Sanayi Genel Müdürlüğü Ana Metal Sanayi Şubesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
25 Mart 2006 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.
Advertisements

TIBBİ CİHAZLAR UYARI SİSTEMİ
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
TIBBİ CİHAZLAR UYARI TAKİP SİSTEMİ
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI
GENEL SHY-6A TİCARİ HAVA TAŞIMA İŞLETMELERİ RUHSAT AKIŞ DİYAGRAMI
EVDE BAKIM HİZMETİ SUNAN SAĞLIK KURULUŞU DENETLEME FORMU
SAİT FAİK GÜLŞEN Dış Ticaret Uzmanı
ÇEVRE GÖREVLİSİ/ ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI
ÇEVRE İZİN VE LİSANSLARI
Uygulama sözleşmesi hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
2. AŞAMA BELGE KAYDI.
KASIM 2013 UMEDER 2. SRC ÇALIŞTAYI.
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPILAN SİGORTALI VE İŞYERİ BİLDİRİMLERİNİN BAZI KURUMLARA YAPILMASI GEREKEN.
BASINÇLI GAZ TÜPLERİ PERİYODİK MUAYENE YETERLİLİK TEBLİĞLERİ EĞİTİMİ
2011 YILI BAŞLICA ÇALIŞMALAR Sayılı “Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması Ve Uygulanmasına Dair Kanun” ve Yapı Malzemeleri Yönetmeliği.
HARİCİ FİRMA YÖNETİMİ Tuncay ÖZKAN BOSCH Termoteknik San. Ve Tic. A.Ş
R 108 VE R 109 TEKNİK DÜZENLEMELERİ VE UYGULAMALAR
YURT DIŞI B İ R İ M,MARKA VE TANITIM FAAL İ YETLER İ N İ N DESTEKLENMES İ Tebliğ no 2010/6 Hitaş ymm ltd.
Sorular ve Cevaplar.
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
 İdareler ve sektörden gelen taleplerin değerlendirilmesi sonucunda katılım ve rekabeti artıracak şekilde yapım işleri ihalelerini ilgilendiren önemli.
İhale /Onayı/İlanı/Davet İşlemleri
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
PATLAYICI ORTAM BULUNAN TESİSLERDE PROJELENDİRME ve RUHSAT İŞLEMLERİ
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
YURTDIŞINDA OFİS-MAĞAZA AÇMA, İŞLETME VE MARKA TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ (Tebliğ No: 2005/4)
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
4703 SAYILI ÜRÜNLERE İLİŞKİN TEKNİK MEVZUATIN HAZIRLANMASI VE UYGULANMASINA DAİR KANUN Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı Çevre.
İŞLETME KAYIT BELGESİ
Mükelleflerin İzahat Talepleri
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
SEMİH ÖZÇAKIR MAKİNA MÜHENDİSİ İŞ MÜFETTİŞİ
TEDAŞ TARAFINDAN YAPILAN KABUL İŞLEMLERİ
TEST – 1.
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
TEHLİKELİ MADDELER VE MÜSTAHZARLARA İLİŞKİN GÜVENLİK BİLGİ FORMLARININ
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü
DETERJANLAR HAKKINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZLARI (LPG) PİYASASINDA UYGULANACAK TEKNİK DÜZENLEMELER HAKKINDA YÖNETMELİK 5 Haziran 2007 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede.
AKSARAY İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Ödeme Talep Formu hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Sorumlu Müdür Yönetmeliği 07 Ocak 2006 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.
İlhan AYDIN Kocaeli İl Müdürü.
Bu Slayt Bodrum esnaf ve sanatkarlarını bilgilendirmek amacıyla Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezinde Hazırlanmıştır.
METAL YÜZEYLERİN BOYANDIĞI TESİSLER VE SKHKKY ÇEVRE GÖREVLİSİ EĞİTİMİ
TİCARETTE TEKNİK ENGELLER Şubat 2013 ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ (ÜGD) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
1 20 EKİM 2004, ANKARA T. Uzm. Deniz YANIK Lisans ve Sözleşmeler Dairesi Başkanlığı TELEKOMÜNİKASYON KURUMU TÜRKİYE’DE TELEKOMÜNİKASYON POLİTİKASI ALANINDA.
PGD; Yapı malzemelerinin piyasaya arzı, dağıtımı veya piyasada iken Yapı Malzemeleri Yönetmeliğine veya Yönetmelikte atıfta bulunulan teknik şartnamelere.
Kasım 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
International Quality Assurance, Technical Control & Certification
OPODER TİTUBB SİSTEMİNE (TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI) ISMARLAMA ORTOPEDİK PROTEZ ORTEZ KAYIT İŞLEMİ Aralık 2015.
Bu Slayt Çarşamba esnaf ve sanatkarlarını bilgilendirmek amacıyla Mesleki Eğitim Merkezinde Hazırlanmıştır.
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SEYAHAT ACENTALARINA SAĞLANACAK TURİZM DESTEĞİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME.
Muayene Gözetim Merkez Başkanlığı İthalat Denetimleri ve
MOTORLU ARAÇLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
1 İhale Usulleri Arasından Çıkarılan Doğrudan Temin Yönteminin Usulsüzlük ve Yolsuzluk Riskine Etkisi Danışman : Başbakanlık Başmüfettişi R. Bülent TARHAN.
Standardizasyon.
ANKARA BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ Piyasa Gözetim ve Denetim Şubesi
Periyodik Kontroller-Ölçümler
ANKARA BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ Piyasa Gözetim ve Denetim Şubesi
ANKARA BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ Piyasa Gözetim ve Denetim Şubesi
ANKARA BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ Piyasa Gözetim ve Denetim Şubesi
KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLARIN İŞYERLERİNDE
ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 15 Mayıs 2013  ÇARŞAMBA RG Sayı :
İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ MEVZUATI
AKDENİZ UNİVERSİTESİ FİNİKE MESLEK YÜKSEK OKULU DERS : TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI AD : ABDURRAHMAN SOYAD : KAYAN NO :
Sunum transkripti:

Sanayi Genel Müdürlüğü Ana Metal Sanayi Şubesi BASINÇLI GAZ TÜPLERİNİN DOLUM VE PERİYODİK MUAYENELERİNİN USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN TEBLİĞ TASLAĞI Sanayi Genel Müdürlüğü Ana Metal Sanayi Şubesi Eylül 2014

Basınçlı Gaz Tüplerinin Muayene, Deney ve Bakım Tebliğ (SGM:2011/4) Yerine, Basınçlı Gaz Tüplerinin Dolum ve Periyodik Muayenelerinin Usul ve Esaslarına İlişkin Tebliğ (SGM:2014/9) Taslağı Hazırlanmıştır.

DAYANAK Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması (ADR), Taşınabilir Basınçlı Ekipmanlar Yönetmeliği (99/36/AT) Taşınabilir Basınçlı Ekipmanlar Yönetmeliği (2010/35/AB) 4

PROGRAMLANAN DEĞİŞİKLİKLER SGM-2011/4 TEBLİĞDE PROGRAMLANAN DEĞİŞİKLİKLER Manifoldlu Tüp Demetlerinin SGM-2011/4 sayılı Tebliği kapsamına alınması, Dalgıç Tüplerinin SGM-2011/4 sayılı Tebliği kapsamından ayrılması, Kendi ihtiyacı için sınai gaz dolumu yapan işletmelerde Gayri Sıhhi Müessese Belgesinde faaliyet alanına bakılmaksızın Yeterlilik Belgesi verilmesi, Periyodik muayenenin, 1.07.2005 tarihinden önce piyasaya arz edilenlerde A Tipi Muayene Kuruluşu, 1.07.2005 tarihinden sonra piyasaya arz edilenlerde Yönetmelik hükümlerine göre yapılması, Dolum istasyonları tarafından kullanım dışı bırakılan tüplerin, TS EN ISO/IEC 17025:2012 standardı kapsamında akredite olan bir deney laboratuarı tarafından düzenlenen bir rapor olmadan hurda olarak değerlendirilmemesi, 5

AMAÇ VE KAPSAM Amaç MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; sıkıştırılmış, sıvılaştırılmış veya çözünmüş gazlar için kullanılan yeniden doldurulabilir basınçlı gaz tüplerinin toplumun can ve mal emniyeti ile çevre güvenliğini sağlayacak şekilde ilgili mevzuata uygun olanlarına dolum yapılması ve kullanım sırasındaki periyodik muayene, deney, bakım ve tamiri usul ve esaslarını belirlemektir.   Kapsam MADDE 2 – (1) Bu Yönetmeliğin sıkıştırılmış, sıvılaştırılmış veya çözünmüş gazlar için kullanılan yeniden doldurulabilir basınçlı gaz tüplerinin ilgili mevzuatlara uygun olanlarına dolum yapılması ve kullanım sırasındaki periyodik muayene, deney, bakım ve tamirini kapsar. 6

TEBLİĞ İÇERİĞİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar, İlgili Standartlar, Yeterlilik Belgesi, Gerekli Belgeler ve Gerekli Ekipmanlar, Uygulama, Usul ve Esaslar ve İzlenebilirlik, Periyodik muayene, Diğer hususlar, Yürütme olarak 5 Bölümden ve 17 Maddeden oluşmaktadır.   7

Gerekli Belgeler MADDE 7- (1) Dolum Yeterlilik Belgesi alacak dolum tesisleri, Bakanlığımız web sitesinde elektronik başvuru sistemi kuruluncaya kadar bir dilekçe ekinde aşağıdaki bilgi ve belgeleri içeren dosya ile birlikte faaliyet gösterdikleri İlin İl Müdürlüklerine müracaat eder. Elektronik başvuru sistemi kurulduktan sonra başvurular elektronik ortamda yapılacaktır. a) Üretici veya tedarikçinin adı, unvanı, tescilli markası, adresi, iletişim bilgileri, b) Faaliyet kapsamı, c) Sanayi sicil veya ticaret sicil belgesi, ç) İşyeri açma ve çalışma ruhsatı veya işletme belgesi, d) Tesisin kapalı ve açık alanı, e) İşyerinde çalışan personel sayısı ve niteliği, f) Sınaî gazın üretim ve/veya dolum, depolama ve piyasaya arzına dair teknik donanımın ilgili teknik düzenlemelere uygun olduğuna dair beyan, miktar, kapasite ve özelliklerine ilişkin bilgi ve belgeler, g) Dolum esnasında dolum tesisi tarafından her bir gaz türü için kullanılacak Tüp Dolum Talimatını yazılı ve şematik olarak gösteren doküman,   8

Gerekli Ekipmanlar MADDE 8- Dolum Yeterlilik Belgesi almak isteyen dolum tesislerinin test ve bakım istasyonlarında aşağıdaki ekipmanların bulunması gerekir. Bu ekipmanların varlığı ve işlerliği müracaat yapılan İlin İl Müdürlüğü denetim personeli tarafından tespit edilir. a) İlgili standarda uygun Hidrostatik Basınç Test Ünitesi b)Valf sıkma tezgahı, torkmetre, çap kumpası veya pimetre, c) 2,5A'lık lamba, 1kg ağaç tokmak, ç) Kalibre edilmiş terazi (0-150 kg arası), d) Hurdaya ayrılacak veya kullanım dışı bırakılacak tüpün ilgili standarda göre imhası için uygun imha aleti, e) Tüp Kurutma Ünitesi (TS EN 12863 standardı hariç), f) Test tarihi numaratorü ve muayenede kullanılacak firma sembolünü taşıyan mühür,   9

g) Boşluk Mastarı (TS EN 12863 standardı olan dolum istasyonları için) ğ) Dolumu yapılan gaz çeşidinin her biri için ilgili mevzuata uygun gaz depolama tankı, h) Ultrasonik et kalınlığı ölçme cihazı, ı) Tüp yüzey temizleme ünitesi, i) Tüpün omuz kısmındaki işaretlemeleri kaybolmayacak şekilde boyama yapılması için boyama ünitesi veya tüpün boyasının yapılabileceği bir tesisle yapılmış sözleşme,   Gerekli Ekipmanlar 10

