailenin durumları oluşturulan mahalli iskan komisyonunca incelenerek şartları uygun olan 15 aile hak sahibi olarak kabul edilmiştir. İskan Konutlarının yapımı için düşünülen alanın tespit edilip tarafımıza bildirilmesiyle ilgili olarak gerekli yazışma köy muhtarlığıyla yapılmış. Köy Muhtarlığının 06.12.2011 tarihli yazısında köyde iskan konutlarının yapılabilmesi için yeterli büyüklükte uygun bir alanlarının bulunmadığı Müdürlüğümüze bildirilmiştir. Buna istinaden yer seçim çalışmalarına başlanılamamış ve Gez Köyünün etüt proje kapsamından çıkarılması için Bakanlığımıza teklif edilmiştir.

03.08.2011 tarihinde Kıratlı köyüne gidilerek köy halkıyla Kırsal alanda fiziksel yerleşim düzenlenmesiyle ilgili olarak bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Bu toplantının ardından 5543 sayılı İskan Kanununun 16.maddesi uyarınca (Kırsal alanda fiziksel yerleşimin düzenlenmesi) iskan kanunundan yararlanmak isteyen ailelerin 04.08.2011-02.09.2011 tarihleri arasında kalan 1 aylık kanuni süre içerisinde hak sahibi olabilmeleri için müracaatta bulunmaları köy mahallinde ilan edilmiş kanuni süre içerisinde başvuruda bulunan 38 ailenin durumları oluşturulan mahalli iskan komisyonunca incelenerek şartları uygun olan 18 aile hak sahibi olarak kabul edilmiştir. İskan Konutlarının yapımı için düşünülen alanın tespit edilip tarafımıza bildirilmesiyle ilgili olarak gerekli yazışma köy muhtarlığıyla yapılmış. Köy Muhtarlığının 11.10.2011 tarihli yazısında köyde iskan konutlarının yapılabilmesi için tespit edilen alanla ilgili hukuki sorunlarının bulunduğu bu sorunlar giderildikten sonra Müdürlüğümüze bilgi verileceği belirtilmiştir. Gerekli yer seçim çalışmaları 2012 yılı içerisinde tespit edilen alanın hukuki sorunları halledildikten sonra yapılacaktır.  

Bakanlığımızca Kırsal alanlarda daha sağlıklı ve güvenli kırsal yapılı çevreler elde edilebilmesi, köylerin yaşam şartlarının iyileştirilmesi, yeterli altyapı ve sosyal donatıya sahip, yöresel mimari özelliklere uygun afete dayanıklı konutlar üretilmesi amacıyla başta afetten etkilenen köyler olmak üzere 81 ilde 81 örnek köy oluşturulması hedeflendiği bu kapsamda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüyle gerekli yazışmalar yapılmıştır. Yapılan yazışmalar sonucunda belirlenen köyler Bakanlığımızca değerlendirmek üzere bildirilmiştir.

Kooperatifler Olağan genel kurullarını en az yılda bir defa ve her hesap devresi sonundan itibaren 6 ay içinde yapılması (hesap dönemi 31 Aralık olan kooperatifler için en geç ertesi yılın haziran ayı sonuna kadar) zorunludur. Bu sürede genel kurullarını yapmayan kooperatifler için Müdürlüğümüzce suç duyurusunda bulunulacağı ve kooperatiflerin uyması gereken hususular hakkında gerekli bilgilendirmeler ilimizde bulunan kooperatiflere yapılmıştır.

İlimizde 2011 yılı içerisinde 20 (Yirmi) adet kooperatif çalışmalarını sürdürmektedir. Bu Kooperatiflerin 18 (Onsekiz) tanesi Konut Yapı Kooperatifi, 1 (Bir) tanesi Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ve 1 (Bir) tanesi Toplu İşyeri Yapı Kooperatifidir. Bu Kooperatiflerden 15 (Onbeş) tanesi faal ve 5 (Beş) tanesi tasfiye durumundadır. 2011 yılı içerisinde bu yirmi adet kooperatifin yapmış oldukları genel kurullarına Müdürlüğümüzde kooperatiflerden sorumlu personellerimizden Bakanlık temsilcisi görevlendirmeleri yapılmış ve genel kurullara katılımları sağlanmıştır. Tasfiye halinde bulunan 5 (Beş) adet kooperatiften 4 (Dört) tanesi 2011 yılı içinde kapanışları gerçekleşmiştir. İlimizde 2011 yılında kuruluşu gerçekleşen bir kooperatif bulunmamaktadır. 2012 yılı içinde ilimizde 16 (onaltı) adet kooperatif çalışmalarını sürdürmekte olup bunlarla ilgili iş ve işlemler yapılmaktadır.

04.07.2011 tarihinden itibaren Her tür ve ölçekteki plana esas jeolojik-Jeoteknik etüt raporlarının inceleme ve onaylama işlemleri Müdürlüğümüzce yapılmaktadır. Ayrıca İlimizde yapılacak olan 750 kişilik öğrenci yurdunun yapılacağı arsanın zemin etüt çalışmaları yapılıp tamamlanmıştır.