ÜNİTE: İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ KONU: KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖRNEK OLAY TEKNİĞİ Nedir? Amaçları nelerdir? Kullanıldığı Durumlar
Advertisements

Medya  Medya, her türden sözlü, yazılı, basılı, görsel metin ve imgeleri içeren çok geniş iletişim araçlarını kapsayan bir kavramdır. Bu kavramın içine.
Öğretİm Materyallerİ Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek.
İLETİŞİMDE KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARININ ROLÜ
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ 2011 YILI PROGRAMI (OCAK /15 MAYIS ARALIĞI) Kartal Belediyesi
İletişimin Zamanda yolculuğu
Atatürk, Milli Mücadele Yıllarında
EĞİTİMİN TOPLUMSAL TEMELLERİ
Kitle İletişim Araçları
İletişim Araçları.
İletişim ve Kitle İletişim Araçları
KİTLE İLETİŞİMİ VE KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI
MEDYA Medyayı Tanımak - Kitle İletişimi ve Medya -
İNTERNETİN KULLANIM ALANLARI
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ
İLETİŞİM ve İNSAN İLİŞKİLERİ ÖZGÜR GÜVERCİN 7.Sınıf SOSYAL BİLGİLER.
İLETİŞİMDE KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARININ ROLÜ
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ
HAZIRLAYAN KEZBAN BİÇER
Günümüzden 50 yıl önce kullanılan haberleşme araçlarını görüyorsunuz.
EĞİTİMİN TOPLUMSAL TEMELLERİ
UZAKTAN EĞİTİMDE YAYIN YOLLARI
Sunum Akışı EBA Tanıtımı Modüller ve Yenilikler Mobil Uygulamalar
Sözlükte "iletişim" ne demek?
Aileler için bir kültür kaynağıdır Çocukların düşünce alanını genişletir Çocukları düşünmeye teşvik eder Çocukların estetik zevklerini geliştirir Çocukların.
Medya Araçlarının Yararları Ve Zararları
ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE YENİ TEKNOLOJİLER
MEDYA Medyayı Tanımak Medyanın Türleri Medya ve İletişim.
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
MESLEKLER AMAÇ &Haberleşme araçlarını tanıma &Yararlarını bilme &Haberleşme ile ilgili meslekleri tanıma
IV. DERS: Medyanın Toplumsal Konumu ve Medya ile İlişkiler HALKLA İLİŞKİLERE GİRİŞ ÖĞR. GÖR. RECEP YILMAZ.
Bilgi Toplumu Bilgi toplumu; temel üretim faktörünün bilgi olduğu, bilginin işlenmesinde ve depolanmasında da bilgisayar ve iletişim teknolojilerini baz.
VAKTİN AKTIĞININ FARKINDA OLMAYANLAR HAZIRLAYAN: Burcu GÜLBAHAR Psikolojik Danışman.
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ
HABERLEŞME ARAÇLARI MESLEKLER.
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek, İnsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünü,
Yeni Medya ve Sosyal Medya
SPORDA KULLANILAN İLETİŞİM ARAÇLARI
Sağlık Hizmetlerinde İletişim ve Halkla İlişkiler
DOĞRU İLETİŞİM
BİLGİSAYAR NEDİR?.
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
Mobil Gaste. Neden Mobil Gaste? Okunabilirliği artırmak; Günümüzde insanlar cündanları olmadan dışarıya çıkabilirler ancak.
DÜNDEN BUGÜNE HABERLEŞME ARAÇLARI
SOSYAL BİLGİLER Kitle iletişim’ in anlamı nedir?
İLETİŞİM HAZIRLAYAN= Fikri Tekin. İLETİŞİM İletişim;duygu,düşünce ya da bilgilerin söz, yazı, hareket ve görüntü aracılığıyla başkalarına aktarılması.
İLETİŞİM HAZIRLAYAN= ZEHRA AKÇAKÖSE. İLETİŞİM İletişim;duygu,düşünce ya da bilgilerin söz, yazı, hareket ve görüntü aracılığıyla başkalarına aktarılması.
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
HAZIRLAYAN= Fikri Tekin
ILETİŞİM ARAÇLARI.
ATATÜRK’ÜN İLETİŞİME VERDİĞİ ÖNEM
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Kitle İletişimin Hızı Baş Döndürüyor
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
Kitle İletişim Araçları
İletişim Araçları.
KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI
DERS:Sosyal Bilgiler KONU:İletişim 1.HAFTA
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
İLETİŞİM Duygu, düşünce yada bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasıdır / 50.
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Anadolu’dan Haber Var
İletişimin Zamanda yolculuğu. İletişim ne demektir?: Duygu, düşünce, haber veya bilgilerin başka kişilere aktarılmasına haberleşme denir. Resimdeki çocuk.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM
İletişim teknolojilerinde ki hızlı gelişim küreselleşmeyi hızlandırmaktadır. Özelikle mobil iletişim sistemlerinin yaygınlaşması ile dolaşımda olan bireylerin.
MEDYA OKUR YAZARLIĞI ve Temel İlkeler
GÖRSEL-İŞİTSEL ARAÇLAR.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI – ATATÜRK ve İLETİŞİM 1.
Sunum transkripti:

