ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü
Advertisements

Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi 27 Haziran ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ.
Avrupa Birliği.
ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ..
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem TEMİZÖZ 15 Ekim ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Lifelong Learning Programme (LLP) Erasmus
Eğitim alanında Topluluk eylem programı
LLP/ERASMUS BİRİM VE BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Doç. Dr. Yılmaz ARI ULAUM Müdürü Balıkesir, T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
DEĞİŞİM PROGRAMLARI OFİSİ (DPO) STUDY ABROAD OFFICE (SAO)
Sağlık Bilimleri Enstitüsü Erasmus Bilgilendirme Toplantısı.
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Ceyda Taşkıran 15 Ekim EKİM 2008 ERASMUS ÖĞRENCİ TOPLANTISI.
Uluslararası İlişkiler ve Projeler
ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
ERASMUS STAJ PROGRAMI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ OFİSİ (UİO)
HİBELER Mine MUT İstanbul Üniversitesi
‘‘ERASMUS+’’ STAJ KONSORSİYUMU
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI COMENİUS PROGRAMI. Comenius Programı Nedir?  Öğrencilere ve eğitim personeline, Avrupa’daki farklı kültürleri, dilleri.
ERASMUS+ PROGRAMINDAN YARARLANACAK ÖĞRENCİLER İÇİN BAŞVURU SÜRECİ ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü.
ATATÜRK ÜNİVERİSTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS+ PROGRAMI.
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
ERASMUS ve HİBELER İstanbul Üniversitesi Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
ULUSLAR ARASI ANLAŞMALAR
PROGRAM İÇERİĞİ ERASMUS+ 1 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ 2 ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3 4 ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
Fırat Üniversitesi - Dış İlişkiler Koordinatörlüğü 2015 Yılı Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı 24/02/2015 Mavi SalonMI TANITIMI.
Öğretim Elemanı Değişimi Doç.Dr. Nagihan OKTAYER 14 Mayıs 2009 Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı.
1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Erasmus ve Hibeler Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu 29 Kasım 2007 Erasmus Koordinatörler Toplantısı.
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Yükseköğretimde Personel Hareketliliği Harran Üniversitesi AB Ofisi.
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ B İ LG İ LEND İ RME TOPLANTISI.
Hibe ve Performans. Üniversitelerin Hibe Miktarları Merkez Hibe Tahsisatını Nasıl Yapar : Merkez üniversitelerin talep ve performanslarına dayanarak toplam.
KA1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Avrupa Birliği Ülkeleri
Özlem Keçim.
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
AB Avrupa’nın siyasi ve ekonomik bütünleşmesini insan hakları ile hukukun üstünlüğü ilkeleri çerçevesinde sağlamak amacındaki demokratik Avrupa ülkelerinden.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ DIŞİLİŞKİLER OFİSİ. Erasmus Programı Neler Kazandırır? Öğrencilere Kazandırdıkları Yurtdışı deneyimi Çok kültürlü ortamda ders işleme.
Programa Dahil Ülkeler Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine (AB) üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre.
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ TOPLANTISI Genel Bilgilendirme
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
 Uluslararası İlişkiler Koordinatörü: Doç.Dr. Ülkü Özbey  Uluslararası İlişkiler Koordinatör.
AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞUBAT,
AVRUPA BİRLİĞİ. BİRLİĞİN GEÇMİŞİ Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu.
ERASMUS+ PROJESİ GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ YERLEŞTİRMELER
DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ
2018/2019 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
AETR KONVANSİYONU
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
2019/2020 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Değişim Programı 2018 Projesi Öğrenci Tanıtımı Mart 2019
Sunum transkripti:

ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİNDE ERASMUS ERASMUS NEDİR? Erasmus Programı, Avrupa Birliği üyesi, adayı ve Avrupa Ekonomik Alanı’na üye ülkelerin yararlanabildiği öğrenci, öğretim elemanı ve personel değişimi sağlayan bir programdır. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİNDE ERASMUS Uludağ Üniversitesi Erasmus Değişim Programı’nı 2004/2005 akademik yılının bahar döneminden itibaren öğrencilerine ve öğretim elemanlarına sunmaktadır. Uludağ Üniversitesi’nden 2004/2005 akademik yılının ikinci döneminde 17 öğrenci ve 5 öğretim elemanı, 2005/2006 akademik yılında 88 öğrenci ve 8 öğretim elemanı, 2006/2007 akademik yılında ise 162 öğrenci ve 6 öğretim elemanı Erasmus Değişimi’nden yararlanmıştır.

2004 -2008 Yılları Arasında ERASMUS Değişen Programıyla Giden/Gelen Öğrenci ve Öğretim Elemanı Sayısı   Giden Gelen Giden Öğrenci/Öğretim Elemanı Hibe Miktarları Öğrenci Öğretim Elemanı Öğrenci Hibe Miktarı (€) Öğretim Elemanı Hibe Miktarı (€) 2004-2005 2. dönem 17 5 4 7 41.897 8.000 2005-2006 1. dönem 15 3 132.000 6.880 73 2006-2007 76 2 389.421 26.642 85 10 2007-2008 174 35 9 746.094 45.889 Toplam Kontenjan 348 146 284 143 2007/2008 akademik yılı için 621 öğrenci ile tüm Türk üniversiteleri arasında en yüksek talebi veren üniversite olan Uludağ Üniversitesi, öğrencilerinin Erasmus Programı hakkında ne kadar bilinçli olduğunu ortaya koymuştur.

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ Uludağ Üniversitesi’nde Erasmus Programı Rektörlük’teki Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından koordine edilir. Ofis 2003 yılında kurulmuştur ve belirlenen çalışma saatleri arasında öğrencilere danışmanlık hizmeti de vermektedir. Kurumsal Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. İsmail Naci CANGÜL Fakülte koordinatörü Prof. Dr. Recep EREN Elektronik Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Güneş YILMAZ ERASMUS Komisyonu Öğr. Gör. Dr. Sait Eser KARLIK Arş. Gör. Bahadır HİÇDURMAZ

ERASMUS Değişimi İçin Neler Yapılmaktadır? Erasmus değişiminin yapılabilmesi için iki kurumun karşılıklı olarak bir “İkili Anlaşma” imzalaması gerekmektedir. Türkiye Avrupa Birliği üyesi olmadığından sadece Avrupa Birliği üyesi ülkelerle anlaşma yapma hakkına sahiptir. Uludağ Üniversitesi 3 yıllık bir süre içinde 24 ülkeden değişik üniversiteler ile 120 adet ikili anlaşma yapmıştır. Elektronik Mühendisliği Siegen University (DE) University of Ljubljana (SI) Salerno University (I) Universita Degli Studi Di Trieste (I) Poznan University of Technology (PL) Opole University (PL) Universite De Bretagne (F) Universita Degli Studi Di Cagliari (I) Zilina University (SK) Univ. Degli Studi di Salerno (I)

Programdan Nasıl Yararlanabiliriz? Programdan yararlanmak isteyen öğrenciler fakülte/bölüm Erasmus koordinatörlerine başvurarak Erasmus Başvuru Formu’nu doldururlar. Formlar Uluslararası İlişkiler Ofisi’ne iletilir. Erasmus değişimine katılacak olan öğrencilerin belirlenmesinde uygulanan kıstas; %45 akademik başarı : Akademik başarı olarak 4’lük sistemde en az 2.00 GANO gerekmektedir %45 yabancı dil puanı : Dil puanı olarak Uludağ Üniversitesi’nin yaptığı Erasmus Dil Sınavı’ndan en az 50 puan gerekmektedir. Bu sınav dışındaki bir dil sınavından alınmış olan bir dil puanı varsa uygun bir eşdeğer minimum puan üzerinden değerlendirilmeye alınır. %10 mülakat : Mülakat Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü tarafından görevlendirilen 9 öğretim üyesinden oluşan bir Seçici Kurul tarafından yapılır. Mülakat Türkçedir ve güncel, sosyal ve kültürel konularla ilgilidir.

Seçilen Öğrenciler Ne Yapmalıdırlar? Seçilen öğrenciler gerekli belgeleri hazırlarlar ve karşı kurumlara başvurularını yaparlar. Erasmus değişimi öğrenciler için en az 3 en fazla 12 ay süre ile gerçekleştirilir. Bir öğrenci öğrenim hayatı boyunca Erasmus Programı’ndan 1 kez yararlanabilir. Karşı kurumda kalacakları süreyi tam olarak öğrenip hibe sözleşmesine yazarlar. Bu tarihler koordinatörler ve Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından onaylandıktan sonra hibe hesaplaması yapılır. Erasmus değişimlerine katılan öğrenci ve öğretim elemanlarına gittikleri ülke ve kaldıkları süre göz önünde bulundurularak belirli miktarlarda hibe verilir. Verilen hibeler yurtdışındaki tüm harcamaları karşılamaz, sadece destek niteliğindedir.

Seçilen Öğrenciler Ne Yapmalıdırlar? Öğrenciler için belirlenen aylık hibe tutarları 27 AB ülkesinin yaşam standartlarına göre belirlenen dört ülke kategorisine göre aşağıdaki şekilde belirlenmiştir. Kategori Ülkeler Hibe Miktarı (Avro) I Letonya, Litvanya, Polonya, Slovenya, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Estonya, Bulgaristan ve Romanya 300 II Slovak Cumhuriyeti, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Portekiz, Yunanistan ve Malta 400 III Hollanda, Lüksemburg, İtalya, İspanya, Belçika, Fransa,Almanya ve Avusturya 500 IV Finlandiya, Danimarka, İsveç, İrlanda, Birleşik Krallık 600

Erasmus İle İlgili Detaylı Bilgi Program ile ilgili detaylı bilgi ve doldurulması gereken belgeler için aşağıdaki internet siteleri ziyaret edilebilir. UU Uluslararası İlişkiler Ofisi İnternet Sitesi: http://intoffice.uludag.edu.tr/ UU Uluslararası İlişkiler Ofisi Intoffice Forum: http://intoffice.uludag.edu.tr/forum/ İnternet sitesinin yanı sıra Erasmus öğrencilerinin birbirleriyle iletişim kurabilecekleri ve deneyimlerini aktarabilecekleri bir platform oluşturma amacıyla kurulan “Intoffice Forum” adlı forum sitesi de Eylül 2006’dan bu yana etkin şekilde hizmet vermektedir.