KADIN ÇALIŞMA GURUBU KADIN ÇALIŞMA GURUBU. Odamız Kadın Çalışma Gurubu 2010-2012 dönemi Gerçekleştirdiği Faaliyetler.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Advertisements

Ankara Yenilikçi Kütüphane Girişimleri Grubu
EĞİTİM YÖNETİMİNE KATILIM
Geçmişten günümüze “BİRLİK GRUBU”. Cemiyetten Birlik Grubu’na Ülkemizde bilimsel diş hekimliğinin, ilk fakültemizin kuruluşuyla (1908) başlamasından kısa.
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
2011 MİLANO ULUSLAR ARASI MOBİLYA FUAR RAPORU 2011 Salone Internazionale del Mobile.
BAŞKANDAN •BİLKA ‘nın amacı siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel, fenni ve teknik konularda, her türlü araştırma metodunu kullanarak veri elde etmek ve.
Anadolu Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi.
TÜRKİYE’DE ÇAĞCIL DEMOKRASİ, DEMOKRATİK KÜLTÜR VE OLGUNLUK
Merkezin Kuruluş Tarihi: Mart 2010 Danışma Kurulu: 44 ESOGU öğretim üyesi ve 2 kişi üniversite dışından (Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Belediye)
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
BASIN VE TANITIM TOPLANTISI
Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi Bratislava Regional Center 1 MİB’nin temsil (lobi) rolü: Üyelerinin çıkarlarını korumak ve temsil etmek;
PROJE ORTAKLARIMIZ. PROJE ORTAKLARIMIZ Projenin Amacı Engellilerin sosyal yaşamın her alanında var olmasını sağlayacak tedbirler alarak toplumda ayrımcılığın.
TR R3. TR R3 Bu Eylem 5.1 Projesi (Ulusal Gençlik Toplantısı) AB Gençlik Programı tarafından desteklenmiş ve Türk Kızılayı.
Annem İşte, Ben Öğretmenimle Güvende
AHEK KURULTAYININ ARDINDAN (9 haziran 2008). TTB-AHEK (Asistan Hekimler Eşgüdüm Kurulu) tarafından 09/06/2008 tarihinde AÜTF (Ankara Üniversitesi Tıp.
Siyaset Bilimine Giriş
TASNİF DIŞI 1 AQAP-110 Bakanlıklararası Harita İşlerini Koordinasyon ve Plânlama Kurulu’nun Olağan Toplantısı (27 MART 2003) Bakanlıklararası Harita İşlerini.
BÜTÇE SÜREC İ NDE PARLAMENTO S İ V İ L TOPLUM İ L İŞ K İ S İ Doç. Dr. H. Hakan Yılmaz Ankara Üniversitesi SBF Maliye Bölümü 23 Eylül
31. IFUW (Uluslararası Üniversiteli Kadınlar Federasyonu) Kongre ve Konferansı 16 – 21 Ağustos 2013.
TARTIŞMA YÖNTEMİ.
TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ PROJELERİ
Buluş Yoluyla Öğretim Stratejisi
KARTAL MAHALLE AFET GÖNÜLLERİ DERNEĞİ KOORDİNASYON KURULU RAPORU \ Eğitim Tekrarları OCAK-2009 Kartal Kaymakamlığı Afet Yönetim Merkezinde.
Kültür.
T.C. SA Ğ LIK BAKANLI Ğ I İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ HOŞ GELDİN BEBEK PROJESİ.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Özel Politika Gerektiren Grupların İstihdamının Artırılması 24 Aralık 2014.
Avrupa Birliği Sosyal Politikası Kadın-Erkek eşitliği
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
Kadının Toplumdaki Yeri
Ücretli Çalışan ve İşsiz Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Ankara Bölgesel Kurultayı Hazırlık Toplantısı 13 Haziran 2009 Gündem 1- Kurultay Sunuşu 2-
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Bilgi Topluluğu Tanıtımı:
TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ KADIN HEKİMLİK ve KADIN SAĞLIĞI KOLU II. KADIN SAĞLIĞI KONGRESİ 2010.
SOSYAL VE KÜLTÜREL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİLBİLİM TOPLULUĞU Mart 2015
YEREL YÖNETİMLER VE DEMOKRASİ
2013 YILI ETKİNLİKLERİ. Hacettepe Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (HÜSAM) tarafından davet edilen Dr. Eugene Kogan tarafından "Armenian Foreign.
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
Toplumsal Sorumluluk Tüm bireylerin, içinde yaşadıkları toplumun yaşam kalitesini iyileştirmek için bütün toplumla birlikte ekonomik, çevresel, kültürel.
Gülgün GÜNGÖR Sedef ÇİFTÇİ Aslı KIZILTAŞ
İMRANLI HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2015 yılında yapılan faaliyetler
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Zeynep Duran Yasama Uzmanı.
KADIN ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONU
Çocuklarla Daha Güçlüyüz
TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI /
PROJE YÖNETİMİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK.
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Kenan Altaş Yasama Uzmanı.
"Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Ulusal Ajans, yürütülen Erasmus+
ÇOCUK İHMALİNİN VE İSTİSMARININ ÖNLENMESİ ESKİŞEHİR MODELİ
SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN SAĞLIK HİZMETLERİ
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TEMMUZ 2017
Sosyal Hizmet Etiği Doç.Dr. Elif Gökçearslan Çifci
TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ
Eğitimde toplumsal cinsiyet eşitsizliklerinin, kadın erkek kimliklerinin kuruluşunda ciddi bir etmen de okuldaki iş bölümü ve hiyerarşidir. Kadın öğretim.
ODA TMMOB Makina Mühendisleri Odası, Anayasanın 135. Maddesi
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
YAYGIN EĞİTİM.
SİVAS (AA) - Şarkışla Fen Lisesi idarecileri ve öğrencileri, Kaymakam Akif Pektaş ile Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz'u makamında ziyaret etti. Pektaş,
SOSYAL BİLGİLER AMACINA ULAŞMAK İÇİN NELER YAPMIŞTIR
Kazanım Sosyal rollerin zaman içerisindeki değişimini inceler.
Doç.Dr.Mehmet Merve ÖZAYDIN
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ TURİZM MEVZUATI
Ege Uzlaştırmacılar Derneği (EGE-UZ-DER) 2. Tanışma Toplantısı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Süreci
Ahmetcan Beyin Tümörü İle Mücadele Derneği
Sunum transkripti:

KADIN ÇALIŞMA GURUBU KADIN ÇALIŞMA GURUBU

Odamız Kadın Çalışma Gurubu dönemi Gerçekleştirdiği Faaliyetler

Demokratik Katılım Platformu olarak Odamızın 22. Olağan Genel Kurulundan aldığımız y etkiyle Oda yönetimi görevini üstlendiğimiz bu dönemde JMO Kadın Çalışma Gurumuz bilgi ve birikimlerini birleştirerek oda çalışmalarımız içinde etkin faaliyetler yürütmüştür.

Kadın Çalışma Gurumuz bir yanda cinsiyetçilik, eşitsizlik, kadına karşı şiddetle mücadele politikaları üzerinde kafa yorarken diğer yanda mesleğimizin sorunlarıyla mücadele etmek için odamız bünyesindeki diğer komisyonlarda yer alarak mesleğimize, odamıza katkı sunan faaliyetlerin içinde yer aldı.

8 mart etkinlikleri başta olmak üzere Toplumsal cinsiyet, kadına karşı şiddet ve ülkemizde kadının yeri temalı, geniş katılımlı toplantılar düzenledi.

Kadın meslektaşlarımızın kendi karalarını kendileri alabilme, kendi sözlerini söyleyebilme ve karar alma organlarına çoğulcu kadın katılımını sağlamak için Kadın Çalışma Gurubuna yeni üyeler kazandırma politikaları yürüttü.

Kadın arkadaşlarımızın sosyal, siyasal, kültürel ve sanatsal alandaki birikim ve yeteneklerini birbirine aktaran, paylaşan etkinliklerin içinde yer aldı.

Düşünce özgürlüğü ve ifade hakkını kürsü konuşmalarıyla seslendirdi.

- Odamızın içinde yer aldığı yürüyüş ve mitinglere katıldı.

Cinsiyet ayrımcılığına ve kadına karşı şiddete dur diyen bildiri ve basın açıklamaları hazırlayarak kamu oyunda toplumsal duyarlılığın oluşmasına çaba sarfetti.

TMMOB Kadın Çalışma Gurubu, İKK Kadın Çalışma Gurubu ve TMMOB Kadın Kurultayı kapsamında yürü- tülen toplantı ve etkinliklerin içinde yer aldı.

Kadın Çalışma Gurubumuz yalnızca kadın sorunlarıyla sınırlı kalan faaliyetler yürütmedi. Odamızın ve mesleğimizin gelişmesine ve mesleği- mizin kamu oyunda tanıtılmasına yönelik faaliyetler de yürüttü.

Mesleğimizi ilgilendiren konular ve oda görüşlerimizin kamu oyuyla paylaşılmasına yönelik radyo ve televizyon programlarına katılarak Odamız çalışmalarına katkı sağlayan faaliyetlerin içinde yer aldı.

Birliğimiz ve odamız dışındaki kadın örgütlenmeleri ve Kadın guruplarıyla iletişim ve dayanışma içinde olmaya önem verdi. Kadın cinayetleri dava ve duruşmalarını sistematik olmasa da olanaklar dahilinde takip etmeye özen gösterdi. Sığınma evlerinde kalan şiddet mağduru kadınlarla dayanışma- yı sağlayan kimi faaliyetler içinde yer aldı.

Kadın Çalışma Gurubu üyelerimizin hemen her biri ayrı ayrı odamız bünyesinde faaliyet gösteren farklı komisyonlarda görev alarak mesleğimizin gelişmesine ve sorunların çözülmesine katkı sunan çalışmalar içinde olduğu gibi Odamızın ana etkinlikleri kapsamında yürütülen kurultay, seminer, eğitim kursları, sosyal etkinlikler vb. faaliyetlerin içinde yer aldı.

Odamız yönetsel organlarının, mesleğimizi ilgilendiren tüm yasa ve yönetmelikler aşamasında sürdürdüğü etkin çalışmalar arasında yer alan TBMM, ilgili Bakanlıklar, Genel Müdürlükler, en yetkili makam ve mercilerle yaptığı görüşmelerde de etkin rol alan kadın meslektaşlarımız, odamıza ve mesleğimize katkı sağlayan çalışmaların içinde yer aldı. Maden uygulama yönetmeliği Kızılcahamam Çalıştayında Enerji Bakanı Sn. Taner Yıldız’la görüşülerek mesleğimizin sorunları ve taleplerimiz aktarıldı.

8 Mart etkinlikleri düzenledi

Odamız sosyal etkinlikler komisyonu ile ortaklaşa düzenlediğimiz 3 şiir bir saz etkinliği

Yoğun emek gerektiren bu faaliyetleri gerçekleştiren Kadın Çalışma Gurubu üyelerimize özverili çalışmaları ve Odamıza sundukları katkılardan dolayı Teşekkür ederiz. Önümüzdeki dönemde de tüm kadın üyelerimizi bizlerle birlikte olmaya, Birlikte üretmeye ve birlikte yönetmeye çağırıyoruz!.. BİLİMLE EMEKLE İNATLA UMUTLA... DEMOKRATİK KATILIM PLATFORMU