Dış İlişkiler Birimi-LLP/Erasmus Koordinatörlüğü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
Advertisements

ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü
ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ..
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem TEMİZÖZ 15 Ekim ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEHMET AKİF ERSOY.
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Nedir?. Genel Şartlar 1. Ders verme hareketliliği gerçekleştirilecek iki ülkeden en az birinin AB üye ülkesi olması gerekir. 2. Ders verme hareketliliğinden.
ERASMUS KİMDİR? Desiderius Erasmus yılları arasında yaşamış Hollandalı bir felsefe adamıdır. Rönesansla birlikte ortaya çıkan hümanizm akımının.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
ERASMUS Nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.
Eğitim alanında Topluluk eylem programı
DEĞİŞİM PROGRAMLARI OFİSİ (DPO) STUDY ABROAD OFFICE (SAO)
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Ceyda Taşkıran 15 Ekim EKİM 2008 ERASMUS ÖĞRENCİ TOPLANTISI.
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü
ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU İZMİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
ERASMUS STAJ PROGRAMI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ OFİSİ (UİO)
HİBELER Mine MUT İstanbul Üniversitesi
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
Programa Dahil Ülkeler Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine (AB) üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre.
NASIL ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLURUM … Bölüm 2 Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
ATATÜRK ÜNİVERİSTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS+ PROGRAMI.
YAPILMASI GEREKENLER Gideceğiniz üniversitenin internet sitesini ayrıntılı olarak inceleyin. Bölümünüz ders programıyla örtüşen dersler ve bu derslerin.
ERASMUS ve HİBELER İstanbul Üniversitesi Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
ULUSLAR ARASI ANLAŞMALAR
1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)
ERASMUS PROGRAMINA KATILACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd. Doç. Dr. Sevinç Hatipoğlu Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Bilgilendirme Toplantısı ERASMUS PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu.
Erasmus ve Hibeler Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu 29 Kasım 2007 Erasmus Koordinatörler Toplantısı.
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Yükseköğretimde Personel Hareketliliği Harran Üniversitesi AB Ofisi.
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ B İ LG İ LEND İ RME TOPLANTISI.
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Hibe ve Performans. Üniversitelerin Hibe Miktarları Merkez Hibe Tahsisatını Nasıl Yapar : Merkez üniversitelerin talep ve performanslarına dayanarak toplam.
KA1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ DIŞİLİŞKİLER OFİSİ. Erasmus Programı Neler Kazandırır? Öğrencilere Kazandırdıkları Yurtdışı deneyimi Çok kültürlü ortamda ders işleme.
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI Uzm. Nevin Faden GÜRBÜZ ErzincanÜniversitesi Erasmus Ofisi 11/Nisan /2016.
Programa Dahil Ülkeler Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine (AB) üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre.
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ Toplantısı. İŞTE BAŞLIYORUZ …
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ TOPLANTISI Genel Bilgilendirme
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
 Uluslararası İlişkiler Koordinatörü: Doç.Dr. Ülkü Özbey  Uluslararası İlişkiler Koordinatör.
AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞUBAT,
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Uluslararası İlişkiler Ofisi/Erasmus+ Koordinatörlüğü 2014/2015 ERASMUS + TANITIM TOPLANTISI Uzman. Gökhan Kömür.
ERASMUS+ PROJESİ GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ YERLEŞTİRMELER
DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
2018/2019 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS+ GİDEN ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
2019/2020 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Değişim Programı 2018 Projesi Öğrenci Tanıtımı Mart 2019
Sunum transkripti:

Dış İlişkiler Birimi-LLP/Erasmus Koordinatörlüğü BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Dış İlişkiler Birimi-LLP/Erasmus Koordinatörlüğü

Avrupa Birliği Eğitim ve Hareketlilik Politikaları Eğitim Konferansı

Sunum Planı ERASMUS Programı Yol Haritası Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ERASMUS Programı Yol Haritası Programlarla İlgili Soru-Cevap

Erasmus Programı Adını Nerden Alır? Erasmus 1465 - 1536 yılları arasında yaşamış Hollandalı bir felsefe adamıdır. Rönesansla birlikte ortaya çıkan hümanizm akımının öncülerinden ve en büyük temsilcilerinden biri olan Erasmus, Avrupa'nın ortak bir sanat ve bilim çatısı altında birleşmesine yaptığı katkılardan dolayı ve çağının eğitim felsefesine olan etkisi ile programa uygun bir isim olarak düşünülmüştür.

Erasmus Programının Amacı Nedir? Erasmus Programı Avrupa'da yüksek öğretimin kalitesini artırmak ve Avrupa boyutunu güçlendirmek amaçlarını taşır.