ÜNİTE: İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ KONU: KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI

Her gün mutlaka bu tür haberleri izliyoruz TV’de….. Son alınan haberlere göre Gebze’nin Dilovası beldesinde fabrika atıklarının yaydığı zararları atıklar yüzünden 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Her gün mutlaka bu tür haberleri izliyoruz TV’de…..

teknik iletişim aracına kitle iletişim aracı denilmektedir” “Yazılı, sesli ya da görsel yapıtların dağıtımını ya da yayımını sağlayan her türlü teknik iletişim aracına kitle iletişim aracı denilmektedir” Tanımı yapılan kitle iletişim araçlarına neleri örnek verirsiniz? MERHABA ARKADAŞLAR

İNSAN İLİŞKİLERİ ve KİTLE İLETiŞİM ARAÇLARI Günümüzde elektronik teknolojisinin, bilgisayarların, iletişim alanında yaygın olarak kullanılmaya başlanması ile birlikte iletişim hız ve yaygınlık kazanmıştır. Bilgi, düşünce ve davranışların aktarılması süreci olan iletişim olgusu, insanlık tarihi kadar eski bir olgudur. İnsanlar öğrenmek ve bilmek gereksinmelerini radyo, gazete, dergi, kitap, televizyon, telefon, telgraf, reklam ve bilgisayar gibi kitle iletişim araçları sayesinde karşılamaktadır. Bu araçlar herhangi bir bilgiyi, kısa sürede geniş kitlelere hızlı bir biçimde ulaştırabildikleri için günlük yaşamda son derece önemli bir yere sahiptir.

İNSAN İLİŞKİLERİ ve KİTLE İLETiŞİM ARAÇLARI Günümüzde çok sayıda insan ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal gelişmeler hakkında bilgi edinebilmek amacıyla kitle iletişim araçlarından faydalanmaktadır. İnsanlar iletişime duydukları ihtiyaç nedeniyle bu alanda her gün çarpıcı gelişmeler ortaya çıkmaktadır. Gazetelerden televizyon kanallarına, telsizlerden radyo vericilerine, laptop bilgisayarlardan görüntülü cep telefonlarına, farlı iletişim araçlarındaki gelişmeler ve yenilikler insanoğlunun bu alanda ulaştığı noktayı göstermektedir.

İNSAN İLİŞKİLERİ ve KİTLE İLETiŞİM ARAÇLARI Kitle iletişim araçlarının, insanları bilgilendirmenin, insanları dünyada olup bitenler hakkında haberdar etmenin yanı sıra insanları eğlendirme, insanların boş zamanlarının değerlendirmesini sağlama gibi işlevleri vardır. Örneğin, tiyatro, sinema, dans, müzik ve spor gibi eğlence niteliği ağır etkinlikler bireyi rahatlatma görevi görür.

İNSAN İLİŞKİLERİ ve KİTLE İLETiŞİM ARAÇLARI Kitle iletişim araçları uluslar arası işbirliği ve kültür alışverişi gerçekleşmektedir. Toplumlararasında sanat ve kültür alanındaki karşılıklı etkileşim bu sayede daha da artmaktadır. Aynı zamanda kitle iletişim araçları ait oldukları toplumun kültürel mirasının korunmasında ve gelecek nesillere aktarılmasında da önemli bir yere sahiptir.

İNSAN İLİŞKİLERİ ve KİTLE İLETŞİM ARAÇLARI Kitle iletişim araçları ile yayılan bilginin saptırılması durumunda toplumun olaylar hakkında yanlış bilgilendirilmesi söz konusu olabilmektedir. Bir takım olumsuz etkilerine rağmen kitle iletişim araçları, insanların davranış ve tutumlarında önemli rol oynamaktadır.

Kitle iletişim araçlarının özellikleri nelerdir sizce? KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARININ ÖZELLİKLERİ ŞUNLARDIR: Kitle iletişim araçları, sosyal statüsüne göre herhangi bir farklı yaklaşım oluşturmadan çok sayıda insana aynı iletiyi, aynı anda ulaştırabilmektedir. Kitle iletişim araçları, yayınları ile belirli bir süreklilik ve düzenlilik gösterir. Kitle iletişim araçları, sürekli ve düzenli yayınları ile toplumda kendilerine karşı bir talebin oluşmasına neden olurlar; bu talep zamanla alışkanlığa, hatta ihtiyaca dönüşür.

KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARININ ÖZELLİKLERİ ŞUNLARDIR: Kitle iletişim araçları ile aktarılan iletiler belge niteliği ve değeri taşıdığı için, inandırılıcılık ve alıcı ikna etme özelliğide taşımaktadır. Kitle iletişim araçlarıyla gerçekleşen iletişim sürecinde geri beslenme imkanı yoktur; bu nedenle alıcının tepkisi anında ölçülebilmektedir.

İNSAN İLİŞKİLERİ ve KİTLE İLETŞİM ARAÇLARI Kitle iletişim araçlarının yararları nelerdir? Bilgi görüş ve düşüncelerin yayılmasını sağlar. Sosyal örgütlenmeyi güçlendirir. Kamuoyu oluşturur. İnsanları anlama, anlatma, öğrenme, eğitim görme gibi ihtiyaçlarını karşılar. Yeni görüş, düşünce ve davranış akımlarının yaygınlaşmasını sağlar.

MERAKLI GÖZLER TRT’DE Kitle iletişim araçları arasında ayrı bir yere sahip olan TRT farklı yayınları, doğru ve tarafsız haberleriyle Türkiye’nin en ücra köşelerine kadar yayın yapması örf ve adetlere bağlı kalmasıyla halkın takdirini toplamıştır. TRT halkın doğru bilinçlendirilmesi için faaliyet gösteren devletin tek kanalıdır. Türk Dil Kurumu, TRT’ye Türkçenin doğru kullanılması ve geliştirilmesine katkısından dolayı ödüller verilmiştir. Son yıllarda uydular sayesinde bir çok özel radyo ve televizyon kuruluşu da yayın yapmaktadır.

TRT’nin TARİHÇESİ 6 Mayıs 1927 yurdumuzda ilk radyo yayınları başladı. 18 Ocak 1937 Atatürk’ün emri ile Ankara yayımına başladı. 1 Mayıs 1964’te TRT kuruldu. 31 Ocak 1968’de TRT Ankara radyo televizyonu deneme yayınlarına başladı. 1 Temmuz 1984’te TRT televizyon programlarının tümü renkli olarak yapılmaya başlandı. 12 Nisan 1999 TRT internet sitesi trt.net yayına başladı.