BÜVAK MÜTEVELLİ HEYETİ TOPLANTISI KASIM 2012. Boğaziçi Üniversitesi 2012.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Advertisements

Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
G E L E C E Ğ İ N İ Z M İ R İ N İ Y A R A T I Y O R U Z
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Eğitim Bilimleri Bölümü
“IP Universities” Istanbul, May 23 to 25, 2013 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY TTO’lar için değişik modelller Lale Akarun Boğaziçi Üniversitesi.
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYIN ve ARAŞTIRMA TEŞVİK PROJELERİ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI ARAŞTIRMA GELİŞTİRME TEMA GRUBU
 Avrupa Üniversiteler Birliği, Avrupa Üniversitelerini temsil eden tek kuruluştur.  Avrupa genelinde Yükseköğretim kurumlarının bütünleşmesini sağlayarak.
Erciyes Üniversitesi Vakfınca 1 Ocak 2006 Tarihinden İtibaren Yurtiçi ve Yurtdışı Bilimsel Çalışmalara Verilecek Maddi Desteklerle İlgili İlkeler Doç.
Yapabildiklerimiz Yapabildiklerimiz
Mikro-İşletmelere Geçiş: Yaşanan Pratikler ve Gelecek için Stratejiler.
Uluslararası Ticaret ve Finansman 25 Eylül 2014
LOGO TÜBİTAK 1003 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan.
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
S.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
Bulut bilişim için Üniversitelerimizde bilişim personeli yeterlikleri 18 Aralık 2013 – Aksaray Üniversitesi Bilişim Teknik Personeli Yeterlik Ölçeği Toplantısı.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
KOÜ HUKUK FAKÜLTESİ «Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz.»
Tanı ve tedavi için gerekli olan laboratuvar hizmetlerini yapmak.
Yrd.Doç.Dr. Arzu ÜLGEN AYDINLIK
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
5. İzmir İktisat Kongresi “Küresel Yeniden Yapılanma Sürecinde Türkiye Ekonomisi” NİTELİKLİ ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ HERKESİN HAKKI Prof. Dr. Kayhan Erciyeş.
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI BÖLÜMÜ ANESTEZİ PROGRAMI STRATEJİK PLAN SUNUMU.
Kilis 7 Aralık Üniversitesi
GELECEK ODTÜ’DEN BAŞLAR Haziran
GELECEĞİN ODTÜ’SÜ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 21 Mayıs
Döner Sermayelerin Yeniden Yapılandırılması Prof. Dr. Davut AYDIN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ Mart 2010 Asya Thermal Resort Otel.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Stratejik Plan Taslağı.
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
18 Mart Yalova.  22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuş olan Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Öğretim.
1 Bilgiye Erişimde Fırsat Eşitliği Projesi Olarak EKUAL'in Doğuşu ve Gelişimi Prof.Dr. Cem SARAÇ Hacettepe Üniversitesi.
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi
5. İzmir İktisat Kongresi “Küresel Yeniden Yapılanma Sürecinde Türkiye Ekonomisi” NİTELİKLİ ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ HERKESİN HAKKI Prof. Dr. Aydın Öztürk İzmir.
NASIL BİR ODTÜ ? 7 Mayıs NASIL BİR ODTÜ ?  Öncü ve farklılık yaratan bir ODTÜ  Demokratik ve laik cumhuriyetin değerlerini koruyan ve savunan.
2006 – 2011 STRATEJİK PLAN SUNUMU
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI AMBULANS ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI STRATEJİK.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
T.C Hacettepe Üniversitesi DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ TOPLULUĞU
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalları Stratejik Plan Formatı
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON OFİSİ BİRİMİ
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANATOMİ ANABİLİM DALI
Hazırlayan Doç. Dr. Çağrı ERHAN.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Stratejik Plan Formatı
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
Yükseköğretim Sisteminin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma.
BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Mühendislik Fakültesi Proje Önerileri F.T. Yarman Vural.
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
3. ULUSAL AÇIK ERİŞİM ÇALIŞTAYI AÇIK ERİŞİM ÜNIVERSİTELERDE NELERİ DEĞİŞTİRECEK? Ekim 2014 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı BİLKENT ANKARA İlkay Holt.
Faaliyet gösterdiğimiz hizmet sektöründe en büyük eksikliğin kalifiye iş gücü olduğundan yola çıkarak; ‘Aslolan insana verilen değerdir’ anlayışıyla kaliteli,
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYIN ve ARAŞTIRMA TEŞVİK PROJELERİ
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TEMMUZ 2017
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI (3. PLAN DÖNEMİ)
MİSYON Histoloji ve Embriyoloji alanında mezuniyet öncesi ve mezuniyet sonrası düzeyinde eğitim ve öğretim kapsamında bilimsel düzeyde eğitim vermek, Araştırma.
Sunum transkripti:

BÜVAK MÜTEVELLİ HEYETİ TOPLANTISI KASIM 2012

Boğaziçi Üniversitesi 2012

Boğaziçi Üniversitesi 150 yıllık geleneğinden devraldığı değerleri, geliştirerek koruma konusunda tüm mensuplarıyla birlikte kararlı bir duruşa sahiptir. Boğaziçi Üniversitesi; »Eğitimde mükemmeliyetçi, »Araştırmada iddialı, »Öğrenci odaklı, »Üstün niteliğe duyarlılığı yüksek, »Akademik özerklik konusunda titiz, »Etik değerlere saygılı, »Yönetimde ve akademik yaşamda katılımcı, »Akılcı ve eleştirel düşünceyi özendiren, »Entelektüel bağımsızlığı ve ifade özgürlüğünü savunan, »Birey odaklı, farklılıklara saygılı, fırsat eşitliği konusunda duyarlı, »Çevre duyarlılığını gözeten, »Küresel boyutta karşılaşılan sorunlara duyarlı; çözüm ve dönüşümlere katkıda bulunmaya hazır bir kurumdur.

En Kaliteli Akademik Kadro

Öğretim Elemanı Sayısı

Türkiye’nin En İyi Öğrencileri

» Akademik yılında 1015 olan öğrenci sayısı, Akademik yılında ’e ulaşmıştır. »Boğaziçi Üniversitesi ilk 100, ilk 500 ve ilk 1000 içinden en fazla öğrenci alan üniversitedir yılında diğer üniversitelerle aramızdaki fark daha da açılmıştır. »“Öğrenci Seçme Sınavı” ile üniversitemize Akademik yılında gelen lisans öğrencilerinin yaklaşık olarak % 68’i ÖSS sınavı sonucuna göre; Türkiye sıralamasında ilk 500 öğrenci arasında yer almıştır. »Üçüncü sınıfa gelmiş öğrencilerinin %25’i yurtdışı değişim programları ile dünyanın saygın üniversitelerinde bir ya da iki dönem eğitim almaktadır. »Öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayısı, 13,6 olarak gerçekleşmiştir. Bu sayı dünyadaki benzer örnekler arasında, oldukça başarılı bir düzeyi ifade etmektedir.

Öğrenci Sayısı

Araştırmada Mevcut Durum

»Boğaziçi Üniversitesi’nde 2011 yılı sonu itibariyle üniversite içi ya da dışından finansal destek alan aktif proje sayısı 612 ’dir. »Öğretim üyelerimizin yürüttüğü araştırma sayısı bu rakamın çok üzerindedir. Özellikle beşeri bilimler araştırmaları için finansal destek ihtiyacı daha azdır. »Projelerin finansman kaynaklarına göre dağılımı incelendiğinde toplam araştırma gelirinin %79’u kamu kaynaklı araştırma projeleridir. Avrupa Birliği projelerinin oranı %13’tür. Aktif Araştırma Projelerinin Finansman Kaynaklarına Göre Dağılımı

