BT301 İŞLETİM SİSTEMLERİ VE UYGULAMALARI Sinan SCHREGLMANN

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-İÇİŞLERİ KARŞILAŞILAN SORUNLAR
Advertisements

İşletim Sistemleri.
BT301 İŞLETİM SİSTEMLERİ VE UYGULAMALARI Sinan SCHREGLMANN
Flash Player ©, sistemin sorunsuz çalışması için gerekli bir programdır. Sayfaları daha sağlıklı takip edebilmek için bilgisayarınızda bu programın 8.0.
KONU: UZAKTAN EĞİTİM TÜRLERİ
BT301 İŞLETİM SİSTEMİ KONU: WİNDOWS 7, WİNDOWS 8
Windows İşletim Sisteminin Tarihçesi
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
WINDOWS KIŞISELLEŞTIRME DE EK YARDıMCı PROGRAMLAR HAKAN ÇELİK.
 Meltem KORCAY  Ayşe KUBİLAY
Windows işletim sistemi ve sürümlerinin incelenmesi
İşletİM SİSTEMİ NEDİR? İşletim sistemi bilgisayar donanımlarının birbirleri ile uyumlu bir biçimde çalışmasını sağlayan bir yazılımdır. İşletim sistemi;
Burcu Musaoğlu Data Sistem A.Ş..
Windows 7’deki Yenilikler ve Üstünlükler. 2009'u bitirmeye yaklaşmışken, Microsoft yeni işletim sistemi Windows 7 ile çıka geldi. Vista'da bulunan ve.
SAMSUNG AKADEMİ Emin CELİLOĞLU IT Eğitmeni
Windows 7 kurulum için en az 512 MB ram belleğe ihtiyaç duyuyor
3D EYES 3D EYES KURULUM SUNUMU Murat GÜLCİ
İşletim Sistemleri Hazırlayan Hakan YİĞİT.
WİNDOWS 7 KURULUM.
SON KULLANICI HATALARI BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI SON KULLANICI HATALARI Cengiz Acartürk 03 Ekim 2003.
İŞLETİM SİSTEMLERİ WINDOWS 98 KURULUMU VE ÖZELLİKLERİ
Ankara T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen Eğitimi Programı Bilişim Teknolojileri.
55 CHAPTER SİSTEM YAZILIMI. © 2005 The McGraw-Hill Companies, Inc. All Rights Reserved. 5-2 Sistem yazılımı Teknik detayları çözer Kullanıcı, uygulama.
FAYDALI BİLGİSAYAR PROGRAMLARI
WINDOWS NT GENEL YAPISI
İŞLETİM SİSTEMİ WİNDOWS AYARLAMA Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dsi Baraj Orta Okulu.
AĞ İŞLETİM SİSTEMLERİ Öğr. Gör. Mustafa SARIÖZ
Microsoft Visual Studio 2010 Kurulum & Tanıtım
Sedat Uslu / AVG 1991 yılında kurulup cihazları, verileri ve insanları korumak için öncü yazılım ve hizmetler sağlayan bir çevrimiçi güvenlik.
Cemil ŞAHİN Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
DOSYA SİSTEMLERİ Dosya sistemi disk üzerindeki dosyaların sistem tarafından kontrolüne olanak kılan yönetim sistemidir. Bu sistemler tipik olarak bir boot.
ŞİŞECAM’DA BİLGİ GÜVENLİĞİ
ŞAHİN KURT WİNDOWS 7 KURULUMU
WİNDOWS SÜRÜMLERİ ARASINDAKİ FARKLILIKLAR
İŞLETİM SİSTEMİ.
HAKKINDA : Windows 98’ den sonra çıkmıştır. Daha güzel ve kullanışlı yeni şeyler eklenmiştir. 16-bit/32-bit melez işletim sistemidir. Microsoft Windows.
Windows XP Konu: Denetim Masası Windows 8 Windows XP Windows 7.
Microsoft'un birincil hedefi işletim sistemlerinin kullanımını daha kolay hale getirmektir: Windows 2000 aşağıdaki özellikleri sayesinde bu geleneği devam.
Yazılım, Windows İşletim Sistemleri Öğr. Gör. Tufan MENGİ.
İşletim Sistemleri Ögr.Gör. Abdullah ŞENER.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Microsoft Windows Server 2008
Denetim Masası Ms. Windows 8.1
DENETİM MASASI.
İŞLETİM SİSTEMLERİ Derya Işık
Shared Computer Toolkit EROL DOĞAN
İŞLETİM SİSTEMİ.
Movie Maker.
Windows işletim sistemi kişiselleştirmesi nedir? Neden gereklidir?
AÇIK KAYNAK İŞLETİM SİSTEMİ
Nedir, nasıl bulaşır? Ne yapabilirim?. Virüs nedir?
BİLGİSAYAR VİRÜSLERİ.
Yazılım Kululum ve Yönetimi
Bilişim Teknolojileri 5.ve 6. Sınıflar için ders notu
ANA SAYFA İPUCU GALERİ TEST TREND 5 Ağustos Paylaş 1. Öncelikle buradan Microsoft’un websitesine gidiyor ve kullanmak istediğimiz Windows’un.
 Windows XP, Microsoft firmasının 2001 yılında piyasaya sürdüğü bir işletim sistemidir.
Ömer AYDOĞMUŞ Mustafa SÖZGEN. Herkes Windows 9'u beklerken Microsoft büyük sürpriz ile Windows 10 tanıtımını gerçekleştirdi. Şaşırtıcı bir hamle olarak.
 Windows XP Microsoft'un kişisel bilgisayarlar ve sunucu sistemleri için ürettiği işletim sistemi ailesi Windows'un NT çekirdeği üzerinde yükselen.
PARDUS İŞLETİM SİSTEMİ. PARDUS  Pardus adı : Anadolu parsı adlı kediğillerden gelmektedir.
SUNUCU İŞLETİM SİSTEMLERİ
Doküman Yönetim Sistemi (DYS) Kurulumu ve Ayarları
ANTİVİRÜS ÇEŞİTLERİ ve ARALARINDAKİ FARKLAR
Maliyet Tasarrufu ve Güvenli Baskı
İşletim Sistemleri Arasındaki Temel Farklılıklar
İşletim Sistemleri Hazırlayan Hakan YİĞİT.
İŞLETİM SİSTEMİ.
WINDOWS Server 2008 r2 Kurulumu
Windows işletim sistemi ve sürümlerinin incelenmesi
Bilgisayar Yazılımları
WİNDOWS SÜRÜMLERİ ARASINDAKİ FARKLILIKLAR
Sunum transkripti:

BT301 İŞLETİM SİSTEMLERİ VE UYGULAMALARI Sinan SCHREGLMANN HAZIRLAYANLAR Fatma Zehra POLAT – 10bt1017 Sümeyye KAMALAK – 10bt1028 Beyza EKİZ – 10bt1040

Windows XP Windows XP Mikrosoft firmasının Whistler kod adı ile hazırlayıp 25 Ekim 2001 yılında piyasaya sürdüğü kilometre taşı olarak yerini alan işletim sistemidir. Windows XP piyasaya sürülmeden önce korsana karşı çok güçlü önlemler alınmıştı. Ürün etkinleştirme ile kullanıcıların yükledikleri ürünü en geç 30 gün içerisinde firma ile iletişime geçip etkinleştirme kodunu sisteme tanıtmaları gerekiyordu.

Windows XP Windows XP, kendinden önceki diğer Windows serilerinden farklı olarak tamamen 32 bitlik Windows NT ve Windows 2000 çekirdekleri üzerine kurulmuştu. Bu üstün çekirdek sistem 16/32 bitlik uygulamalarda başarı ile çalışıyor, mavi ekran tehdidini en aza indiriyordu.

Windows XP Bu işletim sisteminin çarpıcı özelliklerinden bir diğeri ise çok geniş sürücü veritabanına sahip olmasıydı. Böylelikle kullanıcılar yeni aldıkları bir donanımı sadece bilgisayara takarak anında kullanabiliyorlardı. Yeni işletim sistemi, yepyeni bir kullanıcı arayüzü ile geliyordu. Daha önceki sürümlere göre daha yuvarlak ve renkli olan bu arayüz XP'nin kayda değer özelliklerinden birisidir.

Windows XP’ nin Genel Özellikleri Clear Type: Windows XP, özellikle LCD  ekranlarda metinlerin okunaklılığını arttırmak amacıyla Clear type  adı verilen bir özellik içermektedir. Uzak bağlantı: Windows XP, internetten başka bir bilgisayarın yönetilmesine imkân veren Uzak Masaüstü adlı bir yazılım içeriyordu.

Windows XP’ nin Genel Özellikleri Hızlı kullanıcı değişimi : XP'de bir kullanıcının oturumu açıkken bir diğerinin oturumuna geçiş yapılabilmektedir. Internet Explorer 6: Dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcısı Internet Explorer’ın 6. sürümü, Windows XP ile birlikte gelmektedir.

Hizmet Paketleri 2002 yılında Windows XP'nin eksiklerini gidermek amacıyla bir hizmet paketi (Service Pack) yayınlandı ve USB 2.0 desteği ve yeni Windows Messenger sürümü gibi özellikler XP'ye eklenmiş oldu.Windows XP Service Pack 2 ise 2004 yılında çıkarıldı. Güvenlik ağırlıklı bu hizmet paketi; bulunan güvenlik açıklarının yamalanmasının yanı sıra; Windows güvenlik merkezi isimli bir uygulama da eklendi. Bu yazılımla, antivirüs yazılımı, otomatik güncelleştirmelerin etkin olup olmadığı kullanıcıya bildirilerek yazılımın güvenliği arttırılmaya çalışıldı.

TEŞEKKÜRLER