Powerpoint Uygulaması

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Miyase Sertbarut Miyase Sertbarut 1963 yılında Ceyhan’da doğdu. Evin en küçük kızıydı. İlkokula bir köy okulunda başladı. Köpeği Karabaş’ı ve Pamuk’u hiç.
Advertisements

Servet-i Fünun Dönemi ANI(HATIRA).
SELİM İLERİ.
Hayatı Edebi Yaşamı Eserleri Ödülleri
VII. Geleneksel TED İ stanbul Koleji Kitap Haftası Ocak 2014.
 Sevinç Çokum 25 Ağustos 1943’te İstanbul Beşiktaş’ta dünyaya geldi.  Üç kız evlada sahip olan ailenin en küçük çocuğudur.  Beşiktaş Büyük Esma Sultan.
1) Gazetelerin ya da dergilerin belli sütunlarında gündelik konuları bir görüş ve düşünceye bağlayarak yorumlayan yazlılardır. Bu türde, yazar ele aldığı.
TÜRKÇE / Olay Yazıları (Öykü-Roman)
Günlük Betsi Levi 11-c.
CUMHURİYET DÖNEMİNDE ÖĞRETİCİ METİNLER
BİYOGRAFİ- OTOBİYOGRAFİ Doruk Dİlek Serhan Yüce
Kitabın konusu: Hayalleri olan bir gencin lise son sınıfta babasını kaybetmesiyle hayallerinin yıkılışı ve beraberindeki hayat mücadelesi.
İstiklal Marşımızın Yazarı
MEHMET AKİF ERSOY İSTİKLAL MARŞINI NASIL YAZDI?
MAVİSEL YENER.
Hayatı Edebiyat Yaşamı Eserleri Ödülleri
BİYOGRAFİ NEDİR? , BİYOGRAFİ ÖRNEĞİ,
FATİH ERDOĞAN. Fatih Erdoğan 23 Nisan 1954'te İzmir'de doğdu. Yaşamının geri kalanını İstanbul'da geçiren yazar, Kültür Koleji ve 1973'te Robert Kolej'den.
ASLI DER.
ÇAĞDAŞ EDEBİTAYIMIZIN ÇAĞDAŞ İNSANI
MÜGE İPLİKÇİ.
HİCABİ DEMİRCİ.
T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
MİM KEMAL ÖKE.
SERVET-İ FÜNUN EDEBİYATINDA ŞİİR
FİLİZ ÖZDEM İstanbul, 19 Temmuz 1965.
PEYAMİ SAFA.
TÜRKÇE / Düşünce Yazıları (Biyografi-Otobiyografi)
Haldun Taner’İn hayatI
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece “mouse”u tıklayınız Leyla ve Gece.
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI
NAZAN BEKİROĞLU HAYATI VE ESERLERİ
Aziz Nesin’in sürükleyici kitabı... Hazırlayan:Dilara Gür
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI.
İmza: Kızın Babamıza söylemek isteyip de söyleyemediklerimiz... İmza : Kızın.
SÜLEYMAN TARIK BUĞRA ( 2 EYLÜL ŞUBAT 1994 )
FETHİYE MEHMET ERDOĞAN ANADOLU LİSESİ MÜCAHİD SERÇEK TÜRK ED. ÖĞRT.
YAVUZ BAHADIROĞLU (1945-….) Yazar, Tarihçi, Gazeteci, Radyo Programcısı.
HÜSEYİN CAHİT YALÇIN ( )
BİYOGRAFİ Sanatta, bilimde, politikada veya başka alanlarda tanınmış kişilerin yaşamlarını anlatan yazı türüne biyografi (yaşam öyküsü) denir. "Biyografi"
20 Aralık Aralık 1936 İSTİKLAL MARŞIMIZIN MÜELLİFİ
Miyase Sertbarut 1963 yılında Ceyhan’da doğdu. Evin en küçük kızıydı. İlkokula bir köy okulunda başladı. Köpeği Karabaş’ı ve Pamuk’u hiç unutmadı. Ankara,
ÖLÜMÜNÜN 79. YILINDA. Mehmet Akif Ersoy 1873 yılının Aralık ayında İstanbul’un Fatih ilçesinin Sarıgüzel semtinde doğmuş ve 27 Aralık 1936 Pazar günü,
HÜSEYİN RAHMİ GÜRPINAR ( ) Naturalizm’in temsilcisidir. Ahmet Mithat geleneğini sürdürür. Dili sadedir. Kahramanlarını çevrelerinin.
Mehmet ÖZ / Türk Dili ve Edebiyatı Öğreetmeni
Servet-İ fünun edebİyatI
Garipçiler (1. Yeniçiler) Geleneksel şiir anlayışına tepki olarak doğdu Garip atıl kitapta görüşlerini ortaya koymuştur Şiirde her kurala karşı çıkmışlardır.
TÜR VE GÖREV BAKIMINDAN KELİMELER İSİM SOYLU KELİMELER FİİL SOYLU KELİMELER A.Tam Anlamı Olanlar 1.Tek Başına Görev Üstlenenler -İsim (Ad) - Zamir (Adıl)
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
CİHAN DEMİRCİ.
ALİ CANİP YÖNTEM ( ).
Selanik’te yaşadığı yıllarda şiire başlamış, sonraları Agah Kemal takma adıyla Servet-i Fünun’u destekleyen yazılar kaleme almıştır. Sonraki yıllarda.
TEOG NEDEN-SONUÇ AMAÇ-SONUÇ ÖZNEL NESNEL
Gülayşe Koçak ‘‘Dünyanın en başarılı yazarlarının bile defalarca reddedildiğini bilmeliyiz. Reddedilmeyi göze almazsak, yazamayız.’’
Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat, Tanzimat Edebiyatı'nın birçok türünde eserler vermiş yazarlarından Şemsettin Sami tarafından kaleme alınmış bir romandır.
CEMAL SÜREYA INCELEME Yağız Fırat BORAN 12-D.
Hazırlayan:Ayşe Ulusoy
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ Adı:Ömer Soyadı:Koca No:284 Sınıf:10/H.
Biyografi Nedir? Ünlü bir yazarın, oyuncunun, bilim insanının, profesörün, tarihçinin kısaca önemli insanların hayatını başka.
Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim alan Çınaroğlu, 1961 senesinde buradaki eğitimini tamamladıktan sonra grafiker olarak çalışmaya başladı
YAHYA KEMAL BEYATLI ( ). Selanik’te yaşadığı yıllarda şiire başlamış, sonraları Agah Kemal takma adıyla Servet-i Fünun’u destekleyen yazılar kaleme.
Şiir Erkök Yılmaz. Şiir Erkök Yılmaz (9 Temmuz 1948, Ankara), Türk öykü ve roman yazarı, akademisyen. 1978'den beri ağırlıklı olarak öykü türünde eserler.
TOLGA GÜMÜŞAY.
BURCU AKTAŞ.
10edebiyat.net. Tanzimat'tan önce roman kavramına yabancı olan toplumumuzda hikâye kavramı, halk hikâyeleri ve mesnevilerle bir tutulmuş, bir bakıma halk.
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI II DERS XII
BİYOGRAFİ Sanatta, bilimde, politikada veya başka alanlarda tanınmış kişilerin yaşamlarını anlatan yazı türüne biyografi (yaşam öyküsü) denir. "Biyografi"
SABAHATTİN ALİ’NİN HAYATI VE ESERLERİ. Sabahattin Ali( ) ◦ 25 Şubat 1907 tarihinde şimdi Bulgaristan’da kalan Kırcaali’nin Eğridere ilçesinde.
Mektup Nasıl Hazırlanır? Attila ZORBEY 4-E 309.
Sunum transkripti:

Powerpoint Uygulaması Bilgisayar Dersi Powerpoint Uygulaması

Canan Tan Hayatı Ankara’da doğmuştur. Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunudur. Lise yıllarında Hisar dergisinin düzenlediği yarışmada aldığı birincilik ona edebiyat dünyasının kapılarını aralamıştır.

Edebiyatın değişik türlerinde eserler vermiştir. Düzenlenen yarışmalarda öyküleriyle adını duyurmuştur.

Bu öykülerden biri; “Oğlum” adlı öyküsüdür. Hürriyet gazetesinin senaryo yarışmasında birinci olup fotoroman olarak çekilmiştir.

1996’da Aziz Nesin’in ölüm yıldönümünde düzenlenen mizah yarışması aracılığıyla da ilk kitabı basılmıştır “İster Mavi İster Mor” adıyla.

Bu kitabıyla; Türkiye’de mizah alanında kitap sahibi olan İlk kadın yazar olmuştur Canan Tan.

Mizahın yanı sıra çocuklar için de yazmıştır. Çocuk edebiyatında da girdiği yarışmalardan ödülle çıkmayı başarmıştır.

Değişik alanlarda çalışmalar yapmıştır; Yeni Asır gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır. Milliyet Pazar’da, güncel olayları esprili bir dille yorumlayan yazıları yayımlanmıştır. Mimoza dergisinde Çuvaldız,Kazete adlı kadın gazetesinde Kazete-Mazete adlı köşelerde yazılar yazmıştır.

Romanlarında “aşk” sözcüğünün sessiz çığlıklarını duyurur okurlarına.

Romanlarında akıcı bir üslup kullanır ve sürükleyici bir anlatıma sahiptir yazar.

Eserleri Piraye Yüreğim Seni Çok Sevdi Eroinle Dans Çikolata Kaplı Hüzünler İster Mor İster Mavi En Son Yürekler Ölür

Canan Tan’ın miladı olarak kabul ettiği kitabı “Piraye”

Piraye Yazar bu romanıyla önemli bir çıkış yakalamıştır. Roman genç bir kızın aile,okul,aşk,evlilik yaşantısına odaklanan ilginç bir biyografi özelliğine sahiptir. Piraye idealleri olan genç bir kız olarak karşımıza çıkar. Romanın ilerleyen bölümlerinde ilişkilerin farklı boyutlarını yaşayacak ve aşk duygusunun karşılığını kendi hayatına yerleştirmeye çalışacaktır.

Yüreğim Seni Çok Sevdi Bu kitabında aşkın imkansız hallerinden bahsetmiştir Canan Tan. Kitabında Nazım Hikmet’in de şiirlerine yer vererek üslubuna bu şekilde katkı yapmıştır. Olayları sürükleyici bir bağlamda işleyerek okurlarını etkilemesini başarmıştır.

Eroinle Dans Gerçek anlamda bir ‘eroin romanı’ yazmak amacıyla yola çıkıyor bu kitabında yazar.

Bu kitap,hem güçlü bir arkadaşlığı hem de böylesine güçlü bir arkadaşlığın sonuçlarını anlatıyor.

Çikolata Kaplı Hüzünler Bu eserinde on dört farklı kadının birbirinden ilginç ve birbirinden çarpıcı öyküleri yazarın kaleminden etkili bir şekilde aktarılmıştır.

İster Mor İster Mavi Geleneksel mizahımızdan izler taşır aynı zamanda konuları günceldir.Öyküde düşündürerek güldürmek hedeflenmiş ve konular yine yaşamın içinden geliyor.

En Son Yürekler Ölür ‘Aşk’ın yanı sıra organ nakline de dokundurmuş kalemini bu defa Canan Tan. Yaşamla ölümün kıyasıya savaştığı yol ayrımında geçen çarpıcı bir durum gözler önüne serilmiş.

Mizah ile araladı edebiyat perdesini şimdi de birbiri ardına yayımladığı aşk kitaplarıyla sahnede “Canan Tan”. ~SON~

Tuğçe Yılmaz Türkçe öğretmenliği