Furkan ÇELEBİ Haz/A 181. Ekonomileri aşırı istihdam durumunda olan ülkelerden veya yetişmiş insan gücü kaynakları yetersiz olan ülkelerden, işgücü talebine.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ETİK KARAR VERME.
Advertisements

İnsan Haklarını güvenceye alan bir Avrupa Konseyi andlaşması
MİLLİ GELİR VE İSTİHDAM TEORİSİ
İŞKUR Antalya İl Müdürlüğü
Çalışma Yaşamında Uluslararası Düzenlemeler ve Türkiye
IŞÇILERIN ARAŞILAŞTIRILMASI
Sporda; İstihdam, İşsizlik, İş Alanı
AB ÜYELİĞİNİN TÜRK VATANDAŞLARINA FAYDALARI
Esnek Çalışma ve Kadın İşgücü
SAĞLIK PERSONELİNİN ÇALIŞMAKTAN KAÇINMA HAKKI
TÜRKİYE’DE İŞSİZLİK VE GÖSTERGELERİ
İNSAN HAKLARI EVRENSEL BEYANNAMESİ.
Enflasyon Enflasyon, bir ekonomide para miktarının (nominal gelirin) yine o ekonomideki mal ve hizmet miktarına (reel gelire) göre daha fazla artması nedeniyle.
ILO Çokuluslu Şirketler ve Sosyal Politikaya ilişkin İlkeler Üçlü Bildirgesi.
Hayatın Ortağı Olmak... Erdal ATABEK Remziye Örselli/11 Şubat 2009.
ÜCRET YÖNETİMİ VE ÜCRET SİSTEMLERİ
MAKROEKONOMİ”YE GİRİŞ
İSİG Politikası ve Güvenlik Kültürü
Kendine Karşı Sorumluluk
İŞVEREN VE ÇALIŞANLAR HAKKINDA NELER BİLİYORUM
İzmir İktisat Kongresi 30 Ekim – 1 Kasım Ekonomik büyüme tek başına kadınları da kapsayıcı kalkınma için yeterli değil Örnek: Türkiye Ekonomik.
KIRSAL SOSYOLOJİ. KIRSAL SOSYOLOJİ “Kırsal Alanda Yaşayan Her İnsan Geçimini Tarımsal Faaliyet İle Sağlar” “Geçimini Tarımsal Faaliyetlerden Elde Ettiği.
L Veda hutbesinin önemi.
İŞLETMELERİN KURULUŞ AMAÇLARI OBJECTIVES OF THE ESTABLISHMENT OF ENTERPRISES.
24 Mart 2015 Haliç Üniversitesi Kağıthane Kampüsü
CASE FAIR OSTER Prepared by: Fernando Quijano & Shelly Tefft.
KAMU İSTİHDAM POLİTİKALARI-1
Uluslararası İşletmecilik Kısım 3 Bölüm 9 – Ödemeler Dengesi
Sosyal Bilgiler EĞİTİM VE ÇALIŞMA HAKKI
“ Ortağı Olmak … ''günümüz ergenleri” ile erişkinler arasındaki uzaklık daha da artacaktır. Günümüzün ''ergen dünyası'' nı, bu dünyada geçerli.
“Hayatın Ortağı Olmak…”
İŞLETMELERİN KURULUŞ AMAÇLARI OBJECTIVES OF THE ESTABLISHMENT OF ENTERPRISES.
HUKUK: kişilerin birbirleriyle ve toplumla olan ilişkilerini düzenleyen ve devlet gücüyle uyulması zorunlu hale getirilmiş kurallardır . Kanunların esas.
Tevfik BAYHAN Ramazan DOĞAN İş Müfettişi İş Müfettişi
MAKRO EKONOMİYE GENEL BAKIŞ
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
ÇALIŞMA - İŞ Emek ve emek gücü (işgücü): İnsanın doğa ve toplum ile kurduğu tüm ilişki bir emek etkinliğidir. Oysa işgücü, sadece kapitalist üretim sürecinde.
EŞİT BİR EĞİTİM İÇİN ENGELSİZ KAMPÜS
FATMA ÇAVUŞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MAKROİKTİSAT I İŞSİZLİK ve ENFLASYON.
ÇOCUK HAKLARI SÖZLEŞMESİ
BÖLÜM 3 EKONOMİLERDE TEMEL SORUNLAR
Toplu pazarlık gücü.
Kamuda İnsan Kaynakları Yönetimine Egemen Olan İlkeler: 2
İSTİHDAM VE İSTİHDAMLA İLGİLİ KAVRAMLAR
KÜRESELLEŞMENİN BEYİN GÖÇÜNE ETKİSİ VE TÜRKİYE
ÜCRETLİ KADIN EMEĞİ İLE İLGİLİ KURAMLAR
İNSAN HAKLARI, GENEL OLARAK KİŞİNİN İNSANCA YAŞAMASI İÇİN GEREKLİ OLAN, VAZGEÇİLMEZ VE DOKUNULMAZ TEMEL HAKLARINI İFADE EDER.
EĞİTİMİN İŞLEVLERİ Bireysel İşlevleri Toplumsal İşlevleri.
Sosyal Güvenlik Hukuku 2. Ders
1 of 28 © 2012 Pearson Education PART II Concepts and Problems in Macroeconomics Prepared by: Fernando Quijano & Shelly Tefft CASE FAIR OSTER.
MAKRO EKONOMİ 5. HAFTA.
Eşitlik İlkesini Uygula
İŞYERLERİNİN KORUNMASI İÇİN STRATEJİLER Mato Lalić.
 Bölüm 2: Piyasa Ekonomisi ve Fiyatların Oluşması Kaynak: Yönetim Ekonomisi – Prof. Dr. İ. Özer Ertuna.
Ü CRETSIZ AILE IŞÇISI Aile fertlerinden bir ya da bir kaçının sahip olduğu işletmelerde herhangi bir ücret almaksızın çalışan aile fertleridir. Bu kişiler.
AİLE SOSYOLOJİSİ DERSİ EKONOMİK KRİZLERİN VE TEKNOLOJİNİN AİLE YAPILARINA ETKİLERİ MURAT BAYHAN AİLE SOSYOLOJİSİ DERSİ.
KAMU HUKUKUNDA ÇOCUK HAKLARI ÇOCUĞUN ANAYASAL TEMEL HAKLARI
Türkiye Emek Piyasaları ve İstihdam Politikaları
Sendikaların İşlevleri
ÜLKEMİZDE NÜFUS / Eğitim ve Çalışma Hakkı
22 İşsizlik, Enflasyon ve Uzun Dönem Büyüme BÖLÜM İÇERİĞİ İşsizlik
ÇALIŞMA - İŞ Emek ve emek gücü (işgücü): İnsanın doğa ve toplum ile kurduğu tüm ilişki bir emek etkinliğidir. Oysa işgücü, sadece kapitalist üretim sürecinde.
Uluslararası İşletmecilik Kısım 3 Bölüm 9 – Ödemeler Dengesi
İNSAN HAKLARI. İNSAN HAKLARI İnsan hakları nedir? İnsanlar arasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını.
Madde Kendisine bir suç yüklenen herkes, savunması için gerekli olan tüm güvencelerin tanındığı açık bir yargılama sonunda, yasaya göre suçlu olduğu.
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünya emekçi kadınlarının kutladığı uluslar arası bir gündür.
Uluslararası İşletme Yönetimi
DÜZGÜN İŞ (DECENT WORK)
ÇOCUK HAKLARI 1- Her birey on sekiz yaşına kadar çocuk olarak kabul edilir. Her çocuk vazgeçilmez haklara sahiptir. 2- Çocuk Hakları, bütün çocuklar içindir.
Sunum transkripti:

Furkan ÇELEBİ Haz/A 181

Ekonomileri aşırı istihdam durumunda olan ülkelerden veya yetişmiş insan gücü kaynakları yetersiz olan ülkelerden, işgücü talebine cevap vererek yabancı ülkelere çalışmak amacıyla göç eden işçilerdir.Örneğin ülkemizde birçok insan çalışmak için Almanya’ya gitmektedir. Göçmen işçi ve mevsimlik işçi ayrı şeylerdir.

İşçi gönderen ülkelerde olsun, alıcı ülkeler olsun hiç bir kişi,kuruluş bu insanların geleceğini, eğitimini, aile yaşamını ve toplumsal ilişkilerini, hatta en doğal hakları olan üreme ilişkileri üzerine hiç kafa yormadıkları gibi, hiç bir söz edilmemekle birlikte, hiç bir önlemde alınmamaktaydı. Her iki tarafta da makinadan farksız, hatta bakıma, tamire gerek duyulmayan bir makina olarak görülerek, kaderleriyle başbaşa bırakılmışlardır.

Kapitalist sistem 1930’ların Büyük Buhranından bu yana görülen en ciddi krizine girmiş durumda. İşçilerin bu krize cevap olarak sosyalist bir çözüm öne sürmeleri gerekmektedir. Üstelik bu kriz uluslararası niteliktedir, dünya üzerindeki bütün ülkelerin emekçilerini etkilemektedir. Küresel olarak bütünleşmiş kapitalist sistemin çöküşünün, ulusal bir çözümü bulunmamaktadır.

Günümüzde işçilere geçmiştekine göre daha fazla hak veriliyor. İşçiler düşük maaşla çalışıyor. Kriz dönemlerinde işverenler işçileri işten çıkarmakta. Bu yüzden işçilik hala zor şartlar altında yapılıyor.

1. Her şahsın çalışmaya, işini serbestçe seçmeye, adil ve elverişli çalışma şartlarına ve işsizlikten korunmaya hakkı vardır. 2. Herkesin, hiçbir fark gözetilmeksizin, eşit iş karşılığında eşit ücrete hakkı vardır. 3. Çalışan her kimsenin kendisine ve ailesine insanlık haysiyetine uygun bir yaşayış sağlayan ve gerekirse her türlü sosyal koruma vasıtalarıyla da tamamlanan adil ve elverişli bir ücrete hakkı vardır. 4. Herkesin menfaatlerinin korunmasi için sendikalar kurmaya ve bunlara katılmaya hakkı vardır.