KİTS : Yeni Uygulamalar

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Advertisements

Edirne Bölge Müdürlüğü
. Çankırı Karatekin Üniversitesi
Ankara Yenilikçi Kütüphane Girişimleri Grubu
-Scopus- Uz. Kübra DEMİR
WEB SİTESİ ÜYELİK GİRİŞİNİZ İÇİN ANA HABER EKRANI ÜZERİNDE YER ALAN E- POSTA ADRESİNİZ VE ŞİFRENİZİ MAİL ADRESİNİZE GÖNDERİLEN ÜYELİK BİLGİLERİ İLE YAPINIZ.
LİSANS ANLAŞMALARI GRUBU “Anlaşmadan Olur Mu Hiç! Haydi El Sıkışalım…” 11. ANKOS YILLIK TOPLANTISI, MUĞLA ÜNİVERSİTESİ, 2011.
Kazanmak isteyenlere Crm9 0
PROJE DEĞERLENDİRME VE İZLEME SİSTEMİ Bilimsel Programlar Uzm.Yrd.
Merkez Kütüphane Kütüphane Otomasyon Sistemi Ödünç Alınan Yayınların İnternet Üzerinden Uzatılması Ve Rafta Olmayan Yayının Ayırtılması
FAKÜLTE/BÖLÜM/ YÜKSEKOKUL ADI STRATEJİK PLANLAMA SUNUMU Not:Süreçler değişebilir…
VERİTABANI DEĞERLENDİRME GRUBU (VDG) ve YAYINCI BAŞVURU SİSTEMİ
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
KİTS Hakkında ANKOS İşbirliği Grubu
Kaynak Paylaşımı: Neler Yapıyoruz. Neler Yapabiliriz
Yasal Yönleri ile Açık Erişim İlkay Holt, Kütüphane Direktörü 50. Kütüphane Haftası, Panel: Bilimsel Bilgiye Erişimin Sorunları ve Açık Erişim Hareketi.
Kütüphanelerarası İşbirliğinin ABC’si
KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI ILL = KÜTÜPHANELER ARASI ÖDÜNÇ İSTEK KILAVUZU.
Bu menü, ILL, Katalog, Konu başlıkları, Kütüphane Yönergesi dışında kalan tüm sayfalarda aktiftir Araştırma sürecinizi kolaylaştırmak, kütüphane kaynaklarına.
ANKOS 9. Yıllık Toplantısı, Nisan 2009, İnönü Üniv LİSANS ANLAŞMALARI ÇALIŞMA GRUBU İlkay Holt, Özyeğin Üniversitesi Zeynep.
KİTS'deki Yenilikler ve Yeni Bir Proje (Personel Değişimi)
Türkiye’de Kaynak Paylaşımının Geleceği “Trendeler, Tehditler, Fırsatlar” Sabancı Üniversitesi Bilgi Merkezi Mehmet MANYAS II. ULUSAL AKADEMİK KAYNAK PAYLAŞIM.
TÜRKİYE BELGE SAĞLAMA SİSTEMİ (TÜBESS)
Kütüphane Web Sayfası Kullanıcı Eğitimi
BELGE SAĞLAMA HİZMETLERİ
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
Ankara Üniversitesi Açık Arşiv Uygulaması
TTB-UDEK Çalışma Grupları Dr. Raşit Tükel TTB-Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu 30 Kasım 2007 / İstanbul.
LLP / Erasmus Bilgi Paylaşım Toplantısı Meslek Yüksek Okulu Yrd.Doç.Dr. Çetin GENÇER AB Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Kurumsal Koordinatörü.
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
İŞBİRLİĞİ ARAŞTIRMA GRUBU SUNUMU
Atatürk Üniversitesi KKEF BÖTE-2
Meslek Yüksekokulu Akademik Genel Kurul Toplantısı 11 Haziran 2013 Çankırı.
EK DERS TAHAKKUK VE ÖDEMELERİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME SUNUMU
Ulusal Akademik Kaynak Paylaşımı Çalıştayı 16 Nisan 2010, Kadir Has Üniversitesi AYHAN TUĞLU Bahçeşehir Üniversitesi.
Company name UZAKTAN E Ğİ T İ M. İ Ç İ NDEK İ LER Uzaktan Eğitimde Öğretmen Rolleri Uzaktan Eğitimin Kullanım Alanları? Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır?
. Çankırı Karatekin Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı.
TÜRK ULUSAL SİTE LİSANSI (Turkish National Site License - TRNSL) Pamela Kontowicz Elektronik Kaynaklar Sorumlusu Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi.
KÜTÜPHANELERDE BÜTÇE YÖNETİMİ
KOÇ ÜNİVERSİTESİ SUNA KIRAÇ KÜTÜPHANESİ
İŞBİRLİĞİ ARAŞTIRMA GRUBU SUNUMU
ANKOS 3. ULUSLARARASI TOPLANTISI 6-7 HAZIRAN 2003 ANKARA.
TTB-UDEK ÇALIŞMALARI 9 Ekim 2010, Ankara
1 Bilgiye Erişimde Fırsat Eşitliği Projesi Olarak EKUAL'in Doğuşu ve Gelişimi Prof.Dr. Cem SARAÇ Hacettepe Üniversitesi.
TÜBESS (TÜRKİYE BELGE SAĞLAMA SİSTEMİ); Ulusal Belge Sağlamada Yeni Bir Boyut 25 Mayıs 2011 Antalya Mehmet BOZ
Kurumsal Arşivler ve Açık Erişim Uygulamaları 44. Kütüphane Haftası, 31 Mart–4 Nisan 2008 Ömer Orhan Atılım Üniversitesi Kütüphanesi.
İstanbul Üniversitesi Mezun Takip Sistemi EYOKA
(Kütüphanelerarası Kaynak Paylaşım Sistemi)
SLAYT 1BBY220 OCLC WorldCat Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/ BBY220 Bilgi Erişim İlkeleri.
Trabzon Bölge 9. Sınıf Anketleri
Giresun Üniversitesi Katalog Tarama
Aile Atölyeleri Projesi
KOP BÖLGESİNDE EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
ESER İSTEK (KİTAP SİPARİŞİNDE BULUNMA) Kütüphanenin ana sayfasından Giresun Üniversitesi Katalog Tarama tıklanır. Gelen ekranda Oturum Aç sekmesi seçilir.
Üniversiteler İçin Proje Yönetim Bilgi Sistemi
Web sayfamızda ( yerleştirilen "Elektronik Katalog" linkini ya da adresini açarak kütüphanemizde.
NOT: Bu slayt üzerindeki resmi değiştirmek için resmi seçin ve silin. Ardından, kendi resminizi eklemek için yer tutucudaki Resimler simgesini tıklatın.
Ata TÜRKFİDANI Yaşar Üniversitesi, İzmir ANKOS AEKA OpenAIREplus – Zenodo Son Gelişmeler 3. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı.
Kütüphane ve Dokümantasyon
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
I Ğ DIR ÜN İ VERS İ TES İ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DA İ RE BA Ş KANLI Ğ I Kütüphane kullan ı m ı ve elektron İ k kaynaklara er İŞİ m Kütüphanec İ : Ercan.
Öğretim Yılı Oryantasyon Programı
Dspace Kurumsal Arşİv KullanIm kILAVUZU
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Süreci
Sunum transkripti:

KİTS : Yeni Uygulamalar ANKOS İşbirliği Grubu II. Ulusal Akademik Kaynak Paylaşım Çalıştayı, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, İstanbul, 25-26 Kasım 2011

İçerik I. Çalıştayın Ardından KİTS Özet İstatistikler Yeni Özellikler Uzak Veri Aktarımı Çoklu Sağlayıcı Seçimi KİTS Tez ve Kitap Bölümü E-belge Gönderimi Lisans Personel Değişimi

37 farklı il 60 farklı kurum 85 Kütüphaneci

Çalıştay Programı 16 Nisan 2010 PROGRAM 10:00 – 10:45 Kaynak Paylaşımı Nedir? Dünya ve Ülke Perspektifi. Ulusal Yönerge Mehmet Manyas (Sabancı Üniversitesi) 11:15 – 11:45 Kaynak Paylaşımı Kapsamında Telif Hakları Sami Çukadar, Kerem Kahvecioğlu (Bilgi Üniversitesi) 11:45 – 12:30 Uluslararası kaynak sağlama yöntem ve uygulamaları Filiz Flores Mamondi (Boğazici Üniversitesi) 14:00 – 14:30 Sayılarla KİTS Ayhan Tuğlu (Bahçeşehir Üniversitesi) 14:30 – 15:15 KİTS ve KİTS2 İle Gelen Yenilikler. Zeki Çelikbaş (İstanbul Teknik Üniversitesi) 15:30 – 16:00 Örneklerle Kits Uygulamaları Sema Çelikbaş (İstanbul Teknik Ünv.), Mehmet Manyas (Sabancı Ünv.) 16:00 – 17:30 Değerlendirme (Görüş ve Öneriler), Beklentiler ve Tartışma Moderatör: Ertuğrul Çimen (Kadir Has Üniversitesi)

