SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK HİZMETLERİ PROGRAMI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DALLAR IT - Information Technology BT - Bilişim Teknolojileri.
Advertisements

TIBBİ TANITIM PAZARLAMA
ORHAN YÜCEL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
İLK VE ACİL YARDIM BÖLÜMÜ (PARAMEDİC)
T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU. HEDEFİMİZ Öğrencilerimizi; Çağdaş bilgi ve mesleki beceri ile donatmak, Nitelikli, ahlaklı, kültürlü ve sorumlu.
A KADEMİ K AÇIK ÖĞRETİM & DGS & KPSS DİKEY GEÇİŞ SINAVI.
Edirne Koleji Rehberlik Servisi Elektrik-Elektronik Mühendisliği MF-4 Edirne Koleji Rehberlik Servisi.
YAŞLI BAKIMI DERYA ÖREN.
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Alanı
Tıbbi Laboratuar Teknikeri
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı
Eymen CEVENT NİSANİ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
MELİH PEŞİNCİ 4/C 232. NASIL OLUNUR? Liseyi bitirmek. Üniversite sınavlarını kazanmak. Elektronik Mühendisliğini kazanmak ve bitirmek gerekmektedir.
HACI FAHRİ ZÜMBÜL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ATATÜRK ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI AMBULANS ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI STRATEJİK.
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
ANESTEZİ TEKNİKERLİĞİ
Sınavsız Geçiş Bilgilendirme Seminerine
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
Muhasebe yardımcı elemanı; kişi, kurum ve kuruluşlarla ilgili yasal defterlerle belgeler hakkında bilgi sahibi olan, bu belgelerle muhasebede kullanılan.
GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ ALANI
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
ALAN SEÇİMİ HAZIRLAYAN ŞERİFE HUŞ
GÜZELLİK VE SAÇ BAKIMI HİZMETİ ALANI
WEB PROGRAMCILIĞI.
VAN HALİDE EDİP ADIVAR KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
Alanya Rıfat Azakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
2015 Doğru Tercih Hoşgeldiniz.
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
GÜZELLİK VE SAÇ BAKIMI ALANI
MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI
Perşembe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakımı Alanı
BESYO.
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
. TERCİH. Öğrenci & Rehber Öğretmen  Hocam, Ankara mı? İstanbul mu? Aslında Eskişehir’de fena değil…  Çift anadal, yandal ne demek?...  Hocam mimarlık.
MEZ İ TL İ KIZ ANADOLU İ MAM HAT İ P L İ SES İ Adres Yeni Mah. Bahar Cad. No 6 Mezitli / MERSİN Telefon Web
Kimya Teknolojisi Alanı
AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI
GÜLNAZ İBRAHİM GÜNGÖR TARA KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ.
Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı.
T.C. BARTIN VALİLİĞİ BARTIN HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
1- RADYO TV PROGRAMCILIĞI PROGRAMI 2-BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ PROGRAMI Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet BIYIK GÖRSEL-İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI.
T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ POLATLI SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS, BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ MALİYE PROGRAMI.
Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
KAŞ KINIK ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ (TARIM ALANI)
DÜZİÇİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
İSLAHİYE 2017 TC MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
GÜMÜŞHANE HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘p’
ÜNİVERSİTE TERCİH KURSU OCAK 2018.
ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: Havacılık Yönetimi.
HAVA TRAFİK KONTROL BÖLÜMÜ
Büro Yönetimi ve Yönetici AsistanLIğI PROGRAMI
Makine Resim Ve Konstrüksiyon Programı ve amaçları
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
TIBBi LABORATUVAR TEKNiKLERi PROGRAMI
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITILMASI, YÖNLENDİRMESİ VE ALAN TANITIMI
Sunum transkripti:

SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK HİZMETLERİ PROGRAMI

PROGRAMIN ALTINDA YER ALAN MESLEKLER 􀂾 Kuaförlük 􀂾 Güzellik Uzmanı 􀂾 Vücut Bakımı ve Masaj Elemanı 􀂾 Makyaj elemanı(makyöz-makyör)

Kuaför; Saç kesimi, renklendirme, şekillendirme ve bakımına ilişkin işlemleri, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, estetik yorum katarak yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

GÜZELLİK UZMANI Cildi ve vücudu analiz ederek, cildin ve vücudun ihtiyacı olan bakıma uygun araç gereç ve ekipmanları seçen, etkin bir biçimde kullanarak cilt ve vücut bakımlarını epilasyon, depilasyon, masaj, Makyaj ve el ayak bakımlarını belirli bir süre içerisinde tek başına yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

VÜCUT BAKIMI VE MASAJ ELEMANI Vücudun ihtiyacı olan temel vücut bakımlarını, uygun araç gereçleri kullanarak, genel ve özel masaj teknikleri yardımıyla ve belirli bir süre içerisinde tek başına yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

MAKYAJ ELAMANI (MAKYÖZ-MAKYÖR) Yüz anatomisine göre,hijyen ve sağlık kurallarına uygun olarak, makyaj uygulamasına ilişkin olan işlemleri, belirli bir süre içerisinde, kendi başına yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

PROGRAMIN AMACI Yüksek öğretim kurumuna bağlı üniversitelerde kendi branşında nitelikli alan eğitmenlerinden eğitim almış kişiler, mesleğin standartlarını daha ileri götüreceklerdir. Kısa süreli özel kurslarda niteliksiz kişiler tarafından yetiştirilmiş elemanlar, mesleğin standartlarını düşürmektedirler. Özel sektördeki çalışan uzmanların bölüm mezunu olma sayısını arttırmak amaçlanmaktadır.

İŞ BULMA İMKÂNLARI Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan Halk Eğitim Merkezlerinde, Meslekî Eğitim Merkezlerinde, meslek liselerinde, ustalık ve usta eğiticilik belgelerini almak şartıyla sözleşmeli usta eğitici olarak öğretmen gözetimde, Özel kurum ve kuruluşların kuaför salonlarında, tiyatro ve TV stüdyolarında ve kendilerine ait iş yerlerinde, Kozmetik firmaları, ürün satış danışmanlıkları, güzellik merkezlerinde uzman olarak, Özel firmalarda (Eczacıbaşı, Schwarzkopf, Loreal v.b) Otellerde ilgili alanlarda çalışabilirler.

PROGRAM İÇİN ARANAN ÖZELLİKLER Görme ve duyu organının işlevini tam olarak yerine getirir durumda olması, El ve parmaklarını ustalıkla, göz ve ellerini eş güdümlü kullanabilme yeteneğine sahip, İş organizasyonunu yapan, hijyene önem veren, Estetik görüşü gelişmiş, insan psikolojisinden anlayan, İletişimi kuvvetli, girişimci, kişisel bakıma özen gösteren, Alanını seven, mesleki eğitim almış kimseler olmaları gerekir.

PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI Meslek liselerinin Kuaförlük ve Cilt bakımı bölümlerinden öğrenciler sınavsız geçişle bu programa gelebilmektedirler.  Meslek liselerinin sınavsız geçiş için belirlenen bölümlerin dışındaki bölümlerden yada liselerden mezun olanlar/ olacaklar ÖSYM Başkanlığınca yapılan Öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) girmeleri, yeterli ‘Sözel ’ puanı almaları gerekmektedir.

Meslekte İlerleme, Programdan mezun olanlar DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile Gazi Üniversitesi Kuaförlük ve Güzellik Bilgisi Eğitimi  Programına geçiş yapabilmektedir. Lisans sonrasında akademik kariyer yapmak isteyenler Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Kuaförlük ve Güzellik Bilgisi Eğitimi alanında Yüksek Lisans yapılabilmektedir.

EĞİTİM SÜRESİNCE Eğitim süresi 2 yıl olup; Mesleki eğitim süresince kazanç söz konusu değildir. Ancak koşulları uygun öğrenciler Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurum Genel Müdürlüğünce verilen öğrenim ve harç kredisinden yararlanabilir. Çeşitli kurum ve kuruluşlarının sağlamış olduğu burs imkanlarından yararlanabilirler.

DEVLET ÜNİVERSİTELERİ ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ(AYDIN) SULTAN HİSAR M.Y.O. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ(ESKİŞEHİR) YUNUS EMRE M.Y.O. ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN S.H.M.Y.O. GAZİ ÜNİVERSİTESİ(ANKARA) ANKARA M.Y.O. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ(ADANA) ADANA M.Y.O. MERSİN ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER M.Y.O.

ÖZEL ÜNİVERSİTELER İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU BİL M.Y.O.NİŞANTAŞI M.Y.O. (İSTANBUL) NİŞANTAŞI M.Y.O. İSTANBUL BEYKENT ÜNIVERSİTESİ ÖNLİSANS M.Y.O.

BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER…