Araçlar ve Kabuklar ile Esnek ve Serbest Öğrenme Ortamları Simon B., Nösterer D. 19 Aug 2013 Antalya, Turkey.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
This project is produce with the financial assistance of EU
Advertisements

© 2011 IFRS Foundation 1 IFRS for SMEs Konu 2.5(b) Test ve Tartışma Varlıklar Bölümler 14 &15.
Yazdırma: Yazıcınız bizim yazıcılarımız gibi yazdırmayabilir; bu nedenle birkaç deneme baskısı yaptığınızdan emin olun. Hizalama yeterince doğru olmuyorsa,
İnci Bengü KARAGÖZ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Ders Hazırlama Şablonu
E-TWINNING.
İnci Bengü KARAGÖZ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Senaryolar, öğrenme hikayeleri ve aktiviteleri
Bu sunum Akdeniz Üniversitesi öğrencisi tarafından Bilgisayar 2 dersi için hazırlanmıştır. KONU: WEB 2.0 ARAÇLARI.
Öğretmen Yetkinlikleri
ISTE Standartları Uluslararası Eğitim Teknolojileri (Derneği) Birliği (The International Society for Technology in Education-ISTE) Teknolojinin eğitimde.
Yazılım Sertifikasyonunda Karşılaşılan Zorluklar
Company name UZAKTAN E Ğİ T İ M. İ Ç İ NDEK İ LER Uzaktan Eğitimde Öğretmen Rolleri Uzaktan Eğitimin Kullanım Alanları? Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır?
AÇIK UÇLU ÖĞRENME ORTAMLARI
Member of Consortium This project is co-financed by the European Union and the Republic of Turkey Düşük Sıcaklık Güç Üretimi Section 14.
SİMULASYONLAR (BENZETİŞİM) (Simulations)
MEB HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ
ALIŞTIRMA YAZILIMLARI (Practice and Drills)
Sosyal Ağların Eğitim Amaçlı Kullanımı
Comenius Programı Onur AYDEMİR
Telif Hakkı  2008 Intel Firması. Tüm hakları saklıdır. Intel, Intel logosu (the Intel Logo), Intel Eğitim Girişimi (Intel Education Initiative) ve Intel.
Programs of the Intel Education Initiative are funded by the Intel Foundation and Intel Corporation. Copyright © 2007 Intel Corporation. All rights reserved.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu DİPLOMA EKİ PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI (KAZANIMLARI) DİPLOMA EKİ EĞİTİM SEMİNERİ Dönemi Bologna Sürecinin Türkiye’de.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Building Mutual Trust Between the Labour Market and Education Panel Session.
RSS Rss nedir? Rss özellikleri nelerdir? Rss Nasıl kullanılır?
Internet’te uzaktan eğitim dersi tasarımı nesnelci ve oluşturmacı (objectivist and constructivist) öğrenim paradigmalarının karması bir gelişim modeli.
The Value of Serious Play
EKO KULÜP ECO CLUB.  Bu çalı ş manın uzun süreli olması için okul yönetimiyle konu ş up, ENKA STORE’un önünde sürekli kalacak bir.
Avrupa’da Fen Eğitimi için Topluluk Murat YATAĞAN
Kampanyanızı optimize edin. Görüntülü Reklam Kampanyası Optimize Edici'yi Kullanma Display Ads Campaign Optimizer. Let Google technology manage your diplay.
SÜLEYMAN DEM İ REL PRIMARY AND SECONDARY SCHOOL. GENERAL INTRODUCTION SCHOOL DIRECTORY, TEACHERS AND OTHER STAFF CLASSROOMS PARTS OF THE SCHOOL GALLERY.
Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi
Bilgilendirme Toplantısı
Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitici Eğitimi
E Ğİ T İ MDE YEN İ YAKLA Ş IMLAR TANITIM ÇALI Ş TAYI 22 Haziran 2015 Yıldız Kanlıöz Müdür Yardımcısı (iTEC Temsilcisi)
- Politika ve Yenilik Komitesi toplantısı Marc Durando Avrupa Okul Ağı etkinlikleri sunusu.
