ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI AVRUPA YATIRIM BANKASI www.eib.org.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ankara, AVRUPA YATIRIM BANKASINI TANIYALIM AVRUPA YATIRIM BANKASI-AB KOMİSYONU FEMIP TEKNİK YARDIM PROJESİ BANKAKADEMIE INTERNATIONAL.
Advertisements

SERMAYE PİYASASI KURULU
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Vaka Çalışması Su ve Atık Su Altyapısı Kuzey İrlanda Martin.
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
MALİ BORÇLAR Dr. Ergün Kaya
TÜRKİYE TIBBİ CİHAZ TEDARİKÇİ PROBLEMLERİ
AVRUPA BİRLİĞİ’NİN TÜRKİYE’DE DESTEKLEDİĞİ PROJELER AB’nin karşılıksız yardımları proje bekliyor… Sizin de çılgın bir projeniz var mı?
SERMAYE( KAYNAK) MALİYETİ
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 05 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
TEB KAMU BULUŞMALARI İZMİR Mayıs FARKLI ve İNOVATİF HİZMETLER KOBİ’lere Değer Katmak İçin Yola Çıktık... KREDİLER NAKİT YÖNETİMİ DIŞ TİCARET Bu.
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
N Para ve sermaye piyasaları n Yatırımlar n İşletme Finansı Finans birbiriyle ilgili üç alanı içerir:
KURUMSAL BANKACILIK TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. 3 MAYIS 2010.
GÜNCEL EKONOMİK GELİŞMELER VE 2008 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 10 Temmuz 2008 T.C. MALİYE.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
AYB GLOBAL KREDİLERİ Merve Gözen İzmir, 31/3/2005.
Finansal Yönetim Risk Yönetimi Etkin Borç Yönetimi Büyüme Hukuki Danışmanlık Modern Finans; sahip olduğu geniş müşteri portföyü ve güçlü referanslarıyla.
Frédéric Gielen Mali Yönetim Baş Uzmanı Avrupa ve Orta Asya Bölgesi THE WORLD BANK B ölgede Beklelen Güçlükler : Dünya Bankası ROSC Programından Alınan.
SELP Izmir, 31 Mart SELP –Küçük İşletmeler Kredi Programı “SELP” Fonları Avrupa Birliği tarafından sağlanmıştır. Bu fonlar KfW (Alman Kalkınma Bankası)
2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri ve Beklentiler Raporu.
Uluslararası İşletmecilik Kısım 3 Bölüm 9 – Ödemeler Dengesi
KURUMSAL BANKACILIK UYGULAMALARI.
MADDİ DURAN VARLIĞI KREDİLİ SATIN ALMAK MI KİRALAMAK MI??
1958’de Roma Antla ş ması ile Avrupa Birli ğ i’nin uzun vadeli kredi bankası olarak kurulmu ş tur.Banka kamu ve özel sektör kurulu ş larına üstlendikleri.
Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması. Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması Küçük işletmelerde muhasebe ve nakit akışı Tanımlama.
Bölüm 4 Ticari Bankacılık. Bireysel Bankacılık Bankacılık Servisleri: Mevduatlar : Cari hesaplar (faiz, masraf, çek bozdurma süresi?) Mevduat hesapları.
Borsa İstanbul Piyasaları İşlem Görmeye Başlama ve Sonraki Süreçler
KURUMSAL BİLGİLER - TARİHÇE Ortaklık Yapısı
Yapı Kredi Leasing April 2015.
İLLER BANKASI.
İhracatın Finansmanı…
AVRUPA BİRLİĞİ’NİN TÜRKİYE’DE DESTEKLEDİĞİ PROJELER AB’nin karşılıksız yardımları proje bekliyor… Sizin de çılgın bir projeniz var mı ?
ALMANYA‘DA YAŞAMAK ALMANYA‘DA BANKALAR. Almanya'da, devlet organlarının emisyon gereçleri için kurduğu Federal merkez bankası ile eyalet merkez bankalarının.
1 Yeni bir destek programı İŞBİRLİĞİ - GÜÇBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI 3 yılda 121 adet proje başlatılmış, TL destek sağlanmıştır. 27/08/2013.
Öğr.Gör.SEDA AKIN GÜRDAL
Slide 1 AVRUPA’YA GİDEN YOL – MUHASEBE RAPORLAMA VE KURUMSAL GÜÇLENDİRME PROGRAMI Avrupa Muhasipler Federasyonu (FEE) nasıl yardımcı olabilir? Henri Olivier.
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
Hakkımızda 2000’li Yılların sonunda Şirketlere Muhasebesel, Finansal ve Ticari konularda hizmet sağlamak amacıyla yola çıkmış bir grubuz. İlk sağladığımız.
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
BÖLÜM 15 İşletme Sermayesi Yönetimi. BÖLÜM 15 İşletme Sermayesi Yönetimi.
Devlet Muhasebe Standartları
YENİ TEŞVİK SİSTEMİ (BÖLGESEL TEŞVİK UYGULAMASI)
Bankacılık Sistemi.
Kredi Garanti Fonu - KGF
Büyüme ve finansal sektör 2017
Büyüme ve finansal sektör
Hayrullah DOĞAN Erdal MALKOÇ Mehmet APAN
Uluslararası İşletmecilik Kısım 3 Bölüm 9 – Ödemeler Dengesi
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
FİNANSAL SİSTEM.
İHRACATIN FİNANSMANINDA
Muhasebe ve finansman SERMAYE PİYASASI
ULUSLARARASI BANKACILIK
FİNANSAL PİYASALAR VE KURUMLAR
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
BASEL – II ve KOBİLERE ETKİLERİ
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
İŞLETME BİLİMİ VE İŞLETMEYİ TANIYALIM
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
İÇİNDEKİLER Finansal Amaç, Finans Fonksiyonu, Finansal Çevre Finansman Nedir? Finansal Yönetimin Amaçları Firmanın Organizasyonu İşletme Örgütlerinde Biçim.
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
Sunum transkripti:

ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI AVRUPA YATIRIM BANKASI

ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI ISPARTA CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY AVRUPA YATIRIM BANKASI  AYB, genelde proje maliyetlerinin %50’sine kadar olan kısmını finanse etmektedir.  AYB, doğrudan krediler, çerçeve krediler veya KOBİ’lere yönelik AYB kredileri aracılığıyla finanse etmektedir.  Proje geliştiricinin nitelikleri ile aracı banka ile anlaşma sağlanır.

ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI ISPARTA CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY AVRUPA YATIRIM BANKASI

ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI ISPARTA CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY AVRUPA YATIRIM BANKASI 1. MEVCUT FİNANSMAN TÜRLERİ Doğrudan Krediler Toplam yatırım maliyeti 50 Milyon EURO üzerinde olan projelere yöneliktir Yatırım türleri: Altyapı, enerji, çevre, sağlık, eğitim, Ar- Ge, sanayi ve hizmet sektörleri kapsamında yapılan yatırımlar. Yararlananlar: Belediyeler de dahil olmak üzere kamu kuruluşları, özel amaçla bir araya gelen gruplar, kamu ve özel sektör şirketleri.

ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI ISPARTA CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY AVRUPA YATIRIM BANKASI MEVCUT FİNANSMAN TÜRLERİ Finansman Limiti: AYB finansmanı proje maliyetinin %50’si ile sınırlıdır Vadeler: Projenin ekonomik hizmet ömrü ve nakit akışını yansıtan özel koşullar da dahil olmak üzere sanayi projeleri için normalde 5 ila 12 yıl arası, altyapı ve enerji projeleri için 12 ila 25 yıl arası Faiz oranı: Sermaye piyasalarındaki en iyi faiz oranlarına olanak sağlamaktadır

ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI ISPARTA CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY AVRUPA YATIRIM BANKASI MEVCUT FİNANSMAN TÜRLERİ Para Birimleri: ABD Doları, İsviçre Frangı, Japon Yeni, EURO, Türk Lirası ve diğer AB üye devletlerinin para birimlerini içermektedir. Geri Ödeme: Geri ödemeler genellikle eşit yıllık veya altı aylık taksitler şeklinde yapılmaktadır. Teminat: AYB kredileri, proje yapısına ve kredi alanının niteliğine bağlı olarak yeterli teminat gösterilmesini gerektirmektedir. Özel sektöre verilen AYB kredileri teminat gerektirir ve bu teminat bir veya daha fazla uygun banka tarafından verilebilir.

ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI ISPARTA CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY AVRUPA YATIRIM BANKASI ÇEVRE KREDİLER/KOBİ’LERE YÖNELİK AYB KREDİLERİ Yatırım maliyeti 25 Milyon Euro'nun altındaki projelere yönelik kredi hatları, bölgede bulunan AYB ortağı veya aracı banka üzerinden tahsis edilmektedir. Proje sahipleri doğrudan AYB çalışma ortağı olan aracı bankalara başvurmalıdır. Yatırım türleri: Özellikle küçük ve orta ölçekli sanayi ve hizmet şirketlerinin kurumsal yatırımları, aynı zamanda ileri teknoloji ve Ar- Ge projelerine de yatırım. Sağlık ve eğitim hizmetlerine ek olarak alt yapı, su tedariki ve hijyene, çevre korumasına ve enerji verimliliğine yönelik projeler.

ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI ISPARTA CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY AVRUPA YATIRIM BANKASI ÇEVRE KREDİLER/KOBİ’LERE YÖNELİK AYB KREDİLERİ Yararlananlar: Küçük ve orta ölçekli işletmeler, yerel yönetimler ve diğer kamu kuruluşları ve özel amaçlı gruplar. Finansman Limiti: Yeni projelerin toplam maliyetinin %50’sine kadar; küçük ölçekli KOBİ yatırımları için %100’üne kadar. Vade, faiz oranı, geri ödeme, para birimleri, teminat, komisyon/ücretler: İlgili AYB çalışma ortağı kuruluş tarafından belirlenir.

ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI ISPARTA CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY AVRUPA YATIRIM BANKASI AYB P ROJE D ÖNGÜSÜ Proje değerlendirme: Her proje AYB standartları ve AB yasa ve düzenlemeleri doğrultusunda mali ve teknik yönleri ile çevre etkileri açısından değerlendirmeye tabi tutulmaktadır. Yönetim Komitesi onayı: Operasyon birimi projeleri Banka’nın daimi yürütme organı olan Yönetim Komitesi’nin onayına sunmaktadır. Yönetim Kurulu incelemesi: AYB Başkanı ve operasyon birimi projeyi üye devletlerden her birinin ve Avrupa Komisyonu’nun temsilcilerinden oluşan Yönetim Kurulu’na sunmaktadır.

ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI ISPARTA CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY AVRUPA YATIRIM BANKASI AYB P ROJE D ÖNGÜSÜ Mali sözleşme: Banka’nın kararında temel teşkil eden ve değerlendirme sırasında incelenen tüm anahtar unsurları bir araya getirir. Ek olarak teknik şartnameyi ve gerekli, teknik, ekonomik veya çevresel koşulları içerir. Gerektiğinde de bir veya daha fazla teminat sözleşmesi ile desteklenir. Kredinin kullandırılması: Kullandırma ve geri ödeme koşulları üzerinde anlaşma sağlandıktan sonra fonlar müşterinin hesabına havale edilir. Uzun vadeler, cazip faiz oranları ve her bir projeye özel ihtiyaçları karşılayacak esneklik AYB kredi sözleşmelerinin ayırt edici özellikleridir. Değerlendirme: Banka, AYB’nin yönetici organlarının yanı sıra ilgili dış taraflar karşısında şeffaflık sağlamak amacıyla projeleri değerlendirme yoluna gidebilir. Değerlendirme bölümü yaptığı çalışmalarla harici gözlemcilerin Banka’nın uygulamalarıyla aşina olmasını sağlamakta ve kurumu da deneyimlerden ders çıkarmaya teşvik etmektedir.

ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI ISPARTA CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY İlginiz İçin Teşekkürler Ali ŞENOL