Basınçlı Gaz Tüplerinin Dolum ve Periyodik Muayenelerinin Usul ve Esaslarına İlişkin Tebliğ Taslağının Getirdikleri 1. Dolum tesisi olmak isteyen işletmelerin Bakanlığımız İl Müdürlüklerinden Dolum Yeterlilik Belgesi alması, 2. 1/1/2015 tarihinden itibaren 1976 ve daha eski imal tarihli basınçlı gaz tüpleri, 1/1/2016 tarihinden itibaren 1980 ve daha eski imal tarihli basınçlı gaz tüplerine dolum yapılmaması,

Basınçlı Gaz Tüplerinin Dolum ve Periyodik Muayenelerinin Usul ve Esaslarına İlişkin Tebliğ Taslağının Getirdikleri 3. Sınaî ve tıbbi gaz tüpleri ve manifoldlu tüp demetlerine dolum yapacak dolum tesislerine Takip sistemini kurma zorunluluğu getirilmesi, Takip sistemi; tüp, manifoldlu tüp demeti ve gazın izlenebilirliğini sağlamalıdır. Barkod etiketi üzerinde; tüp mülkiyetinin kime ait olduğu tüpün seri numarası, son test tarihi, gelecek test tarihi ve sınaî gaz cinsi gibi bilgileri bulunur.

Basınçlı Gaz Tüplerinin Dolum ve Periyodik Muayenelerinin Usul ve Esaslarına İlişkin Tebliğ Taslağının Getirdikleri Takip içeriğinde ise, asgari olarak; tüp imalatçısının adı ve unvanı, tüpün imal tarihi ve seri numarası, tüpün et kalınlığı, tüpün dolu ve boş ağırlığı, çalışma ve test basıncı, bir sonraki periyodik muayene tarihi, sınaî gazı dolduran tesisin adı ve unvanı, gazın cinsi ve dolum tarihi ile birlikte tüp mülkiyetinin kime ait olduğuna ilişkin bilgiler yer alır.

Basınçlı Gaz Tüplerinin Dolum ve Periyodik Muayenelerinin Usul ve Esaslarına İlişkin Tebliğ Taslağının Getirdikleri 4. 01.07.2005 tarihinden önceki basınçlı gaz tüplerinin periyodik muayenesinin TPED kapsamında akredite olan A Tipi Muayene Kuruluşu tarafından yapılması, 01.07.2005 tarihinden sonraki basınçlı gaz tüplerinin periyodik muayenesinin Yönetmelik hükümlerine göre yapılması, 5. İlgili mevzuata uygun olmayan ve periyodik muayeneden geçmeyen basınçlı gaz tüplerinin hurdaya ayrılması, 6. Kullanıcılara dolu basınçlı gaz tüplerinin nasıl kullanılması gerektiğine dair kullanım kılavuzu verilmesi.

YÖNETMELİK TASLAĞININ GETİRDİKLERİ YETERLİLİK BELGESİNİN T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI (…………………………. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ İL MÜDÜRLÜĞÜ) BASINÇLI GAZ TÜPLERİ DOLUM YETERLİLİK BELGESİ   YETERLİLİK BELGESİNİN YAPILAN HİZMETLER NUMARASI VERİLİŞ TARİHİ FİRMANIN UNVAN VE YAZIŞMA ADRESİ ÜRETİM YERİ ADRESİ TELEFON: FAX: SANAYİ SİCİL NO: TİCARET SİCİL NO: ONAY YILI VİZESİ Bu belge veriliş tarihinden itibaren iki yılda bir vize edilir. Vize edilmeyen belge geçersizdir.

Sanayi Genel Müdürlüğü Teşekkür ederiz. Sanayi Genel Müdürlüğü