KİTS ve Çalıştay Anketi Sonuçları Toplam: Çalıştay Katılımcısı: 85 Anket Katılımcısı 63 %75

KİTS ve Çalıştay Anketi Neden memnunsunuz veya değilsiniz? Kullanıcılar için ayrıca bir dosya tutmak zorunda değiliz.Kim ne istemiş görebiliyoruz. İsteklerimiz anında karşı tarafa iletiliyor ve cevaplanıyor olması(kısa zamanda hızlı işlem) İstekler daha kolay karşı kütüphaneye ulaştırılıyor ve istatistikler standart bir şekilde kolayca alınabiliyor. Fakat istatistik alanı daha da geliştirilebilir. KİTS'den memnunum çünkü isteklerimi rahatça iletebiliyorum.Yapılması gereken yenilikler var elbette,onlarla birlikte çok daha iyi olacağına inanıyorum. Kağıt üzerindeki gereksiz yazışmaları ortadan kaldırdığı ve günümüz teknolojisine ayak uydurup yayınların akibetini tek tıkla öğrenmemizi sağladığı için memnunum. .....

Eğer KİTS içinde bir şeyi değiştirmek isteseydiniz ne değiştirmek isterdiniz? Tezler konusunda kolaylık ve standart sağlaması açısından modül olmasını isterdim...Değiştirmek istediğim birşey yok. İstatistik modülünün geliştirilmesi lazım örneğin; aylık istatistikler yılı göre aylık olmalı ve bu modülde KİTS üzerinde yapılan tüm işlemlere göre sorgulanabilir bir arayüz geliştirilmeli, ayrıca makale istek arayüzünün dahada geliştirilmesi lazım. Okuyucularımızdan aldığımız formların KİTS'e entegre edilmesini isterdim. biraz daha görsellik artırılabilir ...... KİTS içinde en çok hoşunuza giden özellik nedir? 1-Mark kaydı aktarımı, 2-İşlemlerin isteyen kullanıcı tarafından da bilgilendirilmiş veya izliyor olması, Tek kanaldan tüm ILL işlemlerini yapabiliyor olmak harika. İsteklerimin hangi aşamada olduğunu rahatlıkla görebilmem ve karşı kütüphaneyle notlar aracılığıyla haberleşebilmem de ayrıca çok beğendiğim özelliklerinden. tüm işlemlerin standartlaşması ve bütün kütüphanelerin buna uyması Her yayın için yapılan her işlemin tarih ve saatlerinin görülebilmesi. Tek bir sayfadan bütün kütüphanelerden istek yapılabilmesi, zaman ve kolaylık sağlaması bakımından çok güzel.Ödünç verebilen kütüphanelerin görülebilmesi. ....

Değerlendirme (Görüş ve Öneriler), Beklentiler ve Tartışma sunumu hakkındaki görüşleriniz? Ulusal Paylaşım Yönergesi ve kargo konusunda yapılan çalışmaların sonuçlandırılmasının bütün kurumlar için yararlı olcağı görüşündeyim. Bu oturumun süresi arttırılarak kararların çalıştay sırasında yazılı olarak ortaya çıkmasını tercih ederdim. Konusulacak ve çözüme ulaştırılacak çok konu vardı. Bunların daha geniş zamanda konuşulması ve kararların alınması gerekir. Kararlar daha sonra kütüphane yöneticilerine sunularak, uygulama için onay alınması sağlanabilir. Yöneticilere kararlar ve istekler listesiyle gitmek uygun olacaktır. Yoksa toplantılara katılmaları işi uzatır ve onlarında zamanlarını alır düşüncesindeyim. Sunum süresi yeterli değildi. Eğer bu çalıştay gelecek sene de yapılırsa -ki yapılmalı- çalıştay süresi 2 gün olursa daha faydalı olur diye düşünüyorum. Teşekkürler... Keske kutuphanelere konusma hakkı daha fazla saglansaydı.Bırde 1 gunluk calıstay ne yazıkkı kısılerle tanısmak,kaynasmak, karsılıklı kutuphane olarak konusmak ve sorunlarımızı karsılıklı masaya yatırmak ıcın yeterlı degıldı.kesınlıkle 2 gunden az olmamak kosulu ıle duzenlenmesı dusuncesındeyım.Kadır Has kutuphanesını bıle gelmısken zamansızlıktan goremedımkı benım ozellıkle dıkkat ettıgım bır konudur.Lutfen ıcerık sunumlar hersey halukulade olabılırdı ama zaman en buyuk sorunumuzdu.

Çalıştay Değerlendirmesi Akademik kurumların kütüphanelerinde kaynak paylaşımı konusunda çalışan kütüphaneciler katılmıştır. Çalıştay bu alanda yapılan ilk ulusal çalıştay olma özelliğini taşımaktadır. Şube kütüphaneleri olan kurumların birden fazla üye kaydı yapılması yerine temel kayıt ve çoklu yetkilendirme yapılacak. Ulusal Kaynak Paylaşım Yönergesi'nin gözden geçirilmesine ve aşağıdaki başlıklara öncelik verilmesine: a. Üye kurumların Kaynak Paylaşım Politikalarının KITS web sayfası üzerinden yayınlanması, b. Ödünç verme sürelerinin standartlaştırılması, c. Ödünç verilecek yayın türleri ve sayılarının standartlaştırılması, d. Ödünç verilecek yayın türlerinin kitap dışı materyalleri de kapsayacak şekilde yeniden tanımlanması.

Çalıştay Değerlendirmesi KİTS süreçleri sırasında kullanılmak üzere KITS kurumsal kimliğini öne çıkaran standart formların (slip, adres etiket vb.) üretilmesi. Üyelerin tamamının katalog kayıtlarını (kendi web sayfaları üzerinde) taramaya açmaya zorunlu hale getirilmesi. Ulusal düzeyde, uygun koşullarda ve fiyatlarda hizmet verecek bir kargo firması ile anlaşma sağlamak üzere görüşmeler yapılması. Kutup-l veya ÜNAK ve benzeri mesleki tartışma listeleri üzerinden yapılan ödünç alma taleplerinin karşılanmaması

http://kits.ankos.gen.tr/html/statistics.php

Karşılama Zamanı – İstek Zamanı Turnaround Time= Karşılama Zamanı – İstek Zamanı 1'e Yakın İyidir Küçük sayı iyidir

Uzak Veri Aktarımı (Toplu Katalog)

Çoklu Sağlayıcı Seçimi

Tez ve Kitap Bölümü

Tez ve Kitap Bölümü

KİTS Tez ve Kitap Bölümü Dağıtım Lisansı http://kits.ankos.gen.tr/ThesesCoB/kits_tezkb_lis ans.txt İçerik: Dosya yükleme, indirme ve kullandırma haklarının telif ölçüsünde sınırlarının belirlenmesi Katkı verenler: Zeki Çelikbaş, Ayhan Tuğlu, Ertuğrul Çimen, Sema Çelikbaş, Selma Aslan, İlkay Holt, Zuhan Topaloğlu, Ata Türkfidanı, Sami Çukadar, Kerem Kahvecioğlu

E-Belge Nasıl Oluşturulacak? http://kits.ankos.gen.tr/onlinepub/

Personel Değişimi http://kits.ankos.gen.tr/docs/isbirligi_arastirma_ grubu_raporu.pdf Bugüne Kadar Bu Konuda Çalışanlar: Gülsevil Turan, Gültekin Gürdal, Ayhan Tuğlu, Ertuğrul Çimen, Mehmet Manyas, Sema Çelikbaş, Zeki Çelikbaş

ANKOS Personel Değişim Programı Profesyonel gelişim Kütüphaneler arasında işbirliği sağlamak Bilgi transferi sağlamak Profesyonel ziyaret ∞

Sorularınız ve Yorumlarınız Teşekkürler Sorularınız ve Yorumlarınız Bizim İçin Çok Önemlidir! http://kits.ankos.gen.tr/