DERS YÜKÜ Ders Yükü: Bir dönemde alınabilecek derslerin sayısı,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği
Advertisements

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS SEÇİM İŞLEMİ VE KAYIT YENİLEME HAKKINDA AÇIKLAYICI BİLGİLER ISPARTA-2011.
MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
Bilkent Üniversitesi Sınıf Geçme Sistemi.
BAĞIL DEĞERLENDİRME SİSTEMİ KAÜ İÇİN BELİRLENEN NOT ARALIKLARI
TVO Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
ŞEVKET RAŞİT HATİPOĞLU ANADOLU LİSESİ
REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
EDİRNE İLHAMİ ERTEM ANADOLU LİSESİ
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
NAMIK KEMAL LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
ÖĞRETİM YILI HAZİRAN GÜNDEM MEVCUT DURUM İNSAN KAYNAKLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM, ARAŞTIRMA İYİLEŞME ÇALIŞMALARI STRATEJİLERİMİZ.
SINIF GEÇME ve DERS SEÇİMİ.
Arzu İKİNCİ – BIM Bölüm Bşk.Yrd.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Lİsansüstü Yönetmelİğİne İntİbakta Boğazİçİ Ünİversİtesİ UygulamalarI
DERS SEÇME VE KREDİ ÜST SINIRLARI
L İ S E L E R D E    S I N I F    G E Ç M E    S İ S T E M İ
Nasıl Öğrenci Olun? ur : maz
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
AKDAĞMADENİ TİCARET MESLEK LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
BÜYÜKÇİĞLİ ANADOLU LİSESİ
ALAN SEÇİMİ SEMİNERİ.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
Efor Dershanesi Rehberlik Birimi
MERSİN ÜNİVERSİTESİ. Yaz Dönemi Öğretiminin Tanımı ve Amacı MADDE 5-(1) Yaz Dönemi Öğretimi, bir eğitim öğretim yılının güz ve bahar yarıyıllarının dışında,
EĞİTİMDE NOT VERME VE DEĞERLENDİRME
İŞLETME YÖNETİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA ÖĞRENCİ KABULÜ.
2010/2011 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği DEÜ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
SINIF GEÇME ve Ders seçimi.
ERENKÖY KIZ ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği RG Değişiklik Sayı Tarih
SINIF GEÇME.
Nakipoğlu cumhuriyet ANADOLU LİSESİ
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
VEZİRKÖPRÜ ANADOLU LİSESİ
MERSİN ÜNİVERSİTESİ. Yaz Dönemi Öğretiminin Tanımı ve Amacı MADDE 5-(1) Yaz Dönemi Öğretimi, bir eğitim öğretim yılının güz ve bahar yarıyıllarının dışında,
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
ALAN DEĞİŞİKLİĞİ VE DERS SEÇİMİ
TALAS LİSESİ 2012/2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK SERVİSİ
Sınıf Geçme Yönetmeliği
SINIF GEÇME BAĞCILAR LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ. Not Sistemi Öğrenci başarısının değerlendirilmesinde 5’li not sistemi uygulanır. PUAN NOT DERECE PUAN NOT.
Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği
SINIF GEÇME BİR DERSİN DÖNEM PUANI; a) Sınavlardan alınan puanların,
MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
HAYRULLAH KEFOĞLU ANADOLU LİSESİ
GÜVERCİNLİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
SINIF GEÇME SİSTEMİ Sevgili Gençler ; Öğretim Yılının sonuna yaklaştığımız ve Sınavlarınızın yoğunlaştığı bu günlerde sizlere Sınıf Geçme Sistemi konusunda.
Hayat Biçimini Seçmektir
DERS PLANLARI OLUŞTURULURKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA EŞGÜDÜM KOORDİNATÖRLÜĞÜ.
SINIF GEÇME VE SINAV YÖNETMELİĞİ. PUAN Ortaöğretimde Sınav, ödev, projeler ve uygulamalar, 100 tam puan üzerinden değerlendirilmektedir. Ortaöğretimde.
DERSLERDERS SAATİ TÜRK DİLİ2 TÜRK EDEBİYATI3 TARİH2 COĞRAFYA2 FİZİK2 KİMYA2 BİYOLOJİ2 SAĞLIK BİLGİSİ1 MATEMATİK4 GEOMETRİ2 YABANCI DİL6 İKİNCİ YABANCI.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Gaziantep Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Oryantasyon Eğitimi Prof. Dr. Mete TAYANÇ
Prof. Dr. Peyami BATTAL Rektör
ORYANTASYON PROGRAMIMIZA HOŞ GELDİNİZ.
AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
Sunum transkripti:

DERS YÜKÜ Ders Yükü: Bir dönemde alınabilecek derslerin sayısı, Normal Ders Yükü: İlgili dönemde bölümün öğretim planında gösterilen derslerin toplam sayısı kadar ders adeti, Azami Ders Yükü: GNO’ya bağlı olarak alınabilecek maksimum ders sayısı.

SINIF GEÇME Bahar döneminde Normal Ders Yükü kadar ders alanlar, 1,80 GNO sağlayanlar, Bir sonraki öğretim yılında 2. sınıf öğrencisi olarak öğrenimlerine devam ederler.

+ BAHAR DÖNEMİ DERS YÜKÜ Bölümün öğretim planlarında 1. Sınıf Bahar Döneminde öngörülen ders sayısı (Örn. 7 ders) + IUE 100 Akademik ve Sosyal Oryantasyon Dersi

BİRİNCİ DÖNEM SONUNDA BÖLÜME GEÇEN ÖĞRENCİLER IUE 100 Akademik ve Sosyal Oryantasyon dersini, 1. sınıf Bahar Dönemi dersleri ile, Üst sınıflarda okutulan ortak zorunlu dersler, Kendi bölümlerinde Güz döneminde öngörüldüğü halde diğer bölümlerde Bahar döneminde okutulan, derslerden oluşan havuzdan bölümlerinin uygun gördüğü normal ders yükü kadar ders alabileceklerdir.

ORTAK ZORUNLU DERSLER TURK 202 Türk Dili II , HIST 202 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, ENG 102 İngilizcede Akademik Beceriler II, CE 100 Bilgisayara Giriş ve Enformasyon Teknolojisi, dersleri ortak zorunlu dersler niteliğindedir.

HER İKİ DÖNEMDE DE OKUTULAN DERSLER ECON 100 Ekonominin İlkeleri, LAW 100 Hukukun Temel İlkeleri, CE 100 Bilgisayara Giriş ve Enformasyon Teknolojisi, CHEM 100 Genel Kimya, PHYS 100 Genel Fizik I-Mekanik ve Termodinamik, MATH 250 Mühendisler İçin Doğrusal Cebir ve Türevsel Denklemler, dersleri farklı bölümlerde güz ve bahar dönemlerinde okutulmaktadır.

GENEL NOT ORTALAMASI VE SINIF GEÇME (Normal Ders Yükü) 0.00 < > 1.79 Başarısız (Sınıfta Kaldı-1. Sınıfa devam) Bulunduğu sınıfa ait: -Başarısız dersler, -Daha önce almadığı (Eksik dersler) -Notu yükseltmek istenen dersler 2. sınıftan ders alamazlar.

GENEL NOT ORTALAMASI VE SINIF GEÇME (Normal Ders Yükü) 1.80 < > 1.99 Koşullu Sınıf Geçti (2. sınıfa) Daha önce almadığı (1. sınıftan eksik dersler) 2. sınıf derslerini alır. Fazla ders alamaz.

GENEL NOT ORTALAMASI VE SINIF GEÇME (Normal Ders Yükü) 2.00 < > 2.49 Başarılı, Sınıf Geçti (2. sınıfa) Daha önce almadığı (1. sınıftan eksik dersler) 2. sınıf derslerini alır. 1 adet fazla ders alabilir.

GENEL NOT ORTALAMASI VE SINIF GEÇME (Normal Ders Yükü) 2.50 < > 4.00 Başarılı Sınıf Geçti(2. sınıfa) Daha önce almadığı (1. sınıftan eksik dersler) 2. sınıf derslerini alır. 2 adet fazla ders alabilir.

EKSİK DERS ALANLAR GNO: 0.00 < > 1.79 1.80 < > 1.99 2.00 < > 2.49 2.50 < > 4.00 Bir sonraki öğretim yılının Güz döneminde 1. sınıfa Devam ederler.

EKSİK DERS ALANLAR (Sonraki Yıl Bahar Dönemi) GNO: 0.00 < > 1.79 (Sınıfta kaldı, 1. sınıfa devam) 1.80 < > 1.99 (Koşullu geçti, 2. sınıf) 2.00 < > 2.49 (Başarılı, 2. sınıf) 2.50 < > 4.00 (Başarılı, 2. sınıf)

BAŞARI BURSU Başarı Bursu için tam bir öğretim yılı dersleri dikkate alınır. Baharda 1. sınıfa başlayanların Başarı Bursu kontrolleri bir sonraki öğretim yılı (2012-2013) sonunda yapılır.

BAŞARI BURSU Her dönem Normal Ders Yükü kadar ders alan (Eksik ders almayan), Bir sonraki öğretim yılının sonunda son iki dönemin ağırlıklı ortalaması 3.50 olan öğrenciler “Başarı Bursu” alabilirler.

ÇİFT ANADAL - YAN DAL En az 2 dönem ders alan, Tüm derslerden başarılı olan, İlgili dönemlerde Eksik ders almayanlar başvurabilir. İki dönem sonunda GNO’su 2.72 olan ve başarı sıralamasında ilk %20 içinde kalanlar ÇAP’a, İki dönem sonunda GNO’su 2.50 olanlar YDP’e başvurabilir

İLETİŞİM BİLGİLERİ İÇİN: DETAYLAR VE İLETİŞİM BİLGİLERİ İÇİN: http://oim.ieu.edu.tr