HEMŞİRELİK VE EBELİK LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EGE ÜNİVERSİTESİ İzmİr Atatürk SağlIk Yüksekokulu Ebelİk Bölümü ZORUNLU Stajlar HAKKINDA GENEL BİLGİLER.
Advertisements

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
Bakanlık Düzeyinde Rehberlik Örgütü (Milli Eğitim Bakanı)
STAJ UYGULAMASININ YAPILABİLECEĞİ İŞLETMELER
1 MURATLI İLÇE GENELİNDEKİ EĞİTİM ALMIŞ / ALMAMIŞ ENGELLİ BİREYLERİ TESPİT ETME VE TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ 1.
OKAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI
STAJ UYGULAMASININ YAPILABİLECEĞİ İŞLETMELER
Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz
PERSONEL TOPLANTISINA
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
ARŞİV DAİRE BAŞKANLIĞI 2011
ORTAK 9. SINIF DURUMU Tüm Ortaöğretim kurumları 9. sınıflarında okutulan dersler ortaktır. 9. sınıf öğrencileri Eğitim Öğretim yılı sonunda başarı durumuna.
KAYIT ORGANİZASYONU ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
LİSE 1. SINIF (9. SINIF) ORTAK ALAN.
E.Ü.T.F Çalışan Sağlığı, Güvenliği ve Hakları Birimi
İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 – 2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TANILAMA SÜRECİ ŞUBAT 2014.
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
MELİKGAZİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
SHKS HASTA BAKIM HİZMETLERİ
Staj.
KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 28 – 29 KASIM 2013 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ.
KOMİTELER VE TOPLANTI KAYITLARI
Mahmut AĞIRAĞAÇ Kalite Yönetim Birimi
STAJ ÇALIŞMASI VE ESASLARI Mesleki Ve Teknik Eğitim Yönetmeliği Md 58
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Aday Öğretmenlik İşlemleri
OKULUMUZA HOŞ GELDİNİZ
Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
Eğitim Kurumları Bilgilendirme Toplantısı Eğitim Kurumları Denetimi
İzmir İl MEM ARGE Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
Uçuş Tabipliği ve Fizyolojik Eğitim Kursu. USAEM Stadyum Eskişehir Asker Hastanesi Atatürk Cad.
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI. Mevlana Değişim Programı, Türkiye’de yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Kalite Yönetim Sistemi Eğitim Sistem Mühendisliği …….. Süreci …… Bürosu …… Şubesi Süreç İyileştirme.
ADIM ADIM STAJ Değerli öğrenciler, sizlere okulumuzda ki zorunlu staj da yapacağınız işlemleri sırasıyla açıklamaya çalışacağım. *Her şeyden önce staj.
Türkiye deki hemşirelik yasası ilk kez 2. 3
ÖĞRENCİ YEMEK BURSU İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ
DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI EK DERS ÜCRETLERİ
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SEYAHAT ACENTALARINA SAĞLANACAK TURİZM DESTEĞİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME.
Adım 1: Ders Kayıt: Staj yapacak öğrenciler öncelikle Ders kayıt döneminde staj derslerini kodlayarak Endüstri Stajı dersini almış olmaları gerekir (Son.
İbrahim AYDIN Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü.
11.SINIFTA ÖĞRENİM GÖRECEK ÖĞRENCİLER İÇİN
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
YAZ STAJI BİLGİLENDİRMESİ
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
KALİTE YÖNETİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
DOĞUBEYAZIT GEVHER NESİBE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
e- YAYGIN Otomasyon Sistemi
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
KAYIT ORGANİZASYONU ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
Ortaöğretime Geçiş Sistemi
2018 KPSS- Ortaöğretim (KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI) GÖREVLİ EĞİTİMİ
KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (2018 KPPS GK-GY-EB) GÖREVLİ EĞİTİMİ
YABANCI DİL BİLGİSİ SEVİYE TESPİT SINAVI (2018 YDS) GÖREVLİ EĞİTİMİ
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İŞLEMLERİ
Hanife ÇAKIR Uzman Öğretmen
Ebelikte Uzaktan Öğretim Birim Koordinatörü ve program sorumlusu
AFYONKARAHİSAR İL HAKEM KURULU
Sunum transkripti:

HEMŞİRELİK VE EBELİK LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI 1 Aralık 2011 TEKİRDAĞ

LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI Hemşirelik ve Ebelik Lisans Tamamlama Programında; - 4. ( dördüncü) sınıfa geçen ve - Kayıt yenileyen öğrenciler uygulamalarını yapmaya hak kazanırlar.

LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI Dördüncü sınıfa geçen öğrenciler ; uygulamalarını mezun olacakları tarihe kadar tamamlamak zorundadır. Uygulamalarını tamamlamamış öğrenciler programdan mezun olamazlar.

LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI 240 saat (40 saat/hafta)

LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI Hemşirelik ve ebelik lisans tamamlama öğrencileri uygulamalarını, -Üniversitelerin tıp fakültesi hastanelerinde -Sağlık Bakanlığı’na bağlı eğitim araştırma hastaneleri -Uygulama ölçütlerine sahip A,B,C devlet hastanelerinde -Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi -Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı uygulama ölçütlerine sahip A,B,C gruplarına denk hastanelerde yapabilirler.

LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI Hemşirelik lisans tamamlama öğrencileri uygulamalarını -İç hastalıkları -Genel cerrahi -Çocuk sağlığı ve hastalıkları -Kadın doğum kliniklerinden birisinde

LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI Ebelik lisans tamamlama öğrencileri uygulamalarını -Jinekoloji -Kadın doğum -Yenidoğan / çocuk kliniklerinden birisinde

LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI Hemşirelik ve ebelik lisans tamamlama öğrencilerinin uygulamalarını 3, 4, 5 ve 6. maddelerde belirtilen hükümlere uygun olmak kaydıyla öncelikle çalıştıkları hastanelerde yapmaları esastır. Bu servislerde çalışan öğrencilerin mesaileri uygulama olarak da kabul edilecektir.

LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI Bu tür kurumlarda çalışmayan öğrencilerin; -İl sağlık müdürlükleri ve hastanelerin ortaklaşa yapacağı planlama çerçevesinde uygun ölçütlere sahip hastanelerde ve kliniklerde uygulama yapmaları sağlanacaktır. -Bu durumdaki öğrenciler kendi kurumlarından görevli ya da idari izinli sayılmayacaktır. -Öğrenciler uygulamalarını mesai saatleri sonrası, hafta sonları, nöbet ertesi veya izin kullanarak yapabileceklerdir.

LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI 9. İl sağlık müdürlükleri; Duyurular Hastanelerin belirlenmesi Öğrencilerin, hastanelere yerleştirilmeleri Kurum uygulama sorumlusu ve eğitimciler Uygulamalar Uygulama değerlendirme dosyaları İlgili Üniversite Uygulama sonuç listesi

LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI 10. İl uygulama koordinatörü; Eğitim Şubesinden sorumlu Sağlık Müdür Yardımcısı Kurum Uygulama Sorumlusu; Hastanelerin hemşirelik hizmetleri müdürü / Başhemşire Eğitimci; -Hemşirelik lisans tamamlama için görevlendirilen lisans yada yüksek lisans mezunu hemşire -Ebelik lisans tamamlama için görevlendirilen lisans, yüksek lisans mezunu ebe, yoksa kadın doğum hemşireliği alanında yüksek lisans yapmış hemşire

LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI -İl genelinde uygulamaların planlanması, gerçekleştirilmesi, takibi ve uygulamasını tamamlayan öğrencilerin uygulama dosyalarının ve uygulama sonuç listesinin hazırlanarak ilgili üniversiteye gönderilmesinde, il uygulama koordinatörü görevli ve sorumludur. İl uygulama koordinatörü bu görev ve sorumluluğu, hastanelerdeki uygulamaların planlanması ve gerçekleştirilmesinden sorumlu olan kurum uygulama sorumlusu ve eğitimcilerle işbirliği içinde yerine getirecektir.

LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI Yapılacak iş ve işlemler : a) Planlama toplantısı; İl uygulama koordinatörü başkanlığında, uygulama ölçütlerine sahip tüm hastanelerin kurum uygulama sorumluları b) Plan; öncelikle belirlenen esaslara uygun olmak koşuluyla, hastane hizmetlerinin aksatılmadan, öğrencilerin uygulamalarını yapacakları plan

LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI Yapılacak iş ve işlemler : c) Planda; her hastanenin uygulama yapılacak kliniklerinde -Aynı anda uygulama yapacak öğrenci sayısı -Buna göre kaç tur öğrenci alınacağı -Öğrencilerin uygulamaya kabul edileceği saatler, -Öğrencilerin takip ve değerlendirilmesiyle ilgili hususlar ve bu takip ve değerlendirme için ihtiyaç duyulacak eğitimci sayısı, -Eğitimcilerin belirlenmesi ve eğitimi, uygulamasını tamamlayan öğrencilerin uygulama dosyalarının il sağlık müdürlüğüne tesliminde izlenecek yollara ilişkin esaslar

LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI 13. Uygulama yapacak öğrenci, İl Sağlık Müdürlüğü (Eğitim Şube Müdürlüğü) uygulama değerlendirme dosyası ile birlikte başvuracaktır. -İl sağlık müdürlüğü (İl uygulama koordinatörü), 12. maddede belirtilen plan doğrultusunda öğrenciyi uygulama yapacağı hastaneye dosyasıyla birlikte gönderecektir.

LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI 14. Uygulamaya başlayan öğrencinin, dosyasında yer alan değerlendirme formlarının doldurulmasından ve öğrenci devamından kurum sorumlusu ve eğitimci sorumludur. -Uygulamaların takibinden sorumlu olan eğitimciler öncelikle kurum içinden görevlendirilecektir. Kurum içinde protokolde belirlenen esaslara uygun eğitimcilerin ya da yeterli sayıda eğitimcinin bulunmadığı durumlarda il sağlık müdürlüğü tarafından diğer kurumlardan görevlendirme yapılacaktır.

LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI 15. Eğitimci, uygulamasını tamamlayan her öğrencinin uygulama değerlendirme dosyasını kurum sorumlusuna, kurum sorumlusu da bu dosyaları il sağlık müdürlüğüne (il uygulama koordinatörüne) teslim edecektir.

LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI 16. İl sağlık müdürlüğü uygulama dosyalarını hemşirelik ve ebelik lisans tamamlama programı olarak ayırarak öğrencilerin isimlerinin ve aldıkları notların yer aldığı bir liste ile birlikte öğrencinin kayıtlı olduğu üniversiteye, derslerinin bitiminden sonra final sınavlarından önce toplu olarak kargo ile gönderecektir.

Tekirdağ Uygulama Yerleri Tekirdağ Devlet Hastanesi Çorlu Devlet Hastanesi Çerkezköy Devlet Hastanesi Malkara Devlet Hastanesi Çorlu Askeri Hastanesi Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi

Uygulama Esasları Uygulamalarda evrak giriş tarihi ve saati sıralamada esas alınacaktır. Uygulamalara 20 Aralık 2011 tarihinde başlanması planlanmaktadır.  

Hemşirelik Bölümü Öğrencileri 1-Ek -1’deki Başvuru Formu doldurulacak (2 nüsha) 2- Genelge ekinde yayımlanan Öğrenci Tanıtım Formu doldurulacak 3-Kırmızı şeffaf kapaklı Uygulama dosyası hazırlanacak 4-Dosya hazırlandıktan sonra 19 Aralık 2011 tarihine kadar Uygulama yapılacak hastanenin Baş Hemşiresine veya Müdürlüğümüz Eğitim Şube Müdürlüğüne teslim edilecektir

Ebelik Bölümü Öğrencileri 1-Ek -2’deki Başvuru Formu doldurulacak (2 nüsha) 2- Genelge ekinde yayımlanan Öğrenci Tanıtım Formu doldurulacak 3-Mavi şeffaf kapaklı Uygulama dosyası hazırlanacak 4- Dosya hazırlandıktan sonra 19 Aralık 2011 tarihine kadar Uygulama yapılacak hastanenin Baş Hemşiresine veya Müdürlüğümüz Eğitim Şube Müdürlüğüne teslim edilecektir.