ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PROJE HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLECEK ADIMLAR
Advertisements

Presentation of the 21 ETCF II Partnerships ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey TOBB.
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
Hale Uysal Şemsa Olşen Güzeldere. ÖNCEKİ ÇALIŞMALAR.
Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı M. Emrah SOĞANCI Dış Ticaret Uzmanı Haziran 2014.
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
Siirt Valiliği Siirt Üniversitesi Siirt Sanayi ve Ticaret Odası Siirt İl Özel İdaresi Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği.
TÜRKİYE SANAYİ STRATEJİSİ Sanayi ve Ticaret Bakanlığı TÜRKİYE SANAYİ STRATEJİSİ BELGESİ (AB ÜYELİĞİNE DOĞRU) SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ II.OSB ÇEVRE.
GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GAP – GİDEM PROJESİ GİRİŞİMCİ DESTEKLEME.
Mahmut Kiper TTGV Başuzman 5 Nisan 2011 CerModern-Ankara.
EŞİ VEFAT ETMİŞ KADINLAR İÇİN DÜZENLİ SOSYAL YARDIM PROGRAMI
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ SEMİNERİ.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Sanayi Ar-Ge Proje Destek Başurusu Hazırlama Becerileri Geliştirme Çalıştayı ArGe_Projesi_Hazirlama_Calistayi (061110)
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
Ankara Sağlıkta Yenilikçilik Hareketi Projesi
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
ETKİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Ankara Bölgesinin Sağlık Sektöründeki Rekabet Avantajları ve Değer Zinciri Doç. Dr. Asım BALCI Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri 04 NİSAN 2011 ANKARA.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
YERELDE AB SÜRECİ.
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
SİBEL KURNAZ SERAP ARIMAN YAKUP ARSLAN
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
3. Üretim Sistemi Geliştirme Planı ve Üretim Planının Hazırlanması
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
BODRUM YAT İMALATI İŞ KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR PROJESİ
Değer ve Tedarik Zinciri Analizleri
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
Enerji Verimliliği ve Uygulamaları İlhan AYDIN Kocaeli İl Müdürü
İstanbul Su ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği 2015
KALKINMA AJANSLARI 1 Milli E ğ itim Bakanlı ğ ı Mesleki ve Teknik E ğ itim Genel Müdürlü ğ ü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlı ğ ı.
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
ÖNCELİK 6 : HAYAT BOYU ÖĞRENME İZLEME ve DEĞERLENDİRME SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti
Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirme Projesi 14 Temmuz, 2015 İstanbul.
Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirmesi 21 Ocak 2015 Ankara, Türkiye Finansman ve Küresel Bilgi: Türkiye’ye En İyiyi Getirmek ve Türkiye’nin En İyilerini.
KOP BÖLGESİNDE EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ.
1 CONSUMER ACADEMY ‘CONSUMER ACADEMY’ TÜKETİCİ AKADEMİSİ Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü.
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
Gümrük Birliği’nin Güncellenmesi Süreci
FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİFAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ.
TÜRK ODA GELİŞTİRME PROJESİ (TOGP)-2 PROJE SONUNDA UZUN DÖNEM ETKİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ 07/02/2008 – TOBB - ANKARA.
SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİS PLANI HAZIRLANMASI PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Güney CAN Uzman Havza Yönetimi.
RİSKLİ YENİDOĞAN BEBEKLERDE HEMŞİRELİK BAKIMI VE GÜVENLİ TABURCULUK
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
2016 Kayseri Ticaret Odası.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ
Proje Türü Tarımda Modernizasyonun ve Kırsal Kalkınmanın Sağlanması ile Sanayide Rekabetçiliğin Arttırılması Proje İle İlgili Olduğu Faaliyet Alanı 72.
HAYVANSAL ÜRÜNLER SEKTÖRÜNDE GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
ISLD 318 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
TIMSS (Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması)
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Sunum transkripti:

ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 17 Şubat 2011

ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİNİN AMACI-I Projenin genel amacı; Ankara ilinde tüm iş kollarını kapsayacak rekabet analizinin; maliyeti, içeriği ve süresi planlanacaktır . Böylelikle Ankara’nın rekabet gücü ortaya konacak ve bölge ekonomisinin geleceğine yönelik yol haritasının temel taşlarının oluşturulması sağlanacaktır.

ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİNİN AMACI-II Ankara Ticaret Odası Ankara ilinin sektörel rekabet analizini gerçekleştirerek, üyelerinin faaliyet gösterdiği iş kollarının rekabetçi yapılarını teşhis etmek ve bu doğrultuda Oda bünyesinde oluşturulacak analiz sistemi ile firmalarımız için sürdürülebilir rekabetçi yapılanmanın rehberi olmayı hedeflemektedir.

ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİNİN AMACI-III Bu fizibilite çalışması ile; Ankara ilinde tüm sektörleri kapsayacak rekabet analizinin maliyeti, içeriği, süresi analiz edilecektir. Rekabet analizinde kullanılacak bilimsel yöntemler seçilerek, bu yöntemler için gerekli enstrümanlar geliştirilecek ve rekabet analizi modeli oluşturulacaktır.

ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİNİN AMACI Tasarlanan modelin güvenilirliğini ve geçerliğini sağlamak amacıyla pilot uygulama yapılarak Ankara ili rekabet analizi hazırlanırken izlenecek algoritma hazırlanacaktır.

ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİNİN BEKLENEN ÇIKTILARI Ankara’nın Sektörel Rekabet Analizi Fizibilite Raporu: Ankara’nın sektörel rekabet analizinin yapılabilirliği için gerekli finansman, uzman, süre ve yöntemin belirleneceği bir rapor ortaya çıkarılacaktır. Böylelikle kaynak, zaman ve emek israfının önüne geçilerek hızlı bir şekilde sonuca (Rekabet Analizine) varılacaktır.

ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİNİN BEKLENEN ÇIKTILARI 2) Veri Tabanı: Projenin sürdürülebilirliği açısından her yıl güncellenen bir Canlı Rekabet Analizi Veri Tabanı yapısı şekillenecek, kullanılacak teknoloji, ekipman ve diğer özellikler hakkında araştırmalar yapılacaktır. Benzer veri tabanlarında inceleme yapılacak ve veri tabanındaki bilgilerin rekabet analizinde nasıl yer alacağı hususunda modelleme yapılacaktır.

ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİNİN BEKLENEN ÇIKTILARI 3) Rekabet Analizinde Kullanılacak Yöntem ve Materyaller ve Tasarlanmış Model: Rekabet Analizi hazırlanırken kullanılacak yöntemlere bu fizibilite çalışmasında karar verilecektir. Bu yöntemlerin uygulamasından elde edilen sonuçlar ışığında model tasarlanacak, anket ve pilot uygulamalar ile modelin geçerliliği ve güvenilirliği test edilecektir.

ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİNİN BEKLENEN ÇIKTILARI 4) Mevcut Durum Analizi ve Paydaşların Katılımı: ATO ve Gazi Üniversitesi uzmanlarınca organize edilen toplantılar (çalıştay, odak grup, derinlemesine görüşme vb.) aracılığıyla sektörlerin yenilikçilik, girişimcilik ve kümelenme faaliyetlerine yaklaşımları ortaya konacaktır. Sektörlerin büyüme, yatırım ve istihdam kapasitesi hakkında ön bilgilere ulaşılacak, bu bilgiler genel rekabet analizi çalışmasında kullanılacaktır.

ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİNİN BEKLENEN ÇIKTILARI 5) Üniversite-Sanayi-Meslek Kuruluşu İşbirliği: Proje kapsamında kurumlar arası işbirliği gelişmesi ve bu yolla ortak çalışma ve proje kültürünün yaygınlaşması beklenmektedir. Bu işbirliği çerçevesinde yeni projelerin hayata geçirilmesi kolaylaşacaktır.

ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİNİN SÜRESİ VE İŞ PAKETLERİ Proje 18 Ocak 2011 tarihinde başlamış olup toplam süre üç aydır. Bu süre içerisinde gerçekleştirilecek faaliyetler aşağıdaki tabloda belirtilen iş paketlerinin altında planlanmıştır. İŞ PAKETİ 1- Proje Yönetimi İŞ PAKETİ 2- Hazırlık Çalışmaları ve Model Taslağının Hazırlaması İŞ PAKETİ 3- Modelin Pilot Uygulaması ve Nihai Model Tasarımı İŞ PAKETİ 4- Tanıtım ve Yaygınlaştırma

TEŞEKKÜR EDERİZ.