Erasmus Programının Amacı Nedir? Erasmus programı, üniversiteler arasında ve ülkelerarası işbirliğini teşvik ederek; öğrencilerin ve öğretim elemanlarının Avrupa'da karşılıklı değişimini sağlayarak; programa katılan ülkelerdeki çalışmaların ve alınan derecelerin akademik olarak tanınması ve şeffaflığın gelişmesine katkıda bulunarak bu amacı gerçekleştirmeye çalışmaktadır.

Erasmus Programının Amacı Nedir? Bu programla mezunlar daha donanımlı, iş dünyasının beklentilerine daha fazla cevap veren bireyler olacaklardır.

Erasmus Programının Amacı Nedir? Erasmus Programı, Avrupa halklarının birbirlerini algılamasındaki önyargıların yükseköğretim çevrelerinde kırılmasına hizmet etmektedir. Erasmus programı ile 1987'den günümüze kadar 1,5 milyondan fazla yükseköğretim öğrencisi, başka bir Avrupa ülkesinde öğrenim hayatının bir dönemini geçirmiş; o ülkenin insanlarını ve kültürünü de tanıma imkanı elde etmiştir.   Program 2012 yılı itibariyle 3 milyon öğrencinin Erasmus öğrencisi olmasını hedeflemektedir.

Erasmus Programından Kimler Faydalanabilir? Erasmus Programına, Avrupa Birliği’ne üye olan 27 ülke ve Avrupa Birliği Ekonomik alanına üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve Avrupa Birliğine aday ülkeler arasında yer alan Türkiye yüksek öğretim kurumlarının istifadesine açıktır. Erasmus programı çerçevesinde gerçekleştirilecek bütün faaliyetlerde, taraflardan en az birinin Avrupa Birliği üyesi ülke kurumu olması şartı aranmaktadır.

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ile Türkiye'de örgün eğitim veren Erasmus Üniversite Beyannamesi (EÜB) sahibi bir yüksek öğretim kurumunda kayıtlı öğrenciler 1 akademik yıl içinde 1 veya 2  (3-12 ay arasında) dönemliğine diğer bir Avrupa ülkesi EÜB sahibi yükseköğretim kurumunda değişim öğrencisi olma ve program dahilinde yurtdışında kaldıkları süre için mali destek alma şansına sahip olurlar.

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Hibe Verilen mali destek geri istenmeyecek olup, öğrencilerin bütün masraflarını karşılamak amaçlanmamakta, yalnızca hareketlilikten kaynaklanan ek masraflara yardımcı olmak istenmektedir

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Hibe ÜLKELER AYLIK HİBE MİKTARI (€) ALMANYA 425 AVUSTURYA 463 BELÇİKA 429 BULGARİSTAN 300 ÇEK CUMHURİYETİ 420 DANİMARKA 596 ESTONYA 365 FİNLANDİYA 515 FRANSA 497 GKRK 382 HOLLANDA 468 İNGİLTERE 540 İRLANDA 523 İSPANYA 438 İSVEÇ 493 İTALYA 480 LİTVANYA 326 LETONYA LÜKSEMBURG MALTA MACARİSTAN 403 POLONYA PORTEKİZ 395 ROMANYA 322 SLOVENYA 386 SLOVAK CUMHURİYETİ 373 YUNANİSTAN 407

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Hibe Öğrencilere hibeleri 2 taksitte ödenir. Koordinatörlüğümüz öğrencilerin ilk hibelerinin %80’ini gitmeden öğrencilerin hesaplarına yatırmakta; kalan %20 öğrencinin bütün evraklarını ofise tesliminden sonra 45 gün içinde hesaplarına yatırmaktadır.

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Akademik Tanınırlık Öğrencinin Türkiye'deki yükseköğretim kurumunda alması gereken derslere karşılık, gideceği kurumda  eşdeğer gelen dersler belirlenir ve alınan derslerin tanınırlığı öğrenci, öğrencinin kendi kurumu ve gideceği kurum arasında değişim dönemi öncesinde imzalanan Öğrenim Anlaşması (Learning Agreement) ile kayıt ve güvence altına alınır. Ders isimlerinin ve içeriklerinin bire bir aynı olması beklenmez, ders içeriklerinin yüksek düzeyde benzeşmesi yeterlidir.

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Akademik Tanınırlık Ders seçimi yapılırken 1 dönem için 30, 1 yıl için 60 AKTS kredisi hedeflenmelidir. Öğrencinin, aldığı derslerin kredisinin 2/3'ü oranında kredi toplaması başarı hedefi olarak gözetilir. Başarılı sayılan öğrenciler, Türkiye'ye döndüklerinde eğitimlerinin yurt dışında geçirdikleri dönem(ler)ini Türkiye'de geçirmiş gibi sayılacaktır. Başarısız sayılan öğrenciler, eğitimlerine Erasmus öğrencisi olmadan evvel kaldıkları yerden devam edeceklerdir, ancak başarılı oldukları derslerin kredi toplamı karşılığı kadar derslerden muaf olurlar.

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Kayıt ve Ücretler Erasmus öğrencileri Türkiye'de öğrencisi oldukları üniversiteye kayıtlarını yaptırırlar, yurt dışında geçirecekleri süre için öğrencilerin kayıt dondurması söz konusu değildir. Kayıt ve harç ücretleri öğrencilerin kayıtlı oldukları kendi kurumlarına yatırılır, gidilecek kuruma herhangi bir kayıt veya harç ücreti ödenmez.

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Kayıt ve Ücretler Gidilecek kurum, kendi öğrencilerinden talep ettiği kayıt ve harç ücreti harici küçük meblağlı ödemeleri Erasmus öğrencilerinden de talep edebilir. Bu çeşit ödemelere örnek spor tesisleri abonelik ücreti, ulaşım ücreti olabilir.

ANLAŞMALI UNİVERSİTELERİMİZ   Üniversite Ülke Fakülte/Bölüm KONTENJAN Seviye 1 TECHNICAL UNIVERSITY BULGARİSTAN MÜHENDİSLİK FAK./MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ 2 LİSANS LAZARSKİ SCHOOL OF COMMERCE AND LAW POLONYA İİBF / İKTİSAT-İŞLETME-ULUSLAR ARASI İLŞ. 3 UNIVERSITY OF SALERNO İTALYA MÜHENDİSLİK FAK./GIDA-MAKİNE-İNŞAAT 4 ACADEMY OF BUSINESS IN DABROWA GORNICZA 5 BUSINESS SCHOOL OSTRAVA ÇEK CUM. İİBF / İKTİSAT-İŞLETME 6 UNIVERSITY OF NATIONAL AND WORLD ECONOMY 7 MYKOLAS ROMERIS UNIVERSITY LİTVANYA LİSANS/Y.LİSANS 8 POWISLANSKI COLLEGE IN KWIDZYN 9 COLLEGE OF SOCIAL SCIENCES 10 UNIVERSITY OF BRESCIA 11 UNIWERSYTET MARII CURIE-SKLODOWSKIEJ 12 VILNUS COLLEGE OF HIGHER EDUCATION BAYBURT MESLEK YUKSEK OKULU ÖNLİSANS 13 THE UNIVERSITY OF WEST HUNGARY* MACARISTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ (SINIF ÖĞRETMENLİĞİ) 14 OPOLE UNIVERSITY* EĞİTİM FAKÜLTESİ (İDAKAB EĞİTİMİ) 15 16 WEST LITHUANIA BUSINESS COLLEGE* 17 Radom Academy of Economics* * Anlaşmalar Şuan Yapım Aşamasındalar

Programdan Faydalanan Öğrencilerimiz Fakülte/Bölüm Ülke Üniversite Öğrenci Sayısı İİBF/İKTİSAT-İŞLETME POLONYA LAZARSKİ SCHOOL OF COMMERCE AND LAW 3 MÜHENDİSLİK FAK/MAKİNE MÜH. İTALYA UNIVERSITY OF SALERNO 2 POWISLANSKI COLLEGE IN KWIDZYN ACADEMY OF BUSINESS IN DABROWA GORNICZA

AVRUPA BİRLİĞİ KURUMLARI AVRUPA BİRLİĞİ NASIL ÇALIŞIR? ERASMUS PROGRAMI NASIL ÇALIŞIR? AVRUPA BİRLİĞİ KURUMLARI AVRUPA BİRLİĞİ NASIL ÇALIŞIR?

Program Nasıl Çalışır? Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Erasmus sınavlarına mutlaka katılmalısın. Erasmus sınavları akademik döneme göre genelde Ekim,Kasım ve Nisan,Mayıs aylarında yapılır. Sınav yazılı bölüm ve sözlü bölüm olmak üzere 2 aşamadan oluşur. Akademik ortalamanın %50’si ve Yabancı dil sınavının %50’si hesaplanır.

Program Nasıl Çalışır? Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Sınavı dönemini başarıyla tamamladınız…

Program Nasıl Çalışır? Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Geçerli / düzenli kullanılacak bir e-posta adresi Sizinle irtibatı kaybetmememiz için düzenli olarak kontrol ettiğiniz bir e-posta adresini Koordinatörlüğe bildirin. Bu e-posta adresinden yapacağınız yazışmaların bulk/junk/spam kutularına düşmemesi için lütfen hulyalıgozler@example.com, cilgin_erasmuscu69@xxx.com gibi adresler almayın, bildirmeyin! Subject kısmına “Hi from Warsaw” gibi şüpheli başlıklar atmayın!

