MENTOR’un DEĞERLENDİRİLMESİ ve ÖDÜLLENDİRİLMESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Önce Mentor sonra LİDER
Advertisements

AİLELERİN EĞİTİM SÜRECİNE KATILIM ÇALIŞMALARI
Yabancı Diller Eğitimi Bölümü
ÖZEL ENVAR ilköğretim okulu
TED ANTALYA KOLEJİ REHBERLİK HİZMETLERİ.
Her Grup için Hedefler Belirlenir
REHBERLİK Yıldız KOCADAĞ.
MERSİN GENÇ GİRİŞİMCİ VE KARİYER DERNEĞİ
Risk ve Sigorta Topluluğu 2013
Girişimcilik ve Melek Yatırımcılık Mahmut GÜNDEŞ 30 Mart 2013 İzmir.
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
A TEMASI OKUL HEYECANIM
EĞİTİMDE OKUL AİLE İŞBİRLİĞİ
Mentor Mentee İlişkisi
SINO 314 Topluma Hizmet Uygulamaları
HÜTF TIP-BİLİM DOKTORU (MD-PhD) BÜTÜNLEŞİK PROGRAMI
HASTA VE YAKINLARI İLE İLETİŞİM
isletmehacettepe kariyer_hit
UBE’de Öğrenci Olmak. Oryantasyon Programı Hedefler UBE Tanıtımı Yazım ve Sunum Seminerleri.
MENTÖRLÜK DESTEK PROGRAMI
HAKKIMIZDA Tam zamanlı İngilizce eğitimi English Kids Academy ile artık çok kolay Kurumumuz 1981 yılından beri yayıncılık alanında edindiği tecrübeyi.
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ
 Proje kapsamında uygulamalar  Paylaşım  İletişim.
Tarihçemiz. Tarihçemiz Yönetim Yapısı HASAN CEM BOYNER / Başkan / İcracı Değil 1978 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi.
Bilgi Okuryazarlığı Bu çalışma Prof. Dr. Buket Akkoyunlu’nun “Bilgi Okuryazarlığı ve Yaşam Boyu Öğrenme” başlıklı bildirisine dayanılarak hazırlanmıştır.
GÜLOĞLU YAYIN GRUBU.
PROJE HAZIRLAMADA ALANA ÖZGÜ KONU SEÇİMİ
District 2420 Liderlerin Liderliğine Hoşgeldiniz H.Tahsin Tuğrul GDG, Liderlik Eğitimi.
TÜBİTAK BİLİM PROJELERİ
EN İYİ MESLEKLER YARIŞI
DERS VE MESLEK SEÇİMİ MUSTAFA KAYNAK ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi.
10. Sınıf 9 nolu kazanım etkinliği
İLAÇLA AKILCI TEDAVİ EĞİTİMİNDE TFD’nin ROLÜ
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 9 Ocak 2013.
TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİ.
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Merkezi www. sem. metu
HÜTKOM Hacettepe Üniversitesi Tütün Kontrol, Eğitim, Vergilendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, 20 Haziran 2012 tarih ve sayılı Resmi Gazete'de.
PORTFOLYO NEDİR? NASIL HAZIRLANIR? ELEKTRONİK PORTFOLYO NEDİR?
Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDRMER) Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik.
Fakültenin Akademik Kadrosu 4. Uluslararası Eczacılık Bilimleri Kongresi, Eylül 2014.
PERFORMANS VE MOTİVASYON
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 4 Ocak 2013 Tarihindeki Fakülte Kurulu’nda kabul edilen ilkeler ve çalışmalar.
HAVA DURUMU VE MEVSİMLER
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇ MÜHENDİSLER TOPLULUĞU
ÜNİTE PLANI MESLEKLER.
ÖFKE KONTROLÜ SEMİNERİ
Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Aslan KAPLAN Topluluk Başkanı
İkinci Dil Olarak Türkçe Öğretimi
ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ
Akademik Bilişim '08 İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN İNTERNETTEN YARARLANMALARINA İLİŞKİN ANNE-BABA TUTUMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
Prof. Dr. Erhan Erkut, MEF Üniversitesi
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GİRİŞİM VE YATIRIM TOPLULUĞU SENATO TOPLANTISI GİRİŞİM VE YATIRIM TOPLULUĞU Akademik Danışman: Prof. Dr. Murat Caner.
BAŞARI ÇALIŞMA ve KARİYERLER
LOBI HOME GAYRIMENKUL BIREYSEL VE KURUMSAL DANı Ş MANLıK HIZMETLERI.
REHBERLİK SERVİSİ motivasyon semineri.
SOSYAL BİLİMLERDE YAZILARIN DEĞERLENDİRME SÜRECİ Prof. Dr. Yaşar AYDEMİR Gazi Üniversitesi.
TEZ İ YAYIMLAMAK VEYA YAYIMLAMAMAK! Doç. Dr. Levent DEN İ Z, Marmara Üniversitesi, Atatürk E ğ itim Fakültesi,
Çocuklar niçin spor yapmalı? Spor büyüyen çocuğun fiziksel gelişiminin yanında psikolojik, sosyal yönden gelişimine katkıda bulunur.
GÜVENLİ OKULLAR. GÜVENLİ OKUL KRİTERLERİ Olumlu ilişkiler kurulmasını sağlar. Çocukların duygularını özgürce ifade edebilecekleri olanaklar yaratır. Çocuk.
ARÇELİK ANONİM ŞİRKETİ İLE YAPILAN MESLEKİ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ.
ADAY ÖĞRETMENİN Öğretme-Öğrenme Süreci (ders verme)
Aile Katılımı Nedir? Çocuğun gelişimi hakkında anne babaları bilgilendirme. Anne babalara duygusal destek sağlama. Çocuklarına öğretmenlik ve rehberlik.
Şakir ÇINKIR, Funda NAYIR
Erken Çocukluk Döneminde Sağlık Bilimleri Fakültesi
Geleceği İnşa Et….
Ankara Üniversitesi Akademik Performans Çalışması:
Sunum transkripti:

MENTOR’un DEĞERLENDİRİLMESİ ve ÖDÜLLENDİRİLMESİ Hacettepe Üniversitesi Kanser Enstitüsü MENTOR’un DEĞERLENDİRİLMESİ ve ÖDÜLLENDİRİLMESİ Emin Kansu eminkansu47@gmail.com

MENTOR NASIL OLMALIDIR ?

Danışman ile Öğrencisinin Görüşmesi MENTOR SONUÇLARIN ELDESİ, ANALİZİ VE DANIŞMAN İLE TARTIŞILMASI MENTEE AYDA EN AZ İKİ KEZ BİR SAAT (EU)

MERAK BİLİMSEL MERAK CURIOSITY

MOTİVASYON Bir İşi Yapmak İçin Duyulan İstek

FAUJA SINGH : The World’s Oldest Marathon Runner 100 year old (Centenerian)

MARY ARMSTRONG : 93 YR OLD GRANDMOTHER 12.000 ft jump

AIDA GEMAQUE da SILVA – Büyükanne, 10 yaş dan beri Sigara içiyor, 103 YAŞINDA ( Guiness Rekorlar Kitabına Geçti) 21 Ağustos 2013. AIDA GEMAQUE da SILVA – Büyükanne, 10 yaş dan beri Sigara içiyor, 20 yıl önce kesmiş. Hiç ilaç kullanmıyor. BREZİLYA – Amazon Ormanları üzerinde (Macapa – Foz do Iguaçu)

BİLİMSEL MOTİVASYON İÇİN * İYİ MENTÖR * İYİ AKADEMİK KURUM * İYİ MÜFREDAT YETERLİDİR

KİMLERİN MENTOR’A İHTİYACI VAR ? MEZUNİYET – ÖNCESİ DÖNEMDEN MEZUNİYET – SONRASI DÖNEME KADAR HERKESİN… YAŞAM BOYU ….. HERKESİN……….!

AKADEMİK YAŞAMDA MENTORLUK

MENTOR DEĞERLENDİRİLMESİ VE ÖDÜLLENDİRİLMESİ

MENTOR ÖDÜLLENDİRMESİ Aday gösterilmelidir Önerenler Mentor’un bir dönem öğrencileri / asistanları (Mentee) olmalıdır Mentor’lar kendilerini aday olarak önermemelidirler (Self – nomination) Mentor’un etraflı özgeçmişi ile gerekçeli önerme yazısı Mümkünse en az 2 ayrı Mentee tarafından önerilmesi daha uygundur (Bazı kurumlarda 5 öneren olabilmektedir) Referans Mektupları istenebilir (1-3)

MENTOR DEĞERLENDİRME görmek istediği özellikler : “Mentee” nin “Mentor” da görmek istediği özellikler : Yaşam Boyu Destek Heves ve Heyecan Duyarlılık ve Sabırla Dinleme Bireysel Farklılıkları Önemseme

MENTOR DEĞERLENDİRME görmek istediği özellikler : Yoksunluk “Mentee” nin “Mentor” da görmek istediği özellikler : Saygı Entelektüel Kıskançlıktan Yoksunluk Her zaman “Biz” i desteklemek Araştırma, Eğitim ve İletişim’i Öncelikli Görmek

MENTOR DEĞERLENDİRME görmek istediği özellikler : ve yardımcı olması “Mentee” nin “Mentor” da görmek istediği özellikler : Yurt dışına göndermek için teşvik ve yardımcı olması İyi ve yapıcı bir eleştirmen olması İnsan ilişkileri mükemmel ve iyi güvenilir karakterli olması

MENTOR DEĞRLENDİRME görmek istediği özellikler : “Mentee” nin “Mentor” da görmek istediği özellikler : İlham Kaynağı Olabilmek Optimizm Sahibi Olması Her Zaman Kapısının Açık Olması Her Zaman Sorulara Açık Olması

MENTOR DEĞERLENDİRME görmek istediği özellikler : “Mentee” nin “Mentor” da görmek istediği özellikler : Sosyal aktivitelere ve sınıf – dışı aktivitelere zaman ayırabilmesi Yazı yazma ve makale hazırlama yol göstermesi, sunumlarımda yardımcı olması Başka kurumlarla işbirliğine önem vermesi (Networking)

MENTOR EVALUATIONS (On-Line)

İYİ BİR MENTOR Nasıl Olmalı? MENTOR öğrencisinin gelişimini izlemeli ve başarısı için gayret göstermeli MENTOR kendi başarılarını iyi örneklerle öğrencisi ile paylaşmalı MENTOR daha önce denenmiş ve başarılı olmuş girişimlerinden örnekler verebilmeli

MENTOR ÖDÜLLENDİRME Aranan Kriterler : Uzun süre Mentor olarak değişik düzeylerde öğrencilere katkılarda bulunmak Öğrencilerin eğitimine, araştırmaların yol göstermek, yardımcı olmak, destek bulmak Araştırmalarının yayın olmasına katkıda bulunmak Akademik yaşamlarını veya kariyerlerini yönlendirmek Her konuda destek verebilmek