İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ KATALOG TARAMA

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
. Çankırı Karatekin Üniversitesi
Advertisements

KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
Web sitemizden kütüphane hizmetleri ve kaynaklarının kullanımı konusunda tüm bilgilere erişebilirsiniz.
Araştırma platformlarından yararlanmak için öncelikle ne aradığımıza karar vermemiz gerekiyor. Eğer aradığımız kaynak bir makale ise Elektronik Kaynaklar.
tarihi itibariyle Kütüphanemiz "Yordam 2001" Kütüphane Otomasyon Programı ile çalışmaktadır. Web sayfamızda ( yerleştirilen.
EBSCOhost 2.0 Platformu Kendi Web Siteniz gibi Dizayn Etmek.
Elektronik Kataloğumuzun adresi:
ELEKTRONİK KAYNAKLAR İÇİN KATALOG TARAMASI
MATHSCINET KULLANIM KILAVUZU
KÜTÜPHANE BİLGİ VE BELGE OTOMASYONU
MYENGLISHLAB ONLINE Kayıt Kılavuzu.
Merkez Kütüphane Kütüphane Otomasyon Sistemi Ödünç Alınan Yayınların İnternet Üzerinden Uzatılması Ve Rafta Olmayan Yayının Ayırtılması
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
KÜTÜPHANE OTOMASYON SİSTEMİNİN KULLANIMI
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
tarihi itibariyle Kütüphanemiz "Yordam 2001" Kütüphane Otomasyon Programı ile çalışmaktadır. Web sayfamızda ( yerleştirilen.
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
Support.ebsco.com Kullanım Klavuzu EBSCOhost üzerinden eBooks Arama
Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ
VERİTABANLARININ ETKİN KULLANIM TEKNİKLERİ
MİLAS KATALOG SORGULAMA
Bu menü, ILL, Katalog, Konu başlıkları, Kütüphane Yönergesi dışında kalan tüm sayfalarda aktiftir Araştırma sürecinizi kolaylaştırmak, kütüphane kaynaklarına.
VERİ TABANI KULLANICI EĞİTİMİ
Kütüphane Web Sayfası Kullanıcı Eğitimi
Yeni Ebrary Arayüzü Kullanıcı Kılavuzu. İçindekiler  Arayüze Genel Bakış  Okuyucu Seçimi  Search – Arama Seçenekleri  Simple Search – Basit Arama.
BELGE SAĞLAMA HİZMETLERİ
Kütüphanemizin Bibliyografya ve Süreli Yayınlar bölümündeki Bilimsel Dergilerin mevcut sayılarının içerdiği tüm makale bilgileri; Analitik Dergilerin 2007.
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
Web sayfamızda bulunan «Hiper Kitap» butonun tıklayınız.
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
EasyChair KULLANIM KILAVUZU Ulusal Meslek Yüksekokulları Çalıştayı ve Öğrenci Sempozyumu Haziran 2012.
Web sayfamızda ( manas. edu
KSÜ MERKEZ KÜTÜPHANESİ
WILEY InterScience WILEY InterScience. Erişim Adresi:
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ
. Çankırı Karatekin Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı.
American Mathematical Society MathSciNet Mathematical Reviews
KOÇ ÜNİVERSİTESİ SUNA KIRAÇ KÜTÜPHANESİ
Kitap Uzatma İşlemi ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI.
©Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Katalog Tarama İşlemi.
Dijital Yerliler ve Kütüphanelerde Mobil Uygulamalar Tolga ÇAKMAK – 12 Ocak 2012 Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü
Öğrencinin aldığı tüm derslerin dönem bazında görülebildiği ve dersler üzerinde tüm değişikliklerin yapılabildiği ekrandır. İlk yapılması gereken Hızlı.
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Eser İstek.
Giresun Üniversitesi Katalog Tarama
MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ
Uzaktan Erişim Turgut Özal Üniversitesi Kütüphanesi’ndeki tüm e-kaynaklara kampüs içindeki gibi erişme imkanı sunar.
ESER İSTEK (KİTAP SİPARİŞİNDE BULUNMA) Kütüphanenin ana sayfasından Giresun Üniversitesi Katalog Tarama tıklanır. Gelen ekranda Oturum Aç sekmesi seçilir.
Web sayfamızda ( yerleştirilen "Elektronik Katalog" linkini ya da adresini açarak kütüphanemizde.
Web sayfamızda ( yerleştirilen "Elektronik Katalog" linkini ya da adresini açarak kütüphanemizde.
Web sayfamızda ( yerleştirilen "Elektronik Katalog" linkini ya da adresini açarak kütüphanemizde.
WEB’DEN KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ KART DOLUMU KILAVUZU. WEB’DEN DOLUM AŞAMALARI Webden dolum için öncelikle internet tarayıcımızın adres Kısmına
ARAMA ÇUBUĞUNA ALTTAKİ ADRESİ YAZINIZ
Kütüphane ve Dokümantasyon
Globalpiyasa.com’da Firma Web Sitesi Nasıl Oluşturulur?
ESER İSTEK KILAVUZU İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
KÜTÜPHANE OTOMASYON SİSTEMİNİN KULLANIMI
Full Text Finder Publication Finder Genel Bakış
Koleksiyon Yönetimi Başlık Sayıları ve Listelerin İndirilmesi
EBSCOhost ile E-Kitap İndirme (Ödünç Alma)
EBSCOhost ile E-Kitap İndirme (Ödünç Alma)
Ürün Nasıl Eklenir? Ürün Ekleme Ürün Düzenleme Ürün Gruplama.
Öğretim Yılı Oryantasyon Programı
Full Text Finder Publication Finder Genel Bakış
HİTİT ÜNİVERSİTESİ Akademİk açIk erİşİm sİstemİ
Sunum transkripti:

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ KATALOG TARAMA

Kütüphanede katalog taraması nasıl yapılır?

Kütüphane kaynaklarına ulaşmak için www. bilgi. edu Kütüphane kaynaklarına ulaşmak için www.bilgi.edu.tr sayfasından e-kaynaklar/kütüphane butonuna (e-resources and library) tıklayınız veya http://library.bilgi.edu.tr adresini kullanınız.

Katalog taraması yapmak için kütüphane web adresi olan http://library Katalog taraması yapmak için kütüphane web adresi olan http://library.bilgi.edu.tr ye gelerek ekranda bulunan “katalog” alanına tıklıyoruz.

Karşımıza gelen ekrandan öncelikle “kaynak başlığı, yazar soyadı- adı, konu, dergi adı, yer no. veya ISBN/ISSN” bilgilerinden hangisini gireceğimizi belirtmemiz gerekiyor. Yaptığımız aramayı ayrıca konuma göre (Kuştepe, Dolapdere, Santral Kütüphanesi ) veya konulara göre (İnsan Hakları , Video-DVD, Avrupa Birliği, Müzik, Sivil Toplum Kuruluşları vb.) sınırlandırabiliriz.

Katalogdan kaynak taraması için bir örnek görelim Katalogdan kaynak taraması için bir örnek görelim. Arayacağımız kaynaklardan biri, Memet Fuat’ın Demokrasi Kültürü kitabı olsun. Genel arama yapmak için anahtar kelime olarak “Demokrasi Kültürü” yazıyoruz ve ara butonuna tıklıyoruz.

Ara tuşuna bastığımızda bu arama ile ilgili sonuçlar aşağıdaki şekilde listelenmektedir.

“Demokrasi Kültürü” başlıklı kitap ilk sonuç olarak karşımıza çıkmaktadır. Kitabın ve yazarın adını içeren mavi aktif alana tıkladığımızda kaynağın ayrıntı bilgisine ulaşabiliriz.   Bu sayfada ayrıca “Demokrasi Kültürü“ başlıklı kitabın yayın yeri ve yayımlayan, yayım tarihi, sayfa sayısı vb. bilgisi görünmektedir. Bu kitabı ödünç almak için Call No.yu not ederek kitabı raftan kendimiz bulabilir, ardından ödünç verme bankosundan kitabı ödünç alabiliriz.

Kütüphane Sözlüğü LOCATION: Kaynağın hangi kütüphanede, kütüphanenin hangi bölümünde bulunduğunu göstermektedir. Location’u “genel koleksiyon” olarak görünen bir kaynak uzun süreli ödünç alınabilirken, Location’u “reserve” olarak görünen bir kaynak saatlik ödünç alınabilmektedir. RESERVE: Üniversitede verilen her dersin temel ve yardımcı basılı online kaynakları kütüphanenin “Reserve Bölümü”nde kullanıma sunulmuştur. Bu kaynaklar kısa süreli ödünç alınabilmektedir. Üç kütüphanede de reserve bölümü ödünç-iade bankosunda bulunmaktadır. CALL NO: Kaynağın kütüphanedeki yerini gösterir. Baştaki harf veya harfler konuyu, devamı sistematik şekilde diğer alt bilgileri (tarih dahil) gösterir. Kaynağın “Call No”sunu not ederek, raftan önce harfler, sonra sayılar sıralı şekilde takip edilerek kitaba ulaşılabilir. Kütüphanedeki kitaplar, ( LC Library of Congress) sınıflama sistemi kullanılarak düzenlenmiştir. Sınıflama sistemi ile ilgili bilgi, kütüphane salonlarında görünür yerlerde asılıdır. Ayrıca kütüphane görevlilerinden bu konuda bilgi alabilirsiniz. AVAILABLE: Kaynağın kütüphane rafında ulaşılabilir durumda olduğunu belirtir. Kütüphanede açık raf sistemi uygulanmaktadır. Bu sistemde salondaki kaynaklara doğrudan ulaşmanız mümkündür. HOLD: Ödünçte olan kaynağı, online ortamından ayırtma işlemidir. Bunun için ekranın üstündeki “hold” butonuna tıklanır. Böylelikle kaynak iade edildiğinde, gelip almanız için belli bir süreliğine bekletilir.

Katalog taramasında yazar alanını seçerek, önce yazarın soyadını, adını yazıyoruz ve ara butonuna tıklıyoruz. YAZAR ADINA GÖRE TARAMA

Karşımıza çıkan ekranda kitap bilgisinde ulaştık Karşımıza çıkan ekranda kitap bilgisinde ulaştık. Kitabın statüsüne dikkat ederseniz, available yerine iade edileceği tarih yazmaktadır. Kitabı ayırtmak isterseniz Hold işlemi yapmanız gerekmektedir.

Karşımıza gelen ekrana isim, ID No Karşımıza gelen ekrana isim, ID No. yani “öğrenci numaranız” ve PIN Kodu bilgisini girerek, kitabı ayırtabilirsiniz. Kitap iade edilince e-mail ile haberdar olur ve kitabı ödünç alabilirsiniz.

AYRINTILI TARAMA Katalog’dan ayrıntılı tarama örneği olarak Kuştepe Kütüphanesi’nde William Shakespeare ile ilgili İngilizce kitapları arayalım. Bunun için önce “Ayrıntılı Arama”ya tıklıyoruz.

Açılan sayfada arama çubuklarından ilkini “Author” seçeneğinde bırakıyoruz, karşısına “Shakespeare, William” yazıyoruz. Language kısmından “English”, Material Type kısmından “Book”, Location kısmından ise “Kuştepe General Coll.” seçeneklerini seçili halde bırakıyoruz. İsteğe bağlı olarak yayınevi veya tarih aralığı da yazabiliriz.

Search’e tıkladığımızda açılan sayfada görüldüğü üzere Kuştepe Kütüphanesi’nde William Shakespeare’e ait (ya da bu yazarın konu edildiği) İngilizce metinli kitapların listesine ulaştık. Listede ikinci sırada bulunan kitabı raftan nasıl bulacağımızı “Raftan Kitap Bulma” başlıklı dosyada örnek olarak görebilirsiniz.

Karşılaşacağınız her türlü teknik sorunda kütüphaneye telefonla ulaşabileceğiniz gibi kutuphane@bilgi.edu.tr adresine e-mail de atabilirsiniz.