Onur Görür Ürün Grubu Pazarlama Müdürü Microsoft Türkiye.
AÇIK KAYNAK KOD F.Merve SARIKAYA. Açık kaynak kod, ürünün kayna ğ ına rahatça erişebilme imkanı sunan bir uygulama geliştirme yöntemidir.
SERVING WATER TO A THIRSTY PERSON Bu Proje AB Tarafından Finanse edilmektedir. This Project is funded by European Union. Responsibility for the information.
YALVAÇ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GATHER TOGETHER FOR BETTER "Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir. Ancak burada.
Geleceğin Sınıfını Tasarlamak
ETwinning PORTAL.
Database for APED Büşra Bilgili | Emirhan Aydoğan | Meryem Şentürk | M. Arda Aydın COMPE 341.
EBA (Eğitim Bilişim Ağı) Portalının Tanıtım Semineri
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENMEYİ İSTİYORUM, FAKAT... BENİM STİLİM NE? Öğrenmeyi öğrenme Her yerde ve her zaman kendi.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Öğrendiklerinizin aktif bir seçicisi olmak.
Learning to learn network for low skilled senior learners Hayat Boyu Öğrenme Toplumu Learning to Learn Training 21. Yüz Yılda Öğrenme Developed with the.
Yaparak yaşayarak öğrenme. Motivasyon ve yöneltme Learning to Learn Training Öğrenmede yetişkinleri ne güdüler? Developed with the support of the EU Leonardo.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Gölgede kalmış yeterliliklerinizin farkında.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Hafıza performansınızı geliştirmek Developed.
Learning to learn network for low skilled senior learners Hayat Boyu Öğrenme Toplumu Learning to Learn Training Bir Fırsat Olarak Öğrenme Developed with.
Elke HOFFMANN & Engin YILMAZ Hessenkolleg- Wetzlar / Almanya İzmir Özel Fatih Koleji / Türkiye Grup Çalışması ve e-Twinning: Metodlar ve Sonuçları / Grup.
NOT: Bu slayt üzerindeki resmi değiştirmek için resmi seçin ve silin. Ardından, kendi resminizi eklemek için yer tutucudaki Resimler simgesini tıklatın.
Learning to learn network for low skilled senior learners Hayat Boyu Öğrenme Toplumu Learning to Learn Training Ne kazanıyoruz? Developed with the support.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Developed with the support of the EU Leonardo.
AVRUPA BİRLİĞİ GUNDTVİG ÖĞRENME ORTAKLIĞI ‘ALTIN ÇOCUKLAR ALTIN EBEVEYNLER’ PROJESİ EUROPEAN UNION GRUNDTVIG LEARN PARTNERSHIP GOLDEN PARENTS FOR GOLDEN.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENME KABİLİYETİMİ VE YAKLAŞIMIMI BİLME Öğrenmeyi öğrenme Her yerde ve her zaman kendi stilimle.
Partnership for the Future United Nations Development Programme Programme funded by the European Union UNDP-PFF Nasıl Web Sitesi Sahibi.
MUNZUR WATER Bu Proje AB Tarafından Finanse edilmektedir. This Project is funded by European Union. Responsibility for the information and views set out.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
EK YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
Öğretim Yönetim Sistemleri ve Moodle
We are pleased to welcome you to the opening ceremony of
AÇIK UÇLU ÖĞRENME ORTAMLARI
Eğitimde Teknoloji Entegrasyonu
Öğretim Teknolojisi ve Öğretim Tasarımı
Imagine that you are a teacher and you are taking your 20 students to England for the summer school.
DRUPAL ile Kampüs Yönetimi
SİMULASYONLAR (BENZETİŞİM) (Simulations)
MY ACTİVİTİES ON TYPİCAL DAY BAŞAK MORAL 10-D 43.
Sunum transkripti:

Araçlar ve Kabuklar ile Esnek ve Serbest Öğrenme Ortamları Simon B., Nösterer D. 19 Aug 2013 Antalya, Turkey

Objectives of our Workshops  Get ready for iTEC Cycle 5 Pilots –Get an understanding of the iTEC terminology –Get an understanding of iTEC’s underlying technical vision –Receive an hands-on training in two iTEC technologies: Widget Store, and Shell –Create learning activities and set up the iTEC learning environment for your school –Provide feedback

Agenda  Session 1: –Introduction to iTEC from a technical perspective (Bernd, Daniela)  Session 2: –Introduction to the Widget Store (Daniela) –Designing a Learning Activity (Mostly YOU )  Session 3: –Introduction to DotLRN Shell (Daniela, Bernd) –Working with the DotLRN Shell (Mostly YOU ) –Your Feedback

Okullarda Sürmekte Olan Yenilik(İnovasyon) Akımları Çocuk Merkezli Öğrenme Eğitime İstenildiği Zaman Ulaşabilme İsteğe Bağlı Öğrenme Kanıta Dayalı Öğrenem 21. Yüzyıl Becerileri Gerçek/Otan tik Öğrenme 21. Yüzyıl becerileri için standartlar İçsel Motivasyon Yeni Ortam/Medy a Okuryazarlığı Sosyal Öğrenme Source: Cranmer S., Ulicsak M. (2011) D2.1 - Summary Report of Scenarios Development Process.

iTEC’in Teknik Vizyonu: 5 Serbest ve yapılandırılabilir öğrenme teknolojileri ile sağlananlar; 1.İçeriğin arkasındaki kaynak derlemesine ulaşım imkanı 2.Derlenmiş olan bu kaynakların yaygın bir dizi platform ve araçlar ile dağıtımı 3.Kolaylaştırılmış öğrenmede öğretmen ve öğrencilerin yenilikçi uygulamalarını teşvik etmesi

Bunu nasıl yapacağız? Aşağıdaki teknolojileri kullanarak: 1.Widget Store – Araç Deposu 2.People & Events Directory – Kişiler&Olaylar Sözlüğü 3.Composer - Kompozitör 4.Scenario Development Environment – Senaryo Geliştirme Ortamı 5.Shell - Kabuk iTEC Cloud ile hepsi birlikte geliyor. 6

Eğitimsel Değer Zinciri boyunca ITEC Teknolojisi Öğrenme Ortamlarını Hazırlama Öğrenme Aktivitelerini Tasarlama Öğrenmeyi Kolaylaştırma Kompozitör Senaryo Geliştirme Ortamı Araç Deposu Kişiler&Olaylar Sözlüğü Kabuklar iTEC Özel Öğrenme Bulutu

iTEC’in Anahtar İçerikleri  Öğrenme Aktivitesi: bir dizi eğitimsel amaçların başarıya ulaşması için kullanılacak olası öğrenme kaynaklarını içeren öğrenen etkileşimlerinin farklı oturumlarını tanımlar.  Öğrenme Hikayesi: Öğrenme Aktivitelerinin dağıtımında olası bir bağlamın tanımlanmasını sağlamak için Öğrenme Aktiviteleri birlikte paketlenir.

iTEC’in Anahtar İçerikleri  Öğrenme Kaynağı: Öğrenme Aktivitesini desteklemek için kullanılabilir. Aşağıda çeşitli Öğrenme Kaynakları tanımlanmıştır. –İçerik: Öğretme ve Öğrenmede kullanılacak her bilgi kaynağı –Araç: Çeşitli cihaz ve uygulama kaynaklarını kapsar. Uygulama: Son kullanıcılar tarafından eğitimsel amaçlar için kullanılan programlar. Cihaz: Son kullanıcılar tarafından eğitimsel amaçlar için kullanılan cihazlar. –Katılımcı: Kişiler&Olaylar Sözlüğüne kişisel bilgi katkısında bulunan birey. Diğer kullanıcıların buna ulaşımı ile katılımcı kişi Öğrenme Aktivitesinde Öğrenme Kaynağı olarak kullanılabilir. –Olay: Öğrenme Aktivitesinde kullanılabilecek, yer ve zamanı sınırlanabilen her şey. Örnek olarak çevrimiçi sohbet, sunum ve yayın yada uzman bir kurumun semineri.

Eğitimsel Değer Zinciri boyunca iTEC Teknolojileri Öğrenme Kaynaklarını Hazırlamak Öğrenme Aktivitelerini tasarlamak Öğrenmeyi Kolaylaştırma iTEC Özel Öğrenme Bulutu Kompozitör Senaryo Geliştirme Ortamı Araç Deposu Kişiler&Olaylar Sözlüğü Kabuklar

Kabuk Nedir?  Kabuk: Yapılandırılabilen yazılımları içerir. Boş bir kabuk kullanıcılara Öğrenme Aktivitelerinin eğitimsel amaçlarına ulaşmak için kendi Öğrenme Kaynaklarını ekleme ve kendilerine uygun şekilde düzenlemelerine izin verir.

Shell: Kullanıcı Hikayeleri  Bir öğretmen olarak, öğrencilerim için Öğrenme Kaynaklarımı onlarla paylaşabileceğim görsel bir ev hazırlamak isterim.  Bir öğretmen olarak, öğrencilerimin e-aktivitelerde yer almaları böylece öğrenmenin daha fazla öğrenci merkezli olmasını isterim.  … ve daha fazlası. Funda GÜLENSER İzmir/Çiğli

iTEC’s DotLRN Shell: ITEC DotLRN Kabuğu

iTEC’s DotLRN Kabuğu: Okul Topluluğu

iTEC’s DotLRN Kabuğu : Kurs Topluluğu

Eğitimsel Değer Zinciri boyunca iTEC Teknolojileri Öğrenme Kaynaklarını Hazırlamak Öğrenme Aktivitelerini tasarlamak Öğrenmeyi Kolaylaştırma iTEC Özel Öğrenme Bulutu Kompozitör Senaryo Geliştirme Ortamı Araç Deposu Kişiler&Olaylar Sözlüğü Kabuklar

Kompozitör Nedir?  Kompozitör teknik pedagojik koordinatörlere ve aynı zamanda ilerlemiş öğretmenlere üç görevi tamamlamayı sağlar: 1.Öğrenme Hikayeleri ve Öğrenme Aktivitelerini oluşturma 2.İçerik ve araç gibi Öğrenme Kaynaklarını yönetmeyi 3.Öğrenme Ortamlarının teknik ayarlamalarını yönetmeyi

Kompozitör: Kullanıcı Hikayeleri  Bir ITEC Pedagojik Koordinatör olarak, yeni öğrenme aktiviteleri yaratıp ve yayınlayarak diğer öğretmenlere ilham vermek isterim.  Yerel bir Pedagojik Koordinatör yada Öğretmen olarak, yenilikçi Öğrenme Aktiviteleri bulmak ve kendi kişisel alanımda bir kopyasını yaratarak kendi ihtiyaçlarıma göre düzenlemek isterim.

Kompozitör: Kullanıcı Hikayeleri  Bir Itec Pedagojik Koordinatör yada Öğretmen olarak oluşturduğum yada uyarladığım Öğrenme Aktivitelerini yayınlayabilmek isterim.  Yerel bir Pedagojik Koordinatör yada Öğretmen olarak, teknik ayarlarımı değiştirerek Öğrenme Aktivitelerimi n uygunluğunu doğrulamak isterim.

Eğitimsel Değer Zinciri boyunca iTEC Teknolojileri Öğrenme Kaynaklarını Hazırlamak Öğrenme Aktivitelerini tasarlamak Öğrenmeyi Kolaylaştırma iTEC Özel Öğrenme Bulutu Kompozitör Senaryo Geliştirme Ortamı Araç Deposu Kişiler&Olaylar Sözlüğü Kabuklar

Araç Deposu: Kullanıcı Hikayeleri  Yenilikçi bir öğretmen olarak, yeni öğrenme aktiviteleri ve öğrenme kaynaklarını bulmak ve kendi bireysel öğrenme ortamımda tekrar kullanmak isterim.  Bir yerel teknik koordinatör olarak, kendi öğrenme kaynaklarımı diğer öğretmenler ile paylaşarak geri bildirim alıp yaptıklarımı geliştirmek isterim.

Araç Deposu’nun Rolü  iTEC pilotları geniş bir Web alanında kaynaklarını ve sağlayıcılarını taşımaları ve yönetmeleri gerekmektedir  W3C araç özelliği ile bu yapılabilir.  iTEC Araç Deposu bunu gerçek yapabilir.  Öğretmen ve öğrencilerin şunlara ulaşmasını sağlar –Araç toplama –Araç oluşturma –Araçlara yorum yazma yada puanlama –Geniş Geniş bir sistem içinde kendi kaynaklarını kullanma

Araç Deposu: İlk Giriş Ekranı

Özet olarak Araç Deposu ;  Öğretmen ve öğrencilere web deki geniş bir materyal yelpazesi ile baş etmelerine destek olur. –Kişisel kaynak ve sağlayıcı oluşturma, toplama ve tanımlama  Kaynak ve sağlayıcıları kullanıma hazır yapma  ITEC Araç Deposu ile entegre olmuş her kurs ve platforma ulaşabilme  Diğer ITEC uygulamalarına orta ya da üst düzey açık veri aktarımı

Daha fazla bilgi için The work presented in this presentation is partially supported by the European Commission’s FP7 programme – project iTEC: Innovative Technologies for an Engaging Classroom (Grant agreement Nº ). The content of this presentation is the sole responsibility of the consortium members and it does not represent the opinion of the European Commission and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained herein. WEB: