Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Eğitim Hazırlık ve Planlama Çalışmaları Doç. Dr. Bülent Dilmaç AEP Formatör Eğitimi İstanbul, 30 Kasım-06 Aralık 2012 Necmettin.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Eğitim Hazırlık ve Planlama Çalışmaları Doç. Dr. Bülent Dilmaç AEP Formatör Eğitimi İstanbul, 30 Kasım-06 Aralık 2012 Necmettin."— Sunum transkripti:

1 Eğitim Hazırlık ve Planlama Çalışmaları Doç. Dr. Bülent Dilmaç bulentdilmac@gmail.com AEP Formatör Eğitimi İstanbul, 30 Kasım-06 Aralık 2012 Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü

2 Eğitim Hazırlık ve Planlama Çalışmaları  AEP nedir, ne işe yarar?  ATHGM’nin beklentileri ve vadettikleri nelerdir?  AEP’te görevler ve bu görevlerin gerektirdiği nitelikler ne olmalı?  AEP’te hangi eğitim araç gereçleri var?  AEP’in sürdürülebilirliği için neler gerekli? AEP’e Göz At!

3 Eğitim Hazırlık ve Planlama Çalışmaları  Kurumun kaynaklarını ve konumunu değerlendir!  İnsan kaynağınızı analiz et!  Mali kaynaklarınızı analiz et!  Mekân, ekipman, tedarikçi, paydaş analizi yap!  Paydaşlarınızın/iş ortaklarınızın kaynaklarını analiz et! Kurumsal İmkânlarını Gözden Geçir! (1/2)

4 Eğitim Hazırlık ve Planlama Çalışmaları  AEP’i uygulayan başkalarına bak, dinle!  “Aile Eğitim Birimi” oluştur!  Çalışacağın eğiticilerini belirle!  Yardımcı personel ve eğiticiler için oryantasyon çalışması yap! Kurumsal İmkânlarını Gözden Geçir! (2/2)

5 Eğitim Hazırlık ve Planlama Çalışmaları  Hedef kitlenizi tanımlayın.  Hedef kitlenizin özelliklerini ve ihtiyaçlarını belirleyin.  Hedef kitle gruplarına göre eğitim paketleri oluşturun. Hedef Kitleni Analiz Et!

6 Eğitim Hazırlık ve Planlama Çalışmaları  ATHGM ile programı uygulayacağınıza dair protokol yapın.  Uygulama planı hazırlayın.  Program mekânında gerekli düzenlemeleri yapın.  Programda görev alacak kişileri uygulama planı hakkında bilgilendirin.  Programla ilgili teknik düzenlemeleri yapın. Uygulama Planı Hazırla!

7 Eğitim Hazırlık ve Planlama Çalışmaları  Tanıtım ve duyuru stratejisini hazırla!  Tanıtım ve duyuru stratejisini ATHGM’ye Onaylat!  Tanıtım ve duyuru stratejisine uygun materyalleri hazırla!  Tanıtım toplantısı düzenle!  Programın medyada yer almasının sağla! Tanıtım ve Duyuru Çalışmalarında Bulun!

8 Eğitim Hazırlık ve Planlama Çalışmaları Katılımınız için teşekkürler!


"Eğitim Hazırlık ve Planlama Çalışmaları Doç. Dr. Bülent Dilmaç AEP Formatör Eğitimi İstanbul, 30 Kasım-06 Aralık 2012 Necmettin." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları