Arzu İKİNCİ – BIM Bölüm Bşk.Yrd.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA NAKLEN VEYA AÇIKTAN YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK MERKEZİ SINAV İLE GİRİŞ SINAVLARINA İLİŞKİN USUL.
Advertisements

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
Bilkent Üniversitesi Sınıf Geçme Sistemi.
Bilkent Üniversitesi Sınıf Geçme Sistemi.
BAĞIL DEĞERLENDİRME SİSTEMİ KAÜ İÇİN BELİRLENEN NOT ARALIKLARI
GEÇME VE KALMA.
ÖĞRENCİ İŞLERİ Kayıt, öğrenci belgesi , Transtkript , öğrenci kimlikleri, askerlik işlemleri, öğrenci işleri otomasyon şifresi (SRS) ve mail hesapları.
TVO Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
ŞEVKET RAŞİT HATİPOĞLU ANADOLU LİSESİ
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
EDİRNE İLHAMİ ERTEM ANADOLU LİSESİ
Ders geçme sistemi bilgilendirme
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
NAMIK KEMAL LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
Bilkent Üniversitesi Bölüm Müfredatları Yerine Ders Alma Kuralları -
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU. 1. Adım: KAYIT.
DERS YÜKÜ Ders Yükü: Bir dönemde alınabilecek derslerin sayısı,
SINIF GEÇME ve DERS SEÇİMİ.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Lİsansüstü Yönetmelİğİne İntİbakta Boğazİçİ Ünİversİtesİ UygulamalarI
DERS SEÇME VE KREDİ ÜST SINIRLARI
Bağıl Değerlendirme Sistemi
L İ S E L E R D E    S I N I F    G E Ç M E    S İ S T E M İ
Nasıl Öğrenci Olun? ur : maz
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
TC Ahi Evran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Zorunlu Hazırlık Eğitimi Bilgilendirme Toplantısı
NOT GİRİŞİ.
Ankara ünİVERSİTESİ hazIRLIK SİSTEMİ
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
AKDAĞMADENİ TİCARET MESLEK LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
BÜYÜKÇİĞLİ ANADOLU LİSESİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
MERSİN ÜNİVERSİTESİ. Yaz Dönemi Öğretiminin Tanımı ve Amacı MADDE 5-(1) Yaz Dönemi Öğretimi, bir eğitim öğretim yılının güz ve bahar yarıyıllarının dışında,
LİSE 1. SINIF (9. SINIF) ORTAK ALAN.
Farabi Değişim Programı Tanıtım Doç. Dr. Esra UZER ÇELİK İKÇÜ Farabi Koordinatörü.
EĞİTİMDE NOT VERME VE DEĞERLENDİRME
SINIF GEÇME ve Ders seçimi.
ERENKÖY KIZ ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
DERS-3 İstatistiksel Dağılımlar -II Prof.Dr.Hüseyin BAŞLIGİL
MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği RG Değişiklik Sayı Tarih
SINIF GEÇME.
Nakipoğlu cumhuriyet ANADOLU LİSESİ
Ders Kayıtları başarılan krediye göre sınıf bazında günlere ayrılmış olarak yapılacaktır. Buna göre akademik takvimde de belirtilen ekli yol izlenecektir.
MUTLAK DEĞERLENDİRME Elif Tuba BEYDİLLİ.
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ
SEVİYE BELİRLEME SINAVI (SBS) 2013
MERSİN ÜNİVERSİTESİ. Yaz Dönemi Öğretiminin Tanımı ve Amacı MADDE 5-(1) Yaz Dönemi Öğretimi, bir eğitim öğretim yılının güz ve bahar yarıyıllarının dışında,
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
HAYRULLAH KEFOĞLU ANADOLU LİSESİ
Öğrenci İşleri Daire Başkanı
Hayat Biçimini Seçmektir
Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği. Sınavlar: Bir dersin yarıyıl sonu veya yılsonu sınavına girebilmeniz için; a) O derse kaydınızı yaptırmış olmanız,
DERSLERDERS SAATİ TÜRK DİLİ2 TÜRK EDEBİYATI3 TARİH2 COĞRAFYA2 FİZİK2 KİMYA2 BİYOLOJİ2 SAĞLIK BİLGİSİ1 MATEMATİK4 GEOMETRİ2 YABANCI DİL6 İKİNCİ YABANCI.
DERS KAYIT SUNUMU Üniversitemize yeni kaydolmuş ve ilk defa ders kaydı yapacak olan öğrenciler için ders kayıt sunumu.
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
FIRAT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
Kurumlararası Yatay Geçiş
Gaziantep Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi
Oryantasyon Eğitimi Prof. Dr. Mete TAYANÇ
Gaziantep Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi
Prof. Dr. Peyami BATTAL Rektör
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
Sunum transkripti:

Arzu İKİNCİ – BIM Bölüm Bşk.Yrd. Bilkent Üniversitesi Sınıf Geçme Sistemi Arzu İKİNCİ – BIM Bölüm Bşk.Yrd. 4 Kasım 2009

Başarı Durumunun Belirlenmesi Yarıyıl not ortalaması (GPA), Dönemde tüm dersler için; dersin kredisi * harf notunun katsayısı Bütün dersler için ayrı ayrı hesaplanıp toplanır toplam kredi sayısına bölünür. Genel not ortalaması (CGPA), öğrencinin Üniversite’ye girişinden itibaren aldığı derslerin tümü dikkate alınarak elde edilir.

Başarı Durumunun Belirlenmesi Şeref Öğrencileri GPA 3,00 - 3,49 arasında  şeref öğrencisi; GPA = 3,50 ve üstü  yüksek şeref öğrencisi “Başarı Bursu; ilk yüzde beşe girmeyi başaran öğrenciler, bir sonraki akademik yıl için Üstün Başarı Bursu’na hak kazanırlar. ” Başarılı Öğrenciler CGPA = 2,00 veya daha yüksek  Başarılı Sınamalı Öğrenciler CGPA 1,80 – 1,99 arasında  Sınamalı öğrenci sayılırlar. (Sınırlı sayıda yeni ders alabilirler). Başarısız Öğrenciler CGPA < 1,80  Başarısız öğrenci sayılırlar. (2. dönemlerinin sonunda hiç bir yeni derse kayıt yaptıramazlar).

Harf Katsayıları A 4,0 A- 3,7 B+ 3,3 B 3,0 B- 2,7 C+ 2,3 C 2,0 C- 1,7 D+ 1,3 D 1,0 F 0,0 (≥54,99) I = Eksik W=Dersten çekilme Kredisiz derslerde geçme notu S’dir. Bir dersten F veya U alan öğrenci, o dersten başarısız sayılır.

I ve W Notları "I" notu, Dönem sonunu takiben 15 gün içinde düzeltilmezse, F notuna dönüşür. "W" notu, Dersten çekilme notudur. Bu not, ortalama hesaplarına katılmaz. Dört yıllık programlarda dörtten fazla dersten çekilme olamaz. W notları karne ve transkriptlerde yer alır. Dersten çekilme başvurusu, dönemin akademik takvimde belirtilen son ders gününden iki hafta öncesine kadar yapılabilir.

dersin verildiği ilk yarıyılda tekrarlarlar. Eski Derslerin Tekrarı Öğrenciler; F, U veya W notu aldıkları dersleri C notunun altında bir not aldıkları ENG101 veya ELS101 derslerini, dersin verildiği ilk yarıyılda tekrarlarlar. Sınamalı ve Başarısız öğrenciler; Önceki yarıyıllarda C-, D+ veya D notu aldıkları derslerden istediklerini tekrarlayarak genel not ortalamalarını yükseltmek zorundadır. Tekrarlanacak ders sayısı Normal Ders Yükü ve başarı durumlarına göre hesaplanacak Nominal Ders Yükü’ne göre belirlenir.

Normal Ders yükü Normal ders yükü (NDY): O dönem için programdaki ders sayısı Ders adedi olarak ifade ediliyor Her dönem için farklı olabiliyor Azami ders yükü = NDY + 2 ders Asgari ders yükü = NDY - 2 ders Mezuniyet durumundaki öğrenciler için: Azami ders yükü = NDY + 2 ders + 1 ders Dekan/müdür onayı ile!

Nominal Kredi Yükü (NKY) Her bölüm için ortalama dönemlik kredi sayısı Bölümden bölüme farklı Her bölüm için belirli bir sayı NKY = programdaki toplam kredi / dönem sayısı en yakın tam sayıya yuvarlanır BIM: 4 yıllık program, toplam 127 kredi 127 / 8 = 15.875 -> NKY = 16 kredi

Özel durumlarda istisnalar Yetki dekan ve müdürlerde NKY’nün %20’sine kadar ek yeni ders (3 kredi) Ek yeni dersler dışındaki dersleri bırakmak (drop) veya bu derslerden çekilmek (W) yasak

Asgari ders sayısına ulaşılamazsa Alacak eski ders bulunamadığı durumlarda (%20’den sonra dahi) Yetki dekan ve müdürlerde NDY – 2’ye ulaşana kadar ek yeni ders Ek yeni ders dışındaki dersleri bırakmak (drop) veya bu derslerden çekilmek (W) yasak

Okulla İlişiğin Kesilmesi 4. döneminde ve 4.dönemden sonra herhangi bir dönem sonunda CGPA < 1.2 olursa öğrenci atılıyor (yaz okulu dahil) Ancak, bir sonraki dönem başlamadan bölümler arası geçiş mümkün

Yeni ders sınırlamaları Sınamalı CGPA <2.0 CGPA >= 1.8 Başarısız CGPA < 1.8 İkinci dönem %85 (13 kredi) %70(11 kredi) Sonraki dönemler %60 (9 kredi) Yeni derslerin toplam kredisi, NKY’nün tabloda belirtilen yüzdesini geçemez.

Kredi Sınırlamaları BAŞARISIZ (CGPA <1,8) 2. döneminde (11 Kredi) 3. ve/veya sonraki dönemlerde (0 kredi) SINAMALI (1,8=< CGPA<2,0) 2. döneminde (13 kredi) 3. ve/veya sonraki dönemlerde (9 kredi) 16 * 0,85 = 13,6  13 16 * 0,70 = 11,2  11 16 * 0,60 = 9,6  9

Örnekler CGPA<1,8 - BAŞARISIZ CGPA = 0,18 (<1,8) 2. Döneminde CGPA = 0,18 (<1,8) Semester sayısı 1 Sınırlı sayıda yeni ders alabilir. Başarısız: Nominal Kredi Yükü’nün %70’i kadar yeni ders alabilir (11 kredi). ± 2 kuralı ile en az 5 ders alabilir (Dönem yükü 7 ders ).

2. dönemde Ders Yükleme CGPA<1,8 - BAŞARISIZ 2. Döneminde SONUÇ: 9 kredilik yeni ders verilmiş (3 ders). 2 kredilik 1 ders daha verilebilirdi. Öğrenci tercih etmemiş Toplam 5 ders yeterli idi (dönemlik ders yükü 7 olduğundan) Öğrenci 7 dersi tercih etmiş.

2. dönemde 1,8 =<CGPA<2,0 - SINAMALI Yaz Okulu 2. Dönem CGPA = 1,82 (<2,00) Semester sayısı 1 Sınırlı sayıda yeni ders alabilir. Sınamalı: Nominal Kredi Yükü’nün %85’i kadar yeni ders alabilir (13 kredi). ± 2 kuralı ile en az 5 ders alabilir (Dönem yükü 7 ders ).

3. dönemde Ders Yükleme CGPA=>2,0 Başarılı 3. Döneminde Yeni ders sayısında kısıt yok ama 4 yeni ders almış. Yaz okulunda F aldığı İngilizceyi de tekrar ediyor. Dönem Ders Yükü: (7)-2 ; 5 ders alıyor (alabileceği min.ders sayısı)

3. ve sonraki dönemlerde başarısızsa Yeni Ders Hakkı Yok CGPA<1,8 - BAŞARISIZ 3. Dönem ve Sonrası Curriculum Döneminde alması gereken 6 ders var. Semester sayısı 2 ± 2 kuralı ile en az 4 ders alabilir. Başarısız: CGPA = 1,34 (1.8’in altında) SONUÇ : Hiç yeni ders alamaz en az 4 dersini tekrarlaması gerekir.

3. ve sonraki dönemlerde Sınamalı ise 1,8 =< CGPA <2,0 - SINAMALI 3. Dönem ve Sonrası CGPA = 1,93 sınırlı sayıda yeni ders alabilir. Semester sayısı 2 Sınamalı: Nominal Kredi Yükü’nün %60’ı kadar yeni ders alabilir (9 kredi). ± 2 kuralı ile en az 5 ders alabilir.

3. ve sonraki dönemlerde Ders Yükleme 1,8 =< CGPA < 2,0 - SINAMALI 3. Dönem ve Sonrası SONUÇ: 9 kredilik yeni ders (BIM201, BIM205, BIM242) En az 5 derse tamamlamak için de 2 eski dersini – F ya da C’nin altında olan - tekrar eder. Öğrenci 3 ders tekrar etmeyi tercih etmiş.

GPA/CGPA Hesaplama CGPA Calculator – http://www.bim.bilkent.edu.tr/CGPA-New-System.xls

Teşekkürler Sorular?