Uluslararası İşbirliği Faaliyetleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sınıflamalara İlişkin AB Mevzuatı
Advertisements

TAIEX BÖLGESEL EĞİTİM PROGRAMI
1 Ocak 1989 – 31 Aralık 2004 Güneş Tutulmaları (3)
TARİHÇESİ * 1992 yılında Dışişleri Bakanlığına bağlı olarak kurulmuş 1999 yılında da Başbakanlığa bağlanmıştır. * 2011 yılında 656 sayılı KHK ile, Türk.
1982 yılında kurulmuş olan DORÇE Prefabrik Yapı ve İnşaat Sanayi Ticaret AŞ, zorlu ve uzak ortamlarda kaliteli hizmet gerektiren projelerin Mühendislik,
MAKEDONYA T.C. Üsküp Büyükelçiliği-Ticaret Müşavirliği
Finansal Göstergelerin Anlamı Oral Erdoğan Piri Reis Üniversitesi Kocaeli, 30 Kasım
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
Doç.Dr. Kürşat Çağıltay ODTÜ
Avrupa ile İletişim Projesi Mustafa Bayburtlu TOBB AB Müdürü
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ PROJE BİRİMİ
ÜLKE SUNUMU TC BAŞBAKANLIK DTM ANKARA-TÜRKİYE 10 HAZİRAN 2008
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI.
Western Balkans on EU Enlargement The former Yugoslav Republic of Macedonia Montenegro Albania Serbia Kosovo Bosnia and Herzegovina İlker GİRİT Bora ERGİN.
AB Hakkında Genel Bilgiler
ETCF is funded by the European Union EU–TURKEY ODALAR FORMU TİCARET ODALARININ HİZMET KALİTELERİNİN GELİŞTİRİLMESİYLE GÜNEY MARMARA BÖLGESİNDEKİ KOBİ’LERİN.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
AB MÜZAKERE SÜRECİNDE SON GELİŞMELER
Serdar Yegül & Soner Tümüklü
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Bölgesel Proje Koordinatörü.
İkili ve Bölgesel İlişkiler Şube Müdürlüğünün Çalışmaları
OKUR – YAZARLIK, EĞİTİM VE İÇ GÖÇ GÖSTERGELERİ TÜİK İzmir Bölge Müdürü
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Prof. Dr. Nejat Erk, Türkiye Bologna Uzmanı ŞUBAT 2008 CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ-MANİSA.
BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI : BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ 07 Aralık 2007, Uludağ Üniversitesi, BURSA BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE.
Capacity Building for Sustainable Management of Mountain Watershed in Central Asia and the Caucasus- GCP /SEC/002/TUR under FAO-Turkey Partnership Program.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı 3.cü.
Aldığım Kurslar 1998 HAZIRLAYAN Abdulmuttalip ŞAHİN Mart
Türkiye Bilişim Derneği 1 TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Ankara 3 Mayıs 2012.
HOŞGELDİNİZ. HOŞGELDİNİZ Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat.
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
Uluslararası İlişkiler Alanındaki Çalışmalar 30 Kasım 2012 Çölleşme ile Mücadele Dairesi Başkanlığı.
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
1 Arjantin Ülke Sohbet Toplantısı (M.Serhan Kara) Ankara, 28 Mayıs 2007 T.C. BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI T.C. BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI.
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞLIK SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE GELİŞTİRME PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ÇÖLLEŞME ve.
KOBİ’lere Yönelik Destek ve Teşvik Programları
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
AB MÜZAKERE SÜRECİ Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü AB Uyum Dairesi Başkanlığı Mart 2013, Ankara.
VENEDİK KOMİSYONU VE ETKİNLİKLERİ
TOBB AB ÇALIŞMALARI : NASIL HAZIRLANIYORUZ? FAALİYETLERİMİZ 23 Şubat 2007.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI KARST SU KAYNAKLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 1 OCAK-31 ARALIK 2014 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU 10 Mart 2015 Ankara.
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
TÜRKİYE’DEKİ PETROL VE DOĞALGAZ BORU HATLARI
E-Ticaret (Rakamlarla Giriş) Sunu İçerik Kaynağı: İyiler, Z. (2009). Elektronik Ticaret ve Pazarlama, T.C. BAŞBAKANLIK Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı.
ERGENLİK: FIRTINALI DÖNEM AMA KİMİN İÇİN? Dr. Gülden AYKANAT İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gençlik Danışmanlık ve Sağlık Hizmet Merkezi.
TÜRKİYE YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Proje Koordinatörü KASIM 2012 ANKARA.
LATİN AMERİKA BREZİLYA VENEZUELA.
ŞANGHAY İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI ( SHANGHAI COOPERATION ORGANISATION )
AVRUPA KALİTE GÜVENCESİ REFERANS ÇERÇEVESİ VE KULLANILAN ARAÇLAR
TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. Okullar arası Yıldız Erkekler Basketbol - Çeşme Birinciliği 2. Okullar arası Genç Kız Voleybol - Çeşme İkinciliği 3.
TÜRKÇENİN KONUŞULDUĞU ÜLKELER
BOLOGNA SÜRECİNİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ Kasım 2006 Fırat Üniversitesi, Elazığ Nezih Güven- Bologna Rehberi.
TİKA: Türkiye’nin Küresel Dış Politika Enstrümanı
“DÖNÜŞÜM EKONOMİLERİ” dersi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
RUSÇA MARİA ADA EKMEKÇ 4-A.
T.C. BAŞBAKANLIK TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) Değişken Ağırlık Yaklaşımı Ulusal Hesaplar ve Ekonomik Göstergeler.
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU Malatya Bölge Müdürlüğü TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU MALATYA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İSTATİSTİKLERLE MALATYA NİSAN 2014.
AETR KONVANSİYONU
Sunum transkripti:

Uluslararası İşbirliği Faaliyetleri

ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ Teknik İşbirliği Projeleri Bölgesel Düzeyde Yürütülen İşbirliği Faaliyetleri Uluslararası Kuruluşlarla Yürütülen İşbirliği Faaliyetleri

TEKNİK YARDIM VE İŞBİRLİĞİ PROJELERİ Tamamlanan projeler Kafkasya ve Orta Asya Diğer Geçiş Ülkeleri Ülkeleri ile İşbirliği ile İşbirliği Azerbaycan (1994-2003) Bosna-Hersek (1996-1999) Kazakistan (1994-2003) Gürcistan (1997-1999) Kırgızistan (1994-2003) Makedonya (1997-2001) Özbekistan (1994-2003) Bosna-Hersek (2002-2004) Türkmenistan (1994-2003) Moğolistan (1998-1999)

TEKNİK YARDIM VE İŞBİRLİĞİ PROJELERİ (DEVAM) Tamamlanan projeler (devam) Kafkasya ve Orta Asya Ülkeleri ile İşbirliği Kazakistan (2005-2008) Kırgızistan (2006-2007) Moğolistan (2006-2008) Afganistan (2007-2008)

TEKNİK YARDIM VE İŞBİRLİĞİ PROJELERİ (DEVAM) Devam Eden Projeler Türkmenistan (2008-2010) Filistin (2008-2010) Tacikistan (2005-2010)

TEKNİK YARDIM VE İŞBİRLİĞİ PROJELERİ (DEVAM) Planlanan Projeler Irak (2010) Kazakistan (2010)

Gerçekleştirilen İşbirliği Faaliyetleri

KIRGIZİSTAN’A YÖNELİK TEKNİK YARDIM PROGRAMI (2006-2007) Donör Kuruluş: TİKA Danışmanlık Hizmeti Danışman sayısı: 4 Konular: Sanayi Sayımı, Fiyat Endeksleri Eğitim Programları Katılımcı sayısı: 6 Konular: Sanayi Sayımı, Fiyat Endeksleri

KAZAKİSTAN İLE İŞBİRLİĞİ PROJESİ (2005-2007) Donör Kuruluş:TİKA Danışmanlık Hizmeti 24 TÜİK Uzmanı; Tarım sayımı, Ulusal hesaplar, Web sayfası tasarımı, Sanayi üretim, İşgücü istatistikleri Eğitim Programları 18 Kazak Uzman; Tarım sayımı, Ulusal hesaplar, Web sayfası tasarımı, Planlanan Faaliyetler: Kazakistan Ulusal İstatistik Ajansı ile 11 Şubat 2010 tarihinde bir Mutabakat Zaptı imzalanmıştır. Haziran 2010’da Turizm İstatistikleri konusunda Ankara’da bir eğitim planlanmıştır.

TÜRKMENİSTAN İLE İŞBİRLİĞİ PROJESİ (2008-2010) Donör Kuruluş: TİKA Gerçekleştirilen Faaliyetler Konular: Tarım istatistikleri , Ulusal hesaplar, Nüfus sayımı, Uluslararası sınıflandırmalar Danışmanlık Hizmeti: 20 TÜİK Uzmanı Eğitim Programları; 35 Türkmen Uzman Planlanan Faaliyetler (2010) Konular: Turizm İstatistikleri, Sanayi İstatistikleri ve Dış Ticaret İstatistikleri Danışmanlık Hizmeti: 11 TÜİK Uzmanı Eğitim Programları; 16 Türkmen Uzman

TACİKİSTAN İLE İŞBİRLİĞİ PROJESİ (2008-2010) Donör Kuruluş: DÜNYA BANKASI VE TİKA ● Danışmanlık Hizmeti 2 TÜİK Uzmanı; “SPPS yazılımı ve Bilgi Teknolojisi” ● Eğitim Programları 80 Tacik Uzman; “Tarım İstatistikleri”, “Sanayi İstatistikleri”, “Sosyal istatistikler”, “Demografi İstatistikleri”, “Bilgi Teknolojileri, “Uluslararası Yayın standartları”, “Çevre İstatistikleri”, “Nüfus Sayımı” Planlanan Eğitim Faaliyetleri, (2010) 5 Tacik Uzman Çevre İstatistikleri (Haziran, Ankara) 5 Tacik Uzman Nüfus Sayımı (Haziran, Ankara)

IRAK İLE İŞBİRLİĞİ (2010) Donör Kuruluş: BM Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu ● Eğitim Programı 5 Iraklı Uzman; “Çevre İstatistikleri” (Eylül 2010, Ankara)

TÜRKİYE’NİN RESMİ KALKINMA YARDIMLARI PROGRAMI (KAP) Donör Kuruluş: TİKA ● Eğitim Programları (Ankara) Tüketici ve Üretici Fiyat Endeksleri,(Ekim 2009, Kazakistan, Moğolistan, Moldava, Arnavutluk, Ukrayna’dan 23 katılımcı) Dış Ticaret İstatistikleri (Kasım 2009, Kazakistan, Moğolistan, Arnavutluk, Sudan, Ukrayna, Kosova’dan 20 katılımcı) Tarım İstatistikleri (Aralık 2009, Kazakistan ve Kosova’dan 16 katılımcı) İstatistiki Sınıflamalar, (Aralık 2009, Kazakistan, Moldova, Ukrayna’dan 19 katılımcı)

Bölgesel İşbirliği Faaliyetleri (SESRIC) Donör Kuruluş: İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi’nden (SESRIC) Danışmanlık Hizmetleri “Çevre İstatistikleri” (Eylül 2009, Kırgızistan) “Veritabanı Yönetimi” (Eylül 2009, Azerbaycan) “Web tabanlı veri derleme teknikleri” (Şubat 2007, Azerbaycan) “Veri Kalitesi” (May 2008, Tacikistan) “Tarım istatistikleri” (Haziran 2008, Kazakistan)

Teşekkürler