Akademik Üst Kurul’un (AÜK) Görevleri ve İşleyişleri Başvurunun ön incelemesi (en geç 30 gün) Akreditasyon değerlendirme sürecine alınıp alınmayacağına.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EĞİTİM DENETİMİ VE SORUNLARI
Advertisements

PROJE Üniversite Döner Sermayesi kapsamında proje hizmetlerinden yararlanmak isteyen kurum/kuruluş/kişi(ler) Dekanlık/Müdürlük Makamına, isteklerini belirten.
HAYIR HAYIR HAYIR Staj Yeri Buldun mu? EVET EVET
Nevşehİr Ünİversİtesİ
Türk Cerrahi Yeterlik Kurulu 2000 Genel cerrahi eğitiminin Ulusal cerrahi yeterliği Kurumları standartlarını belirlemek belgelendirmek eşyetkilendirmek.
Bakanlık Düzeyinde Rehberlik Örgütü (Milli Eğitim Bakanı)
STAJ ESASLARI Yrd. Doç Dr. Tuba Kıyan.
ULUSAL MESLEKİ YETERLİLİK SİSTEMİ (UMYS) AÇISINDAN ECVETİN ÖNEMİ
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
Uluslararası Hareketlilik ve Finansman İzmir Ekonomi Üniversitesi Oturumu.
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
1. S ınıf içi süreçlerin geliştirilmesine ve zenginleştirilmesine yönelik olarak materyal geliştirme, ölçme değerlendirme, öğretim yöntemleri gibi alanlarda.
DENETİMDE ZAMAN EYLEM PLANI
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
PROJE BAŞVURUSU PROJE’NİN HAVUZA ALINMASI KOMİSYON TOPLANTISI
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
İç Kontrol Nedir? İdarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin; - etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini,
Sunuyu Hazırlayan:Belgin Topal
MEB TKY UYGULAMALARI ÖDÜL YÖNERGESİ
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
EYLEM 2 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ
REHBER ÖĞRETMEN/PSİKOLOJİK DANIŞMANLARIN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BOYUNCA OKULLARDA YAPMASI GEREKEN ÇALIŞMALAR
Yrd. Doç. Dr. Emre SÜMER Aralık-2011
3/A SINIFI 2.VELİ TOPLANTISI
VI. ULUSAL TIP EĞİTİMİ KONGRESİ Gizem Tomaşan, UTEK 2010 VI. Ulusal Tıp Eğitimi Kongresi 2-5 Haziran 2010, Adnan Menderes Üniversitesi, AYDIN Akreditasyonda.
Staj.
ANTALYA KALİTE ÖDÜLÜ S Ü R E Ç Antalya Kalite Ödülü’nün duyurulması (21 Mart 2003) Antalya Kalite Ödülü’nün duyurulması (21 Mart 2003) Antalya.
5. Ulusal Meslek Yüksekokulları Müdürleri Toplantısı 1. Komisyon Raporu Meslek Yüksekokullarında İşyeri Eğitimi -İşyeri eğitiminin planlanması ve kredilendirilmesi.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
DERS: Sosyal Bilgiler ÜNTE: Uzaktaki Arkadaşlarım SINIF: 4/A
Türkiye’de Açık ve Uzaktan Öğretim Temel Politikası (Çalıştay Raporu) Prof. Dr. Üstün Özen Atatürk Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi Dekanı.
1. 1.Oturum (C.tesi)Saat =10:00 2.Oturum (C.tesi)Saat =14:00 3.Oturum (Pazar)Saat =10:00 4.Oturum (Pazar)Saat.
Kdz. Ereğli Kaymakamlığı Turgut Reis Orta Okulu
Araştırma-Geliştirme Destek Programı
EDS462 Okul Deneyimi Dersi
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI. Mevlana Değişim Programı, Türkiye’de yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim.
ELAZIĞ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2016 – 2017 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TANILAMA SÜRECİ EKİM 2015.
BİLİM VE SANAT MERKEZİ ÖĞRENCİ SEÇME SÜRECİ TANITIM TOPLANTISI NİĞDE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
BİLSEM TANILAMA SÜRECİ
Fatura İncelemeleri Dr. Önder GÜNGÖR
BBY373 İnsan Kaynakları Yönetimi
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Zeynep Duran Yasama Uzmanı.
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Kenan Altaş Yasama Uzmanı.
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
Özürlü Öğrenci Birimleri Engelsiz Üniversite Birimleri 17.MAYIS.2010 Prof. Dr. Bülbin Sucuoğlu
Adım 1: Ders Kayıt: Staj yapacak öğrenciler öncelikle Ders kayıt döneminde staj derslerini kodlayarak Endüstri Stajı dersini almış olmaları gerekir (Son.
ÜNİVERSİTELERDE YAPILMASI GEREKEN TEMEL UYARLAMALAR FUNDA ACARLAR Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Bölümü.
AKREDİTASYON SÜRECİ: ANA KONULAR VE İŞLEYİŞ
Eğitim Fakülteleri Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği EPDAD Değerlendirici Eğitimi Çalıştayı Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi.
İTÜ Personel Daire Başkanlığı
ÖZ DEĞERLENDİRME RAPORU VE FAKÜLTENİN HAZIRLAYACAĞI BELGELER
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
TÜBİTAK BİLİMSEL DESTEKLEME PROGRAMLARI
EDS462/OMB504 Okul Deneyimi Dersi
Yükseköğretim Kurulu Kalite Çalışmaları
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU
Proje Tabanlı Uluslararası Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı 10 Ocak 2018 Doç. Dr. Ülkü ÖZBEY Kurum Koordinatörü.
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Fakülte, Yüksekokul, Enstitü, MYO Açılması Uygulama ve Araştırma Merkezi Açılması Bölüm, Anabilim Dalı, Bilim Dalı.
Sunum transkripti:

Akademik Üst Kurul’un (AÜK) Görevleri ve İşleyişleri Başvurunun ön incelemesi (en geç 30 gün) Akreditasyon değerlendirme sürecine alınıp alınmayacağına dair karar Değerlendirmeyi yapacak ALPDEK üyelerinin belirlenmesi ve göreve davet edilmesi (davet edilen üyelerin başvuru yapan okul ile ilişiği olmamalı) EVETHAYIR Önerilen üyelerin kabul veya red cevabı vermesi (en geç 15 gün) TPD’nin değerlendirme süreci takvimini başvuru yapan programa bildirmesi (en geç 2 hafta) Yeni üyelerin önerilmesi ve başvuru yapan programın bilgilendirilmesi KABUL RED Başvurunun reddi DEĞERLENDİRME SÜRECİ ALPDEK değerlendirme raporu ALPDEK raporunun incelenmesi ve oylanması (en geç 30 gün) KABUL KOŞULLU KABUL RED Nihai kararın TPD Yönetim Kurulu’na iletilmesi Değerlendirme sonucunun başvuru yapan program yetkililerine yazılı olarak iletilmesi KABUL KOŞULLU KABUL RED Geliştirme önerileri Kabul yazısı ve Akreditasyon Belgesi

Akreditasyon Lisans Programı Değerlendirme Komisyonları’nın (ALPDEK) Görevleri ve İşleyişleri Başvuran programın öz değerlendirme raporu hazırlaması Öz değerlendirme raporunun okunması (en geç 30 gün) Başvuran programa üç günlük ziyaret Başvuran programa ziyaretin kapsamı: ders dinleme sınav örnekleri ders içerik belgeleri derslik ve laboratuar ziyaretleri öğrenci ve öğretim elemanları ile görüşme gerekli görülen diğer çalışmalar Komisyon üyelerinin bireysel değerlendirmelerini Akreditasyon Program Değerlendirme Formu’nu kullanarak tamamlaması Bireysel değerlendirmeler bir araya getirilerek ortak değerlendirme için tek bir Akreditasyon Program Değerlendirme Formu’nun oluşturulması Ortak Akreditasyon Program Değerlendirme Formu’nun Değerlendirme raporunun Bireysel Akreditasyon Değerlendirme Form’larının Komisyonun tavsiye kararını (kabul, koşullu kabul ya da red) içeren bir üst yazının (en geç bir hafta içinde) Akademik Üst Kurula iletimi

Akreditasyon Başvurusu Yapan Programın Sorumlulukları Özdeğerlendirme raporu ve ilgili diğer belgelerin bulunduğu başvuru dosyasının (bknz. Psikoloji Lisans Eğitimi Akreditasyon Ek Kitabı) TPD’ye ulaştırılması Ön değerlendirme sürecinin başlaması için akreditasyon başvuru ve değerlendirme ücretinin %20’sinin TPD hesabına yatırılması ÖN DEĞERLENDİRME KABULRED Tekrar başvuru için başvuru dosyasının eksiklerinin giderilmesi DEĞERLENDİRME Akreditasyon Lisans Programı Değerlendirme Komisyonu’nun değerlendirme süreci için (ziyaret, gözlem, görüşme ve inceleme) gerekli düzenlemelerin yapılması Değerlendirme sürecinde Akreditasyon Lisans Programı Değerlendirme Komisyonu’na sağlanan bilgilerin yanlış ve eksik olmaması için gerekli önlemlerin alınması Değerlendirme sürecine müdahale olarak görülebilecek davranış ve yaklaşımlardan kaçınılması Özdeğerlendirmenin yapılması ve özdeğerlendirmenin yanlış veya eksik bilgiler içermeyecek şekilde raporlanması