insan kişiliğinin tam gelişmesini, insan haklarıyla temel özgürlüklere saygının güçlenmesini amaç olarak almalıdır. Eğitim “bütün uluslar, ırklar ve.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Advertisements

YAŞAYAN İNGİLİZCE.
MAHMUT ÇALIK ANADOLU LİSESİ
Temel Kavramlar: Öğrenme İlkeleri
İLETİŞİM BECERİLERİ SEMİNERİ
TÜRK MİLLİ EĞİTİMİNİN İLKELERİ
ÖZGÜN MATERYAL GELİŞTİRME VE ÖRNEK UYGULAMALAR
Eğitimde Hedefler ve Hedef Türleri
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları Eser ÇEKER (M.Sc.)
TEMEL İZCİLİK BİLGİLERİ
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK
SİTEMATİK HALE GETİRMEK GEREKLİ TEKRARI YAPMAK
This project is co-financed by the European Union and the Republic of Turkey REPUBLIC OF TURKEY MINISTRY OF SCIENCE, INDUSTRY AND TECHNOLOGY 1 Bölgesel.
İlköğretim Fen Bilimleri Dersi Öğretim Programı
EĞİTİMDE YENİ YAKLAŞIMLAR VE KÖY ENSTİTÜLERİ ÖRNEĞİNDE TÜRK MİLLİ EĞİTİM SİSTEMİ VE 21. YÜZYIL BECERİLERİ.
ÇOCUK HAKLARI.
Ünite Ürün Dosyası Sunumu
Bilgi aktarma. NEYİ öğrenecekler? NASIL öğrenecekler? NEREDE öğrenecekler? UYGULAMA Öğretmen Öğrenciler Rehber Lider Temel kavramları anlarlar, Yorumlar.
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ ve OKUL YÖNETİMİ
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları Eser ÇEKER (M.Sc.)
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretimde Görsel-İşitsel Araçlar Görsel Materyallerin Katkıları Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi,
Bilgi ve Yenilik İktisadı
EĞİTİMDE MATERYALİN YERİ VE ÖNEMİ
EĞİTİMİN TOPLUMSAL TEMELLERİ
Çoklu Ortam Kuramları Embiya ÇELİK
Yeni öğretim programlarında;
Hacettepe Üniversitesi Uzakdoğu Dilleri ve Kültürleri Topluluğu HUDOT
Öğretimde Teknoloji Kullanımı
Uygarlık Şekil 1 - Dinamize Toplumsal Bütün S S
NE İŞ OLSA YAPAR MIYIM? Kazanım: Ortaöğretim sonrasında kendisine uygun olacak iş imkânlarını belirler. 12. Sınıf 104 nolu kazanım etkinliği.
10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ
TÜRK Eğitim Sistemi.
İnsan Hakları Nedir? İnsan hakları, olmadığı koşulda, kişilerin insan olarak onurlarıyla yaşabilmelerinin mümkün olmadığı temel ilkelerdir. İnsan hakları.
DERS SEÇİMİ NASIL YAPILIR?
4.Sınıf Kimya Konuları 1.Maddenin Özellikleri.
HUKUK: kişilerin birbirleriyle ve toplumla olan ilişkilerini düzenleyen ve devlet gücüyle uyulması zorunlu hale getirilmiş kurallardır . Kanunların esas.
Öğretimde teknoloji kullanma (laboratuvar-atelye)
İlköğretim Fen ve Teknoloji Öğretim Programı
MEHMET SİNAN DERELİ ORTAOKULU
DERS SEÇİMİ GALATASARAY LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
Ders seçimi veli, “öğrenci” tarafından yapılır.
MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
Çocuk Hakları Evrensel Bildirgesi
Sandıklı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi
REHBERLİK SERVİSİNİN TANIMI VE İLKELERİ
ÖĞRETİM TEKNOLOJİSİ VE İLETİŞİM
SİSTEM NEDİR? Sistem, karşılıklı etkileşim içerisinde bulunan unsurların, tasarlanan amaçları gerçekleştirmek amacıyla bir bütün meydana getirecek şekilde.
TURİZMDE EĞİTİM SORUNLARI
EĞİTİMİN HUKUKİ TEMELLERİ
Türk Milli Eğitiminin Genel Yapısı
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
DUYULARIMIZ GÖRME İŞİTME TATMA KOKLAMA DOKUNMA BAŞLA.
TÜRK Eğitim Sistemi.
1739 M İ LL İ E Ğİ T İ M TEMEL KANUNU SORU VE AÇIKLAMALI CEVAPLARI AAte ş AHMET ATEŞ AHİ EVRAN İLKOKULU+ORTAOKULU OKUL MÜDÜR.
TÜRK MİLLÎ EĞİTİM SİSTEMİNİN GENEL AMAÇ VE İLKELERİ
Uluslararası Örgütler. UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü)  UNESCO (Unesko), 1946 yılında kuruldu. Birleşmiş Milletlere bağlı.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları
SİSTEM NEDİR? Sistem, karşılıklı etkileşim içerisinde bulunan unsurların, tasarlanan amaçları gerçekleştirmek amacıyla bir bütün meydana getirecek şekilde.
TÜRK Eğitim Sistemi.
7 TEMEL İLKE İlkyardım Eğitimi.
YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE POWER POINT SUNUMLARININ ETKİSİ
İnsan Hakları Nedir? İnsan hakları, olmadığı koşulda, kişilerin insan olarak onurlarıyla yaşabilmelerinin mümkün olmadığı temel ilkelerdir. İnsan hakları.
Karşılaştırmalı Eğitim
YAYGIN EĞİTİM Yaygın Eğitim: Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş
İslam kültür ve medeniyetinde yönetim anlayışının esasları.
a AMAÇYAPI SÜREÇHAVA Türkiye Milli Eğitim Sisteminin Yasal Dayanakları 1. T.C. Anayasası, 2. Eğitim ve Öğretimi Düzenleyen Yasalar 3. Milli Eğitim Şuraları.
İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİN AHLAK ALGILARI
TÜRK MİLLÎ EĞİTİM SİSTEMİNİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
DUYUSAL DEĞERLENDİRME NEDİR?
Sunum transkripti:

