Eğitim Süreci ve Sonrası Çalışmaları

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
UZAKTAN EĞİTİM.
Advertisements

GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ
AEP’te Sürekli Gelişim ve Öğrenme
Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı KATILIMCILARA YÖNELİK MATERYALLER.
STRTEJİK PLAN HAZIRLAMA TAKIMININ OLUŞTURULMASI. Hazırlık Dönemi Çalışmaları ve Takımın Oluşturulması Stratejik planlama çalışmalarının başarısı plan.
AEP Medya Alanı Eğitim İçeriği İncelemesi
Siirt Valiliği Siirt Üniversitesi Siirt Sanayi ve Ticaret Odası Siirt İl Özel İdaresi Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
Kurulu ş Misyon Vizyon Amaçlar ve Hedefler E ğ itim-ö ğ retim alt yapısı Fakülte Bina Proje Süreci Akademik Kadro Da ğ ılımı Eylem Planı Stratejik Plan.
Stratejik Yönetime Yönelik
T.C. Yükseköğretim Kurulu Prof. Dr. Hasan MANDAL Bologna Uzmanı AVRUPA YÜKSEK ÖĞRETİM ALANININ FAALİYETLERİ KAPSAMINDA TÜRK YÜKSEK ÖĞRETİM SİSTEMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Müdürlüğümüz AR-GE Birimi bünyesinde bulunan Proje Koordinasyon Ekibi koordinesinde Ulusal Ajans, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Toplum Yararına Çalışma.
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
Mustafa Kemal Üniversitesi
Proje Dosyanızda Yer Alacak Belgeler
Sizin sosyal medya danı ş manınız olarak Markanız için sosyal medya stratejilerinin olu ş turulması ve yönetimini yapıyoruz. Ayrıca kriz durumlarında.
IN VITRO KOŞULLARDA HASTALIKSIZ BİTKİ MATERYALİ ÜRETİMİ
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI VE KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ
Yerel Önleme ve Güvenlik Planlarının Hazırlığı ve Uygulaması 26 Mart 2013 Serra Titiz İstanbul Pilot Uygulamasından Sorumlu Kıdemli Uzman.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
AİLE VE TOPLUM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
“Genel DEA Eğitimi” EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 4 Politika Sürecinde DEA Organize Edilmesi: Kurumsal Stratejiler.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
Eğitici Eğitimlerinin Organizasyonu
AİLE KATIMI YAKLAŞIMLARI
Ahmet Hakan BAYRI İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
Eğitim Hazırlık ve Planlama Çalışmaları Doç. Dr. Bülent Dilmaç AEP Formatör Eğitimi İstanbul, 30 Kasım-06 Aralık 2012 Necmettin.
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
Dr. Mustafa Çetin AEP Formatör Eğitimi İstanbul, 30 Kasım-06 Aralık 2012 AEP Eğiticiliği: Eğitim Materyallerini Yerelleştirme.
/ 61 Zekeriya Aktürk, Nezih Dağdeviren EQuiP Türkiye Delegeleri Aile Hekimliğinde Kalite Kursu Bir Kalite İyileştirme Planı (KİP) Oluşturma Grup Çalışması.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
13 Mart 2012, Rektörlük Konferans Salonu, Boğaziçi Üniversitesi “Türkiye Üniversitelerinde Sınai Mülkiyet Hakları (SMH) Bilgisinin Yaygınlaştırılması”
Projeler.meb.gov.tr Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI 2010.
YusufAlpaydın AEP Formatör Eğitimi İstanbul, 30 Kasım-06 Aralık 2012 Eğitim Materyallerini Yerelleştirme Prof. Dr. Halil EKŞİ
Comenius Okul Ortaklıkları
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
OKUL ÖNCESİNDE AİLE KATILIMI
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Etkinlikler ve Örnek Formlar
SINIF REHBER ÖĞRETMENİYİM
GELİŞİM İÇİN DEĞİŞİM PROJESİ”
SERTİFİKASYONA İLİŞKİN İKİNCİ DANIŞMAN GÖRÜŞMESİ EEE PRATİKTE KULLANIM FAALİYETLERİNİN EVALÜASYONU Eğitimde Etniklerarası Entegrasyon Projesi.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi Avrupa Birliği.
Aile Atölyeleri Projesi
İÇERİK overview Türkiye’de Uluslararası Öğrenciler
Çocuklarla Daha Güçlüyüz
Proje Adı Proje Yürütücüsü Proje Ortağı
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Üniversiteler İçin Proje Yönetim Bilgi Sistemi
Leonardo da Vinci Ortaklık Projesi ÖĞRETMEN EĞİTİMİ ENGELLİ ÇOCUKLARLA ÇALIŞAN ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ EĞİTİMİ.
DENEYSEL YAKLAŞIM (Kullanıcı Testleri)
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
TANILAMA.
Paydaş Memnuniyeti ve Bildirim Yönetimi Ölçme Analiz ve İyileştirme
KALİTE YÖNETİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü Türkiye Belediyeler Birliği Online Uzaktan Eğitim DUYURUSU.
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
HOŞGELDİNİZ İZMİT REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
ABİDE Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi.
EĞİTSEL VE DAVRANIŞSAL DEĞERLENDİRME- ASSESSMENT Ders 2: Yasal Düzenlemeler Prof. Dr. Tevhide Kargın.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Süreci
Sunum transkripti:

Eğitim Süreci ve Sonrası Çalışmaları Prof. Dr. Servet Özdemir servetozdemir1996@gmail.com Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü AEP Formatör Eğitimi İstanbul, 30 Kasım-06 Aralık 2012

Eğitim Süreci ve Sonrası Çalışmaları Bunları Biliyor Muyuz? AEP uygulaması: Aile Eğitim Programı kapsamındaki modüllerin birinin ya da birkaçının uygulanması. Alan: AEP’i oluşturan “aile eğitim ve iletişimi”, “hukuk”, “iktisat”, “medya” ve “sağlık” alanları. ATHGM: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü (Aile Eğitim Programını ve materyallerini geliştiren ve uygulanmasını sağlayacak kurum). ATHGM uzmanı: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğünde çalışan uzmanlar. ATHGM-AEP koordinasyon ve uygulamasından sorumlu birimi: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğünde AEP’in uygulamasından ve koordinasyonundan sorumlu olan birim.

Eğitim Süreci ve Sonrası Çalışmaları Bunları Biliyor Muyuz? Eğitici: Programda belirlenen asgari şartları haiz, eğitici eğitimine katılmış ve AEP içeriğini katılımcılara aktaracak kişi. Hedef kitle: Uygulayıcı kurum tarafından programa devam etmesi öngörülen kişilerden oluşan, özellikleri belirlenmiş ve tanımlanmış grup ya da gruplar. Katılımcı: AEP’e katılmak için başvuran ve uygulayıcı kurum tarafından programa devam etmesi öngörülen kişiler. Modül: AEP’i oluşturan aile eğitim ve iletişimi, hukuk, iktisat, medya ve sağlık alanlarının her birinin sahip olduğu alt ve özel konuları içeren konu başlıkları. Sponsor/Destekçi: Uygulayıcı kuruma ayni ya da nakdi destek veren kurum, kuruluş ya da kişi. Uygulayıcı kurum: ATHGM’le protokol imzalayarak AEP’i uygulayacak kurumlar. Uygulayıcı kurum yöneticisi: ATHGM’le protokol imzalayarak AEP’i uygulayacak kurumların AEP’le ilgi sorumluları.

Eğitim Süreci ve Sonrası Çalışmaları AEP’in Hedef Kitlesi Evli ve Çocuklu Aileler İçin Eğitim Paketi Evli ve Çocuksuz Aileler İçin Eğitim Paketi Evlilik Hazırlığı Yapan Bireyler İçin Eğitim Paketi Evli ve Çocukları Evden Ayrılmış Aileler İçin Eğitim Paketi Tek Ebeveynli Aileler İçin Eğitim Paketi Yetişkin Bekârlar İçin Eğitim Paketi Ebeveynlik Odaklı Eğitim PaketiAile Eğitim Programı Çift İlişkisi Odaklı Eğitim Paketi Temel Beceriler Eğitim Paketi

Eğitim Süreci ve Sonrası Çalışmaları Eğitimden Önce Aile Eğitim Programının İncelenmesi Kurumsal Kaynakların Tespit Edilmesi ve Yapılanma Hedef Kitle Analizi Uygulama Planı Tanıtım ve Duyuru Çalışmaları

Eğitim Süreci ve Sonrası Çalışmaları Başvuruların Alınması İhtiyaç analizi yap! Web başvuruları ve kurum başvurularını al! Katılımcılara ön bilgilendirme yap! Katılımcılara rehberlik yap! Tanıtım toplantısı düzenle!

Eğitim Süreci ve Sonrası Çalışmaları Katılımcı Listelerinin Oluşturulması Teyit görüşmeleri yap! Katılımcı Bilgi Formlarını gözden geçir! Listelere son hâlini ver! Belgeleri dosyala! Katılımcı bilgilerini eğiticilere ulaştır!

Eğitim Süreci ve Sonrası Çalışmaları Başlamadan Hemen Önce! Katılımcıları eğitim süreci hakkında bilgilendir! Katılımcıları kurallar hakkında bilgilendir! Eğitim materyalleri ve yaka kartlarını ver! Katılımcılara ön test uygula!

Eğitim Süreci ve Sonrası Çalışmaları Eğitim Sürerken Yönetici Eğiticiler, katılımcılar ve diğer personeli gözlemleyin! Eğitici ve personelle haftalık toplantılar yapın! Uygulamaları kayıt altına almayı unutmayın! Katılımcılara yönelik ders dışı etkinlikler organize edin! Eğitim hakkında katılımcıların değerlendirmelerini alın!

Eğitim Süreci ve Sonrası Çalışmaları Eğitim Uygulamasının Hemen Ardından! Katılımcılar ne öğrendi, ne kadar öğrendi? Katılımcılarınızla bağınızı devam ettirecek araçlar geliştirin! Paydaşlarınıza teşekkür edin ve başarıları ödüllendirin!

Eğitim Süreci ve Sonrası Çalışmaları Uygulamanın Değerlendirilmesi ve Raporlanması Veri toplama ve rapor hazırlama konularında plan yapın! Veri toplama araçlarını gözden geçirip hazırlayın! Katılımcılardan, eğiticilerden ve diğer personelden değerlendirme verilerini alın! Kurum içi raporu hazırlayın! ATHGM için özet rapor hazırlayın!

Eğitim Süreci ve Sonrası Çalışmaları Katılımınız için teşekkürler!