»Araştırma odaklı olan Boğaziçi Üniversitesi’nde, gerçekleştirilen araştırmaların çıktılarından biri olarak ulusal ve uluslararası saygın dergilerde (ISI Citation Index veri Tabanlarınca taranan hakemli ve sürekli dergiler) kabul gören, makalelerdir yılındaki makale sayısı 372 ’dir yılında ise 461 ’dur. Eylül 2012 tarihi itibari ile 2012 yılı makale sayısı 335 olarak gerçekleşmiştir. »Öğretim üyelerimizin yaptığı yayınların en önemli özelliği «yüksek etki»li çalışmalar olmalarıdır. Bu etki çalışmaların daha nitelikli dergilerde yayınlanması ve o alanda çalışanlar tarafından ne sıklıkla referans verildiği ile ölçülür. » Etki ölçütleri değerlendirildiğinde B.Ü. Türkiye’deki diğer üniversitelerin önünde yer almaktadır. »BÜVAK Akademik Kurulu yayın desteklerinde TÜBİTAK’ın etki sınıflandırmasını kullanmaya başlamıştır. Bunun önümüzdeki yıllarda yüksek etkili yayınları daha da arttıracağı beklenmektedir. Bilimsel Yayınların Dağılımı (2011)

Times Higher Education

Bütçede Mevcut Durum

B.Ü. Bütçesi ( )

BÜVAK-BÜTEK Bütçesi (Eylül, 2012 İtibariyle))

BÜVAK Akademik Destek Fonu »Kasım ayından itibaren konferans katılım masrafları (yol, konaklama, gündelik masraflar) Rektörlük bütçesinden karşılanacaktır. »Bu destek daha önce olduğu gibi BÜVAK AFDF yönetmeliğinde belirtilen koşulları sağlamak kaydıyla verilecektir. Diğer bir deyişle seyahat destek kararı Akademik Kurul’da alınacak, ödemeler Rektörlük bütçesinden karşılanacaktır. »Bu uygulama BÜVAK Akademik Kurulu’nun Kasım ayı toplantısında alınacak seyahat desteği kararları ile yürürlüğe girmiştir.

Boğaziçi Üniversitesi 2016 Hedeflerimiz

Yönetsel Hedefler KATILIMCILIK / ŞEFFAFLIK »Öğretim elemanları, öğrenciler ve idari kadrolar arasında ortak bir vizyon ve enerji oluşturmak için sağlıklı ve işlek iletişim, katılımcı ve demokratik yönetişim modelini sürdürmek.

Akademik Hedefler »B.Ü.’nin akademik çeşitliliğine ve zenginliğine sahip çıkarak her bölümün kendi vizyonu ve “Akademik Kimliği” desteklenecektir. »Öğrencilerimiz kendi alanlarında en üst düzeyde uzmanlık kazanırlarken, uygarlığın temelini oluşturan beşeri ve doğal bilimler konusundaki okur-yazarlıkları arttırılmaya devam edilecek, kültürel-sosyal-sanat ufuklarını açacak altyapı zenginleştirilecektir.

Araştırma Hedefleri Araştırmada etkinliğini artırarak dünyanın sayılı araştırma üniversiteleri arasında yer almak ve araştırma ağırlıklı bir üniversite olmak, Boğaziçi Üniversitesi’nin stratejik önceliklerindendir.

Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi »7 Kasım 2012’de ÜYK kararıyla BTTO kuruldu. Böylece BÜ araştırmalarının kurumsal olarak sanayi ile buluşması sağlanacak. »TÜBİTAK 10 yıl destek verecek; başvuru hazırlanıyor. »Yeni YÖK yasasına göre, üniversiteler patentlerin sahibi olabilecek; lisanslayabilecek. »BTTO, üniversitedeki araştırmaların sanayiye dönük olanlarının ürün, patent, lisansa dönüşmesine yol açacak kuluçka servisleri verecek »BTTO içinde değişik sektörlerde çalışan mezunlarımız da yer alacak.

150. Yılında Boğaziçi Üniversitesi »Kurumumuzun köklerine sahip çıkarak ilerlemesi bizleri her zamankinden de güçlü kılacaktır. »Bu nedenle 150. yaşımızı bir dizi etkinlikle kutlamayı planlamaktayız. »Bu kutlamaların bağış kampanyalarımıza da katkısının olmasını hedeflemekteyiz. »Değerlerimizin bizi güçlü kılan en önemli etkilerden olduğu düşüncesiyle 150. yıl etkinlikleri boyunca yayılması sağlanmalıdır. »Türkiye’de her anlamda “biricik” olan Boğaziçi Üniversitesi’nin varlığını sağlamlaştırmak için Boğaziçi Üniversitesi Vakfı’nın da üzerine düşeni yapacağına inanıyorum.

BÜVAK 2016