- Sevgi ve Merhamet Örneği: Hz. Yusuf

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÜÇ FİLTRE SOKRATES. ÜÇ FİLTRE SOKRATES SOKRATES (M.Ö ) “Kendi kendini tanı" özdeyişinin felsefesinin temel kuralı olduğuna inanmış, “Hiç bir.
Advertisements

İŞTE ADALET VE DOĞRULUK
Allah’ın Huzurunda Olma Bilinci
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
KUR'AN-I KERİM NASIL BİR KİTAPTIR?
İNSANI HAM MADDE OLARAK ELE ALMAK
AHLAKİ TUTUM VE DAVRANIŞLAR
ALLAH’ I NEDEN ÇOK SEVİYORUM?
Aile Okulu Dersleri-1 Hoş geldiniz.
CANIM ANNECİĞİM Müzik:Kibariye(eller kader Kıymet bilmiyor ANNE
Sabır Örneği: Hz. Eyüp Hz. Eyüp denince akla hemen sabır gelir. Eyüp a.s. çok zengin idi. Sayısız malı-mülkü, birçok oğlu kızı bulunuyordu. Bu zenginliği.
Sabır Örneği: Hz. Eyüp Hz. Eyüp denince akla hemen sabır gelir. Eyüp a.s. çok zengin idi. Sayısız malı-mülkü, bir çok oğlu kızı bulunuyordu. Bu zenginliği.
ZEYNEP SUDE, YİĞİT, ZEYNEP, MİNE, BERKE,
HAMZAKOCAKOĞLU2006 KİM DAVALI KİM DAVACI BİR HİKAYE AMA BELKİ DE GERÇEK.
SESLİ GAZİ ÇİFTLİĞİNDE DOLAŞIP HAVA ALIRKEN OLDUKCA YAŞLI BİR KADINA RASTLADIK. ATATÜRK ATTAN İNEREK BU İHTİYAR K K K KADININ YANINA SOKULDU. MERHABA.
1 1.
- Sevgi ve Merhamet Örneği: Hz. Yusuf
PEYGAMBER KISSALARI Âyetlerimiz kendisine okunduğu zaman,
HAZRETİ ALİ’NİN VASİYETNAMESİ (Hazreti Ali’den oğlu Hasan’a)
Kur’ân’da Akıl ve Bilgi
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
DİLEK ve DUALARIMIZDA DİNİ İFADELER
 Merhaba Öğretmenler,  O hiç bitmek tükenmek bilmeyecek merhabalardan bir tanesi daha...  Hatırlarmısın öğretmenim gittiğin günü?Hani okulun yanındaki.
PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA İBADETİ OLARAK ZEKAT VE SADAKA
ADALET.
Sevgi, Dostluk ve Kardeşlik
Temel Eğitici Nitelikleri
BİR BABANIN ENGELLİ OĞLUNA MEKTUBU
DE Ğ ERLER İ M İ Z Kazanım: De ğ erlerini fark eder. 9. Sınıf 21 nolu kazanım etkinli ğ i.
TÖVBE VE BAĞIŞLAMA 12.SINIF 2.ÜNİTE.
KAZA VE KADERE İMAN.
İki kardeş vardı Bu iki kardeşin Hizmete muhtaç Bir anneleri vardı
ÜNİTE 2 TÖVBE VE BAĞIŞLAMA.
Kur’ân Doğru Bilgiye Önem Verir
MÜLAKAT (GÖRÜŞME) Ünlü kişileri çeşitli yönleriyle tanıtmak veya toplumu ilgilendiren önemli bir konuyu aydınlatmak için ünlü kişi yahut uzmanlarla.
Eyüp Peygamber'in Kıssası
Hz. Muhammed (s.a.v.) Sabırlı ve Cesaretliydi
ASIL TEHLİKE: ORGANİZE OLMAYAN DİNSİZLİK Kübra KOÇER
AİLEM VE DİN pedagojiformasyon.com.
HZ. MUHAMMED (s.a.v.) HAKKI GÖZETİRDİ
Merhametli - Hoşgörülü ve Affediciydi
Sevgili Peygamberimiz
Mehmet AYDOĞAN Nusaybin Emire Gözü Anadolu Lisesi
CEYHUN YILDIZ 7/C&955 KONU:VARLIKLAR ALEMİ.
DÜRÜSTLÜK BİR ERDEMDİR
TÜM SANATÇILARA SEVGİ VE SAYGIYLA…
Sorumluluk Bilinci.
Hz. Muhammed (s.a.v.) Sabırlı ve Cesaretliydi
Hz. Muhammed Merhametli, Hoşgörülü ve Affediciydi
Kur'an Doğru Bilgiye Önem Verir
TAVŞAN KUZU VE SERÇE Çalı dibinde bir tavşan. Kulaklarını dikmiş bakıyor. Çimen üstünde bir kuzu. Başını eğmiş,ot yiyor.
1. Anne Babanın Çocuklara Davranışı
2. İnanca Bağlılığı.
3. İYİLİKTE YARIŞMALI VE YARDIMLAŞMALIYIZ
Rasulullah (sav) buyurdular ki ;
DEĞERLER EĞİTİMİ Konu: Sevgi ve Saygı.
Frohe Weihnachten! Mutlu Noeller!. İsa'nın doğum İncil, Luka 1+2 türkisch İsa'nın Doğumu Önceden Bildiriliyor Elizabet'in hamileliğinin altıncı.
DEVLET BAŞKANI ZALİM OLURSA. Abdullah bin Abbâs -radıyallâhu anhümâ- anlatıyor:
İnsan İradesi ve Kader İnsanı diğer varlıklardan ayıran en temel özellikler, -akıl -irade AKIL, iyiyi kötüden, güzeli çirkinden, doğruyu yanlıştan ayırt.
MERHAMET VE ADALET.
4. Küçükleri Sevmek, Büyükleri Saymak
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
TAVŞAN VE YILANIN DOSTLUĞU
Hepimiz evlerimizde ailemizle birlikte yaşarız. Bu yaşantıda bazı kararlar alınması gerekir.
ZAMANIMIZIN ALTI HASTALIĞI VE ÇARELERİ
Yardımlaşma ve Dayanışma Yolu Olarak Sadaka Zekât ve Sadaka Verecek Duruma Gelmeye Çalışmalıyız Yardımlaşma Kurumlarımız.
Hz. Yusuf, Yakup Peygamber’in on iki oğlundan en küçüğünün (Bünyamin) bir büyüğüdür. Yusuf, İsrailoğullarını meydana getiren on iki boydan birinin başıdır.
3. Bir Peygamber Tanıyorum: Hz. Yusuf (a.s.)
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı
Sunum transkripti:

- Sevgi ve Merhamet Örneği: Hz. Yusuf

SEVGİ ve MERHAMET ÖRNEĞİ: Hz. YUSUF Hükümdar, bir gece rüyasında yedi zayıf ineğin yedi semiz ineği yediğini ve yedi yeşil başakla, yedi kuru başak gördü. Bu rüyanın yorumunu yaptırmak istedi. Ülkenin bütün yorumcularını toplamış; ancak tatmin edici bir cevap alamamıştı. Hapisten kurtulan adam, hemen Hz. Yusuf’u hatırladı ve hükümdara zindanda Yusuf adında biri olduğunu ve bu rüyayı ancak onun doğru şekilde yorumlayabileceğini söyledi. Hükümdar hemen Yusuf’u zindandan çağırttı ve rüyasını ona anlattı.

- Sevgi ve Merhamet Örneği: Hz. Yusuf Hz. Yusuf, yedi sene bolluk olacağını, pesinden gelen yedi senenin ise kıtlıkla geçeceğini söyledi. Kıtlıkla baş etmenin yollarını da anlattı. Bu yorumu ciddiye alan hükümdar, Hz. Yusuf’u Maliye Bakanlığına getirdi. Yusuf (a.s.) bolluk yıllarında bütün ambarları buğday ile doldurttu; kıtlık yılları gelince de bu buğdayı halka dağıtmaya başladı. Aynı kıtlık, Hz. Yusuf un babasının memleketi olan Kenan diyarında da yaşanmıştı.

- Sevgi ve Merhamet Örneği: Hz. Yusuf Kaderle çizilen yola bakın ki, Yusuf’un (a.s.) kardeşleri de buğday almak için iki kez Kenan ilinden Mısır’a geldiler. Yusuf onları tanımıştı; ancak onlar Yusuf’u tanıyamadılar. İlk gelişlerinde onların heybelerine değerli bir kap koydurdu ve onları Mısır’dan çıkarken hırsızlık sebebiyle yakalattı. Bünyamin’i de yanında bıraktı. Yusuf bunu bilerek yapmıştı. Amacı kardeşi Bünyamin’le hasret gidermek ve babası Yakup’a ulaşmaktı. Yusuf’a yalvardılar. Onun yaşlı bir babası var. Bunu da duyarsa yıkılır dediler.

