OECD’NİN İŞLEYİŞİ VE KARAR ALMA MEKANİZMALARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
STRATEJİK PLAN STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ
Advertisements

Uluslararası örnekler; İsveç Visa Paajanen,
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Türkiye’de Yürütülen Kamu Kesimi Reformlarının Güçlükleri ve Vadettikleri Andrew N. Vorkink Ülke Direktörü 10 Ocak, 2005.
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ GENEL SEKRETERLİĞİ
1 Stratejik Yönetim Sistemi Projesi Çerçevesinde Stratejik Planlama Adımları MURAT KAYMAK 25 Ağustos 2006 Ankara.
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetim Birlikleri ve hizmetlerin verilmesi.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
EUA Kurumsal Değerlendirme Programı Felsefesi Prof. Dr. Nejat Erk.
Bütçe Sisteminin Yasal Düzenlemesi
BÖLGESEL REKABET EDEBİLİRLİK OPERASYONEL PROGRAMI (BROP)
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
GÜMRÜK KIYMETİ TEKNİK KOMİTESİ Ek:II. 1. Bu Anlaşmanın 18 inci Maddesine göre, teknik düzeyde yorum ve uygulama birliği sağlamak amacıyla Gümrük İşbirliği.
MALİYE BAKANLIĞI TÜRKİYE’DE ÇOK YILLI BÜTÇELEME SÜRECİ
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI Kurum ve Süreç Performans.
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
Capacity Building for Sustainable Management of Mountain Watershed in Central Asia and the Caucasus- GCP /SEC/002/TUR under FAO-Turkey Partnership Program.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
K alkınma Planlarının Uygulanması ve İzlenmesi Devlet Planlama Teşkilatı Çalışma Grubu
Support to Local Administration Reform 1 Birlik için stratejik yönün tanımlanması.
Bologna Süreci Değerlendirme Raporu: Türkiye örneği
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
Stratejik Yönetim Modeli ve Uygulama Süreci
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TÜRKİYE’NİN SU GÜNDEMİ
BİLİMSEL POLİTİKALARA DESTEK (8. Öncelik). Amaçlar  AB politikalarının tanımı ve uygulanması  Aşağıdaki özelliklere sahip projelere bilimsel destek.
Teşhisten Reforma David Nagy Finansal Yönetim Danışmanı Avrupa ve Orta Asya Bölgesi DÜNYA BANKASI Washington DC – 4 Nisan 2006.
Erasmus Hareketliliği
EKONOMİK İŞBİRLİĞİ VE KALKINMA TEŞKİLATI (OECD)
Prof.Dr. M.Kamil Mutluer Sayıştay Başkanı 2 Kamu Harcamalarının Tarihsel Gelişimi t 1929 ÖNCESİ t DÖNEMİ t 1980 SONRASI.
ULAKBİM UASL Mayıs 2007 İktisadi ve İdari Bilimlerde Otorite Kaynak: OECD.
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
Verimlilik Programı Visa Paajanen Finlandiya Ulusal Denetim Ofisi
Ayda Eraydın Regional Development and Governance Symposium
KAMU SERMAYELİ ŞİRKETLERDE KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNİN UYGULANMASI PROJESİ
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ TİCARET POLİTİKALARINI GÖZDEN GEÇİRME MEKANİZMASI TÜRKİYE V. İNCELEMESİ KOORDİNASYON TOPLANTISI 10 ŞUBAT 2012.
Strateji Geliştirme Başkanlığı 1 DÜNYA EKONOMİSİ REEL SEKTÖR.
This project is co-financed by the European Union and the Republic of Turkey REPUBLIC OF TURKEY MINISTRY OF SCIENCE, INDUSTRY AND TECHNOLOGY ORTAK İZLEME.
MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ABET HAZIRLIKLARI Makina Mühendisliği Bölümü Lisans Eğitimi Ölçme Değerlendirme Komitesi (LEÖDK) Mühendislik Fakültesi Sunumu.
2008 YILI FAALİYET RAPORU BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAP İdari Koordinatörlüğü tarafından hazırlanmıştır.
IPA II Dönemi Hazırlıkları
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
Bologna Eşgüdüm Komisyonu Başkanları Toplantısı Turgut Özal Üniversitesi 20 Mayıs Mayıs 2011 A. Bülent Özgüler Bilkent Üniversitesi Mezunları ile.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
1 MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü TÜRKİYE’DE ÇOK YILLI BÜTÇELEME Abdülkadir GÖKTAŞ Daire Başkanı 23 Mayıs 2006.
Stratejik Yönetim.
Nehir Havzası Komisyonları
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
BAKANLAR KURULU ORTA VADELİ PROGRAM KABUL EDİLİR. MAYIS AYI SONUNA KADAR RESMİ GAZETEDE YAYIMLANIR DPT.
Bu Proje Avrupa Birliği ve T ü rkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir ” CIVIL SOCIETY DIALOGUE EU – TURKEY CHAMBERS PARTNERSHIP GRANT.
STAJ ÇALIŞMASI VE ESASLARI Mesleki Ve Teknik Eğitim Yönetmeliği Md 58
«MESLEKİ EĞİTİMDE KALİTE GÜVENCESİ»
Strateji Geliştirme Başkanlığı PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIKLARI VE İZLEME SÜRECİ 25 Kasım 2014 Antalya Coşkun KARAKOÇ İl Planlama Uzmanı.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
Kamu Kuruluşlarında Stratejik Yönetim
Merkezî yönetim bütçesinin hazırlanması
Bankalarda Kurumsal Yönetim
22 Aralık 2010 Maliye Bakanlığının Planlama ve Kontrol Çemberi Rogier Tesson Thijs Leijen.
YENİ DÖNEM PROGRAMLAR HERKES İÇİN ERASMUS ‘ERASMUS for ALL ’ 6 Mayıs Ege Üniversitesi, İZMİR.
Mobil Devletten Ne Anlamaliyiz?. Mobil Devlet mGCI hakkinda mDevlet Kim icindir ve eDevlet Iliskisi? Vatandas icin mDevlet Kamu Sektoru Icin mDevlet Stratejik.
PROJE YÖNETİMİ. Şirket veya kurumların stratejik veya operasyonel hedeflerini gerçekleştirmek üzere tasarlayıp yürüttükleri faaliyetler bütünüdür. Proje.
Kosta Sandalci, Chief Executive Officer, Balnak Logistics AS and President of Association of International Freight Forwarders (tbc) Right Market Positioning.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
Türkiye Sağlık Sistemi Health System of Turkey
Yerel ve Bölgesel Yönetimler
SUPERB OPPORTUNıTY FOR YOU ıN TURKıYE ıT ıS TıME TO ıNVEST ıN TURKEY! GRANTS CONSULTANCY THROUGH THE USTA CONSULTANCY SERVICES We provide application and.
Faaliyet Raporları Demet ARSLANTAŞ
Sunum transkripti:

OECD’NİN İŞLEYİŞİ VE KARAR ALMA MEKANİZMALARI PROGRAM VE BÜTÇE DÖNGÜSÜ

Değişen Koşullara Uyum Sağlama ve Reform Çalışmaları Komite ve bağlı Çalışma Gruplarının yeniden yapılandırılması Karar alma mekanizmaları İnsan kaynakları Bütçe ve katkı payları sistemi

OECD’nin Ürünleri Nasıl Ortaya Çıkıyor? Komitelere dayalı “peer learning” süreci Teknik Komite ve bağlı Çalışma Grupları Konunun mahiyetine göre Bütçe Komitesi ve/veya Dış İlişkiler Komitesi’nin katkıları İcra Komitesi Konsey

Kararlar Hangi Seviyede Nasıl Alınıyor? Teknik Komite ve bağlı Çalışma Gruplarında konsensüs Konsey ve Konsey’e doğrudan bağlı Komitelerde (İcra Komitesi+Dış İlişkiler Komitesi+Bütçe Komitesi) yeni yönetişim kuralları çerçevesinde konsensüs veya oy çokluğu

Yeni Yönetişim Kuralları C(2006)78/FINAL Sayılı Konsey Kararı Fundamental issue: Oybirliği/Konsensüs Special issue: QMV (Zorunlu Bütçenin %25’ini temsil eden 3 veya daha fazla ülke tarafından itiraz edilmediği sürece üye ülkelerin %60’ı) Normal case: Konsey’e doğrudan bağlı Komitelerce hazırlandıktan (broad and substantial support) sonra Konsey’de oybirliği A points: Konsey’e doğrudan bağlı Komitelerde kabul edildikten sonra Konsey’de tartışılmaksızın kabul edilen konular B points: Konsey’de tartışılarak kabul edilecek konular Konsey’e “a point” olarak getirilen bir karar tasarısı ancak üyelerin %15’nin talebi ile yeniden tartışmaya açılabilir. Safeguard mechanism: Herhangi bir ülkenin önemli bir ulusal çıkarı hilafına “a point” olarak Konseye getirilmesi durumunda başvurulabilecek sistem

OECD’s Integrated Management Cycle

Stratejik Planlama/Medium Term Orientations: Merkezlerin yönlendirmesi ve katkıları ile politika önceliklerinin belirlendiği tarama çalışması/Output area düzeyinde konular düşük, orta, yüksek öncelikli olarak belirlenir MTO sonuçları PWB çalışmalarında Komitelere ışık tutar.

Program ve Bütçe Çalışması-PWB İki yıllık planlama yapılır. Genel çerçeve/Policy environment Results-based planning and budgeting Inputs (Kaynaklar) Intermediate Outputs (Komite seviyesinde ürünün ortaya çıkartılmasına yardımcı olabilecek temel taşlar) Output results (Ürünler) Expected Outcomes (Üretilen ürünün üye ve üye olmayan ülkeler tarafından kullanılması)

OECD’s Strategic Management Framework Strategic Objectives Output Groups Output Areas Output Results Intermediate Outputs

Strategic Objectives Promote Sustainable Economic Growth, Fiscal Stability and Structural Adjustment Provide Employment Opportunities for All, Improve Human Capital and Social Cohesion and Promote a Sustainable Environment Contribute to Shaping Globalisation for the Benefit of All through the Expansion of Trade and Investment Enhance Public and Private Sector Governance Contribute to Development of Non-Member Economies Provide Effective and Efficient Corporate Management

Kaynak Dağılımı Uzun vadeli: On-going output results Central Priorities Fund: time-bound output results Secretary General’s Allocation Fund: Öngörülemeyen veya bütçe dönemi içinde sonradan ortaya çıkabilecek harcamalar

PWB Sürecinin Takvimi Komiteler (Ocak-Mayıs) Bütçe Komitesi’nin ilk gözden geçirme çalışması (Haziran) Genel Sekreter’in ilk taslak raporu (Haziran sonu) Konsey’in ilk incelemesi ve yönlendirmesi (Temmuz) Genel Sekreter’in 2009-2010 Plan ve Bütçesini sunması (Ekim) Bütçe Komitesi’nin gözden geçirme çalışması Konsey’in 2009-2010 PWB belgesini onaylaması (Aralık)

Değerlendirme Süreci PIR (Program Implementation Reporting) Plan ve Bütçede yer verilen öngörüler ne kadar uygulanabildi? Başarılı oldu mu? Üretilen her bir ürünün kalitesi ve etkisi değerlendirilir. Belirlenen kaynaklarla, belirlenen zamanda, arzu edilen kalitede sonuca ulaşılabildi mi sorularına cevap aranır. İki yıllık planlama sürecinin ortasında gerçekleştirilir. 2007-2008 Program ve Bütçesi 2009 yılında değerlendirilir.

OECD’den Daha Fazla Nasıl Yararlanabiliriz? Örgütün İşleyiş Takvimi- PWB Ülkemizin Öncelikleri Maddi ve İnsan Kaynağı Tahsisi