SİMÜLATÖRLER MERKEZİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇEVRE SAĞLIĞI DAİRE BAŞKANLIĞI SU GÜVENLİĞİ ŞUBESİ
Advertisements

METAB ENCÜMEN TOPLANTISI
METAB ENCÜMEN TOPLANTISI
Balıkçılıkta Gemi Adamları Mevzuat Uygulamaları KAYSERİ 2 Nisan 2013
I.DÜZEYII.DÜZEY III.DÜZEYIV.DÜZEY I.DÜZEYII.DÜZEY III.DÜZEYIV.DÜZEY 38YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI38YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI 61NAMIK KEMAL.
Anadolu Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi.
Güz Yrd. Doç.Dr. Zeynep Ocak
Stratejik Plan Otomasyonu
İTÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ 6.Mart.2012 Akademik Kurul.
İTÜ Denizcilik Fakültesi Sürekli Eğitim Merkezi 2011 Yılı Faaliyetleri
TRABZON KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ
1-2-3 Şubat 2012 tarihinde Bingöl Merkez İlköğretim Okulu Öğretmenlerine ‘Okullarda Afet Bilincini Oluşturma’ konulu eğitim semineri düzenlenmiştir.
GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GAP – GİDEM PROJESİ GİRİŞİMCİ DESTEKLEME.
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU (Gider süreci)
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİNE KATILIM BELGESİ
SERİ:IV NO:41 TEBLİĞİ NE DEĞİŞTİ?
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
Çerçeve Anlaşmalar ve Toplu Alımlar.
 İdareler ve sektörden gelen taleplerin değerlendirilmesi sonucunda katılım ve rekabeti artıracak şekilde yapım işleri ihalelerini ilgilendiren önemli.
ENERJİ VERİMLİLİĞİ KANUNU İKİNCİL MEVZUAT
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
UZUNKÖPRÜ - HASKOVA TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ DOÇ. DR. SEFER GÜMÜŞ PROJE BAŞ KOORDİNATÖRÜ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRÜ.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
KIRGİZTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ
PNÖMATİK TEMEL SEVİYE TP101 UYGULAMALAR.
STRATEJİK YÖNETİM Aracı Olarak STRATEJİK PLANLAMA.
“Dünyada ve Türkiye’de Pamuk Piyasaları ile İlgili Gelişmeler”
Piyasa Mali Uzlaştırma Merkezi 0 TEİAŞ PİYASA MALİ UZLAŞTIRMA MERKEZİ (PMUM) Ö.Metin GÖKGÖZ Uzlaştırma ve Piyasa İşletme Müdürü DENGELEME VE UZLAŞTIRMA.
ORHAN EREN İLKOKULU 1-A.
Kıyı Tesislerinin Planlama ve Tasarımında Gemi Manevraları Simülasyon Deneyleri  Dr. Selçuk Nas   Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi.
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
TARIMSAL ÜRÜNLERDE İHRACAT İADELERİ. Tarımsal Ürün İhracatı yapan firmalara sağlanan bir tür devlet yardımıdır. Tarımsal Ürünlerde İhracat İadesi.
Sunum İçeriğimiz Özel Entegratör? E-Defter E-Fatura Nedir?
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
HOŞ GELDİNİZ KAMU İHALE MEVZUATI TEMEL EĞİTİMİNE Alattin ÜŞENMEZ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
TEDAŞ TARAFINDAN YAPILAN KABUL İŞLEMLERİ
KOBİ’lere Yönelik Destek ve Teşvik Programları
T.C DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞI DENİZ ULAŞTIRMASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
STANDART DOSYA PLANI.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Devam eden proje sayısı
Kafkas Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Ve Uygulama Merkez Müdürlüğü Faaliyetleri Kafkas Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğr.Gör.Neriman.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü
Prof.Dr. Kırali MÜRTEZAOĞLU Mühendislik Fakültesi Dekanı
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI03 Politika Analizi Çalışma Programı.
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
EDDY AKIM AYRIŞTIRICISI. MİSYONUMUZ, VİZYONUMUZ, TEMEL İLKE VE DEĞERLERİMİZ Atatürk ilke ve inkılâplarının rehberliğinde; sanayici, veli, esnaf ve sanatkârlarıyla.
İçindekiler I. Ders Tanıtımı II. Konular III. Değerlendirme Kriterleri
Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDRMER) Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik.
MONOGRAFİ 5:Getiri Ltd. Şir.’nin Haziran 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız
MESLEK ANALİZİ ÇALIŞTAYI III 21 – 25 Ocak 2013 Ankara
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
6306 SAYILI KANUN KAPSAMINDA İLAN EDİLEN RİSKLİ ALANLAR
PİYASA GÖSTERGELERİ.
Yrd. Doç. Dr. M. Dilek AVŞAROĞLU ERKAN
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
Nehir Havzaları Su Kaynakları Modelleme Çalışmaları
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 40.YIL Adres Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Bornova,
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
BAP KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2018.
Sunum transkripti:

SİMÜLATÖRLER MERKEZİ

Faaliyetler Eğitim Araştırma Geliştirme Kurslar Sosyal faaliyetler

Eğitim Faaliyetleri Maritime Practical Studies: Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Programının 5.YY, Güz dönemi dersidir. Haftada 8 saat olarak verilmekte olan dersi ortalama öğrenci sayısı 120 kişidir.

Eğitim Faaliyetleri Ship Management: Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Programının 8.YY. Bahar dönemi dersidir.

Eğitim Faaliyetleri Bridge Team Management: Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümünün SUNY Programının 8.YY bahar dönemi dersidir.

Eğitim Faaliyetleri Y. Lisans derslerinin birçoğu simülatör merkezinceki CBT odasında veya konferans salonunda verilmiştir.

Eğitim Faaliyetleri Gemiadamlarına Yönelik Sertifikasyon Kursları: Bu eğitimlerin bir kısmı Denizcilik Müsteşarlığının Fakültemizi yetkilendirmesi ile verilmektedir. Bir kısmı ise özel olarak Fakültemiz tarafından organize edilmektedir

Eğitim Faaliyetleri BTM/BRM; Bridge Team/Recource Management (Köprüüstü Takım/Kaynak Yönetimi) ECDIS; Electronic Chart Display Information System (Elektronik Harita ve Bilgi Sistemi) SHT; Ship Handling Training (Uygulamalı Gemi Manevrası Eğitimi) ERTM ; Makine Dairesi Takım Yönetimi Eğitimi CH; Yük ve Balast İşlemleri Tanker Simülatörü Eğitimi VTS: Vessel Traffic System (Gemi Trafik Hizmetleri ) ERS: Engine Room Simulatör (Makine Dairesi Simülatörü) CBT: Computer Based Training (Bilgisayar Temelli Eğitim) GMDSS: Global Maritime Distress and Safety System (Küresel Deniz Tehlike ve Emniyet Sistemi)

Simülatörler merkezinde toplam 277 gemi adamına mezuniyet sonrası sertifikasyon eğitimleri olarak kurslar verilmiştir.

2010 Yılında simülatörde verilen kurslar Elektronik Harita Gösterim ve Bilgi Sistemi Genel Operatör Kursu (ECDIS) Köprüüstü Kaynak Yönetimi Köprüüstü Takım Yönetimi(BRM/BTM TRAINING COURSE) Uygulamalı Gemi Manevrası Eğtimi(SHIPHANDLING TRAINING) Kılavuz Kaptanlık Temel EğitimiKılavuz Kaptanlık Temel EğitimiKılavuz Kaptanlık Temel Eğitimi ERTM Makine Dairesi Takım Yönetimi Eğitimi )(ENGINE ROOM TEAM MANAGEMENT TRAINING COURSE)

Araştırma ve Geliştirme 15 Mart 2009 tarihli ve 27170 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Kıyı Tesisi Yapım Taleplerinin Değerlendirilmesine dair Tebliğ (Tebliğ No: 20009/2) de belirtilen modelleme raporunun ve fizibilite raporunun hazırlanması.

Eğitim Faaliyetleri Liman bölgesine ait, topografik, meteorolojik ve oşinografik verilerin toplanması ve analiz edilmesi, Liman trafiğine ait verilerin analiz edilmesi, Eş zamanlı benzetim (Real Time Simulation-RTS) kullanılarak uygulamaların yapılması, Uygulamaların; kılavuz kaptanlar nezaretinde gerçekleştirilmesi, Uygulamalar sonucunda elde edilen verilerin Risk Değerlendirme Modeline uygulanması, Modelden elde edilen sonuçların risk analizinin ve risk değerlendirmelerinin yapılması; Yapılan tüm çalışmaların, uygulamaların ve elde edilen sonuçların rapor haline getirilmesi. (Modelleme raporu hazırlanması) Fizibilite Raporu için gereken verilen toplanması ve analiz edilmesi; raporun 15 Mart 2009 tarihli ve 27170 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Kıyı Tesisi Yapım Taleplerinin Değerlendirilmesine dair Tebliğ (Tebliğ No: 20009/2)’ de belirtilen formatta hazırlanması.

Modelleme raporu safhaları (1) Alan oluşturma / düzeltme fonksiyonu (2-3 gün) (2)Trafik akışını oluşturma / düzeltme fonksiyonu (2 gün) (3)Senaryo oluşturma / düzeltme fonksiyonu (2 gün) (4) Senaryo uygulama (5-10 gün) (5) Değerlendirme, risk analizi (2 gün) (6) Rapor haline getirme (2 gün) Toplam 20 gün (net), brüt (2,5-3 ay)

Eğitim Faaliyetleri (1) Alan oluşturma (2-3 gün) 2 kişi (2)Trafik akışını oluşturma / (2 gün) 1 kişi (3)Senaryo oluşturma / düzeltme fonksiyonu (2 gün) 2 kişi (4) Senaryo uygulama (5-10 gün) kapt. kılavuz kpt. 3-4 kişi (5) Değerlendirme, risk analizi (2 gün) (1 kişi) (6) Rapor haline getirme (2 gün) (2 kişi) (7) Teknik servis 1-2 kişi sürekli toplam 7-8 öğretim elemanı + kılavuz kaptanlar

MALİ YAPI Simülatör merkezine yapılan demirbaş alımları ve müstehlik malzeme alımlarında, genel olarak verilmekte olan kurslardan kazanılmış ve SEM ile kurulan koordinasyonlarla satın alınma suretiyle kazanılmıştır.

MALİ YAPI Yapılan proje ve kurslardan kazanılan döner sermayede birikmekte olan öğretim üyesi payından ve hizmet malzeme alımı paylarından simülatörün ve fakültenin ihtiyacı olan bazı malzeme alımlarının masraflar karşılanmaktadır.

MALİ YAPI PROJE ADI VE KONUSU BAŞLAMA VE TESLİM TARİHİ Alsancak Kruvaziyer Limanı Gemi Manevra Simülasyon Modelleme Raporu 25.05.2011- 04.07.2011 Altıntel Limanı ve Terminal İşletmeleri A.Ş. 20.09.2010 - 28.12.2010 BP Gemlik Tesisleri 50000 Deplasman Tonajlı Tankerler için Yeni Yanaşma Yapısı Projesi Kapsamında Gemi Manevra Simülasyonu 22.11.2010 -22.12.2010 Ceyhan İskelesi ve Dolgu Alanı Projesi Modelleme Raporu 15.04.2011 - 25.05.2011 Yeni İmar Planı Çerçevesinde BP Gemlik Tesisleri’nin Mevcut Hali ile ilgili Gemi Manevrası Simülasyonu-Modelleme Raporu 01.06.2011 - 27.06.2011 Ambarlı Ro-Ro İskele Projesi Modelleme Raporu20.11.2010 - 03.02.2011 PETKİM Petrokimya A.Ş. Aliağa Limanı Modelleme Raporu09.12.2010 - 07.03.2011Vopak Terminali /Limanı Gemi Manevra simülasyonu modelleme Raporu 09.06.2011 -04.07.2011 Kocaeli İli Körfez İlçesi 1440 Ada 1 Parsel Önü Tüpraş İzmit Rafinerisi B Bölgesi (Eski Petkim Tesisleri) İskelesi ve Rıhtımı Gemi Manevrası Simülasyonu Modelleme Raporu 20.05.2011-20.06.2011 Petrol Ofisi Aliağa Terminali Modelleme Raporu11.01.2011- 28.02.2011Limaş Limanı Gemi Manevrası Simülasyonu Modelleme Raporu01.08.2011- 01.11.2011

İhtiyaçlar Köprüüstü ve Makine Simülatörleri için yeni projeler. Bilgisayar programlama ve gemi inşa ile ortak gemi modeli oluşturma. Römörkör simülatörü.