BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI : BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ 07 Aralık 2007, Uludağ Üniversitesi, BURSA BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Avrupa Öğrenci Birliği Öğrenci Gözüyle Bologna Süreci Öğrencilere Yönelik Bölgesel Çalıştay İstanbul, Türkiye 13 Mayıs 2011 Magnus Malnes Akademik İlişkiler.
Advertisements

Prof. Dr. H. Nezih Dağdeviren - Tr TAHYK YK Başkanı
Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu Projenin ülkemizdeki; • Akademik Organizasyonu için Yükseköğretim Kurulu’na, • Finansal Destekleri için Avrupa Komisyonu’na.
MİSYON VE VİZYON T.C PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ nin VİZYONU ( ÖZGÖRÜŞÜ ); Dünya kalitesi ve standartlarında eğitim ve öğretim vermek, araştırma yapmak ve küresel.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu BOLOGNA SÜRECİ Atılım Üniversitesi 26 Ocak 2009.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu BOLOGNA SÜRECİ’NE GENEL BİR BAKIŞ.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu Projenin ülkemizdeki; • Akademik Organizasyonu için Yükseköğretim Kurulu’na, • Finansal Destekleri için Avrupa Komisyonu’na.
Türkiye Bologna Rehberlerinin Katkılarıyla
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDE
ULUSAL İSG AĞI TOPLANTISI AJANS’IN 2007 YILI ETKİNLİKLERİ SAKİNE OVACILLI 17 NİSAN 2007 ANKARA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
Uluslararası İşbirliği Faaliyetleri
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
BOLOGNA SÜRECCİNİN TÜKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ
Avrupa Yükseköğretim Alanı’nın Faaliyetleri Kapsamında Türk Yükseköğretim Sistemi’nin Değerlendirilmesi Yeterlilikler / Öğrenme Kazanımları Prof. Dr.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ Balıkesir Üniversitesi Ziyareti Mayıs 2009 Prof. Dr. Süheyda Atalay Prof. Dr.
eAvrupa, eAvrupa+ ve Türkiye
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Serdar Yegül & Soner Tümüklü
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ: Öğrenci Konseyi Başkanlarına Yönelik Toplantı 14 Mayıs 2010 Akdeniz.
Bologna Süreci, Bergen Bildirisi, Kurumsal Değerlendirme Projesi ve Yeni Yönetmelikler Stratejik Planlama ve Kurumsal Değerlendirme Programı İzleme Komitesi.
EUA Kurumsal Değerlendirme Programı Felsefesi Prof. Dr. Nejat Erk.
27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BOLOGNA SÜRECİ VE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp.
 Avrupa Üniversiteler Birliği, Avrupa Üniversitelerini temsil eden tek kuruluştur.  Avrupa genelinde Yükseköğretim kurumlarının bütünleşmesini sağlayarak.
ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL ZİYARET VE
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
BOLOGNA SÜRECİ BİLGİLENDİRMESİ ( ) MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ.
T.C. Yükseköğretim Kurulu Prof. Dr. Hasan MANDAL Bologna Uzmanı AVRUPA YÜKSEK ÖĞRETİM ALANININ FAALİYETLERİ KAPSAMINDA TÜRK YÜKSEK ÖĞRETİM SİSTEMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Prof. Dr. Nejat Erk, Türkiye Bologna Uzmanı ŞUBAT 2008 CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ-MANİSA.
Dr. Armağan Erdoğan KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ 11 OCAK 2011 Yükseköğretimin Uluslararası Boyutu.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
ADÜ TIP FAKÜLTESİ TEB MÜFREDAT VE ENTEGRASYON ALT BİRİMİ Başkan Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK.
BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIM PROJESİ 16 NİSAN 2010,SAMSUN SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
Aldığım Kurslar 1998 HAZIRLAYAN Abdulmuttalip ŞAHİN Mart
T.C. Yükseköğretim Kurulu Prof. Dr. Hasan MANDAL Bologna Uzmanı BOLOGNA SÜRECİ 2014 ve SONRASI DÖNEMİ (YAYILIM, UYGULAMA, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK, TANINMA) 22.
Dış İ lişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
BEK Raporlarının İşlevi Yrd. Doç. Dr. Armağan Erdoğan Namık Kemal Üniversitesi 28 Mayıs 2010.
Türkiye ile Avrupa Birliği Arasında Hizmet Sunumu Serbestisi
İLAÇLA AKILCI TEDAVİ EĞİTİMİNDE TFD’nin ROLÜ
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
BOLOGNA SÜRECİNİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ Öğrencilerin Bologna Sürecindeki Hakları ve Sorumlukları 30 Nisan 2012, Balıkesir Üniversitesi.
BOLOGNA SÜRECİ AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ (EUA) ve HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EKİM, 2006.
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
ULUSAL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLGİ AĞI TOPLANTISI
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu Projenin ülkemizdeki; Akademik Organizasyonu için Yükseköğretim Kurulu’na, Finansal Destekleri için Avrupa Komisyonu’na Finansal.
İstanbul Ticaret Üniversitesi 15 Nisan 2011 Ankara
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu Projenin ülkemizdeki; Akademik Organizasyonu için Yükseköğretim Kurulu’na, Finansal Destekleri için Avrupa Komisyonu’na Finansal.
BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIM PROJESİ 14 MAYIS 2010, ANTALYA SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları 15 Haziran 2011 Galatasaray Üniversitesi.
AVRUPA KALİTE GÜVENCESİ REFERANS ÇERÇEVESİ VE KULLANILAN ARAÇLAR
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
BOLOGNA UZMANLARI 5.DÖNEM ULUSAL TAKIM PROJESİ 1 EKİM 2009,NEVŞEHİR SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
13 Mart 2012, Rektörlük Konferans Salonu, Boğaziçi Üniversitesi “Türkiye Üniversitelerinde Sınai Mülkiyet Hakları (SMH) Bilgisinin Yaygınlaştırılması”
BOLOGNA SÜRECİNİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ Kasım 2006 Fırat Üniversitesi, Elazığ Nezih Güven- Bologna Rehberi.
BOLOGNA SÜRECİ 01 Temmuz 2011 – Giresun. BOLOGNA SÜRECİ - TARİHÇE  25 Mayıs 1998: Sarbonne Ortak Deklerasyonu  19 Haziran 1999: Bologna Deklarasyonu.
MEBGEP / CBMoNE GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali İşbirliği 2006 Programı Hibesi 3.7 MİLYON EURO PROJENİN BÜTÇESİ.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu Projenin ülkemizdeki; Akademik Organizasyonu için Yükseköğretim Kurulu’na, Finansal Destekleri için Avrupa Komisyonu’na Finansal.
Prof. Dr. Miraç AKÇAY Bologna Uzmanı. 19 Haziran 1999 : Bologna Deklerasyonu AMAÇ: Avrupa ülkelerindeki yükseköğretim sistemlerinin yeniden yapılanması.
AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ KURUMSAL DEĞERLENDİRME PROGRAMI DENEYİMLER-KAZANIMLAR Prof. Dr. Selda Önderoğlu Hacettepe Üniversitesi HÜADEKK Üyesi Özdeğerlendirme.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
Bologna Süreci ve Anorganik Kimyada Alternatif Araştırma Alanları
T.C. Yükseköğretim Kurulu
Avrupa Yükseköğretim Alanı’nın Faaliyetleri Kapsamında Türk Yükseköğretim Sistemi’nin Değerlendirilmesi Yeterlilikler / Öğrenme Kazanımları Prof. Dr.
Uluslararası Gelişmeler: 2012 Bükreş Bakanlar Zirvesi Sonuçları
Sunum transkripti:

BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI : BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ 07 Aralık 2007, Uludağ Üniversitesi, BURSA BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI: BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ BÖLGESEL TOPLANTI VII 07 Aralık 2007 Uludağ Üniversitesi, BURSA

BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI : BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ 07 Aralık 2007, Uludağ Üniversitesi, BURSA BOLOGNA SÜRECİ (2010 yılına kadar) ABD ile yarışabilir ve onu geçebilecek bilgi temelli bir Avrupa ekonomisi için (olağanüstü Lizbon Zirvesi 2000 istihdam edilebilirlik): öğrenci, öğretim elemanı ve yönetsel kadro hareketliliği yüksek, ulusal eğitim alanları birbiri ile karşılaştırılabilir, ulusötesi eğitim boyutlarını dikkate alan, eğitim ve araştırma etkinliklerini birbiri ile sıkı ilişkilendirmiş ve tüm süreci iç ve dış paydaş katılımı ile sürekli denetleyen ve izleyen Avrupa Yüksek Öğretim ve Araştırma Alanlarını oluşturmak

BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI : BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ 07 Aralık 2007, Uludağ Üniversitesi, BURSA Sorbon Ortak Bildirisi – Mayıs 1998 Bologna Bildirisi – Haziran 1999* Lizbon Stratejisi – Mart 2000 (eğitim, öğretim ve gençlikten sorumlu bakanlar) Prag Bildir ge si – Mayıs 2001* Graz Bildirisi – Temmuz 2003** Berlin Bildir gesi – Eylül 2003* Glasgow Bildirisi Mart 2005** Bergen Bildir gesi – Mayıs 2005* Lizbon Bildirisi – Mart 2007** Londra Bildirgesi – Mayıs 2007* BOLOGNA SÜRECİ ANA BELGELERİ * Ülkelerin Yüksek Öğretimden sorumlu Bakanlarının bir araya geldiği toplantılar ** Yüksek Öğretim Kurumları Temsilcilerinin bir araya geldiği toplantılar

BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI : BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ 07 Aralık 2007, Uludağ Üniversitesi, BURSA İki yılda bir gelişmelerin ülkeler düzeyinde ve Avrupa genelinde izlenmesi (Trends Raporları) hedeflenmiştir. PRAG 2001 Bologna İzleme Grubu (BFUG) Berlin 2003 Bologna Rehberleri (Uzmanları) Ulusal Takımı BOLOGNA SÜRECİNİ İZLEME VE YAYGINLAŞTIRMA

BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI : BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ 07 Aralık 2007, Uludağ Üniversitesi, BURSA Bologna İzleme Grubu Türkiye temsilcileri: Prof. Dr. Aybar Ertepınar YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Mehmet Durman Sakarya Üniversitesi Rektörü, YÖDEK Başkanı BOLOGNA İZLEME GRUBU

BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI : BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ 07 Aralık 2007, Uludağ Üniversitesi, BURSA Türkiye Ulusal Takımı, “Yüksek Öğretim Kurulu” tarafından AB Komisyonu’nun onayı ile seçilmektedir. Ulusal Takım, YÖK tarafından yürütülen ve Ulusal Ajans’ın finansman ve bütçeleme konularını koordine ettiği “Bologna Süreci’nin Türkiye’de Uygulanması Projesi” kapsamında etkinliklerini sürdürmektedir. Ulusal Takım, 47 ülkeden yaklaşık 300 kişilik Avrupa Bologna Uzmanları Takımı’nın bir parçasıdır ve Avrupa’da ilgili toplantılara katılmaktadır. BOLOGNA UZMANLARI TÜRKİYE ULUSAL TAKIMI

BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI : BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ 07 Aralık 2007, Uludağ Üniversitesi, BURSA DÖNEM FAALİYETLERİ 2 Ulusal “Bologna Konferansı” Ankara (11 Şubat 2005) İstanbul (6 Haziran 2005) 10 Bölge Toplantısı düzenleme Bologna Web sitesi oluşturma Bologna Sürecini tanıtıcı belgelerin hazırlanması BOLOGNA UZMANLARI TÜRKİYE ULUSAL TAKIMI

BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI : BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ 07 Aralık 2007, Uludağ Üniversitesi, BURSA DÖNEM FAALİYETLERİ 35 İl Toplantısı MEB Temsilcileri Toplantısı (8 Aralık 2006, Ankara) Meslek Odaları ve STK’lar ile Toplantı (8 Aralık 2006, Ankara) Ulusal Öğrenci Konseyleri Temsilcileri Konferansı (9 Aralık 2006, Ankara) Bologna Süreci Ulusal Değerlendirme Konferansı (18 Aralık 2006, Ankara) Nihai Rapor BOLOGNA UZMANLARI TÜRKİYE ULUSAL TAKIMI

BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI : BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ 07 Aralık 2007, Uludağ Üniversitesi, BURSA 3. DÖNEM FAALİYETLERİ (30 Nisan 2008 tarihine kadar yapılması planlanan) 12 Bölge Konferansı Yerinde Üniversite Ziyaretleri (5 Üniversite) 4 Ulusal Konferans (MEB, DPT, Maliye Bakanlığı, STK’lar ve öğrenciler) Bologna Süreci Ulusal Değerlendirme Konferansı Nihai Rapor BOLOGNA UZMANLARI TÜRKİYE ULUSAL TAKIMI

BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI : BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ 07 Aralık 2007, Uludağ Üniversitesi, BURSA Bologna Uzmanları Ulusal Takımı’nın çalışmaları BFUG temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Durman Sakarya Üniversitesi Rektörü ve YÖDEK Başkanı tarafından izlenmekte ve yönlendirilmektedir. BOLOGNA UZMANLARI TÜRKİYE ULUSAL TAKIMI ÇALIŞMA GRUPLARI

BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI : BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ 07 Aralık 2007, Uludağ Üniversitesi, BURSA 1- YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLERİ ( QUALIFICATIONS FRAMEWORK) Prof. Dr. Şener Oktik Muğla Üniversitesi Rektörü, YYK Başkanı tarafından izlenmekte ve yönlendirilmektedir. Yusuf Ziya ERDİL (Muğla Üniversitesi) Nezih GÜVEN (O.D.T.Ü.) Hasan MANDAL (Anadolu Üniversitesi) Selda ÖNDEROĞLU (Hacettepe Üniversitesi) Lerzan ÖZKALE (İ.T.Ü.) BOLOGNA UZMANLARI TÜRKİYE ULUSAL TAKIMI ÇALIŞMA GRUPLARI

BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI : BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ 07 Aralık 2007, Uludağ Üniversitesi, BURSA 2- AVRUPA KREDİ TRANSFER SİSTEMİ VE AKADEMİK TANINMA Süheyda ATALAY (Ege Üniversitesi) İsmail Naci CANGÜL (Uludağ Üniversitesi) Mete KURTOĞLU (O.D.T.Ü.) BOLOGNA UZMANLARI TÜRKİYE ULUSAL TAKIMI ÇALIŞMA GRUPLARI

BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI : BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ 07 Aralık 2007, Uludağ Üniversitesi, BURSA 3- YÜKSEKÖĞRETİMDE AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME Prof. Dr. Mehmet Durman Sakarya Üniversitesi Rektörü, YÖDEK Başkanı tarafından izlenmekte ve yönlendirilmektedir. Yusuf ATICI (Fırat Üniversitesi) Kerim EDİNSEL (Ondokuz Mayıs Üniversitesi) Nejat ERK (Çukurova Üniversitesi) Tamer GÖK (Mersin Üniversitesi) Çiğdem GÜLDÜR (Gazi Üniversitesi) H. Güçlü YAVUZCAN (Gazi Üniversitesi) BOLOGNA UZMANLARI TÜRKİYE ULUSAL TAKIMI ÇALIŞMA GRUPLARI

BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI : BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ 07 Aralık 2007, Uludağ Üniversitesi, BURSA TOPLANTI PROGRAMI 10:00-10:15 Bologna Sürecinin Türkiye’de Uygulanması Projesi’nin, Toplantı Programının ve Bologna Uzmanları Ulusal Takımı’nın Tanıtımı Prof. Dr. İ. Naci Cangül – Bologna Uzmanı 10:15-10:30 Açılış Konuşmaları Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran – Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman – YÖDEK Başkanı, BFUG Türkiye İkinci Temsilcisi, Sakarya Üniversitesi Rektörü 10:30-11:00 Yükseköğretim Yeterlilikleri (Qualifications framework) Prof. Dr. N. Lerzan Özkale - Bologna Uzmanı 11:00-11:20 Ara 11:20-11:50 Avrupa Kredi Transfer Sistemi ve Akademik Tanınma Prof. Dr. İ. Naci Cangül – Bologna Uzmanı 11:50-12:20 Yükseköğretimde Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Prof. Dr. Hasan Mandal – Bologna Uzmanı 12:20-12:50 Soru – Cevap 12:50–14:00 Ara – Öğle Yemeği 14:00-15:30 Paralel Çalıştaylar (1) Öğrenim Çıktıları (Learning Outcomes) (2) Yükseköğretimde Stratejik Planlama ve Kalite Geliştirme 15:30-16:00 Ara 16:00-17:00 Bologna Süreci ve Öğrenciler – Sosyal Boyut Prof. Dr. Hasan Mandal - Bologna Uzmanı