Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kur'an Doğru Bilgiye Önem Verir

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kur'an Doğru Bilgiye Önem Verir"— Sunum transkripti:

1 Kur'an Doğru Bilgiye Önem Verir
Doğru bilgi: Gerçek, güvenilir ve kesin olan, zan ve tahmine dayalı olmayan bilgilere doğru bilgi denir.

2 Kur'an'da doğru bilginin önemi:
1- Sözlerimizin, tercihlerimizin ve davranışlarımızın doğru olabilmesi için bilgilerimizin de doğru ve güvenilir olması gerekir. 

3 2- Doğru bilgi inancı güçlendirir
2- Doğru bilgi inancı güçlendirir. Bu sayede insan Rabbine daha çok yaklaşır. .

4 3- Kur'an; doğru bilgiye ulaşmayı teşvik eder, doğru bilgiye ulaşmanın yollarını açıklar ve bu konuda aklımızı, duyularımızı kullanmamızı ister.

5 "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu
"Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Doğrusu ancak akıl sahipleri bunları hakkıyla düşünür." (Zümer suresi, 9. ayet)

6 Kur'an'da şüpheli bilgilerden sakınma:  Kur'an-ı Kerim şüpheli bilgilerden uzak durulmasını ister. 
"Hakkında bilgin bulunmayan şeyin ardına düşme. Çünkü kulak, göz ve gönül, bunların hepsi ondan sorumludur." (İsra suresi, 36. ayet)

7 “Ey iman edenler! Eğer bir fâsık size bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa kötülük edersiniz de sonra yaptığınıza pişman olursunuz.” (Hucurat suresi, 6. ayet)

8 Doğruluğu kesin olmayan haber ve bilgilere göre davranmak, toplumda huzur ve barışı zedeler, insanlar arasında sevgi, saygı ve güveni azaltır.

9 Konuyla ilgili güzel söz: “Kur’an’ı öğrenin, çünkü o sözlerin en güzelidir. Onda anlayışınızı erinleştirip kavrayışınızı genişletin. Çünkü o kalplerin baharıdır, nuruyla şifa bulun, zira o gönüllerin şifasıdır. Onu en güzel okuyuşla okuyun..." Hz. Ali 

10


"Kur'an Doğru Bilgiye Önem Verir" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları