Montpellier France Décembre 2008 GENÇLİK PROJESİ Eylem 1.3 2013 Ankara, (Türkiye)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
Advertisements

Gençlik Programı Montpellier France Décembre 2008
BASIN VE TANITIM TOPLANTISI
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Mahmut Kiper TTGV Başuzman 5 Nisan 2011 CerModern-Ankara.
5. Dünya Su Forumu bir sonraki Forumun programını oluşturma ortaklık WWC-Türkiye-Uluslar arası paydaş başlangıç toplantısı İstanbul– 19 Mart 2007.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ SEMİNERİ.
Bölgesel Konferans n°1 25 Haziran 2014 İzmir
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
YG-21 Kadın Meclisleri & Ulusal Gençlik Parlamentosu
L/O/G/O Yerel Yönetimlerinizin Kapsama Alanında mısınız? Eylem 5.1 Projesi Değerlendirme Akdeniz Belediyeler Birliği.
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
Erasmus+’ta Gençlik Destekleri Erasmus+ Gençlik Programı: Hedef Kitlesi:  Gençler  Kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları  En az dört.
Özürlü STK’larının Lobicilik ve Hak Temelli Yaklaşımlar Konusundaki Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi.
‘’Bütün Gençler için Yaygın Eğitim’’
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE YEREL KALKINMA
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
Elektrik Elektronik Teknoloji Platformu Oluşturma Çalıştayı Sinan Tandoğan TÜBİTAK-TEYDEB 23 Şubat 2007, TÜSSİDE.
KLASİK DEMOKRASİ Eski Yunan şehir devletlerine dayanır. En iyi uygulayıcısı ve o dönemde en güçlü şehir olan Atina’dan dolayı Atina demokrasisi olarak.
T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Stratejisi &
İYİ YÖNETİŞİM.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
Kamu Yönetiminde Yeni Aktörler: Sivil Toplum Kuruluşları
Yeni Medya Turgut Gürsoy TÜBİSAD Bilişim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı.
GEG Gençlik Eylem Grubu Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Merkezinde toplam 25 gönüllüyle gençlerin katılımı atölyesini gerçekleştirdik.
DEMO-VILLAGE Orda Bir Köy Var Demokrasiyle!
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
İsveç Yerel Yönetiminden Stratejik Planlama ve Performans Bütçeleme Örnekleri Per Molander Ankara, 11 Ocak 2005.
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları 15 Haziran 2011 Galatasaray Üniversitesi.
ELEKTRONİK DEMOKRASİ Grup Adı:No Name Nebi Doğan Arığ Nebi Doğan Arığ Songül Boran İmren Coşkun.
ELEKTRONİK DEMOKRASİ.
20 Kasım 2004 Strateji Toplantısı. Strateji Geliştirme Süreci Misyon - Mevcut Durum = Fark Stratejiler / Politikalar VİZYON MİSYON MEVCUT DURUM HEDEFLER.
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
KALKINMACI DEMOKRASİ Bu demokrasi modelinde, tüm halkın ve toplumun ortak bir şekilde kalkınması ve eşit haklara sahip olması benimsenmiştir. Basitçe,
DEÜ İZİSYÖM İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi İNSAN KAÇAKÇILIĞI VE İNSAN TİCARETİ OLGUSU 18. FARKINDALIK TOPLANTIMIZI.
GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Merkezinde toplam 25 gönüllüyle gençlerin katılımı atölyesini gerçekleştirdik.
Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Paul Weide Ekip Lideri.
SEZGİN ÖZTEK ŞEREF AYAN
SOSYAL BİLGİLER 5. SINIF DERS KİTABI 7
SENDİKALARIN ENDÜSTRİYEL DEMOKRASİYE KATKISI VE SENDİKA İÇİ DEMOKRASİ
E-Devlet E-Dönüşüm Vize Projesi
- Politika ve Yenilik Komitesi toplantısı Marc Durando Avrupa Okul Ağı etkinlikleri sunusu.
ÖZEL EĞİTİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ
İMKB ŞEHİT UMUT SAMİ ŞENSOY ANADOLU LİSESİ
YENİ DİJİTAL ÇAĞ Giriş.
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
KENTSEL SİYASET-2. KENTSEL SİYASET-2 Kentsel Siyaset-4 Doç.Dr. Ahmet MUTLU.
Çocuklarla Daha Güçlüyüz
Anlı Ataöv Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
2. Hafta sorusu: Lizbon Anlaşması AB’nin kurumsal yapısında nasıl bir değişikliğe neden olmuştur. AB Lizbon anlaşması sonrası Demokratik bir yapıya kavuşmuş.
DEMOKRASİ NEDİR? DEMOKRASİ SOSYAL EŞİTLİKTİR. DEMOKRASİ İÇİN YAPILAN ATIFLAR Çoğunluğun yönetim şekli Fırsat eşitliği sağlamaya çalışan yönetim Sosyal.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
ERZİNCAN DİJİTAL DÜNYA VE DİJİTAL VATANDAŞLIK internetin hızla yaygınlaşmasıyla birlikte insanlar dijital bir birey olmaya başladılar. Dijital dünyada.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
WEB ARAÇLARI KONYA 2017.
SOSYAL MEDYA.
Temel Bilgi Teknolojileri
Haziran 2015 Seçimlerine Giderken Kamuoyu Dinamikleri
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
. DERS.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
SOSYAL BİLGİLER AMACINA ULAŞMAK İÇİN NELER YAPMIŞTIR
Demokrasinin Temel İlkeleri Hazırlayanlar:M.Kerem GÜNGÖR Deniz ÇAPAR Kaan CANLI.
Sosyal Medyanın Politik Katılım ve Hareketlerdeki Rolü
ORTAÖĞRETİM DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI DERSİ
Tarımsal Gıda Endüstrisinde Yeni Girişimcilerin Uluslararasılaşması
Sunum transkripti:

Montpellier France Décembre 2008 GENÇLİK PROJESİ Eylem Ankara, (Türkiye)

Montpellier France Décembre Ankara, (Türkiye) GÜNDEM Sabah oturumu 10:00 – 10:45 Resmi Açılış-proje tanıtımı (Proje amaç ve hedefleri) – Tanışma Oyunları-Buz kırıcılar 11:15 – 11:45 demokrasi ve aktif vatandaşlık-atölye çalışması 11:45 – 12:00 Kahve arası 12: :15 Hareketlendirici oyunlar 12:15 Simulasyon Faaliyeti " demokrasi adası- gençlerin katılımı"- Yönetim Sürecine Gençlerin Aktif Katılımı

Montpellier France Décembre 2008 Proje Ortakları Türkiye (Engelli Dernekleri Federasyonu, Proje Sahibi) Türkiye ( Şereflikoçhisar Belediyesi, Ortak ) Estonya (Talinna ja Harjumaa Association of the Hard of Hearing, Ortak ) Estonya (THINK Eesti MTÜ, Ortak) Turkey (Çankiri Karatekin Üniversitesi, yaygınlaştırma için Yardımcı Ortak ) 2013 Ankara, (Türkiye)

2013 Ankara, (Türkiye) Montpellier France Décembre 2008 Proje Özeti-1 E-demokrasi, dijital demokrasi ve e-devlet BİT sektörünün büyümesi ve hızlı kamu hizmeti gelişimi süreçleriyle birlikte gelişen gerçekliklerdir. Devletler Bilgi toplumu ve elektronik hizmetlerindeki değişimi güçlü biçimde desteklemektedir. Geniş bir bakış açısıyla değişim yalnızca hizmetlerin internete aktarılması ve farklı ağ altyapıları yoluyla erişilmesini sağlamak değildir: Daha ziyade kamu sektörü hizmetlerindeki derinlemesine stratejik değişim ve yeni bir “sanal vatandaşlık” sözkonusudur.

2013 Ankara, (Türkiye) Montpellier France Décembre 2008 Proje Özeti-2 Geleneksel politik katılıma destek teknoloji, çevirimiçi bilgi, 24 saat tartışma grupları ve belediye ve STK websiteleri gibi yerel sanal ortamlardan gelecektir. Katılım, oylama ve özellikle gençlerin güçlendirilmesi Bilgi toplumunun kurulması için önemli etkinliklerdir. Bu durumda projemiz ortakların websitelerini ve belediyelerin bilgi noktalarını, toplantıları kullanarak yeni bir katılım modeli geliştirmeyi hedeflemektedir. (Talinn’de 2 günlük hazırlık toplantısı ve Türkiyede 5 günlük proje toplantısı, webteki anketlerin doldurulması ve radyo programları, 2 adet Bülten,posterler vs.

Ürünler E-democrasi kitapçığı proje etkinlikleri, anketleri, toplantı raporlarını, anket sonuçlarını, radyo programlarını içerecektir. proje websitesi projeyle ilgili bilgiler verecek ve geliştirilen materyali tanıtacaktır. Elektronik – Bülten: 2 Elektronik Bülten basılarak etkinlikler ve proje faaliyetleri duyurulacaktır Ankara, (Türkiye)

DEMOKRASİ DEMOKRASİ: Demokrasi tüm vatandaşların kendi yaşamlarını etkileyen kararlarda eşit söz hakkı olduğu devlet şeklidir. Demokrasi vatandaşların doğrudan ya da seçilmiş vekiller aracılığıyla yasaların teklif, geliştirme ve oluşumuna eşit katılımına olanak tanır. Siyasi açıdan kendi kendini belirlemeye yönelik serbest ve eşit uygulamayı sağlayan sosyal, ekonomik ve kültürel koşulları kapsar.

2013 Ankara, (Türkiye) DEMOKRASİ DEMOKRASİ TÜRLERİ: TEMEL BİÇİMLER: DOĞRUDAN TEMSİL PARLAMENTER BAŞKANLIK ANAYASAL DEMOKRASİNİN ÖZELLİKLERİ: EŞİTLİK ÖZGÜRLÜK(İNSAN HAKLARI, KONUŞMA,İFADE,BASIN) ÇOĞUNLUK KURALI

2013 Ankara, (Türkiye) DEMOKRASİ KATILIM: Sosyal bilimlerde katılım, siyasi, ekonomik, yönetim ya da diğer sosyal kararlar açısından fikirlerin ifadesi için varolan farklı kamu mekanizmalarını ifade eder. Katılımcı karar alma süreci ekonomik, siyasi, yönetimsel, kültürel ya da ailevi dahil olmak üzere herhangi bir sosyal aktivite ile birlikte gerçekleşebilir.

2013 Ankara, (Türkiye) DEMOKRASİ DEMOKRASİLERDE KATILIM: Vatandaşların demokrasideki kilit rolü kamu yaşamına katılmaktır. Vatandaşlar kamu konularıyla ilgili bilgilendirilmek, siyasi lider ve vekillerinin güçlerin nasıl kullandıklarını dikkatlice izlemek ve kendi fikir ve ilgilerini ifade etmek zorundadır. Seçimlerde oy kullanmak tüm vatandaşların diğer önemli vatandaşlık görevidir.

2013 Ankara, (Türkiye) DEMOKRASİ BİREY: Birey bir kişi ya da belirli bir nesnedir. Demokrasi fertlerde ve toplumda hürriyeti, adaleti, aklı ve mantığı, zor yerine isteği getiren, insanlar arası ilişkilerin niteliğini daha üst düzeye çıkaran, en azından buna ciddi biçimde çalışan bir sistemdir

2013 Ankara, (Türkiye) DEMOKRASİ TOPLUM: Bir toplum ya da insan topluluğu süreğen ilişkiler ya da geniş bir sosyal gruplaşma yoluyla birbirine bağlanmış aynı coğrafi veya bölgeyi paylaşan ve aynı siyasi otoriteye ve hakim kültürel beklentilere tabi olan bir grup insandır. Demokrasilerde toplum olmazsa olmaz konumundadır. Demokrasinin şekline ve tarzına toplum karar verir.

2013 Ankara, (Türkiye) E-DEMOKRASİ E-DEMOKRASİ: Yerel toplumlar, devletler/bölgesel yönetimler, uluslar ve küresel düzeydeki siyasi süreçler dahilindeki demokratik sektörler tarafından “bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımıdır”. “bilgi ve iletişim teknolojileri ve stratejilerinin siyasi ve yönetimsel süreçlerde kullanımı“ E-demokrasi, demokrasi gibi kendi ideal şekliyle bir doğrudan demokrasi çeşididir. Uygulamada daha sınırlı demokrasi çeşitlerinin bir yansımasıdır.

2013 Ankara, (Türkiye) E-DEMOKRASİ E-DEMOKRASİ TÜR VE ARAÇLARI: Son 4 yıldır E-demokrasiyle ilgili önemli bir gelişme yaşanmıştır. Kamu ve özel sektör platformları vatandaş katılımına bir yol açmaktayken vatandaşlara şeffaf bilgiler sunmaktadır. BLOGlar FACEBOOK TWITTER AÇIK SOSYAL FORUMLAR SMS YOUTUBE

2013 Ankara, (Türkiye) E-DEMOKRASİ E-DEMOKRASİ AÇISINDAN VATANDAŞ KATILIMI: Etkili bir e-demokrasi için vatandaşların yalnızca devlete katılımları değil aynı zamanda kendi yerel toplumlarını geliştirmek için birbirleriyle iletişime geçerek birlikte çalışmaları gereklidir. E-DEMOKRASİNİN GÜCÜNÜ GÖSTEREN ÖRNEKLER: -MISIR DEVRİMİ 2011( SOSYAL MEDYA İLE İNSANLARIN KENDİ KENDİLERİNİ ORGANİZE ETMELERİ) -GÖRÜNMEYEN ÇOCUKLARIN VİDEOSU(ÇOCUKLARI ASKER OLARAK KULLANARAK ONLARI ÖLDÜREN AFRİKADAKİ BİR DİKTATÖRLE MÜCADELE)

2013 Ankara, (Türkiye) E-DEMOKRASİ PROJE TOPLANTISI Dinlediğiniz için TEŞEKKÜRLER…