Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yardımlaşma; Yapılması gereken bir şeyi bir kaç kişinin birlikte yapmasıdır. İnsanların tek başına üstesinden gelemeyeceği görevleri grupça yardımlaşarak.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yardımlaşma; Yapılması gereken bir şeyi bir kaç kişinin birlikte yapmasıdır. İnsanların tek başına üstesinden gelemeyeceği görevleri grupça yardımlaşarak."— Sunum transkripti:

1

2 Yardımlaşma; Yapılması gereken bir şeyi bir kaç kişinin birlikte yapmasıdır. İnsanların tek başına üstesinden gelemeyeceği görevleri grupça yardımlaşarak yapmasıdır.

3 `` Yardımcı olun, ama karşılık beklemeden

4 Bir iplikle kumaş bir ağaçla orman olmaz el ele vermeyince taş yerinden kalkmaz. MUTLULUK PAYLAŞMAKLA OLUR.

5

6 Paylaştıklarımız çoğalır.

7 * Başkasına yararı dokunan insan en kusursuz insandır. Sophokles

8 Birlikten kuvvet doğar

9 Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir. (Hadis i Şerif )

10 BİR YARIŞMA Bir kaç yıl önce, Özel Olimpiyatlarda, tümü fiziksel ve zihinsel özürlü olan dokuz yarı ş macı, 100 metre ko ş usu için ba ş lama çizgisinde toplandılar. Ba ş lama i ş areti verilince, hepsi birlikte ba ş ladılar, belki bir hamlede ba ş lamadılar, ama yarısı bitirmek ve kazanmak için istekliydiler. Yarı ş a ba ş lar ba ş lamaz içlerinden genç bir delikanlı tökezleyip yere dü ş tü ve a ğ lamaya ba ş ladı Di ğ er sekiz ki ş i delikanlının a ğ lamasını duydular Yava ş ladılar ve geriye baktılar. Sonra hepsi yönlerini de ğ i ş tirdiler ve geriye döndüler. Delikanlının yanına geldiler. İ çlerinden Don Sendromlu bir delikanlı e ğ ilip o ğ lanı anlından öptü ve “Bu onun daha iyi olmasını sa ğ lar” dedi. Sonra dokuzu birden kol kola girdiler ve biti ş çizgisine do ğ ru hep birlikte yürüdüler. Stadyumdaki herkes aya ğ a kalkıp dakikalarca onları alkı ş ladı. Orada bulunan insanlar hala bu öyküyü anlatıyorlar. Neden mi? Çünkü bu hayatta önemli olan ş ey, kendimiz için kazanmaktan çok daha güzeli di ğ erlerinin de kazanması için yârdim edebilmektir. Kendisinden güçsüzü ezmeyi ilke edinen, daha güçlünün kendisini ezmesine davetiye çıkarmı ş olur.

11

12 Biz de sizin gibi yemeden ve içmeden yaşayamayız. Kış mevsiminde besin bulmak çok zorlaşıyor. Biz sizleri çok seviyoruz.Lütfen sizde bize yardımcı olunuz.

13

14 ÖĞRETMEN MEHMET ARAS İLKOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ EKİBİ Bir mum diğerini tutuşturmakla, ışığından bir şey kaybetmez. Mevlana


"Yardımlaşma; Yapılması gereken bir şeyi bir kaç kişinin birlikte yapmasıdır. İnsanların tek başına üstesinden gelemeyeceği görevleri grupça yardımlaşarak." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları