TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
STRATEJİK PLAN STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ
Advertisements

T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık 2010
OLAY KOMUTA SİSTEMİ (OKS)
Ulusal Afet Müdahale Yapılanması ve SAR Operasyon Yönetimi
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
Amaç Bu Kanunun amacı, afet ve acil durumlar ile sivil savunmaya ilişkin hizmetleri yürütmek üzere, Başbakanlığa bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının.
ACİL DURUM VE EYLEM PLANI
Prof.Dr.Hilmi SABUNCU YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TEMEL TIP BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
İŞLETME Toplumdaki bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak
Mimarlar Odası Denizli
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Türkiye Afet Müdahale Planı
Bahtiyar ÇETİN Endüstri Mühendisi Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürü
İSTAMP (İstanbul Afet Müdahale Planı)
YEREL DÜZEY HİZMET GRUBU OPERASYON PLANLARININ HAZIRLANMASI
İL AFET MÜDAHALE PLANLARININ HAZIRLANMASI
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
Afetler ve Afet Yönetimi Doğan K. Bıyıklı (TA2SX) 3 Şubat 2007 Echolink – Turkiye Konferans Odası.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
SÜREÇ YÖNETİMİ Dr. Selami ERARSLAN İstanbul 2011.
HASTA ODAKLI KALİTE YÖNETİM STANDARTLARI VE HİZMET KALİTE STANDARTLARI İLİŞKİSİ Yrd. Doç. Dr. Ufuk Cebeci İTÜ Sağlık İşletmeleri Sertifika Program Koordinatörü.
Stratejik Planlama Pilot Kuruluş Uygulamaları: Genel Bakış Nahit BİNGÖL DPT Müsteşarlığı 12 Ocak 2005.
STRATEJİK PLANLAMA Dr. Yüksel VARDAR Antalya, Haziran 2014
AFETLERDE YÖNETİM Prof.Dr. Recep AKDUR.
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
KADINLARIN VE KADIN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ HİBE PROGRAMI GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM PROJESİ STRONG WOMEN STRONG SOCIETY PROJECT TR2009/ /69.
TSK TIBBİ KBRN SAVUNMASI Dr.Hv.Tbp.Bnb.Sermet SEZİGEN
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
Bölgesel Kalkınma: Türkiye’de olmayan nedir? Güven Sak Ankara, 8 Eylül, 2006.
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Bilgi Sistemi Organizasyonlar içerisindeki kontrol ve karar verme mekanizmalarında kullanılacak bilginin toplanması, işlenmesi, saklanması ve dağıtılmasını.
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık Aralık 2010.
KURUMSAL AÇIDAN iKS Kurumsal Amaçlar
Hedef A.1. : Deprem Bilgi Altyapısının Geliştirilmesi; Deprem bilgi altyapısının geliştirilmesi, güçlendirilmesi, sürdürülebilirliğinin sağlanması bu altyapıyı.
Yedinci Bölüm İşletme YÖNETİMİNİN FONKSİYONLARI.
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
KURUMSAL AÇIDAN iKS Kurumsal Amaçlar Öz Değerlendirme ve Teknik Özellikler.
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK ATİLLA BACAK İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM UZMANI.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
Stratejik Yönetim.
1 MALİ HİZMET BİRİMLERİ ORGANİZASYON ŞEMASI. Mali Hizmetler Teşkilat Şeması Mali Hizmetler İç kontrol alt birimiStratejik planlama alt birimi Bütçe ve.
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
ULUSAL VE YEREL DÜZEY PSİKOSOSYAL DESTEK HİZMET GRUBU PLANI
TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI VE KBRN HİZMET GRUBU PLANI
EĞİTİMDE KALİTE ÖDÜLÜ EKİP RAPORU
Strateji Geliştirme Başkanlığı
AFET VE ACİL DURUM YÖNETİM MERKEZİ
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA ve GELİŞTİRME BİRİMİ KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR.
STRATEJİK PLANI Silivri İlçe MEM Stratejik Planı
TOPLANTI GÜNDEMİ Açılış Sunum Soru-Cevap Kapanış.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
Bilişim sistemlerinin türleri
T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü
AFETLER ve AFET YÖNETİMİ (SAU-026) Ulusal Deprem Stratejisi Eylem Planı (UDSEP ) Prof. Dr. Levent Gülen Ofis: M-1 No:1303.
AFETLER ve AFET YÖNETİMİ (SAU-026) Türkiye Afet Müdahale Planı
YATIRIM PROJE TEKLİFİ NASIL HAZIRLACAK?
İlker KÖSE Bilgi Sistemleri Danışmanı Sağlık Bakanlığı
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
SAĞLIK HİZMETLERİNDE KRİZ VE AFET YÖNETİMİ
Türkiye’de Afet Yönetim Sistemi
AFETLERDE TRİAJ HEMŞİRELİĞİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KALABALIK RİSK YÖNETİMİ VE ACİL DURUM PLANLAMASI
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
Sunum transkripti:

TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI Dr. Şenay ÖZDEN PLAN KOORDİNATÖRÜ 24 NİSAN 2013

http://www.youtube.com/watch?v=HhD85cQejTg

Van depreminden çıkarılan dersler.... 1 . Afet ve acil durum yönetimi binalarının durumu 2. Dışarıdan görevlendirilen personelin barınma ve iaşe sorunlarının afet bölgesinde idarecilere sorun, yük oluşturduğu…bu konuda sistem geliştirilmesi gerektiği… 3. Hasar tespit çalışmaları ve sonraki sürecin Valiliklerin kapasitesi ile çözümlenemediği , bu konuda ilgili kurumların sorumluluk alması gerektiği… 4. Basın ve halkla ilişkiler konusunda kapasite geliştirilmesi gerektiği... 5. Valiliklerin afetler öncesi planlama-hazırlık ve tatbikat çalışmaları yapmalarının elzem olduğu …

6. Bakanlıkların görev alanlarında afetlere dönük yapılanmaları ve kapasite geliştirmeleri gerektiği ve afet olunca bu kapasitenin sahaya aktarılması … 7. Ülkemizde riskli bina stokunun acilen yenilenmesi... 8. Kızılay’ın afetlerdeki rolünün netleştirilmesi…. 9. Afetlerde görevlendirilen personelin harcırahlarının artırılması... 10. Afet ve acil durum müdürlüklerinin kapasitesinin artırılması

11. Konteynır prototiplerinin yeniden belirlenmesi… 12. Çadır prototiplerinin yeniden belirlenmesi… 13. Çadır kent ve konteynır kent alanlarının yönetiminde kapasite geliştirilmesi gerektiği…altyapı standartlarının ortaya konması 14. Belediyelerin verilerini sürekli güncel tutmalarının önemli olduğu… 15. Afet bölgelerinde yapılan hizmetlerde kullanılacak bilişim çözümlerine ihtiyaç olduğu…. afet yönetiminde bilişim çözümlerinin ve teknolojinin kullanılması ihtiyacı… 16. Afet mevzuatının gözden geçirilmesi gerektiği…. SİSTEM YAKLAŞIMININ ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞU, BİR AFET YÖNETİM SİSTEMİ KURULMASI GEREKLİLİĞİ…..

PLANLAMA VE MEVZUAT ÇALIŞMALARI

Plan türleri Kurum ve kuruluşların orta ve uzun vadeli amaçlarını, temel ilke ve politikalarını, hedef ve önceliklerini, performans ölçütlerini, hedeflerine ulaşabilmek için izlenecek yöntemler ile kaynak dağılımını içerir. Stratejik planlar rolleri, sorumluluklar, görevleri tanımlanır ve hizmet kollarının yapacakları çalışmaları, eylemleri ifade eder. Taktik planlar personel, ekipman ve kaynak yönetimi vb. detaylar yer alır Operasyonel planlar

PLAN TÜRLERİ TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI STRATEJİK TAKTİK OPERASYONEL TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI TÜRKİYE AFET YÖNETİMİ STRATEJİ BELGESİ * İYİLEŞTİRME RİSK AZALTMA ULUSAL DÜZEY HİZMET GRUBU PLANLARI İL AFET MÜDAHALE PLANI YEREL DÜZEY HİZMET GRUBU OPERASYON PLANLARI Şekil 1.1- Plan türleri

Entegrasyon Düşey entegrasyon: Müdahale seviyesine odaklanır. Ülke, il, ilçe düzeyi şeklinde Yatay entegrasyon : Hizmet kollarının her birinin hazırlayacağı planların ana müdahale planına entegrasyonudur. Örneğin sağlık hizmet kolu içinde il sağlık planı ve hastane acil durum planı gibi ikinci derecede planların önce kendi içinde daha sonra ana plana entegrasyonu yapılmaktadır.

Şekil 1.2- Plan entegrasyonu ULUSAL OLAY TÜRÜ PLANLARI İL HİZMET GRUBU OPERASYON ULUSAL DÜZEY HİZMET GRUBU PLANLARI AFET MÜDAHALE PLANI TÜRKİYE DİKEY ENTEGRASYON YATAY ENTEGRASYON Şekil 1.2- Plan entegrasyonu

TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI AMACIMIZ ; AFET VE ACİL DURUMLARDA MÜDAHALEDE GÖREV ALACAK, KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ SORUMLULUKLARINI VE GÖREVLERİNİ NET BİR ŞEKİLDE ORTAYA KOYARAK İLGİLİ KURUM KURULUŞLARCA KAPASİTE GELİŞTİRİLMESİNİ ve HAZIRLIK YAPILMASINI SAĞLAMAK, GELİŞTİRİLEN KAPASİTENİN ve HAZIRLIKLARIN AFET BÖLGESİNE DÜZENLİ BİR ŞEKİLDE VE ZAMANINDA İNTİKALİNİ SAĞLAMAK. ULUSAL DÜZEY

OLUŞTURULAN MÜDAHALE MODELİ ÇERÇEVESİNDE YAPILAN HAZIRLIK VE PLANLAMALARI, ULUSAL DÜZEYDEN GELEN DESTEKLE BİRLİKTE AFET YÖNETİMİNDE KULLANARAK ETKİN BİR AFET YÖNETİMİ GERÇEKLEŞTİRMEK… YEREL DÜZEY

ULUSAL DÜZEY HİZMET GRUBU PLANLARI SÜREÇ ANALİZİ SENARYO ÇALIŞMASI VE BİRLİKTE PLANLAMA BİRLİKTE ÇALIŞMA PLANLARIN BİRLEŞTİRİLMESİ BAKANLIKLARIN BELİRLENMESİ PAYDAŞ ANALİZİ MEVCUT DURUM TESPİTİ KAPASİTE GELİŞTİRME MEVZUAT ÇALIŞMASI ORTAK BİLGİ İŞLEM ALTYAPISI FİNANS KAPASİTE GELİŞTİRME VE PLANLAMA SÜRECİ ORGANİZASYON SÜRECİ ANALİZ SÜRECİ ENTEGRASYON TATBİKATLAR KOORDİNASYON ULUSAL DÜZEY PLANLARDA HEDEF HER HİZMET İÇİN BİR MODEL OLUŞTURMAK HER HİZMET İÇİN İNSAN ,ALET-EKİPMAN VE TEKNİK KAPASİTE GELİŞTİRMEK OLUŞTURULAN KAPASİTEYİ AFET BÖLGESİNE 0. DAKİKADAN İTİBAREN ULAŞTIRIP VALİNİN EMRİNE VERMEK (VALİ TARAFINDAN DA OLUŞTURDUĞUMUZ MODEL ÇERÇEVESİNDE AFETİN YERELDEN YÖNETİLMESİ)

Şekil 1.2- Plan entegrasyonu

PLAN’ DA Ulusal ve yerel düzeyde, olay türü ve ölçeğine göre esnek yapıda müdahale organizasyon sistemini oluşturduk. Dünyadaki müdahale çalışmalarını inceleyerek organizasyon sisteminde operasyon, bilgi ve planlama, lojistik ve bakım, finans ve idari işler servislerini yapılandırdık. Olay seviyelerini afet etki derecesine göre belirledik. Koordinasyon düzeylerini ve fonksiyonlarını olay seviyesine göre oluşturduk. Müdahale çalışmalarında görev alacak hizmet grupları ve koordinasyon birimlerine ait rolleri ve sorumlulukları bakanlıklar bazında belirledik. Afet öncesi, sırası ve sonrasında olmak üzere yapılacak çalışmaları tanımladık. Birkaç ili etkileyecek muhtemel afet durumunda destek illeri belirledik.

ULUSAL DÜZEY

YEREL DÜZEY

OLAY TÜRÜ VE ÖLÇEĞİNE GÖRE DESTEK DURUMU MÜDAHALE SEVİYELERİ   SEVİYE ETKİ OLAY TÜRÜ VE ÖLÇEĞİNE GÖRE DESTEK DURUMU S1 Yerel imkânlar yeterlidir. İAADYM S2 Destek illerin takviyesine ihtiyaç vardır. 1. Grup destek iller S3 Ulusal desteğe ihtiyaç vardır. 1. ve 2. Grup destek iller + Ulusal kapasite S4 Uluslararası desteğe ihtiyaç vardır. Uluslararası destek

KOORDİNASYON SEVİYELERİ

MODEL TASARIMLARI- HASAR TESPİT

MODEL TASARIMLARI- HASAR TESPİT

AFAD LOJİSTİK BÖLGELER

ULUSAL AFET MÜDAHALE SİSTEMİ BAŞBAKANLIK AADYM OLAY KOMUTA SİSTEMİ OPERASYON EKİPLERİ LOJİSTİK EKİPLERİ İL AADYM VALİ SDE SDE SDE SDE BAKANLIK AADYM SDE SDE İNTİKAL SDE BAKANLIK BAKANLIK SDE AFAD SDE BAKANLIK SDE SDE SDE SDE SDE BİLGİ AKIŞI SDE SDE SDE SDE

AFET VE ACİL DURUM YÖNETİM MERKEZLERİ AKTİF HALE GELECEK Sonuç olarak: ANA ÇÖZÜM ORTAĞI …………….HİZMETLERİ GRUBU DESTEK ÇÖZÜM ORTAKLARI T.C. BAŞBAKANLIK AFAD 0. DAKİKANIN PLANLANMASI İLETİŞİM AĞI AFET VE ACİL DURUM YÖNETİM MERKEZLERİ AKTİF HALE GELECEK KİM ,NEREDE NE ZAMAN NE YAPACAK NASIL SORUSUNU CEVABI OPERASYON PLANLARI KAPASİTE GELİŞTİRME

NEREDE OLURSANIZ OLUN ELİNİZDEKİLERLE YAPABİLECEKLERİNİZİ YAPIN THEODORE ROOSEVELT