T. C BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BANDIRMA İ. İ. B. F

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İlkim Yiğit Gen.Mdr.Yrd..
Advertisements

Efes Pilsen Özgün Reklam Kampanyasıyla Rakiplerine Fark Attı
ARVENTO MOBİL SİSTEMLER
Stratejik yönetim işletmenin dış çevresini (rakipler, pazar-piyasa, ürünler, müşteriler, aracılar, tedarikçiler) analiz eder. İşletmenin geleceği ile.
HAKKIMIZDA: 2004 yılında Tıp Doktorları tarafından kurulan abc İlkyardım Eğitim Merkezi; Türkiye'nin Sağlık Bakanlığı onaylı ilk özel İlkyardım Eğitim.
ADOPEN.
GÜLOĞLU TİCARET Seracettin Güloğlu tarafından 1975 yılında kurulmuş olup, sektöre Teneke, Baca Armatürü ve Soba malzemeleri imalatı ile başlamıştır.
HAYAT HOLDING.
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYASI SEKTÖR STRATEJİSİ 27 Eylül 2012 KMTSO.
Gökhan AY Süreç Geliştirme Yöneticisi.
Bize göre, Adam Gibi Bira'nın formülü, doğanın ta kendisidir, en yalın haliyle biranın tanımıdır; %100 Malt, Su, Şerbetçiotu ve Maya'dan yapılır.
MEVZUAT Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Ambalaj Atıklarının.
1985 - TÜRKİYE'NİN İLK ÖZEL ENTEGRE ET TESİSİ OLARAK PINAR ET YAŞAR HOLDİNG TARAFINDAN KURULMUŞTUR … KURUCUSU SELÇUK YAŞAR’DIR.
Müşerref Üstek.
Tarihçe Ortaklık Yapısı Yönetim Yapısı,Genel Müd.Yön.Kur.Bşk Vizyon Misyon Rakipler Sosyal Sorumluluk.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
ECZACIBAŞI İLAÇ.
SAĞLIKLI NESİLLERLE MUTLU BİR GELECEĞE
Kütahya Porselen, 1970 yılında temelleri atılan, 1984 yılında %75’i Güral ailesine geçmiş, %26’sı hissesi de halka açık olarak İMKB de işlem görmekte.
 Kütahya porselen,1970 yılında temelleri atılan, 1984 yılında % 70’i Güral ailesine geçmiş,% 26’sı hissesi de halka açık olarak İMKB de bir işlem görmekte.
ÇEVKO ‘nun Sorumlulukları ve Belediyelerle Çalışma Sistemi
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
METROPOL HABERLEŞME LTD ŞTİ
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
SANAYİ KURULUŞLARININ YÜSEM’DEN BEKLENTİLERİ ERTAN ÇİMEN İKYS MÜDÜRLÜĞÜ İK UZMANI ERTAN ÇİMEN İKYS MÜDÜRLÜĞÜ İK UZMANI.
Türk Tuborg Bira ve Malt Sanayii A
BANKACILIĞIN YENİ ROTASI
KURUMSAL BANKACILIK TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. 3 MAYIS 2010.
TARİHÇE Dünden bugüne "Marshall" 1954  Topkapı'da, 20 kişilik küçük bir fabrikada Marshall kuruluyor 1958  Türkiye'nin ilk alkid üretimi Marshall.
HLC GRUP A.Ş. BAYİ EĞİTİMİ.
TEMSA GLOBAL Grup Adı: YEŞİL Grup Üyeleri: Aslınur Dalkılıç
-TARİHÇE- Türk Tuborg Bira ve Malt Sanayii A.S, Yasar Holding tarafindan, Tuborg Breweries Ltd. ortakligi ile 1967 yilinda Izmir-Pinarbasi’nda kuruldu.
KURUMSAL İTİBAR YÖNETİMİ ve SOSYAL SORUMLULUK
TARİHÇESİ Yataş’ın temelini oluşturan Süntaş A.Ş., 1976 yılında kurulmuş, Anadolu’nun ilk sünger fabrikasıdır yılında tesis yatırımlarını büyüterek.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
DÜŞLE,YAP,OLSUN…. KURUCUSU 17 Ocak 1925 tarihinde Rodos'ta doğan Selçuk Yaşar, orta ve lise tahsilini İstanbul'daki Fransız Saint Joseph Lisesi'nde yapmış,
Küreselleşen Türkiye’de Yatırım Rekabeti İzzet Karaca Yönetim Kurulu Başkanı Unilever Türkiye, Orta Asya, Kafkasya ve İran
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
Keskino ğ lu şirketi 1963 yılında İ smail Keskino ğ lu ve o ğ ulları Fevzi ile Mehmet Keskino ğ lu tarafından Manisa’nın Akhisar ilçesinde kurulmuştur.
KOÇ GRUBU STRATEJİK YÖNETİMİ. Koç Topluluğu Stratejik Planı Sürdürülebilir:  Büyüme  Karlılık  Rekabetçi Avantaj için Sürdürülebilir:  Büyüme  Karlılık.
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
Öğrenci Adı Soyadı/Numarası
İNTERNETTE YENİ BİR İŞ MODELİ OLARAK GRUP ALIŞVERİŞ SİTELERİ VE TÜRKİYE’DEKİ DURUMU Kemal Şahin Mimar Sinan Üniversitesi.
Ücret Sistemleri ve Verimlilik Dersi Dönem İçi Çalışması
GELENEKSEL KENT DOKULARININ YENİ GELİŞME ALANLARIYLA BULUŞMASI
1984 yılında kurulan ve 1994 yılında Zorlu Holding bünyesine katılan Vestel, bugün Holding’in amiral gemisi olarak tüketici elektroniği, dijital ürünler.
Kalite Kültürüne Dönüşüm Stratejileri
Bilişim Teknolojileri Alanı
1954-Topkapı'da, 20 kişilik küçük bir fabrikada Marshall kuruluyor
Lezzet, Sağlık ve Güven..
ŞİRKET PROFİLİ Gençoğlu ailesi tarafından 1989 yılında, Bursa’da 7 bin 500 m2 alanda kuruldu. Kuruluş amacı tümüyle ihracat olan Penguen Gıda, Avrupa.
Yavuz Altop:Yönetim Kurulu Başkanı
Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği
Şirketlerde Yönetişim Biçimleri
1 Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı 22 Mayıs 2012.
Ders 8 Temel Analiz Hüseyin İlker Erçen
Mobil Pazar Çevresi ve Pazar Fırsatları
OYAK RENAULT Yrd.Doç.Dr. Recep KILIÇ Emre ONAY
Logo.
 HİSSE PAYLARI   Yönetim Kurulu Başkanı :Ali Yıldırım KOÇ( …..) YÖNETİM KURULU.
TATA MOTORS.
Grubun borsaya resmen kote edilmiş 27 şirketi vardır.
TATA MOTORS Limited Tata motors limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda.
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
Yükseköğretim Kurulu Kalite Çalışmaları
Türkiye’de Şirketlerin
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Sunum transkripti:

T. C BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BANDIRMA İ. İ. B. F T.C BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BANDIRMA İ.İ.B.F. İŞLETME BÖLÜMÜ TÜRK TUBORG A.Ş. SUNUMU ARZU HAZAL ŞAHİN TUĞÇE DAĞLAR

TÜRK TUBORG BİRA VE MALT SANAYİİ A. Ş TÜRK TUBORG BİRA VE MALT SANAYİİ A.Ş. YAŞAR HOLDİNG TARAFINDAN, TUBORG BREWERIES LTD. ORTAKLIĞI İLE 1967 YILINDA İZMİR-PINARBAŞI’NDA KURULDU. 1969 YILI BAŞINDA ÜRETİME BAŞLAYARAK TÜRKİYE’DE ÖZEL SEKTÖRÜN İLK BİRASI “TUBORG”U PİYASAYA SUNDU.

GÜNÜMÜZDE TÜRK TUBORG FABRİKASI, YILDA 36 BİN TON MALT VE 200 MİLYON LİTRE BİRA ÜRETİM KAPATİSİ İLE TÜRKYE’NİN EN BÜYÜK BİRA FABRİKASIDIR. BU FABRİKA CARLSBERG, TUBORG GOLD, TUBORG SPECIAL, TUBORG FIÇI, VOLE, SKOL, TROY VE VENÜS MARKALARI İLE BİRA ÜRETMEKTEDİR.

DÜNYANIN EN BÜYÜK 5 BİRA ŞİRKETİ ARASINDA YER ALAN ,140’I AŞKIN ÜLKEDE FAALİYET GÖSTEREN, 40’TAN FAZLA ÜLKEDE ÜRETİM YAPAN BİR BİRACILIK KURULUŞU OLAN CARLSBERG BREWERIES, 31 MAYIS 2001’DE TÜRK TUBORG’UN HİSSELERİNİ SATIN ALDI VE BUGÜN %95’LİK HİSSE PAYI İLE EN BÜYÜK HİSSEDARDIR.

İÇ PİYASANIN YANI SIRA ARJANTİN, AZERBAYCAN, KANADA, İSRAİL, ŞİLİ, KUZEY KORE, KENYA, FİLDİŞİ SAHİLLERİ, SENEGAL, K.K.T.C. TÜRK TUBORG’UN İHRACAT YAPTIĞI PEK ÇOK ÜLKE ARASINDA YER ALIR.

NEDEN TUBORG?

1999’DA ÜNLÜ SPEKÜLATÖR GEORGE SOROS TÜRK TUBORG’DAN %20 HİSSE ALDI 1999’DA ÜNLÜ SPEKÜLATÖR GEORGE SOROS TÜRK TUBORG’DAN %20 HİSSE ALDI. SOROS, 10 MİLYON DOLAR’A ALDIĞI HİSSELERİ 25 MİLYON DOLAR’A SATIP 2 YILDA %150 KAZANDI. ŞİRKET, 2001 KRİZİNİN ARDINDAN YAŞAR HOLDİNG TARAFINDAN CARLSBERG’E DEVREDİLDİ. 1967’DE KURULAN ŞİRKET 3 KEZ EL DEĞİŞTİRDİ.

2 MİLYAR TL SATIŞIN YAPILDIĞI TÜRKİYE BİRA PAZARINDA 50’YE YAKIN FİRMA FAALİYET GÖSTERİYOR. PAZARIN %83’ÜNÜ ELİNDE BULUNDURAN EFES LİDER KONUMDA YER ALIRKEN, TUBORG %5’LİK PAYI İLE PAZARDA İKİNCİLİĞİ ELDE BULUNDURUYOR.

SOSYAL SORUMLULUK FAALİYET ALANI MALT VE BİRA ÜRETİMİ İLE AMBALAJLAMA, DEPOLAMA VE DAĞITIM OLAN TÜRK TUBORG, SAHİP OLDUĞU SOSYAL SORUMLULUKLARI DOĞRULTUSUNDA ÇEVRE YÖNETİMİNİ İŞİNİN AYRILMAZ BİR PARÇASI KABUL EDEREK, TÜM ÇALIŞANLARI İLE BİRLİKTE ÇEVRENİN KORUNMASINI AMAÇLAMAKTADIR. ÇEVKO (ÇEVRE KORUMA VE AMBALAJ ATIKLARI DEĞERLENDİRME VAKFI) ÜYESİ OLAN TÜRK TUBORG, AMBALAJ ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ KAPSAMINDAKİ GERİ KAZANIM YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YETKİLENDİRİLMİŞ KURULUŞ ÇEVKO İLE İŞBİRLİĞİ YAPARAK YERİNE GETİRİR.

İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI: TÜRK TUBORG’UN İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI; ŞİRKET STRATEJİK PLAN VE HEDEFLERİ DOĞRULTUSUNDA ORGANİZASYON YAPISINI DİNAMİK TUTMAK VE DEĞİŞİMLERE HAZIR OLMAYI SAĞLAMAKTIR. ŞİRKET, NİTELİKLİ KİŞİLERCE “ÖNCELİKLE TERCİH EDİLEN OLMA” KONUMUNU GİDEREK PEKİŞTİRMEYİ KENDİSİNE AMAÇ EDİNMİŞTİR. ŞİRKETTE UYGULANAN YETKİNLİK BAZLI İNSAN KAYNAKLARI UYGULAMALARI ÇALIŞANLARIMIZA PROFESYONEL BİR İŞ ORTAMI VE KARİYER GELİŞTİRME FIRSATLARI YARATMAYI VE EĞİTİM DÜZETİ YÜKSEK, YENİLİKLERE VE DEĞİŞİMLERE AÇIK GİRİŞİMCİLİK YETENEĞİNE SAHİP, ENERJİK KENDİNİ VE İŞİNİ GELİŞTİRMEYİ HEDEFLEYEN, ŞİRKET DEĞERLERİNİ BENİMSEYİP YAŞATACAK KİŞİLERİ ŞİRKETE KAZANDIRMAYI SAĞLAMAKTIR.

ŞİRKETİN İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI, IRK, DİL, DİN VE YAŞ AYRIMINI ORTADAN KALDIRAN FIRSAT EŞİTLİĞİ İLKESİNE DAYANMAKTADIR. ŞİRKETTE ÇALIŞANLARLA İLİŞKİLERİ YÜRÜTMEK ÜZERE BİR TEMSİLCİ ATANMIŞTIR VE 2007-2009 TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ DÖNEMİNDE TEMSİLCİNİN YETKİ VE SORUMLULUKLARI TANIMLANMIŞTIR. BUGÜNE KADAR TÜRK TUBORG YÖNETİMİNE VE İNSAN KAYNAKLARI DEPARTMANINA ÇALIŞANLARDAN AYRIMCILIK KONUSUNDA HERHANGİ BİR ŞİKAYET GELMEMİŞTİR.

ŞİRKETİN MİSYON VE VİZYONU İLE STRATEJİK HEDEFLERİ: TÜRK TUBORG’UN BİRA ODAKLI BİR ŞİRKET OLARAK BAŞLICA MİSYONU DEVAMLI NİTELİKTE BİR ORTAKLIK DEĞERİ YARATMAKTIR BU AMAÇ MAINSTREAM (STANDART) SEGMENTTE TUBORG MARKASININ, PREMIUM SEGMENTTE CARLSBERG MARKASININ GELİŞİMİNE MAKSİMUM KAYNAK AYIRMAK SURETİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEBİLİR. ŞİRKET PAZARLAMA FAALİYETLERİNE ÖNEM VEREREK STRATEJİLERİNİ TÜKETİCİLERİNİN İHTİYAÇLARINA VE BEKLENTİLERİNE YÖNELİK OLARAK BELİRLEMEYİ ÖNCELİKLİ AMAÇ OLARAK KABUL EDER. ÜRÜN KALİTESİ, TÜKETİCİ MEMNUNİYETİ VE HAZZI AÇISINDAN BÜYÜK ÖNEM TAŞIDIĞI İÇİN PAZARDA HER ZAMAN EN ÖNDE YER ALACAKTIR. ŞİRETİN SOSYAL SORUMLULUĞU DOLAYISIYLA ÇEVRE MESELELERİNE KARŞI DUYARLI OLUNACAKTIR.

Jorgen Buhl Rasmussen - Yönetim Kurulu Başkanı Barry Connock Marshall - Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Thomas Kure Jakobsen - Yönetim Kurulu Üyesi Jonas Kristian Bovbjerg - Yönetim Kurulu Üyesi

KAYNAKÇA TÜRK TUBORG BİRA VE MALT SANAYİİ A.Ş. BURSA BÖLGE SATIŞ YÖNETMENİ CELAL PELİK TÜRK TUBORG BİRA VE MALT SANAYİİ A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU TÜRK TUBORG RESMİ WEB SİTESİ