TÜSİAD 41. Olağan Genel Kurulu TÜSİAD ÜYE KOMİSYONLARI 2010 ÇALIŞMALARI - 2011 ÖNCELİKLERİ 20 Ocak 2011 Ceylan Intercontinental Oteli, İstanbul.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
19.FASIL : Sosyal Polİtİka ve İstİhdam “AçIlIş Krİterlerİnde Gelİnen Son Aşama” ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ KOORDİNASYON.
Advertisements

Avrupa Birliği.
Sayıştay Konferans Salonu Ankara,
Meriç Belediyeler Birliği
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu Projenin ülkemizdeki; • Akademik Organizasyonu için Yükseköğretim Kurulu’na, • Finansal Destekleri için Avrupa Komisyonu’na.
1 Strateji Komisyonu #2010’da Alınacak Aksiyonlar / Hedefler 1 Türkiye'nin stratejik hedefi ve önceliklerine uygun bir Bilişim stratejisine yüksek katkı.
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
16 Haziran Genel Kurul 16 Haziran 2009 Feriye Kültür Merkezi.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
AB MÜZAKERE SÜRECİNDE SON GELİŞMELER
TRABZON KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ
eAvrupa, eAvrupa+ ve Türkiye
İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi Aşama II Rahmi Doğan İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı.
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜ Ğ Ü E Ğİ T İ M DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I “ULUSLARARASI VE BÖLGESEL KURULUŞLARLA İ L İ ŞK İ LER Eylül-Ekim 2010” Gülşen DURSUN Bilgisayar.
Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı 31 Ekim2013, İZMİR Türkiye’de Yenilikçi Üretim Yapısına Geçişte Sınai Mülkiyet Alanında Yaşanan Gelişmeler.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
11 13 Aralık 2011 YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU YAPISAL DEĞİŞİKLİK ÇALIŞMALARI.
11 11 Mayıs 2012 YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI.
Türkiye’nin AB Üyeliği Süreci
Company Logo. LOGO TÜRKİYE’NİN BÖLGESEL EKONOMİK ENTEGRASYON ARAYIŞLARI ÖZDEMİR AKBAL.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
EGE ÜNİVERSİTESİ «TPE BİLGİ VE DOKÜMANTASYON BİRİMİ» PATENT BİLGİ VE DOKÜMANTASYON MERKEZLERİNİN (PATLIB) YENİDEN YAPILANDIRILMASI PİLOT PROJESİ.
TÜSİAD – Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Ar-Ge’de İşbirlikleri Doç. Dr. Cemil Arıkan Sabancı Üniversitesi Ulusal İnovasyon Girişimi 6 Ocak 2009 İstanbul.
Üye Paylaşım Toplantısı 11 Kasım Misyon Bilgi teknolojileri ve telekomünikasyon sektörlerini ülkemizin büyümesinin temel bileşeni olarak konumlandırırken,
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
YERELDE AB SÜRECİ.
Economic Policy Research Foundation of Turkey DERYA SEVİNÇ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRÜ Ankara, 2009.
TOBB AB ÇALIŞMALARI : NASIL HAZIRLANIYORUZ? FAALİYETLERİMİZ 23 Şubat 2007.
FAALİYETLER 24 MAYIS 2013 – 15 KASIM 2013
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
GELECEK ODTÜ’DEN BAŞLAR Haziran
DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ TİCARET POLİTİKALARINI GÖZDEN GEÇİRME MEKANİZMASI TÜRKİYE V. İNCELEMESİ KOORDİNASYON TOPLANTISI 10 ŞUBAT 2012.
Döner Sermayelerin Yeniden Yapılandırılması Prof. Dr. Davut AYDIN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ Mart 2010 Asya Thermal Resort Otel.
ETKİNLİKLER Orta Doğu ve Türkiye Paneli: BİLGESAM ve Haliç Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan panel, 25 Aralık 2014 tarihinde Haliç Üniversitesi Kâğıthane.
BODRUM YAT İMALATI İŞ KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR PROJESİ
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları 15 Haziran 2011 Galatasaray Üniversitesi.
Uluslararası İnsan Hakları Çalıştayı Suriye’nin Yeniden Yapılandırılması: Devlet İnşası Çalıştayı ETKİNLİKLER.
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
İleri Teknolojiler ÇalıştayıUluslararası Enerji ve Güvenlik Kongresi ETKİNLİKLER.
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
BOLOGNA SÜRECİNİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ Kasım 2006 Fırat Üniversitesi, Elazığ Nezih Güven- Bologna Rehberi.
Bilimsel/Teknolojik Güç Siyasi Güç Ekonomik Güç AB’nin Hedefi:  İlki 1984 yılında başlamıştır.  Çerçeve Programları, diğer birçok topluluk programı gibi.
Kalite ve Çevre Müdürlüğü TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ Ş. Sibel AYGÜN TOBB Akreditasyon Kurul Sekreteri 19 Ekim 2007 Ankara.
Uluslararası Ukrayna ÇalıştayıSuriye’nin Yeniden Yapılandırılması: Devlet İnşası Çalıştayı II ETKİNLİKLER.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU
INOVASYON VE TEKNOLOJI YONETİMİ
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

TÜSİAD 41. Olağan Genel Kurulu TÜSİAD ÜYE KOMİSYONLARI 2010 ÇALIŞMALARI ÖNCELİKLERİ 20 Ocak 2011 Ceylan Intercontinental Oteli, İstanbul

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tayfun BAYAZIT

Ekonomik ve Mali İşler Komisyonu TÜSİAD CEO Forumu – I “Türkiye Ekonomisinin Küresel Ekonomiye Entegrasyonu” Hazine Müsteşarı Sn. İbrahim Çanakçı TÜSİAD CEO Forumu – II “Küresel Krizden Çıkışta Para Politikasının Rolü ve Türkiye Örneği” TCMB Başkanı Sn. Durmuş Yılmaz Türk Vergi Hukukunda Yorum ve İspat Paneli EAF’la birlikte düzenlenen “İktisadi Dalgalanmalar ve Küresel Kriz Konferansı“

Ekonomik ve Mali İşler Komisyonu Kredi Derecelendirme Kurumlarının Çalışma İlkeleri/Metodolojileri Rapor ve/veya Seminer Cari İşlemler Açığı ve TL'deki Değerlenme Konferansı Vergi Reformu ve Dolaylı Vergilerin Güncelleştirilmesi Paneli Kriz Sonrası Yeni Finansal Mimari, G20 Çerçevesinde Arayışlar Tartışma Dizini (1)

Sanayi, Hizmetler ve Tarım Komisyonu Sanayi Politikaları Yuvarlak Masa Toplantısı - I World Energy Outlook Türkiye Tanıtımı Türkiye Sanayisine Sektörel Bakış: Gemi İnşa Sanayii İklim Değişikliği 16. Taraflar Toplantısına katılım

Sanayi, Hizmetler ve Tarım Komisyonu Türkiye Savunma Sanayi Yol Haritası’nın hazırlanması “Turizm Sektörü Strateji Belgesi”nin hazırlanması Sanayi Politikaları Yuvarlak Masa Toplantısı- II Enerji Sektörü Değerlendirme Platformu

Şirket İşleri Komisyonu Reel Sektörde İç Denetim Uygulamaları: Tespit ve Öneriler Raporu TÜSİAD Fikri Haklar Sözlüğü Yönetim Kurulları için Kurumsal Yönetim Prensipleri Rehberi Küresel İlkeler Sözleşmesi İlerleme Bildirim Raporu

TTK Semineri – Yönetim Kurulu Üyelerinin Sorumlulukları Fikri Hak Yönetimi: Strateji Nasıl Oluşturulur? Hissedarlar ile Diğer Paydaşların Bilgilendirilmesi ve Şeffaflık Kitapçığı Hissedar Hakları ve Görevleri Kitapçığı Denetim Komitelerinin Rolü ve Önemi Raporu Türkiye’de Büyümeyi Sınırlayan Etkenler: Bir Önceliklendirme Çalışması VİZYON 2050 Raporunun Hazırlanması ve Tanıtımı Şirket İşleri Komisyonu

Bölgesel Gelişme ve İş Dünyası Kuruluşlarıyla İlişkiler Komisyonu TÜRKONFED’in Federasyon Yapısının Genişlemesi ve Derinleşmesi Projesi ( ) “Bölgesel Gelişme ve İş Dünyasının Rolü Toplantıları” (Gaziantep, Trabzon, Elazığ - Tunceli, Bursa ve Edirne-Keşan) TÜSİAD, TÜRKONFED, TÜSİAD-Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu (REF) ve Ulusal İnovasyon Girişimi (UİG) ortaklığı ile yürütülen ve TÜBİTAK destekli Bölgesel İnovasyon Merkezleri Projesi kapsamında oluşturulan ilk merkez: Elektronik ve Bilişim Bölgesel İnovasyon Merkezi (İzmir)

Bölgesel Gelişme ve İş Dünyası Kuruluşlarıyla İlişkiler Komisyonu "TÜRKONFED’in Bölgesel Örgütlerinin Kalkınma Ajansları ile Entegrasyonu için Yeniden Yapılanma Projesi” “Bölgesel Gelişme ve İş Dünyasının Rolü Toplantıları” TÜSİAD-TÜRKONFED-DPT işbirliği ile Doğu Karadeniz Bölgesi Bölgesel Gelişme Raporu Pilot Projesi KOBİ Tipolojisi çalışmasının yapılması

Sosyal İşler Komisyonu “2050’ye Doğru Nüfusbilim ve Yönetim” ve “Eğitim” Raporları TÜSİAD-Koç Üniversitesi Ekonomik Araştırma Forumu: “Türkiye’de İstihdam Politikası” Konferansı “Çalışma Hayatında Kadın” temalı kısa film ve konferans Sağlık Sisteminde Sorunlar ve Çözüm Önerileri Broşürü Sosyal İşler Komisyonu- 2010

Sosyal İşler Komisyonu “2050'ye Doğru Nüfusbilim ve Yönetim” Projesi’nin işgücü, sağlık ve sosyal güvenlik sektör raporları - Yükseköğretim Reformu Çalışması - Meslek Eğitimi Özel Başvuru Alanı Kadınların Çalışma Yaşamına Katılımı Çalışması İş Kanunu Toplantı Dizisi No 7: “Anayasa değişikliklerinin Çalışma Hayatına Etkileri” “Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne Üyelik Sürecinde Sağlıkta İnovasyon” raporu

TÜSİAD 41. Olağan Genel Kurulu TÜSİAD ÜYE KOMİSYONLARI 2010 ÇALIŞMALARI ÖNCELİKLERİ 20 Ocak 2011 Ceylan Intercontinental Oteli, İstanbul

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk DİNÇER

Parlamento İşleri Komisyonu Yeni anayasa çalışmaları çerçevesinde, Yuvarlak Masa Toplantıları Dizisi: I - Anayasa Yapım Yöntemi, II - Temel İlke ve Kurumlar, III - Kimlikler, IV - Din ve Vicdan Özgürlüğü, V - Kuvvetler Ayrılığı TÜSİAD En İyi Genç Hukukçu Ödülü TBMM ziyaretleri

Parlamento İşleri Komisyonu Yeni Anayasa Yuvarlak Masa Toplantı Dizisi’nin tamamlanması. Etik Altyapı Rapor Dizisi’ne devam edilmesi. Yargı Reformu Çalışması Kamu ihaleleri semineri TÜSİAD En İyi Genç Hukukçu Ödülü

Dışişleri ve AB Uyum Komisyonu “Türk Dış Politikasında Yeni Yönelimler “ konulu yuvarlak masa toplantıları (Kafkasya, Orta Doğu, ABD) ABD ziyareti - Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile görüşme Brüksel ziyareti - AB Konseyi Başkanı Herman Von Rompuy ile görüşme 2010 yılı “TÜSİAD Dış Politika Ödülü”nün Almanya Dış İlişkiler Konseyi (DGAP) ve Alman Sanayi Federasyonu (BDI) Başkan Yardımcısı Dr. Arend Oetker’e takdim edilmesi

Dışişleri ve AB Uyum Komisyonu 2011 Alman Dış İlişkiler Konseyi (DGAP) ve Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (IFRI) ile bir strateji grubunun oluşturulması “AB-Türkiye Müzakereleri: Üyelik Yakınlaşıyor mu Uzaklaşıyor mu?” konulu toplantı “AB ile Gümrük Birliği’nin 15. Yılı: Genel Bilanço” Semineri “Türkiye gümrük bölgesinde lojistik masrafları” konulu rapor

Bilgi Toplumu ve Yeni Teknolojiler Komisyonu 2010 “Türkiye İçin e-Devlet Yönetim Modeli’ne Doğru: Mevcut Durum Değerlendirmesi ve Öneriler” raporu ‘Ar-Ge Teşvikleri’ Semineri 9. TÜBİTAK-TTGV-TÜSİAD Teknoloji Ödülleri TÜSİAD – TBV 8. eTR Ödülleri, TBMM

Teknoloji, İnovasyon ve Bilgi Toplumu Komisyonu 2011 Türkiye’de Ar-Ge ve İnovasyon Sisteminin Geliştirilmesi Raporu yayınlanması “Bilişim Hukuku: İnternet Sitelerinin Erişiminin Engellenmesi Konusunda Hukuki Değerlendirmeler” başlıklı çalışmanın yayınlanması Evrensel Hizmet Fonu Görüş Çalışması TÜSİAD – TBV 9. eTR Ödülleri

Yurtdışı İletişim Komisyonu Institut du Bosphore Basın Gezileri Institut du Bosphore II. Senelik Semineri Institut du Bosphore Roadshow: Bordeaux – Toulouse Euractiv.com/.de/.fr/.tr Ortaklığı

Yurtdışı İletişim Komisyonu Institut du Bosphore'un Paris dışı illere ziyaretler dizisi: Lyon "Turkey:Culture of Change" kitapçığı kapsamında Almanya’da çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmesi Institut du Bosphore III. Bosphorous Semineri – Haziran 2011 Institut du Bosphore - Fransız düşünce kuruluşları ile ortak etkinlikler yapılması Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine ilişkin Fransız kamuoyu algısı ölçümlenmesi

TÜSİAD International Türkiye-Kore İş Forumu, İstanbul IKBY Başkanı Mesud Barzani başkanlığındaki heyet ile toplantı (5 Haziran 2010) Türkiye-Yunanistan İş Forumu, Atina Çin iş geliştirme ziyareti, Pekin-Şangay-Chongqin

TÜSİAD International Hindistan İş Geliştirme Ziyareti Türk-Kazak İş Forumu Türk-Alman CEO Forumu St.Petersburg International Economic Forum kapsamında “Turkey-Russia Business Dialogue” oturumu)