HAZIRLAYAN: 10 –A 1316 HAZAL TAYŞİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İşbirliğine Dayalı Öğrenme
Advertisements

SUNUM.
Yardımlaşma; Yapılması gereken bir şeyi bir kaç kişinin birlikte yapmasıdır. İnsanların tek başına üstesinden gelemeyeceği görevleri grupça yardımlaşarak.
TAKIM RUHU.
ÖZGÜVEN.
Değerler Eğitimi Özgüven.
ÖZGÜVEN; kendimize yönelik iyi duygular geliştirmemiz sonucu, kendimizi iyi hissetmemiz demektir. Başka bir deyişle kendimiz olmaktan memnun olmak ve bunun.
Takım Çalışması Takım Çalışması nedir? Takım Çalışmasının Önemi
TAKIM RUHU.
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
EĞİTİMDE OKUL AİLE İŞBİRLİĞİ
Şerife duran bilmeceler
Sınıf; paylaşma, uzlaşma, yarışma, rekabet gibi olumlu ve olumsuz ilişki yapılarının görülebileceği bir yaşam alanıdır. Rekabetçi, bireyselci ve işbirlikçi.
BİR YETİŞKİNİN BİR ÇOCUĞA SÖYLEDİĞİ EN GÜZEL 30 SÖZ
İNANÇ BAŞARININ NERESİNDE ?
Birey Nedir? Toplumun bir parçası olan ve kendine özgü ayırıcı özellikleri bulunan tek fert olarak nitelendirilmiştir. Ben bir bireyim. Yaşadığım toplumun.
REHBERLİK SERVİSİ.
İŞBİRLİĞİNE DAYALI ÖĞRETİM YAKLAŞIMI. İşbirliğine dayalı öğrenme; öğrencilerin sınıf ortamında küçük karma guruplar oluşturarak (cinsiyet, başarı durumu,
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
REHBERLİK.
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİ.
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ
BÖLÜM 8. İtibar kavramı, Türk Dil Kurumu’nun Türkçe Sözlüğü’nde şöyle tanımlanmıştır: Saygı görme, değerli, güvenilir olma durumu, saygınlık, prestij.
1 BAŞARININ SIRRI Sır Değil.
Örgüt Külütü, İklimi ve Sağlığı
OZAN KAYA 156 3/A ARKADAŞLIK ÖDEVİ.
ÇOCUKLARIMIZ… Bizim en değerli varlıklarımız… Tüm çabalarımız
Dört Mum.
Yetkinlikler Yetkinlikler belirli bir görevi başarıyla yerine getirebilmek için beklenen ortak kurumsal davranış ve tutumları tanımlanmaktadırlar.
DÜŞÜNCELERİMİZİ NASIL KORUYALIM? ETKİNLİĞİ
VE BAŞETMEDE ÖĞRETMEN ROLÜ
EĞİTİMDE OKUL VELİ İŞBİRLİĞİ
Farklılaştırılmış Öğretim
İYİ ANTRENÖR OLMANIN SIRLARI (BAŞARILI ANTRENÖRLÜK İÇİN 50 İPUCU)
Kim olduğunu Başına gelen Değil, Senin hareket Tarzın belirler, .
Ailem dört kişiden oluşuyor.Annem, babam kardeşim Ayla ve ben.
Bugün küçük mucizelerin günü olsun..
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
AİLE EĞİTİM SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN İLKELERİ
1 - Sorumluluk duygusunu arttırmaya çalışın
İSLAM’IN PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMAYA VERDİĞİ ÖNEM
SINAV KAYGISIYLA BAŞETME YOLLARI
SINAV KAYGISI VE GİDERİLME YÖNTEMLERİ
EKİP (TAKIM) NEDİR?         Ortak bir amaç için, ortak çalışma içinde olan, en az iki kişiden oluşan gruptur.Ekibin varlığından söz edebilmek için ekibi.
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
Okulumuzda rehberlik “Her zaman yapabileceğimiz bir şeyler olduğu inancından yolu çıkıyoruz”
MEHMET TEKİNALP ANADOLU LİSESİ 11/E SINIFI
Reklamcılıkta Anna Karenina İlkesi
Norveç maçında 2-0 geriye düşmesine rağmen geriden gelerekmaçı 2-2 yapan ve altın bir 1 puan kazanan milii takım TFF Başkanı Haluk Ulusoy tarafından pirimle.
TAKIM RUHU.
TAKIM RUHU NEDİR? 12-h.
TAKIM RUHU Berra ÖZTÜRK 6/D-136.
TAKIM RUHU 11-A.
ANLATIMDA ANLATICININ TAVRI. Anlatımda Anlatıcının Tavrı : Bir olay, bir durum kar ş ısında ki ş inin takındı ğ ı davranı ş a tavır denir. Anlatıcı, konuyu.
Hazırlayan ve Sunan Erkan Kaya. EKİP Ortak bir iş yapma adına, doğru bir sonuç üretmek üzere bir araya gelen birden çok kişidir.
Tanıtım ve Halkla İlişkiler Birimi. Etkinliğin Tanıtımı  Alanya’ nın mükemmel atmosferiyle beraber bir gün boyu sürmesi planlanan ve derneğimizin ‘’Uçmayan.
KOLLARI SIVAYALIM ZÜLAL ŞENLİK 2D 1344.
Ailenin Çocuğun Başarısındaki Rolü ,Sağlıklı İletişim ve Aile Sağlığı
Girİşİmcİ Kİmdİr? ÖĞR.GÖR.TAYLAN VURGUN.
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ KAYNAŞTIRMA.
St SİMON MANASTIRI "AZİZ SİMON" ( Antakya'nın gizli hazinesi) Terk-i Dünya tarikatının merkezi olarak bilinen St.Simon Manastırı HATAY(Samandağ -Antakya) arasındadır.
Yardımlaşma & Misafirperverlik
E.
TAKIM SARGINLIĞI.
Hazırlayan: HACİ KARAKUŞ
MOTİVASYON ve FARKINDALIK
HAZIRLAYAN VE SUNAN HALE ALTAY: SEDEF ERMİŞ: LEYLA KAYA:
Sunum transkripti:

HAZIRLAYAN: 10 –A 1316 HAZAL TAYŞİ TAKIM RUHU HAZIRLAYAN: 10 –A 1316 HAZAL TAYŞİ

Takım ruhu, takımı oluşturan tüm bireylerin takımın amacı yönünde bütünleşmeleri ve birlikte hareket etmeleri sonucunda takımda ben imajı yerine biz imajının oluşması olarak yorumlanabilir. Takım ruhu her şeyden önce bir his'tir. Bu his takıma ait olmayı ve takımı benimsemeyi gerektirir. Dolayısıyla takım ruhu anlayışına ulaşmış bireyler; sevgi, saygı, anlayış, yardımlaşma ve aitlik gibi duygularla takım ruhunu güçlendirmelidir. Kişilerin başarısı takım ruhunda kendini bulmalı, her başarılı olan kişi takımda bulunan diğer kişiler tarafından takdir edilmeli ve onun başarısıyla gurur duyulmalıdır. Takımda bulunan herkes birbirini tamamlamalı ve bir bütünlük oluşturmalıdır.

Üyelerin birbirini tamamladığı ve bir bütünlük oluşturduğu takımda sağlıklı bir etkileşim ve iletişim her zaman mevcut olacağından alt gruplaşmalar da oluşmayacak ve sağlıklı bir etkileşim ve iletişim, takım birlikteliğini de beraberinde getirecektir.

Takım ruhunun oluşması, takım atmosferinin oluşması ile mümkün olacağından böyle bir atmosfer de bütün üyelerin işbirliği yapması ve uyumlu çalışmaları sonucu oluşacaktır. Böyle bir atmosferi yakalamış üyeler, takımı oluşturan diğer üyelerle uğraşmamalı, takımda oluşan küçük sorunlara veya olaylara takılmamalıdır. Üyeler, amaç doğrultusunda belirlenen hedefe doğru ilerlemeli, detaylara takılmadan bütüne bakmalıdır. Takım ruhu anlayışına bir şablon gibi oturan ?Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz içindir? sözü unutulmamalıdır.

Takım ruhu bireysel verilen kararlara karşı olası riskleri de en aza indirecektir. Çünkü sonuçta ortaya çıkacak olası riskler ta baştan paylaşılmış olacak ve yük takıma paylaştırıldığından hafifleyecektir. Bu nedenle başarı için cesaret ve risk alma artacak ve bu ruhla harekete geçen takım yüksek yüzdelerle başarıyı yakalayacaktır.

Başarı dizisi kitaplarda, Takım çalışmasından söz edilir sıkça Başarı dizisi kitaplarda, Takım çalışmasından söz edilir sıkça. Mükemmele ulaşanlar her zaman, Sevgi ve saygı beslerler insanlara. Amaçlarında bir bütünleşme, İnançlarında takım ruhu vardır. Başarılı olmalarının sırrı, İnsanları kullanmak yerine Onlara saygı duymalarında gizlidir. Başarılı şirketleri güçlü kılan, En önemli faktör, Çalışanlara verilen değerdir. Başarılı firmalar, İnsanları bir alet gibi değil, Ortaklarıymış gibi gören, Çalışanlara saygı duyanlardır.   Kemal Tekir

BİR ELİN NESİ VAR İKİ ELİN SESİ VAR

İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER 