27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BOLOGNA SÜRECİ VE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
Advertisements

 1. Giden Öğrenci: Bu sene itibariyle 30 olan Erasmus giden öğrenci sayısını, akademik yılı sonunda 45’e çıkarmayı, önümüzdeki 4 yılda da yapılacak.
ERASMUS+ GENEL TANITIMI
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu Projenin ülkemizdeki; • Akademik Organizasyonu için Yükseköğretim Kurulu’na, • Finansal Destekleri için Avrupa Komisyonu’na.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI’na GENEL BAKIŞ
MİSYON VE VİZYON T.C PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ nin VİZYONU ( ÖZGÖRÜŞÜ ); Dünya kalitesi ve standartlarında eğitim ve öğretim vermek, araştırma yapmak ve küresel.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu BOLOGNA SÜRECİ Atılım Üniversitesi 26 Ocak 2009.
, Prof. Dr. A.S.GÖKALP MESLEK YÜKSEK OKULLARI VE BOLOGNA SÜRECİNDE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu BOLOGNA SÜRECİ’NE GENEL BİR BAKIŞ.
AVRUPA YETERLİKLER ÇERÇEVESİ YAŞAM BOYU ÖĞRENME
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu Projenin ülkemizdeki; • Akademik Organizasyonu için Yükseköğretim Kurulu’na, • Finansal Destekleri için Avrupa Komisyonu’na.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDE
ULUSAL MESLEKİ YETERLİLİK SİSTEMİ (UMYS) AÇISINDAN ECVETİN ÖNEMİ
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
BOLOGNA SÜRECCİNİN TÜKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ
Avrupa Yükseköğretim Alanı’nın Faaliyetleri Kapsamında Türk Yükseköğretim Sistemi’nin Değerlendirilmesi Yeterlilikler / Öğrenme Kazanımları Prof. Dr.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ Balıkesir Üniversitesi Ziyareti Mayıs 2009 Prof. Dr. Süheyda Atalay Prof. Dr.
LLP/ERASMUS BİRİM VE BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Doç. Dr. Yılmaz ARI ULAUM Müdürü Balıkesir, T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ: Öğrenci Konseyi Başkanlarına Yönelik Toplantı 14 Mayıs 2010 Akdeniz.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus AB Yüksek Öğretim Programı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM ve GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ Şubat 2007.
 Avrupa Üniversiteler Birliği, Avrupa Üniversitelerini temsil eden tek kuruluştur.  Avrupa genelinde Yükseköğretim kurumlarının bütünleşmesini sağlayarak.
Erasmus+ Programı ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
BOLOGNA SÜRECİ BİLGİLENDİRMESİ ( ) MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ.
T.C. Yükseköğretim Kurulu Prof. Dr. Hasan MANDAL Bologna Uzmanı AVRUPA YÜKSEK ÖĞRETİM ALANININ FAALİYETLERİ KAPSAMINDA TÜRK YÜKSEK ÖĞRETİM SİSTEMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Prof. Dr. Nejat Erk, Türkiye Bologna Uzmanı ŞUBAT 2008 CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ-MANİSA.
BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI : BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ 07 Aralık 2007, Uludağ Üniversitesi, BURSA BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE.
BU SÜREÇTE ANABİLİM DALI/BÖLÜM BAŞKANLIKLARINCA TAMAMLANACAK EKSİKLER.
Dr. Armağan Erdoğan KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ 11 OCAK 2011 Yükseköğretimin Uluslararası Boyutu.
LLP / Erasmus Bilgi Paylaşım Toplantısı Meslek Yüksek Okulu Yrd.Doç.Dr. Çetin GENÇER AB Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Kurumsal Koordinatörü.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
EUROPEAN UNIVERSITIES ASSOCIATION (EUA) AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ 10 Ekim 2007.
Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
T.C. Yükseköğretim Kurulu Prof. Dr. Hasan MANDAL Bologna Uzmanı BOLOGNA SÜRECİ 2014 ve SONRASI DÖNEMİ (YAYILIM, UYGULAMA, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK, TANINMA) 22.
Dış İ lişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
BEK Raporlarının İşlevi Yrd. Doç. Dr. Armağan Erdoğan Namık Kemal Üniversitesi 28 Mayıs 2010.
BOLOGNA SÜRECİNİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ Öğrencilerin Bologna Sürecindeki Hakları ve Sorumlukları 30 Nisan 2012, Balıkesir Üniversitesi.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu Projenin ülkemizdeki; Akademik Organizasyonu için Yükseköğretim Kurulu’na, Finansal Destekleri için Avrupa Komisyonu’na Finansal.
İstanbul Ticaret Üniversitesi 15 Nisan 2011 Ankara
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
ESPAÑA SİSTEMA DE EDUCACİÓN LA EDUCACİÓN SUPERİOR LA FORMACİÓN DE LOS DOCENTES AB Ülkelerinde Eğitim Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Nurcan BUNAR.
BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIM PROJESİ 14 MAYIS 2010, ANTALYA SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Hazırlayanlar: Mustafa Safa Horpan Özlem Çetin Sibel Temizel
Avrupa Yeterlikler Çerçevesi yolunda AYÇ & ECVET BERLIN – European Commission, DG EAC – Unit A3.
AVRUPA KALİTE GÜVENCESİ REFERANS ÇERÇEVESİ VE KULLANILAN ARAÇLAR
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
BOLOGNA SÜRECİNİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ Kasım 2006 Fırat Üniversitesi, Elazığ Nezih Güven- Bologna Rehberi.
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
TÜRK YÜKSEKÖĞRETİMİNDE BOLOGNA SÜRECİ VE GELECEĞE BAKIŞ I. BOLOGNA SÜRECİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ, EYLÜL 2015 Prof. Dr. Mehmet.
Avrupa Birliği Eğitim Programları
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu Projenin ülkemizdeki; Akademik Organizasyonu için Yükseköğretim Kurulu’na, Finansal Destekleri için Avrupa Komisyonu’na Finansal.
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Bologna Süreci ve Anorganik Kimyada Alternatif Araştırma Alanları
T.C. Yükseköğretim Kurulu
Bologna Sürecinde Öğretim Perspektifi
Avrupa Yükseköğretim Alanı’nın Faaliyetleri Kapsamında Türk Yükseköğretim Sistemi’nin Değerlendirilmesi Yeterlilikler / Öğrenme Kazanımları Prof. Dr.
IŞIK Üniversitesi & Bologna Süreci
Uluslararası Gelişmeler: 2012 Bükreş Bakanlar Zirvesi Sonuçları
Sunum transkripti:

27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BOLOGNA SÜRECİ VE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp

27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP Sunum içeriği: Bologna süreci Bologna süreci Avrupa Yüksek Öğretim Alanının Öncelikleri Avrupa Yüksek Öğretim Alanının Öncelikleri Kocaeli Üniversitesinin durumu Kocaeli Üniversitesinin durumu İç ve dış değerlendirmelerden sonra yapılanlar İç ve dış değerlendirmelerden sonra yapılanlar

27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BOLOGNA SÜRECİ 2010 yılına kadar Avrupa Yüksek Öğretim Alanının oluşturulması için ortaya konan hedef ve reformları ifade eden süreç

27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP AVRUPA YÜKSEK ÖĞRETİM ALANI Her ülkede ulusal durum ve kültürle uyumlu olmak kaydıyla; -Eğitim kalitesini arttırmayı -İş dünyası ve sivil toplum beklentilerine uygun bir şekilde - Deneyimleri paylaşmayı - İşbirliğini - Kazanılan yetkinliklerin geçerliliğini sağlamayı amaçlamaktadır.

27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BOLOGNA SÜRECİ 1999’da 29 ülkenin eğitim bakanları başlattı. 1999’da 29 ülkenin eğitim bakanları başlattı. 2005’de 45 ülke, 2001’de Türkiye de dahil oldu. 2005’de 45 ülke, 2001’de Türkiye de dahil oldu yılında sürecin tamamlanması sözkonusu. Bu süreçte iki yılda bir gelişmelerin ülkeler seviyesinde ve Avrupa genelinde izlenmesi (EUA-Trends Raporları) hedeflenmiştir yılında sürecin tamamlanması sözkonusu. Bu süreçte iki yılda bir gelişmelerin ülkeler seviyesinde ve Avrupa genelinde izlenmesi (EUA-Trends Raporları) hedeflenmiştir.

27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BOLOGNA SÜRECİNİN ÖNCELİK ALANLARI 1-Öğrenci/Öğretim üyesi hareketliliğini teşvik (Hayat Boyu Öğrenme; Erasmus, Comenius, Grundtvig, Minerva, Leonardo da Vinci) (Hayat Boyu Öğrenme; Erasmus, Comenius, Grundtvig, Minerva, Leonardo da Vinci) 2-Kolay anlaşılabilir ve karşılaştırılabilir bir derece sistemi

27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BOLOGNA ÖNCELİK ALANLARI 3-Ortak kredi sistemi 4-Lisans/Yüksek Lisans, iki kademeli eğitim 5-Kalite güvencesi ve yeterlilikler çerçevesi 6-Avrupa doktora ve araştırma alanlarının oluşturulması

27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BU HEDEFLERE ULAŞIRKEN: Ülkelerin Eğitim sistemlerindeki farklılıkların korunarak ortak hedeflerin benimsenmesi Ülkelerin Eğitim sistemlerindeki farklılıkların korunarak ortak hedeflerin benimsenmesi Şeffaflık Şeffaflık Karşılıklı güven ve tanıma Karşılıklı güven ve tanıma Birbirinin deneyimlerinden yararlanma Birbirinin deneyimlerinden yararlanma

27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP PRAG, HAYAT BOYU ÖĞRENME 8- YÜKSEK ÖĞRETİMDE ENSTİTÜ ve ÖĞRENCİLER 9-AVRUPA YÜKSEK ÖĞRENİM ALANININ ÇEKİCİLİĞİNİN ARTIRILMASI

27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BERLİN, DOKTORA ve 3 KADEMELİ AKADEMİK DERECELENDİRME –KALİTE GÜVENCESİ –TANINMA

27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BERGEN, 2005 Avrupa Yüksek Öğrenim Alanı (2010) gözetilerek, Ulusal Yeterlilikler Çerçevelerinin geliştirilmesi Avrupa Yüksek Öğrenim Alanı (2010) gözetilerek, Ulusal Yeterlilikler Çerçevelerinin geliştirilmesi Kalite güvencesi ve tanınma Kalite güvencesi ve tanınma Kurumsal otonomi ve yönetim Kurumsal otonomi ve yönetim

27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP SÜREÇTEKİ ÖNEMLİ ALT BAŞLIKLAR Derece yapıları Derece yapıları Ortak dereceler Ortak dereceler YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ Öğrenme Ürünleri Öğrenme Ürünleri Tanınma Tanınma Kalite güvencesi Kalite güvencesi

27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ NEDİR? Ulusal yeterlilikler çerçevesi bir eğitim sistemi içerisindeki yeterlilikleri tanımlar ve bunlar arasındaki ilişkinin nasıl olduğunu belirtir. Ulusal yeterlilikler çerçevesi bir eğitim sistemi içerisindeki yeterlilikleri tanımlar ve bunlar arasındaki ilişkinin nasıl olduğunu belirtir.

27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ NEDEN ÖNEMLİDİR? Uluslararası şeffaflık Uluslararası şeffaflık Yeterliliklerin uluslararası olarak tanınması Yeterliliklerin uluslararası olarak tanınması Öğrencilerin ve mezunların uluslararası hareketliliği Öğrencilerin ve mezunların uluslararası hareketliliği

27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP 15 YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ GENEL OLARAK NELERDEN OLUŞUR? Kademeler Seviye Tanımlayıcıları Öğrenim Çıktıları Krediler Öğrenim Yükü Profil Kalite Güvencesi

27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP Kocaeli Üniversitesi Bologna Sürecinde hangi aşamada ? Erasmus şartı sağlandı (2004) Erasmus şartı sağlandı (2004) Diploma eki verildi (2006) Diploma eki verildi (2006) Öğrenci/öğretim üyesi hareketliliği artmış düzeyde ( ) Öğrenci/öğretim üyesi hareketliliği artmış düzeyde ( ) Genişletilmiş Erasmus Beyannamesi alındı (2007) Genişletilmiş Erasmus Beyannamesi alındı (2007) Lisans, YL ve doktora yerleştirmeleri başladı (2008) Lisans, YL ve doktora yerleştirmeleri başladı (2008) ECTS’ler gözden geçirildi ECTS’ler gözden geçirildi

27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP Yeterlilikler çerçevesi açısından: Kademeler: Ülke standardında Kademeler: Ülke standardında Öğrenim çıktıları mevcut Öğrenim çıktıları mevcut ECTS yapıldı ECTS yapıldı Öğrenim yükü tekrar değerlendirilmeli Öğrenim yükü tekrar değerlendirilmeli Kalite güvencesi:Çalışılan alan Kalite güvencesi:Çalışılan alan

27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP Yıllara Göre Erasmus Öğrenci Değişimi : 18 lisans : 18 lisans : 24 lisans, 6 yüksek lisans : 24 lisans, 6 yüksek lisans : 46 lisans, 12 yüksek lisans, 6 doktora : 46 lisans, 12 yüksek lisans, 6 doktora : 83 lisans, 9 yüksek lisans, 6 doktora : 83 lisans, 9 yüksek lisans, 6 doktora : 121 lisans, 12 yüksek lisans, 5 doktora öğrencisi : 121 lisans, 12 yüksek lisans, 5 doktora öğrencisi

27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BÖLÜM 270 ÖĞRENCİ 22 ÜLKE BÖLÜM 167 ÖĞRENCİ 19 ÜLKE

27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP Erasmus Öğrenci Yerleştirme (staj) Konsorsiyum Yerleştirme ile İİBF’den Konsorsiyum Yerleştirme ile İİBF’den 22 lisans, 1 yüksek lisans, 1 doktora 22 lisans, 1 yüksek lisans, 1 doktora İhsaniye, Kocaeli ve Köseköy MYO’dan 29 önlisans, Mühendislik Fakültesinden 9, Güzel Sanatlar Fakültesinden 6, İletişim Fakültesinden 4, Teknik Eğitim Fakültesinden 2 lisans, Kablosuz Haberleşme ve Bilişim Sistemleri Araştırma Biriminden 4 doktora İhsaniye, Kocaeli ve Köseköy MYO’dan 29 önlisans, Mühendislik Fakültesinden 9, Güzel Sanatlar Fakültesinden 6, İletişim Fakültesinden 4, Teknik Eğitim Fakültesinden 2 lisans, Kablosuz Haberleşme ve Bilişim Sistemleri Araştırma Biriminden 4 doktora Toplam = 78 öğrenci için AB ülkelerinde staj yapabilmeleri için anlaşma yapılmıştır. Toplam = 78 öğrenci için AB ülkelerinde staj yapabilmeleri için anlaşma yapılmıştır.

27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP Yıllara Göre Erasmus Personel Değişimi : 4 akademik personel : 4 akademik personel : 2 akademik personel : 2 akademik personel : 16 akademik personel : 16 akademik personel : : 28 akademik personel ders verme, 1 idari personel olmak üzere 11 personel eğitim alma : : 10 akademik personel yüksek öğretimde ders verme 4 akademik personel işletmelerde eğitim alma, 3 akademik personel yüksek öğretimde ders alma 7 idari personelde yüksek öğretimde eğitim alma eğitim alma

27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP Üniversitemizde ilkler İlk kez, giden Erasmus öğrencilerine oryantasyon eğitimi verildi, üçe ulaştı. İlk kez, giden Erasmus öğrencilerine oryantasyon eğitimi verildi, üçe ulaştı. Yabancı Diller Yüksekokulu’nda, giden Erasmus öğrencilerine Almanca kursu açıldı. Yabancı Diller Yüksekokulu’nda, giden Erasmus öğrencilerine Almanca kursu açıldı Yaz dönemi Erasmus Türkçe Yoğun Dil Kursu (EILC) açıldı, yaz ve kış dönemi EILC kursu açma başvurumuz kabul edildi Yaz dönemi Erasmus Türkçe Yoğun Dil Kursu (EILC) açıldı, yaz ve kış dönemi EILC kursu açma başvurumuz kabul edildi. Konsorsiyum başvurusu kabul edildi. Konsorsiyum başvurusu kabul edildi.

27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) Dış değerlendirme: Dış değerlendirme: 2001 yılında kuruldu, 45 Avrupa ülkesinden 760 Üniversite EUA üyesi yılında kuruldu, 45 Avrupa ülkesinden 760 Üniversite EUA üyesi. Ülkemizde 47 yükseköğretim kurumu birliğe üye. Ülkemizde 47 yükseköğretim kurumu birliğe üye. KOÜ 2006’da EUA dan dış değerlendirme talep etmiştir. KOÜ 2006’da EUA dan dış değerlendirme talep etmiştir. Dış değerlendirme talebi kabul edilmiş ve 4 kişilik bir ekip (geçmişte yükseköğretim kurumlarında çalışmış tecrübeli rektör ve öğretim üyelerinden oluşan) üniversitemizi Şubat ve Nisan 2006 da iki kez ziyaret etmiştir. Dış değerlendirme talebi kabul edilmiş ve 4 kişilik bir ekip (geçmişte yükseköğretim kurumlarında çalışmış tecrübeli rektör ve öğretim üyelerinden oluşan) üniversitemizi Şubat ve Nisan 2006 da iki kez ziyaret etmiştir.

27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP Sonuç olarak: Üniversitemiz Bologna sürecinde: Üniversitemiz Bologna sürecinde: Öğrenci hareketliliği (Erasmus- LLL), staj-YL- doktora yerleştirmeleri, ortak kredi sistemi, eğitim kademeleri, öğrenim çıktıları, seviye belirleyicileri, araştırma projeleri, alt yapıdaki gelişme, elektronik bilgi sistemi, dış paydaşlarla ilişki, sem, teknopark, kalite güvence çalışmaları, öğrenci hizmetleri ile belirgin ilerlemeler kaydetmiştir ve eksiklerini en kısa sürede tamamlamayı hedeflemektedir. Öğrenci hareketliliği (Erasmus- LLL), staj-YL- doktora yerleştirmeleri, ortak kredi sistemi, eğitim kademeleri, öğrenim çıktıları, seviye belirleyicileri, araştırma projeleri, alt yapıdaki gelişme, elektronik bilgi sistemi, dış paydaşlarla ilişki, sem, teknopark, kalite güvence çalışmaları, öğrenci hizmetleri ile belirgin ilerlemeler kaydetmiştir ve eksiklerini en kısa sürede tamamlamayı hedeflemektedir.