insan kişiliğinin tam gelişmesini, insan haklarıyla temel özgürlüklere saygının güçlenmesini amaç olarak almalıdır. Eğitim “bütün uluslar, ırklar ve dini topluluklar arasında anlayış, hoşgörü ve dostluğu güçlendirmeli ve Birleşmiş Milletler'in barışın sürdürülmesi yolundaki çalışmalarını geliştirmelidir” ifadesi ortaya konulan hedefler ve amaçlarla aşılanmalıdır.

Türk eğitimi ilk önce Fransız ensiklopedistlerinin öğretimi Rus politeknizisimlerinin amerikan pragmastistlerinin ve türk milletçiliyinin üzerinde kurulmuştur. Bu da Atatürçülük ideolojisinin esas bel kemiyidir.

O RD. P ROF. D R. İ SMAIL H AKKı U ZUNÇARŞıLı

1973’ TE KABUL EDILEN 1739 SAYıLı M ILLI E ĞITIM K ANUNU Birincisi, bütün öğrencilere ortaöğretim düzeyinde genel kültür vermek, kişi ve toplum sorunlarını ve çözüm yollarını tanıtmak, yurdun iktisadi, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunmak bilinci ve gücünü kazandırmaktır. İkincisi, öğrencileri çeşitli program ve okullarla ilgi, istidat ve kabiliyetleri ölçüsünde ve doğrultusunda yüksek öğretime veya mesleğe hem de yükseköğretime veya hayata ve iş alanlarına hazırlamaktır.

araştırma yapmaya yönelik motivasyon, performansa yönelik motivasyon, işbirlikli çalışmaya yonelik motivasyon iletişime yönelik motivasyon, katılıma yönelik motivasyon şeklinde isimlendirilmişlerdir. araştırma yapmaya yönelik motivasyon, performansa yönelik motivasyon, işbirlikli çalışmaya yonelik motivasyon iletişime yönelik motivasyon, katılıma yönelik motivasyon şeklinde isimlendirilmişlerdir. M OTIVASYON

Öğrencilerin duyularıyla edinilen yaşantılar yoluyla öğrenir %83 ‟ ü görme %11 ‟ i işitme %1 ‟ i tatma %1.5 ‟ i dokunma %3.5 ‟ i koklama

İ NSANLAR ; Okuduklarının %10 ‟ unun, İşittiklerinin %20 ‟ sini, Gördüklerinin %30 ‟ unu, Hem görüp hem işittiklerinin %50 ‟ sini, Söylediklerinin %70 ‟ ini, Yapıp söylediklerinin %90‟ını hatırlamaktadır

İşbirliği Diğerlerinin ihtiyaclarına ve bu ilişkilere odaklanmak İşbirlikci “Baykuş” tarzı Bir yandan anlaşmazlığı mutlu bir şekilde cozerken diğer yandan ilişkiyi koruyacak şekilde, iki taraf icin de kabul edilebilir bir cozum aranır Kazan-kazan