- Sevgi ve Merhamet Örneği: Hz. Yusuf Ümitlerini yitiren kardeşler, babalarına döndüler ve durumu anlattılar. Hala Yusuf’un hatıraları ile kendini avutan Yakup (a.s.), Bünyamin’in başına gelenlerden dolayı çok üzülmüştü. Ağlaya ağlaya gözleri kör olmuştu. “Yakup (çocuklarına); “Ben tasa ve üzüntümü ancak Allah’a arz ederim. Ben, Allah tarafından sizin bilmediğiniz şeyleri bilirim” dedi. Yusuf-86 Yakup (a.s.) oğullarına; “Mısır’a dönün ve Yusuf’la kardeşini iyice araştırın” dedi. Yusuf-87

- Sevgi ve Merhamet Örneği: Hz. Yusuf Bunun üzerine (Mısır’a dönüp) Yusuf’un yanına girdiklerinde, “Ey güçlü vezir! Bize ve ailemize darlık ve sıkıntı dokundu. Değersiz bir sermaye ile geldik. Zahiremizi tam ölç; ayrıca bize sadaka ver. Şüphesiz Allah, sadaka verenleri mükâfatlandırır” dediler. Yusuf-88 Yusuf: “Siz (henüz) cahil kimseler iken Yusuf ve kardeşine neler yaptığınızı biliyor musunuz?” dedi. Yusuf-89

Yusuf’un kardeşleri yaptıklarına pişman olup, ondan af dileyince; - Sevgi ve Merhamet Örneği: Hz. Yusuf Kardeşleri, “Yoksa sen, sen Yusuf musun?” dediler. O da, “Ben Yusuf’um, bu da kardeşim (Bünyamin). Allah, bize iyilikte bulundu. Çünkü kim kötülükten sakınır ve sabrederse, şüphesiz Allah iyilik yapanların mükâfatını zayi etmez” dedi. Yusuf-90 Yusuf’un kardeşleri yaptıklarına pişman olup, ondan af dileyince; Yusuf: “Bugün size kınama yok. Allah sizi bağışlasın. O, merhametlilerin en merhametlisidir” dedi. Yusuf-92 Onları kucakladı, doyasıya sarıldılar ve hasret giderdiler.

- Sevgi ve Merhamet Örneği: Hz. Yusuf (Yusuf): “Bu gömleğimi götürün de babamın yüzüne koyun ki, gözleri açılsın ve bütün ailenizi bana getirin” dedi. Yusuf-93 Kervan (Mısır’dan) ayrılınca babaları, “Bana bunak demezseniz, şüphesiz ben Yusuf’un kokusunu alıyorum” dedi. Yusuf-94

- Sevgi ve Merhamet Örneği: Hz. Yusuf Müjdeci gelip gömleği Yakup’un yüzüne koyunca gözleri açılıverdi. Yakup, “Ben size, Allah tarafından, sizin bilemeyeceğiniz şeyleri bilirim demedim mi?” dedi. Yusuf-96 (Mısır’a gidip) Yusuf’un huzuruna girdiklerinde; Yusuf, ana babasını bağrına bastı ve “Allah’ın iradesi ile güven içinde Mısır’a girin” dedi. Yusuf-99

- Sevgi ve Merhamet Örneği: Hz. Yusuf Ana babasını tahtın üzerine çıkardı. Hepsi ona (Yusuf’a) saygı ile eğildiler. Yusuf dedi ki: “Babacığım! İşte bu, daha önce gördüğüm rüyanın yorumudur. Rabbim onu gerçekleştirdi. Şeytan benimle kardeşlerimin arasını bozduktan sonra; Rabbim beni zindandan çıkararak ve sizi çölden getirerek bana çok iyilikte bulundu. Şüphesiz Rabbim, dilediği şeyde nice incelikler sergileyendir. Şüphesiz O, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.” Yusuf-100

Kıssanın ana fikri nedir? Kıssanın kahramanları kimlerdir? - Sevgi ve Merhamet Örneği: Hz. Yusuf Allah (c.c.): “Andolsun, Yusuf ve kardeşlerinde (hakikati arayıp) soranlar için ibretler vardır.” (Yusuf-7) buyurmaktadır. Sizler de; Kıssanın ana fikri nedir? Kıssanın kahramanları kimlerdir? Kıssadan çıkarılabilecek dersler nelerdir? sorularına cevap arayınız.