Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

4.Sınıf Kimya Konuları 1.Maddenin Özellikleri.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "4.Sınıf Kimya Konuları 1.Maddenin Özellikleri."— Sunum transkripti:

1 4.Sınıf Kimya Konuları 1.Maddenin Özellikleri

2 Çevremizde dokunduğumuz, gördüğümüz, kokladığımız birbirinden farklı birçok varlık vardır. Az veya çok yer kaplayan her varlık madde olarak adlandırılır. Maddeleri gözlemlenebilen ve ölçülebilen özelliklere göre tanımlarız. Görme, işitme, koklama, tatma ve dokunma yularımız maddelerin özelliklerine algılamamızı sağlar. Bu konuda esneklik, parlaklık, kırılganlık gibi maddelerin gözlenebilen özelliklerini kapsamaktadır.

3 Dokunma duyusuyla maddelerin sertlik, yumuşaklık, esneklik, sağlamlık gibi özelliklerini algılarız.

4 Maddelerin şekli, saydamlığı, parlaklığı vb
Maddelerin şekli, saydamlığı, parlaklığı vb. ile ilgili özelliklerini ise görme duyumuzla algılarız. Maddelerin bazı özelliklerini birden fazla duyumuzla algılarız. Örneğin pürüzlülük, kırılganlık, esneklik gibi özellikleri hem görme duyumuzla hem de dokunma duyumuzla algılayabiliriz.

5 Bazı maddelerin özelliklerini de tadarak algılarız
Bazı maddelerin özelliklerini de tadarak algılarız. Maddelerin tadı olup olmadığını, tadı varsa ekşi mi tatlı mı, acı mı olduğunu tatma duyumuzla anlarız.

6 A.Maddenin Özelliklerine Göre Kullanım Alanları
Maddenin özellikleri ile günlük hayatta kullanım alanları arasında önemli bir ilişki vardır. Örneğin gözlüklerimiz etrafı görebilmemiz için saydam maddelerden yapılır.

7 Kullandığımız araç ve eşyalar yapılırken özellikleri dikkate alınarak en uygun malzemeler seçilmelidir. Örneğin, deniz araçlarının yapımında suda yüzme özelliği olan malzemeler kullanılır.

8 Yağmurdan korunmak için suyu çekmeyen malzemelerden yapılan şemsiye ve yağmurluk kullanırız. Vücudumuzu kurularken havlu kullanmamızın sebebi ise havlunun suyu çekme özelliğine sahip olmasıdır.

9 Bazı maddelerin mıknatıstan etkilenmesi özelliği de hayatımızı birçok alanda kolaylaştırmaktadır.


"4.Sınıf Kimya Konuları 1.Maddenin Özellikleri." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları