Proxy-DNS Nedir?.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Advertisements

Bilgisayar Ağları ve İnternet
WEB TASARIM Temel Kavramlar.
Özel Site.NET İnternet Nedir? Soner Sevindik.
TEMEL AĞ TANIMLARI.
İNTERNET.
İNTERNET VE İLETİŞİM.
İNTERNET.
INTERNET ve AĞLAR.
Ünite 12 INTERNET’İN ALT YAPISI
Hostİng (bulundurma-yer sağlama) HİZMETİ
AĞ PROTOKOLÜ.
BTP 108 BİLGİSAYAR AĞ SİSTEMLERİ AĞ KAVRAMI Birden çok bilgisayarın birbirine bağlı olarak kullanılmasıyla oluşturulan çalışma biçimine bilgisayar ağı.
(FIREWALLS) GÜVENLİK DUVARI GİRİŞ
ARAMA MOTORU KULLANIMI
TEMEL İNTERNET KAVRAMLARI
Bölüm 1 Ağlar ve Verİ İletİşİmİ
ALT AĞLAR.
Büyük Risk Bilgisayar Ağları Network Soru-Cevap 1 Bilgisayar Ağları
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI VERİ TABANLARINA UZAKTAN ERİŞİM VEKİL (Proxy) SUNUCU AYARLARI.
TCP/IP Sorun Çözme ve Ağ Komutları
ŞİŞECAM’DA BİLGİ GÜVENLİĞİ
Internette iki çe ş it adresleme kullanılır. IP numarası herhangi bir bilgisayar internete ba ğ landı ğ ı anda, dünya üzerinde sadece ona ait olan bir.
BLM619 Bilgisayar Ağları ve Uygulamaları
METU-CC ODTÜ AntiVirüs Sistemi ODTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı İbrahim ÇALIŞIR 3 Ekim 2003.
BİLGİSAYAR AĞLARINA GİRİŞ
İNTERNET VE İLETİŞİM.
Ağ Nedir IP Adresi DNS Sunucu
İNTERNET.
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
Chapter 5. Ağ Protokolleri
İNTERNET.
CensorNet Linux Internet Güvenlik Duvarı ve Kayıt Tutma Semineri
Bilişim Suçları Ve Güvenlik
TCP/IP Sorun Çözme ve Ağ Komutları
ORDU BAŞÖĞRETMEN ANADOLU LİSESİ
LAN (Yerel Alan Ağı) Nedir?
Web 2.0 Araçlarının Tanıtımı ÖZGE AKMAN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF 1. ÖĞRETİM
İnternet Nedir? Hazırlayan: Fatih ARIKAN Bilişim Teknolojileri Öğrt.
Fatih Karaokur - Computer Teacher
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
1- YEREL ALAN AĞI - LAN 2-GENİŞ ALAN AĞI - WAN
İNTERNET.
Web Teknolojileri Hafta İçerik  Hosting (Barındırma)  Domain (Alan Adı)  Ücretli Hosting ve Domain Siteleri  Ücretsiz Hosting ve Domain Siteleri.
 Internet’e bağlı kuruluşlar değişik gruplara ayrılabilir ve bir kuruluşun internet adresi, o kuruluşun ait olduğu guruba göre ilgili kısaltmalar içerir.
Ağ Donanımları Ağ Nedir ? Ağ Donanımları Bridge Hub Switch Router
XML ve XML WEB SERVİSLERİ Volkan ALTINTAŞ. XML Bağımsız bir kuruluş olan W3C tarafından tasarlanmıştır. Herhangi bir kurumun tekelinde değildir. Kişilerin.
Bilgi İşlem Organizasyonu Güz Dönemi Server Çeşitleri ve Aralarındaki Farklar – Burak Eray KAYIŞ.
PROXY SERVER Eren AKGÜL Proxy Server  Vekil sunucu veya yetkili sunucu, internete erişim sırasında kullanılan bir ara sunucudur. Adanmış.
Öğretim Görevlisi Alper Talha Karadeniz Ağ Temelleri
Bilgi İşlem Organizasyonu
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
IP ve MAC Adresleri Geçtiğimiz ders… IP Adresi DNS Sunucusu MAC Adresi
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
Web Tarayıcıları Kullanıcıların internete girmek içi kullandıkları yazılımlardır. Çıkış tarihine göre bazı web tarayıcıları : 1- Internet Explorer –
Dünyanın bilgisine açılan pencere...
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
SERVER ÇEŞİTLERİ VE ARASINDAKİ FARKLAR
DOMAIN SERVER DOMAIN NEDIR ?
PROXY SERVER YASİN ÇAKIR
Ağ Nedir IP Adresi DNS Sunucu
Ağ Nedir IP Adresi DNS Sunucu
Temel Internet Kullanımı Y. Doç. Dr. M. Sıtkı İlkay Ekim 2006.
Dünyanın bilgisine açılan pencere...
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
OSİ Modeli.
Bilgisayarların birbirine bağlanması ve bir ağ oluşturmasının temel amacı veri alışverişi yapabilmekti. Yani bir nevi haberleşmeyi sağlamaktı.
Sunum transkripti:

Proxy-DNS Nedir?

Proxy Nedir? Proxy; kelime anlamı olarak "Vekil" ya da " elçi" anlamına gelmektedir. Proxy servisi; internet üzerindeki yerel bir ağ (ya da internete bağlı bir bilgisayar) ile, dış dünya arasındaki ilişkiyi sağlayan bir yardımcı geçiş (gateway) sistemidir.

Proxy Ne Amaçla Kullanılabilir? Proxy servisi; internet üzerindeki yerel bir ağ (ya da internete bağlı bir bilgisayar) ile, dış dünya arasındaki ilişkiyi sağlayan bir yardımcı geçiş (gateway) sistemidir. İki amaç için kullanılabilirler: 1. Bu kullanımda, bir proxy servisi (sunucusu), sizin adınıza sizden aldığı bilgi alma isteklerini yürütür ve sonucu yine size iletir. Ancak, aynı anda, bu bilgilerin bir kopyası da (cache),bu proxy sunucusu üzerinde tutulur ve bir dahaki erişimde kullanıcının istediği bilgiler doğrudan ilgili siteden değil de, proxy servisinden gelir; dolayısıyla, iletişim daha hızlı olur. Internete erişim için mutlaka bir proxy servisine ihtiyaç yoktur, ancak, size en yakın bir servis noktasındaki proxy servisini kullanmanız, internet erişiminizi bir hayli hızlandıracaktır.

Proxy Ne Amaçla Kullanılabilir? 2. Firewall-güvenlik sistemlerinin kullanıldığı yerlerde, kullanıcıları çıkışları tek bir makine üzerinden olabilir. Bu durumda proxy servis makinesi sadece bir aracı olarak çalışır. Proxy servisi kullanmanın avantajı çoktur. Herhangi bir siteden istediğiniz bir bilgi (web sayfası, ftp dokumanı vb) eğer kullandığınız proxy servisinde henüz depolanmamışsa, bu bilginin olduğu siteden alınır ve size iletilir. Ancak, daha sonra başka bir kullanıcı (ya da siz) aynı dokümanı/bilgiyi istediğinizde, ilgili döküman/bilgi proxy servisinde depolandığı (cache) için, doğrudan oradan size iletilir ve erişiminiz de çok daha hızlı olur.

DNS nedir? DNS, internet gibi TCP/IP ağlarında, bilgisayarları ve hizmetleri kullanım kolaylığı sağlamak için akılda kalacak şekilde adlandırmak için kullanılır. Bir kullanıcı bir uygulamaya bir DNS adı girdiğinde, DNS hizmetleri bu adı çözüp, bir IP adresi gibi adla ilişkili diğer bilgileri oluşturabilir. Örneğin çoğu kullanıcı; ağdaki bir posta ya da Web sunucusunun yerini bulmak için “ornek.microsoft.com” gibi kullanımı kolay bir adı tercih eder. Kullanımı kolay adlar kolayca öğrenilir ve anımsanır; ancak, bilgisayarlar ağ üzerine sayısal adresler kullanarak iletişim kurar. Ağ kaynaklarının daha kolay kullanılmasını sağlamak için DNS gibi ad sistemleri, bir bilgisayara ya da bir hizmete ilişkin adı bilgisayarın ya da hizmetin sayısal adresiyle eşleştirmek için bir yol sağlar.

DNS nedir? Aşağıdaki resimde, adına dayanarak bir bilgisayarın IP adresini bulan temel bir DNS kullanımı gösterilmiştir.

DNS nedir? DNS TCP/IP referans modelinin uygulama katmanının (application layer) bir parçasıdır.