Program Nasıl Çalışır? Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Banka hesabı açılması Değişimden yararlanacak her öğrenci Anlaşmalı Banka Şubesi’nden kendi adına bir Avro (€) hesabı açtırmalıdır. Koordinatörlüğün hesapları bu şube/bankada olduğundan başka şube/bankalara transfer yapılamıyor Gidilen ülkede banka işlemi yapılması her zaman mümkün olmuyor. Bu nedenle yurtdışına çıkmadan önce hibenin tamamının hesaptan çekilmesi şiddetle tavsiye edilir!

Program Nasıl Çalışır? Öğrenci Öğrenim Hareketliliği 1. Bölüm/Fakülte Erasmus koordinatörünüz tarafından ilgili üniversiteye gitmek üzere seçildiğinizi belirten aday listeleri (nomination list), başvuru formları (application list) ve Öğrenim Anlaşmalarının (Learning Agreement) gönderilmesi Misafir olunacak üniversitenin internet sayfasından temin edilecek başvuru formları ve Learning Agreement formları kullanılmalı. Misafir olacağınız bölümün internet sayfasından, ya da (olması durumunda) ECTS kataloğundan 30 ECTS kredisini karşılayacak şekilde ders seçin. 2. Kabul Belgeniz (Letter of Acceptance) geldikten sonra İkamet Formu’nu (Accomodation Form) doldurup göndermelisiniz. Gideceğiniz üniversitenin konaklama imkanlarından yararlanmak istiyorsanız ikamet formunu mutlaka doldurun.

Program Nasıl Çalışır? Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Pasaport Gideceğiniz ülkenin pasaportla ilgili düzenlemelerini büyükelçilik, Dışişleri Bakanlığı/Emniyet Genel Müdürlüğü internet sayfalarından kontrol edin. Pasaport geçerlilik süresiyle ilgili özel düzenlemeleri varsa mutlaka dikkate alın. Ailesi ya da görevi dolayısıyla Hususi (Yeşil) pasaport alabilecek olanlar, ilgili ülkenin vize rejimini aynı kaynaklardan kontrol etmeli. Hususi pasaport bütün ülkelere girişi garanti etmez. Pasaport harcını dert etmeyin. Erasmus Ofisinden alacağınız pasaport yazısıyla harçtan muaf olacaksınız. Ama cüzdan bedelini ödemek durumundasınız.

Program Nasıl Çalışır? Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Kabul belgeniz geldikten ve Pasaport aldıktan sonra: Vize almanız gerekir! - Doğrudan büyükelçilikten, ya da yetkili konsolosluktan bilgi edinin - Erken başvurun - Randevu alın - Belgelerinizin eksiksiz olmasına dikkat edin (sizin için önemsiz bir ayrıntı vize alamamanıza yol açabilir) - Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız Erasmus Ofisi’yle irtibata geçin. - Unutmayın: Bütün evrakları tamamlasanız bile gideceğiniz ülke size yine de vize vermeyebilir!

Program Nasıl Çalışır? Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Emin Olun: Yukarıda bahsi geçen bütün belgelerin karşı tarafa ulaştırıldığından Aday Listesi, Başvuru formu, Öğrenim Anlaşması, İkamet başvurusu En az bir yıl geçerliliği olan pasaport ve gideceğiniz ülkeye girişinizi sağlayacak vizeniz olduğundan İzin belgesi aldığınızdan (araştırma görevlileri için) Enstitü veya Bölüm/Fakülteden Sağlık Sigortası yaptırdığınızdan (Gideceğiniz ülkenin isteyip istemediğini kontrol edin. İstemese bile yaptırmanız sizin sağlığınız için).

Program Nasıl Çalışır? Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Sabırlı olun! Belgelerinizi dikkatle doldurun, iyi takip edin Koordinatörünüzle / danışmanınızla mutlaka iletişim içerisinde olun Durumunuzdaki değişiklikleri / yenilikleri mutlaka hem Erasmus Ofisine hem de Koordinatörünüze anında iletin

Program Nasıl Çalışır? Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Son bir hatırlatma… Tüm bu işlemlerden lütfen korkmayın Ve…..

Program Nasıl Çalışır? Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Erasmus Programının tadını çıkarın, Gittiğiniz yerlerden kart atın …

LLP/Erasmus Koordinatörlüğü TEŞEKKÜRLER Bayburt Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi LLP/Erasmus Koordinatörlüğü EĞİTİM FAKÜLTESİ KAT:2 erasmus@bayburt.edu.tr